Nem szerencsés dolog -oldaltól függetlenül- katonák szörnyű halálával viccelni. Csak mondom. Ha volt fegyver már a kezedben akkor tudod.
Törölt felhasználó2023. 08. 10. 08:56
Friss hírek: - az elmúlt 24 órában 10-12 légicsapást mért az orosz erőkre (IGEN, ez az a légierő, amiről már többször bejelentette oroszország, hogy teljesen megsemmisítette - LOL) - egy ismeretlen európai ország 50 db Leopard 1-est vett Ukrajnának (lehet Orbán felébredt? - LOL) - Ryban szerint az ukrán erők tovább haladtak előre Robotyne-nél, Urozhaine részben bekerítés alá került (Step by step, oh Baby) - Moszkva mellett tegnap felrobbant üzem a KA-52-esekhez és a Lancetekhez gyártott alkatrészeket (csak a hülye tesz fegyverüzemet egy városközpontba) - Németek 2 Patriot részegységgel támogatja Ukrajnát - Orenburgi körzetből 45+-os orosz szerződéses katonák panaszkodnak és az elnöktől várják a segítséget, mert nem tudják eltartani családjukat (halott orosz katona nem kér zsoldot - én a helyükben vigyáznék, mert kapnak egy-két önkéntes küldetést) - Az oroszok bevetették a börtönből sorozott Storm Z osztagokat (a Z jelentése Zero Intelligence Unit) - Az oroszok heves támadásokat intéztek Kupjanszk térségében az ukrán védelmi vonalak irányába 250 és 500 kilós légibombákkal, az ukránok tartják a frontvonalat
Az amerikai ráhatás egy független bizottság véleményére puszta vélelmezés (egy amerikai független egyetemi tag volt csak a bizottságban) **. A bizottság tagjai egybehangzóan láttak problémát a jelentéssel kapcsolatban. Véleményük szerint nem megfelelő alapossággal, körültekintéssel elkészített anyag, így azzal nem támasztható alá, hogy Ukrajna megsértette a nemzetközi jogot. ** "Under international law, it wrote, both sides in any conflict must try
to protect civilians, regardless of the rightness of their cause. As a
result, it is “entirely appropriate” for a rights organization to
criticize violations by a victim of aggression, “provided that there is
sufficient evidence of such violations. But the review panel nevertheless unanimously concluded that Amnesty International had botched its statement in several ways and that its key conclusions that Ukraine violated international law were “not sufficiently substantiated” by the available evidence." - Link: https://www.seattletimes.com/nation-world/unreleased-report-finds-faults-in-amnesty-internationals-criticism-of-ukraine/ ** Önmagában pl az iskola mellett, vagy benne elhelyezett haderő még nem jelenti, hogy háborús bűnt követ el egy hadsereg. ** A bizottság tagjai: Emanuela- Chiara Gillard (Oxford) Kevin Jon Heller (Koppenhágai Egyetem) Eric Talbot Jensen (Brigham Young Egyetem) Marko Milanovic (Reaingi Egyetem) Marco Sassoli (Genfi Egyetem) ** ÖSSZEFOGLALVA: A független bizottság szerint az AMNESTY INTERNATIONAL anyaga nem megfelelő, abból nem lehet az Ukrán háborús bűnökre vonatkozó megállapítást levonni. A TANULMÁNY megbukott, szétszedték a szakértők, nekünk már nem kell.
Azt a "megállapítás" a PC jegyében született, bizonyára egy kis amerikai ráhatásra. :) Talán már a megállapítás szövege az induláskor a kezükben is volt! . Sajnos nincs előfizetésem a New York Times-ra, így az eredeti
szöveget nem tudtam megnézni, de így is egy-két indexes mondat értelmezése
azért érdekes. Például „bizonyos szempontból” és „több szempontból is hibázott”,
de azt nem írják, hogy a teljes jelentés megalapozatlan. . „A vizsgálóbizottság jelentése bizonyos szempontból
felmentette az Amnesty Internationalt … . A vizsgálóbizottság mindazonáltal egyhangúlag arra a
következtetésre jutott, hogy az Amnesty International több szempontból is
hibázott jelentésében …”
Ez így igaz, de ez nem azt jelenti, hogy az Amnesty visszavonta a jelentését, és azt sem, hogy a civil lakosságot veszélyeztető, humanitárius jogba ütköző ukrán cselekményeket nem tekinti háborús bűnöknek, hanem egyfajta mentegetőzés, aminek a lényege, hogy az orosz jogsértésekért az oroszokat tartja felelősnek, és elismeri, hogy az ország más részein az ukránok megteszik a megfelelő lépéseket a civil lakosság védelme érdekében.
Igen, tévedtem. Megnéztem az eredeti angol forrást. Az irodavezető azért mondott le, mert az Amnesty akaratlanul is támogatta az orosz propagandát, és az Amnesty hagyta figyelmen kívül az ő csapata felhívását, hogy ne tegyék közzé a jelentést. *** A teljes igazsághoz ennyi még hozzátartozik: "Bocsánatot kért az Amnesty International nemzetközi emberjogi szervezet a
múlt hét csütörtökön közzétett jelentése miatt, amelyben az áll, hogy
az ukrán hadsereg a civileket veszélyeztette azzal, hogy bázisokat
létesített és fegyverrendszereket működtetett lakott területeken, többek
között iskolákban és kórházakban." "Ez nem jelenti azt, hogy az Amnesty International az ukrán erőket tartja
felelősnek az orosz erők által elkövetett jogsértésekért, sem azt, hogy
az ukrán hadsereg nem tesz megfelelő óvintézkedéseket az ország más
részein. Tisztázni szeretnénk: semmi sem igazolja az orosz jogsértéseket
abban, amit dokumentáltunk”
OROSZ-UKRÁN háború