Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SBob 2023. 10. 06. 13:52
Előzmény: #49918  Törölt felhasználó
Te megoldásként a probléma kiinduláskori állapotát írod. Szerinted mi lenne a több millió orosz emberrel, akik ott élnek?  Remélem, hogy te nem osztod azt a narratívát, hogy azok nem is emberek. Probléma, hogy az oroszokat becsaptuk. Mi is. Olyan szerződéseket írtunk alá, amit eszünk ágában sem volt soha betartani. A háborúhoz ez vezetett. Ma már nehezen reparálható. De az olyan háborús uszítóknak, mint amilyen te is vagy csak a "győzelem" a fontos, az emberi életek nem számítanak. ( ha két kutya összeveszik és valaki az egyik felet bíztatja, a szétválasztás helyett az uszít. Ne vedd személyeskedésnek, nem bántó szóként írtam az "uszító" kifejezést Rád) 
Persze ilyenkor már nem nagyon lehet okosnak lenni. Meghal néhány százezer ember esetleg millió.
Szerintem semmivel sem vagyunk különbek az oroszokál, vagy az ukránoknál, csak annak tartjuk magunkat.
Nagyobb távolságból nézve nem véletlenül maradtak semlegesek az országok.
SBob 2023. 10. 06. 13:37
Előzmény: #49917  Törölt felhasználó
Sajnos még atomfegyver sem kell ahhoz, hogy egy erősebb állam bármit megtegyen egy gyengébbel szemben. Az egész történelem ebből állt. Biztosan ismered azt a mondást is, hogy a történelmet a győztesek írják. Erkölcsileg persze szerintem ez a szemlélet mélyen elítélendő, de eddig ez volt a realitás és ma is az. Soroljam a közelmúlt példáit?   A legutóbbi Azeri-Örmény konfliktus volt, ami a napokban ért véget. Happy enddel. Happy enddel??? Gyakorlatilag a területen élő teljes lakosság elmenekült. Viszont, ha a jogot nézzük, akkor Karabah Azerbajdzsán része, tehát részükről teljesen jogos volt a terület visszaszerzése. De, hogy a kérdésedre visszatérjek  az atomfegyverek birtoklása éppen az egyébként gyengébb országok kezében jelent egyfajta biztosítékot az erősebbel szemben, mert stratégiai atomháborút senki sem mer megkockáztatni, még a biztos győzelem tudatában sem. Lásd. Izrael, Észak-Korea, Pakisztán.
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 13:34
Előzmény: #49916  SBob

Ideális esetben az 1991-es határokig történő visszaszorítás és béke, ez lenne a megoldás. 
Nem kell és nincs is szükség arra, hogy totálisan legyőzzék oroszországot, nem kell orosz területekre bevonulni, ez nem támadó hadművelet az ukránok részéről, nem ők kezdték, ők csupán a hazájukat védik és szeretnék visszafoglalni.  Így tökéletesen elég, ha értelmetlenül nagy fájdalommal jár a háború további folytatása az orosz hadsereg és nép részére, bebizonyosodik, hogy a nemzetközi közösség összetartása miatt nincs értelme újból ilyennel próbálkozni.
Azt nem tudom, hogy az ideális eset bármikor is megvalósulhat-e, de ezt még senki sem tudja.
A másik dolog, hogy oroszországban sem támogatja mindenki a jelenlegi hatalom birtokosát, nem tudjuk mekkora a belső felszültség oroszországban a felszín alatt. De biztosan van, ezt a Wagner menet is megmutatta. Putler nem fiatal, vagy van neki egészségügyi problémája vagy nincs, de közel lehet a vég, még akkor is, ha egész orvosi team felügyeli és erre még pár évig várni kell.
A történelem azt mutatja, hogy Afganisztánban is legyőzték az egyik legnagyobb atomarzenállal rendelkező országot, kivonultak onnan, ez itt is megeshet.
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 13:27
Előzmény: #49916  SBob

Válaszolok, de előtte egy kérdés:
Egy atommal rendelkező állam bármit megtehet egy másik független állammal, ha igen, akkor más országok függetlensége - mint Magyarország - szerinted nincsen veszélyben?
SBob 2023. 10. 06. 13:03
Előzmény: #49908  Törölt felhasználó
Amit a portfolio.hu leír néhány klikkmágnes szalagcímben, az készpénz.
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy te hogyan képzeled az egyik legnagyobb atomarzenállal rendelkező ország katonai legyőzését? Erővel kiszorítani őket az eredeti határokig és szerinted, akkor örök béke lesz? A korábbi problémák mind megoldódnak ezzel? 
Murdoch 2023. 10. 06. 12:29
Előzmény: #49913  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 12:24
Előzmény: #49892  Murdoch
Na "mi van more", szétgurultak a vasgolyók? :D
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 12:23
Előzmény: #49912  Murdoch

blabla, amikor nincs érved...
igen, felesleges a topikba ide nem tartozó dolgokat írni, már szóltunk
Murdoch 2023. 10. 06. 12:18
Előzmény: #49910  Törölt felhasználó
Jó, tudom, kettős mérce, kár volt ennyit pötyögnöm.
vigkrisz 2023. 10. 06. 12:01
Előzmény: #49910  Törölt felhasználó
a jelenlegi rubel árfolyam mellett már mindenbe belekapaszkodnak a USA gyűlölő szovjet propagandisták
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 12:00
Előzmény: #49899  Murdoch

Mondod ezt arra a kommentre, ahol a török bűnökkel kezdtem a mondanivalómat. - LOL
Látod mondom én, hogy pihenned kellene, csak tudom akkor nem jut a betevőre.
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 11:57

Apadnak a nyugati támogatások! - LOL
Svédország újabb támogatást jelentett be Ukrajnának

Stockholm 2,2 milliárd svéd korona (mintegy 73,5 milliárd forint) értékű katonai támogatást jelentett be Kijev számára a 14. svéd támogatási csomag részeként - közölte Pal Jonson svéd védelmi miniszter pénteken.
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 11:57

Ma megírta a portfolio.hu, hogy kritikus területen szenvedtek vereséget az oroszok!
Az ukrán offenzíva senki által nem számolt eredménye, hogy a Fekete-tenger nyugati területén elvesztette az ellenőrzést Moszkva, kiszorult sok-sok négyzetkilométernyi területről és a szevastopoli bázisról is visszavonta erőit.
Vereséget szenvedett egy olyan erőtől, akinek nincs is haditengerészete :D
https://www.portfolio.hu/global/20231006/felvetelek-bizonyitjak-oroszorszag-beismerte-a-vereseget-egy-kritikus-teruleten-643991
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 11:53
Előzmény: #49901  Törölt felhasználó

Nagyszerű helyek léteznek a számodra:
Észak-Korea
oroszország
Kína
Tudod egy átlag ember életszínvonala a nyugati típusú demokráciákban a legnagyobb.
Te is itt rontod a levegőt, ahelyett, hogy disszidálnál egy a számodra kedvezőbb helyre.
Sajnálom, hogy a kommunikációdba ennyire lemerültél, nem süllyedek le hozzád, melléd ("patkány", "söpredék", "megágyult", "szarni"), elég rossz lehet a lelkiállapotod, pedig szépen süt a nap, jó a levegő, tele az élet boldogsággal!
Shortelek 2023. 10. 06. 11:44

"A baj az, hogy neked az egész világtörténelemből csak az oroszok által elkövetett bűnök maradnak meg."
Most az van napirenden sajnos, ennyike.
Murdoch 2023. 10. 06. 11:38
Előzmény: #49900  vigkrisz
Ja, mert az F-16-sokra is azt mondtátok anno, hogy pár hónap. Mondjuk ha meg pár Gripent lelőnek az oroszok, az óriási érvágás lenne a svédeknek. Alaposan meg fogják ezt gondolni. 
szieszta 2023. 10. 06. 11:32
Előzmény: #49885  Törölt felhasználó

Olvastad is a cikkeket, vagy csak idebiggyesztetted? Az a  300 milliárd az az, amit lefoglaltak az oroszoktól. Szerintem azt nemsoká vissza kell adni, semmi jogalapja nincs az elkobzásnak.
A szlovákok odaajándékozták a Zsuzsikájaikat, már csak egy maradt, az elnökük, de ahogy olvasgattak, őt adnák már legszívesebben. Közben remegve várnak a modern nyugati fegyverekre, amiket arany áron megrendeltek,de még meg sincsenek tervezve.
vigkrisz 2023. 10. 06. 11:30
Előzmény: #49901  Törölt felhasználó
érdekes, miért nem költözöl Oroszországba, Kínába vagy esetleg Iránba vagy Észak-Koreába, igazán neked való helyek lennének
vigkrisz 2023. 10. 06. 11:28
"A baj az, hogy neked az egész világtörténelemből csak az amerikaiak által elkövetett bűnök maradnak meg."
Törölt felhasználó 2023. 10. 06. 11:28
Előzmény: #49887  Törölt felhasználó
Titeket Ukrán fanatikusokat a nagy nyugati liberális elveitekkel, úgy tudnálak "jellemezni",vagy inkább hasonlítani,mint a Stallone filmben "A pusztító" 
Mi vagyunk a söpredék,ti meg a megvilágosodás.
A film teljesen tükrözi a két embertípust.lefekszek mindenkinek,ahol gondolkodni nem kell,ezt megteszi más helyettünk,na és persze az ellentéte. 
Inkább vagyok patkány trollok között, mint megágyult bábok között! 
Még ha rosszabbul élek, akkor is maradok az elveim mellett. "bugris csibész"
A film teljesen mutatja az útirányt,sokaknak már a faék is bonyolult. 
Szarni sem tud egyedül,vagy használati utasításból olvassa,hogy mit hogyan.VAgy Youtube.
Sokaknak már ami ösztönösnek kellene lennie az is nehéz és bonyolult.
Ez a ti demokráciátok és jövötök. Számomra siralmas és szomorú.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek