Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Akasztják a bankárokat, géppisztolyos lázadás, forradalom, összeomlás. Ilyen víziók vannak. De nyilván te kényelmesen keresnéd a pénzt a befektetéseiddel akkor is =))
Ha összeomlik a kapitalizmus ahogy azt jósoljátok, akkor cseszheted a vagyonodat. Márpedig ti ezt jósoljátok ugye. S ne mondd hogy nem, naponta ötször beírod hogy vergődik a libsi nagytőke meg bedől a dollár meg a többi duma.
Ja, csak a sok félkegyelmű veszettül gyűjti a kagylót, és még rád kiabál, hogy mi a túróért mászol... (penny stock, FB, magyar állampapír, amazon, netflix, stb.)
Ugye két évvel ezelőtt mondtam, hogy itt már nem gazdasági buborék, hanem totális társadalmi buborék van. Nos a társadalmi buborék a szokásához híven exponenciálsan nőtt. A körülmények meg 2 éve folyamatosan romlanak. Most került a valóság és a fejekben levő kép totális ellentmondásba, és innen két út van: 1. Nehezebb: elfogadni, hogy a fejben lévő kép volt rossz, és cudar idők jönnek, 2. Könnyebb: hadakozni, és egyre veszettebb és kétségbeesettebb dolgokat csinálni. Látszik, hogy a világ az utóbbit választja.
Na ez az! Lehetett volna 3x50 bázispontot emelni és tovább nyújtani a héja dumát év végéig, de inkább a tél végéig... Vajon kikényszeríti-e a piac majd, hogy fület farkat behúzva tovább emeljenek jövő tavasszal?
Teljesen elmentek neki otthonrol. Most mar kanalazza ki a fekete levest, ha ezt idaig osszehozta. Emelnek 125bp es utanna ekkora faszsagot bemondanak. Inkabb hallgattak volna. Minek kellett bejelenteni nagy mellenyel, ha nem akarnak rmelni, el lehetett volna sunmyogni is. Igy emeletek egy hatalmasat,es semmit se erosodtunk. F.sza.
Tudom, hogy mindenki össze-vissza hantázik egy fórumon :-), e mellett is, nem véletlenül állnak úgy a dolgok, ahogy. Pár válságot végigvittünk már a hátunkon, szóval feltaláljuk magunkat, ha arra kerül a sor.
Attól, hogy hangosan töprengünk errefelé, nem jelenti azt, hogy a saját ellenségeink lennénk és azt sem, hogy folyamatosan teletojt gatyával mászkálunk, bár ezt sokan szeretik belelátni a gondolatainkba. Ezek a töprengések vezetnek adott esetben oda, hogy a tengerparton állva nem csigákat gyűjtögetni megyünk, amikor hirtelen visszahúzódik a tenger, hanem azonnal fára mászunk.
Én sem tudom, hogy egy felívelős inflációs szakaszban hogyan jutottak arra, hogy vége a műszaknak. Csodálkozok is, hogy nem picsázták még el a forintot. Már csak az kell, hogy a főnök bejelentse, hogy újra a gázra lépnek és elkezdenek pénzt meg olcsó hitelt osztogatni. Kabaré...
Hasonlóan látom. Várjuk együtt. Csak nehogy kicsiny hazánk legyen :D Matolcsy bácsi kamatemelési ciklusáról a huf piaca nem úgy gondolja, hogy le lesz zárva :)
Most már kíváncsi vagyok melyik ország pénzügyi szektorából esik ki az első csontváz. Ha másra nem is, de erre jó az erős dollár, mert kinyitogatja ezeket a csukott ajtókat.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen