Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 11:02
Ez jó, minden válságos időszakban előjön a bérlő-tulajdonos vita.

Nagyon tömören, miért érje meg egy nem nincstelen, munkahelyét nem sűrűn változtató valakinek a bérlet? Akitől bérelne az tulajdonos és profitot akar. Olyan érvrendszerrel tudják csóringeréket megetetni azzal, hogy mi a jó neki és ne is próbálkozzon abból kitörni, hogy gyönyörködve lehet hallgatni.

A másik a jól működő német bérletpiac legendája. Ja, kiraknak 30 év után és az új helyekre meg pályázhatsz másik 50 jelentkezővel. Nem verhetsz be egy szöget (kis túlzás) anélkül, hogy megkérdezd .... stb.

Én mindig vettem és adtam az ingatlant, amiben laktam ill. lakom. Eszembe sem jut bérelni. Never. Ki van zárva. (természetesen, ha anyagilag tehetem)
Én még előfizetést sem vállalok semmiből. (Na jó, újság jár)
Paja1975 2022. 10. 15. 11:01
Előzmény: #14838  kajli_man
Ez Szerintem nem is lehetne vita tema. Persze, hogy par eve konnyeb volt ingatlanhoz jutni . 
kajli_man
kajli_man 2022. 10. 15. 10:59
Előzmény: #14837  Törölt felhasználó
Ez is egy válasz, még a végén kiderülne, hogy hiteltelen a mondókád 😀 Itt egy házifeladat: kérd le a KSH-ból az budapesti átlagkeresetet az elmúlt 10-15 évre, tedd meg ugyanezt a budapesti ingatlan négyzetméter árakkal, mosd össze a kettőt egy excelben és oszd el a két számot. Ha ez alapján sem hiszed el, hogy pár éve könnyebb volt ingatlanhoz jutni, mint most, akkor a fejedben lesz a hiba 😀 De én részemről elengedem a dolgot ✌
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 10:53
Előzmény: #14836  kajli_man
Mivel te - amire eloszor reagaltam -  nem azert vergodtel h milyen szar albiban lakni hanem azert mert nem jutottal ingatlanhoz bezzeg mas regebben igen;
Igy nem fogsz valaszt kapni a kerdesedre h mennyi idejig eltem alberletben. 
🤣🤣
kajli_man
kajli_man 2022. 10. 15. 10:45
Előzmény: #14832  Törölt felhasználó
Oké, egy kérdésem azért lenne, ha már ilyen tapasztalt vagy a témában. Hány évig voltál bérlő? És most az ilyen kollégiumi meg hasonló dolgokat hagyjuk. Egy rövid választ kérnék.
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 10:44
Előzmény: #14834  Törölt felhasználó
Páfff 🤣
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 10:43
Előzmény: #14832  Törölt felhasználó
Keményebben üss oda.
Paja1975 2022. 10. 15. 10:42
Előzmény: #14830  Placi82
Pontosan. Ezzel pont Azt Erik el, hogy majd akkor kell eldnia a hazat, amikor mar felaron lesz. Magyarorszag legszornyubb evei jonnek, ha a birkak nem ebrednek fel. Azonalli szakertoi kormany felallitasa es sajnos fajni fog. Elhitettek egy reteggel, hogy teljesitmeny nelkul fellephetnek a tersadalmi rangletran. A vilag nem jatek 
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 10:41
Előzmény: #14831  Törölt felhasználó
Ughogy nem kell a barokkos tulzas, hogy "veszelyes" a sajat ingatlan... 
Amugy meg IT-soknak boven lekovette a fizetese az ingatlan emelkedest. Ugyhogy sztem pont te ne sirjal.
Ha magyar tanár lennél jobban egyutt tudnék érezni veled. 
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 10:39
Előzmény: #14829  kajli_man
Egyszeru, nem tudok tozsdezni mert nincs idom es energian es idegrendszerem hozza... 
Az h egy pekseget nyitnak veled szemben, vagy egy idiota lesz a szomszedod ( nem kell ahoz ciganynak lenni h vasarnap furogeppel jatszon..vagy harsonan gyakoroljon egesz nap.)  es meg 1000 masik dolog is lehet, pl kiderul h peneszesedik a fal vsgy eppen ugy megno a rezsi hogy baszhatja vsgy akarmi... 
Placi82 2022. 10. 15. 10:36
Előzmény: #14808  kajli_man
Ez bazmeg kommunizmus. A hulye iditota, felelotlenul gondolkodo, hitelest patyolgatjak, piedesztara emelik. Az elorelato bolcs , szorgalmas megtakaríto hangyakat meg buntetik. A magyar ingatlanpiacot ez nem menti meg. Sot el se odazza a 2019 es szintig korrigalo korrekciot. Mert, a munkanelkuliseg oda fog b.sszni, csak figyeljetek. A semmibol meg a kamatstopos hitelt se lehet fizetni. De kajli teged tenyleg leszivatnak, mert az idő penz. Itt nem a lakaspiacot mentik mar, mert felesleges. Hanem a felelotlen carpe diem es szazezreket. Hogy ne doblozzanak felteglakkal. De ez mar tenyleg rettenetesen moral hazard a kamatstop, es a csok 5%os kamatplafon is. Meg lesz ennek a bojtje.
 Es 
kajli_man
kajli_man 2022. 10. 15. 10:30
Előzmény: #14828  Törölt felhasználó
Jó, igazad van. Bérlőnek lenni nagyon jó, a sok ingatlan tulaj meg jól beszopta, mert bármikor odaköltözhet a cigó család vagy éppen leéghet a lakás (amire ugye nem lehet biztosítást kötni). A magyarok 90%-a, akik sajátban laknak jól megszívták! Úgy érzem szalmabáb érvelsz nagyon ritkán előforduló eseménnyel. Persze, aki a gettóban vesz lakást ott lehet cigó család, de ezt már a vétel pillanatában is tudtad, ha nem vagy hülye. Egyébként, ha ennyire veszélyes a tulajdonlás, akkor miért nem adod el a sajátod, tolod be a pénzt a tőzsdére és bérelsz helyette?
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 10:20
Előzmény: #14826  kajli_man
Csak berlokent el tudsz menni eleg hamar ... remelem ezt nem komolyan irtad...
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 10:20
Előzmény: #14825  Törölt felhasználó
Bekoltozik egy cigo csalad a szomszedba es nem tudod eladni.. elni meg nem lesz jo minden nap az ordibalast hallgatni..
kajli_man
kajli_man 2022. 10. 15. 10:20
Előzmény: #14825  Törölt felhasználó
Ezek bérlőként is megtörténhetnek az ingatlannal.
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 09:55
Előzmény: #14824  kajli_man
A sajat ingatlanoddal is tortenhet barmi... leeg a szomszed lakas, meg egy kicsi a tiedbol, tetoter beszakad, bulihelyet vagy pekseget nyitnak veled szemben a foldszinten... aztan minden nap 4-kor kelhetsz..
kajli_man
kajli_man 2022. 10. 15. 09:40
Előzmény: #14820  Törölt felhasználó
Hát te vagy nagyon rövid ideig, vagy sose voltál bérlő. Nem az árral van a bajom, az nagyon is jó. Sőt, az adott ingatlan megvásárlásához szükséges hitel törlesztőhöz képest szuper olcsó most. Itt a biztonság/bizonytalanság a fontos tényező. Nagyon ritka mondjuk egy 5 éves szerződés. A szüleid is most kiadják, de mi van, ha bármi történik a családban jövőre (baleset, válás, stb.) és hozzá kell nyúlni az ingatlanhoz? Na akkor a bérlőnek van 1-2 hónapja általában elhúzni, és akár tervezheti újra a napi rutinhoz szükséges dolgokat (munkába járás, boltok, orvos, iskola, óvoda, stb.). Nem olyan jó ám úgy élni, hogy bármikor csörrenhet a telefon, hogy sajnos költözni kell. És ez a világ legjobb tulajára is igaz, mert vele is megtörténhet bármi, hiába vagytok egymásnak szimpatikusak.
Clint
Clint 2022. 10. 15. 09:38
Előzmény: #14816  Törölt felhasználó
Iszonyat rosszak a hazai gazdasági szerkezet és a mutatók, de az mnb most hozzá fog nyúlni a devizatartalékaihoz a kamatemelés nellett, hogy megtámassza a forintot.
Plussz akármilyen nonszensz, de valószínűleg lesz eu egyezség dec 19-én. Az más kérdés, hogy abból mikor kapunk pénzt. Szerintem legkorábban 2023 május-június, ha egyáltalán megkapjuk (lásd lengyelek).
Szóval lehet egy olyan opció is, hogy lassul, megáll a forint gyengülése. Akár a huf usd csúcsát is láttuk már.
Ha a fenti, viszonylag pozitív kimenetel lesz, akkor érdemes lehet az usd-t visszaváltani és akár hosszú államkötvénybe is forgatni. Persze ott van azért a ner kockázat.
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 09:31
Előzmény: #14821  Törölt felhasználó
Persze a neolibsiknek az a jó, ha semmid nincs. Annál kiszolgáltatottabb vagy, kvázi biorobot.
Az a fasza. 
Ne legyen semmid, de hiteled igen, meg legyen minimum 3 gyerek a nyakadban. Egy tál rizsért robotolsz, aztán még jól fel is lehet mosni veled a padlót, meg meg lehet alázni.
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 09:28
Előzmény: #14820  Törölt felhasználó
Megértem azt, aki sajátot akar.
Olyanra festi a falat, amilyenrea akarja, olyan szöget ver a falba, amilyet akar.
Nem olyan leányálom az albi. Nagyon is kiszolgáltatott tud lenni az albérlő.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek