Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Különben, voltam vásárolni a héten az Aldiba, és a Lidlibe is. Mi az oka annak, hogy a prémium, de tényleg prémium olasz, francia, osztrák, sajt, szalami, kolbász, vaj, etc... Sokkal, de sokkal olcsóbb mint a gumi állagú trappista, magyar felvágott, stb. Hisz ezekre rá van írva, hogy nyugaton gyártottak, sokszor még magyar felirat sincs rajta. Ergo ezek onnan szállítva Euró ban determinalva, hogy lehet olcsóbb a silány minőségű, forintban determinalt hazai magyar elemiszeripari (hulladéktól) terméktől?
Ja ez a vegtelenitett kamatstop, mar olyan hangulatu, az 5 eves fixekre, is hogy lassan nem csak kamatot nem kell fizetniuk, a carpe diem feleloltlen hitelfelvevo tucskoknek, hanem, a tőkét, az adossagot is elengedik. Tipikus egyszerre a gazt, es a féket tovig nyomni egyszerre esete! Veszelyes jatekot jatszanak. Ugy vannak vele ,majd a maposok, meg a megtakaritok majd kifizetik a cehhet. F.szert nem adosodtak el tokig, es minek kepeztek tartalekot forintban . Meg is erdemlik, gondoljak. Azert hiaba a dkj 12% ha az infla 30. Es hiaba az egesz, ha a dolcsi, 40% ot es az eur is 25% ot erosodott a forint 1 évvel ezelőtti arfolyamahoz kepest. Ha allandoan kibasznak a forint megtakaritokkal, senki nem fogja finaszirozni az allamot.
A short-ot szeretném bővíteni, valamikor kell lennie egy nagyobb felfelé mozgásnak (nem hosszútávú),ahogy értelmeztem az irományokat, nagyjából ilyen nagy cikk-cakk mozgásoknak kellene lennie, amíg leérünk az aljára....
Köszi, de ez kedd-szerdai, azóta sok víz.. Ugye a pénteki mnb után erősödés, de aztán jött este az 5 évesre is a kamatstop, nem annyira erősítő tényező, emiatt inkább veszek.
Hétfő, estleg kedd lefele, de várjuk már a hosszabb felfele fordulatot. Ha elkapjuk hét elején az alját, már érdekes lehet a a felfele korrekció, mert akár 1-2 hétig tartó emelkedés is jöhet. De egyelőre lefele. Csak akkor állunk vételre, ha biztos a jel.
Jó oldal, megkímélt már néhány fölösleges könyvvásárlástól. Én nagyon szép képes könyveket szeretnék lakberendezésről, divatról, stb, de azok nincsenek fent. Ha külföldi könyveket szeretnél postaköltség nélkül Mo-ra is, akkor itt lehet őket elérni: https://www.bookdepository.com/
Oh, ez az oldal zseniális! Minden olyan IT-s könyv megvan, amit egész eddig nem tudtam letölteni! Akarom mondani, megvenni. Persze csak addig használom, amíg amazonról megjön a fizetett példány:) Jvasolt kajlinak is.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen