Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 06. 02. 10:47
Előzmény: #37295  Istvan78

Semmi gond a behívással! Murdochnak ez fontos és ez is történt.
Behívták őket, leverték a forradalmat, a tényeken nem változtat: az oroszok verték le a magyar forradalmat!
Gondolom az sem okozna gondot, ha Ukrajna behívná az USA-t, az britteket, a németeket, a svédeket, a letteket, a lengyeleket stb.
De annak sem kellene gondot okozni, ha más országok nagy hatótávolságú fegyverekkel támogatnák Ukrajnát!
Istvan78 2023. 06. 02. 10:46
Előzmény: #37297  Murdoch
Fogalmam sincs miről beszélsz, nem beszéltem arról, hogy nyugati hatalmakat érdekelte volna a kisebbségek sorsa.
Arról beszéltem, hogy a franciák és angolok rájöttek, hogy a németek és habsburg-magyar unió együtt túl erősek voltak (erről szólt a cikk is), ezért a habsburg birodalmat szét kell szedni. A másik: ha egy ország háborút kezd egy másik ellen és azt elveszíti, akkor annak rossz következményei szoktak lenni (büntetés). Nekünk Trianon volt a büntetés.
Murdoch 2023. 06. 02. 10:37
A nyugati hatalmakat pont annyira érdekelte a kisebbségek sorsa, mint most. Ha az érdekeiknek úgy kedvezett, lexarták, hogy 7 millió magyar került idegen országba és egy történelmi országot feldaraboltak. De felőlem nyugodtan örülhetsz a trianoni döntésnek, sőt egy pezsgőt is bonts rá, holnapután ünnepelheted.
Istvan78 2023. 06. 02. 10:23
* talamak --> hatalmak
Istvan78 2023. 06. 02. 10:22
Előzmény: #37293  Murdoch
Tudtam, hogy a lényeget nem fogod majd fel, megpróbálsz valamibe belekötni, de az se fog igazán ülni.
- Az osztrákok hívták be, de nem kellett volna bejönni, ill. előtte nem kellett volna olyan szövetséget kötni (Szent Szövetség), amelyik arra megy ki, hogy a birodalmakban el tudja nyomni a kisebb népek szabadságharcait.
- Az a motiváció jogos volt ugyebár, ez pedig az volt, hogy az 1. VH-t Németország és a központi talamak (A Habsburg-Magyar unió is) kezdte és így nagyon erősek voltak már. Mi ebben a problémád? Nem kellett volna háborúznunk a németek oldalán!
Törölt felhasználó 2023. 06. 02. 10:21
Előzmény: #37292  Istvan78

Nagyon jó, köszi és ajánlom mindenkinek.
Rengeteg jó gondolat, segít megérteni jó pár dolgot!
A gyáva nyúl másik aspektusa, amikor az ukránok keményen beleálltak, akkor bahmutnál az orosz elit dvd gyáva nyúl módjára szaladt el a szárnyakon!
Murdoch 2023. 06. 02. 10:13
Előzmény: #37292  Istvan78
A szerző udvariasan kikerüli azt a tényt, hogy viszont 1849-ben meg az OSZTRÁKOK hívták be az oroszokat. Ezt viszont leírja a brit-francia szövetség kapcsán:
'...Ez a szándék motiválta azt is, hogy a békerendszerben szétverték az Osztrák-Magyar Monarchiát és vele együtt a történelmi Magyarországot is, mivel Ausztria-Magyarország számukra nem várt mértékben stabil német szövetségesnek bizonyult...'
Ezt utólag is hálásan köszönjük!
Istvan78 2023. 06. 02. 10:05

Ajánlom figyelmetekbe:
https://qubit.hu/2023/06/02/tortenelemhamisitas-es-a-gyava-nyul-jatek
Persze, tisztában vagyok vele, hogy az oroszbarátok véleményét nem lehet megváltoztatni.
Törölt felhasználó 2023. 06. 02. 06:39

Sok videó volt már oroszoroszágról, milyen szép, milyen olcsó, milyen tökéletes, jöjjön a valóság egy másik aspektusa:
https://www.youtube.com/watch?v=TY_W3vGio78&t=1s
3:00-nál az orosz hadsereg is felvonul :D
Aki keres talál még :D
https://www.youtube.com/watch?v=7vejv-xqBqQ
Istvan78 2023. 06. 01. 22:57
Putyin hatalma gyengülőben van, úgy tűnik. Kiváncsi vagyok a Prigozsin sztorira is, mi lesz a vége. Állami tévében azt merik mondani, hogy jövőre már nem Putyinnak kellene vezetni Oroszországot, az utcán a fiatalok már mernek nyíltabban állást foglalni.
Törölt felhasználó 2023. 06. 01. 22:47
Előzmény: #37279  Istvan78

Rájött a világ is, hogy üresek az orosz fenyegetések, nem kell velük foglalkozni.
Atom a vörös vonal átlépéséért, de a nyugat akar atomháborút és a többi hülye duma.
Ma ott tartunk, hogy oroszország a saját határát sem tudja megvédeni, a Szabad Oroszország Légió akkor szívatja meg a szovjet zászlókkal diadalittasan vonuló putyin párti miliciákat, amikor csak akarja :D
Ráadásul ezek a katonák az ukrán haderő szerves részei és a fronton eltöltött napok után csak a szabadságuk terhére ruccannak ki néha oroszországba, portyázni.
A világ nem egy USA elleni szövetségre készül, hanem pár ostoba diktátor kivételével elhatárolódik és elítéli az agressziót.
Miközben Orbán az összes szankciót megszavazta, államtitkára Ukrajna további támogatásáról és NATO tagságáról tárgyal a nemzetközi porondon, itthon a fidesz propagandisták még az oroszpárti dumát nyomják, a sok sügér meg nem veszi észre, hogy a kormánya őt is átbtta.
goapsy1
goapsy1 2023. 06. 01. 22:40
Előzmény: #37272  vigkrisz
Na, leesett végre ennek a vén hülyének is, hogy nem lenne szerencsés dolog a bukott ruszki terrorállammal együtt elsüllyedni? 🙄
Igaz, jobb későn, mint soha.👏
goapsy1
goapsy1 2023. 06. 01. 22:35
Előzmény: #37284  Istvan78
Természetesen így gondolja.
A ruszkik rommá rakétázhatják egész Ukrajnát, de aztán nyilván abszolút jogosan nyivákolnak, mint a fürdősk##va, amikor Ukrajna visszalő.

Ruszkiék ugye úgy képzelik a háborút, hogy ők azt gyilkolnak meg rakétáznak halomra, akit/amit akarnak, de nehogy valaki vissza merjen lőni, mert az tejjojizmus!!!!

... Aztán persze sértetten bégetnek ruszofóbiáról, mikor ezek után kollektíve kiröhögi őket mindenki. 😃🤡
goapsy1
goapsy1 2023. 06. 01. 22:30
Előzmény: #37280  szieszta
"Elvégre az ukik támadják a ruszkikat."

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Igen, szegény ruszkik nonstop ukrán terrorban élnek, mióta tavaly február 24-én Ukrajna megtámadta Oroszországot. 😭
Istvan78 2023. 06. 01. 22:27
Előzmény: #37280  szieszta
Az oroszoknak van olyan kiváltsága, hogy ők háborút indíthatnak Ukrajna ellen, óriási emberi és anyagi kárt okozva nekik, ellenben az ukránoknak nincs joguk támadani, támadgatni az oroszokat, az főbenjáró bűn, az kiválthat atom bevetést? Így gondolod? 
goapsy1
goapsy1 2023. 06. 01. 22:27
Előzmény: #37247  zhagar
"ha megtudod (mert kinyomoztattad) hogy a szomszédodba a halálos ellenséged ügynöke költözött be ÉS bármikor az életedre törhet (családtagjaid és a saját életed is életveszélybe krülhet tehát), akkor nem én, nem az usa nem béárki másnak van joga eldönteni hogy a te számodtra mit jelent a biztonságérzeted bizotsítása, hanem egyedül neked!" 

Pont ezért akart csatlakozni Ukrajna a Natohoz, ami ellen óbégatsz.
Mert egyedül neked van jogod eldönteni, mit jelent neked a biztonságérzeted biztosítása - és még véletlenül sem a söpredék tömeggyilkos ruszki szomszédodnak.

Ha már összevissza hazudozol, legalább hangold már kicsit össze, hogy egyik mondatoddal ne üsd agyon a másikat. 🤡
goapsy1
goapsy1 2023. 06. 01. 22:22
Előzmény: #37246  zhagar
"Ukrajnában viszont nem tűrhették tovább az oroszok azt, hogy ütik-vágják-ölik az orosz kisebbséget az ukránok 2014 óta"

Ja, értem. Ezért inkább cafatokra rakétázták az orosz kisebbséget.
Hiába, pont olyan okosak, mint te. 😃

"valamint nemzetközi semlegességet kérve hivatalosan írásba adta volna, hogy nem akar Nato tag lenni és fegyverkezni!"

1, Szokatlan lehet neked, de vannak olyanok, akiknek nem az életcélja, hogy a terrorista szomszédjuk engedélyét kérjék ahhoz is, ha kimennek a klotyóra. Semmi köze a retkes ruszkiknak, hogy a szuverén Ukrajna kihez-mihez csatlakozik - ezért szuverén.
Bonyi?
2, Biztosra vehetjük, hogy a szavatartó ruszkik ezt az egyezményt is pont olyan becsületesen betartották volna, mint pl a budapestit, ahol garantálták Ukrajna területi épségét, ha lemond az atomfegyvereiről.
(Nyilván itt Ukrajna is hibás volt, hisz hazug ruszkinak akkor hiszünk, ha ló legel a sírján.)
Mindegy, sok ukrán áldozat árán, de végre megszabadul a világ ettől a hulladék ruszki terrorállamtól. 🤗👏

"Zelenszkij egy vérskezű, ócska szar ember, mondjuk ki, írjuk le végre"

Mondjátok, írjátok. Hadd' röhögjön rajtatok mindenki, ahogy eddig is. 😃
goapsy1
goapsy1 2023. 06. 01. 22:10
Előzmény: #37244  zhagar
Ennyi veretes baromságot egyetlen kommentbe nem lehetett könnyű belezsúfolnod. 😃

Tényleg csak a legnagyobb baromságaidra reagálnék, mert az összeset helyrerakni egy élet is kevés lenne.

"kész volt arra az Usa hogy ezt Kubával megtegye, de mégsem tette meg CSAK azért mert tudta, hogy akkor világháború tört volna"

Köszönjük, tovaris, okos vagy.
"Kész volt" megtenni (nyilván szerinted) csak valahogy mégsem tette meg.
Ellentétben a félkegyelmű, tömeggyilkos ruszkijaiddal, akik nem csak "készek voltak" megtenni, hanem meg is tették.

"az orosz-kínai szövetség már alakulgat"

Azt, hogy Kína kitörli a seggét a ruszkikkal, gyarmatosítja őket, és bagóért felvásárolja mindenüket, olajat, gázt, nagyon nem "szövetségnek" hívják ám, agysebész barátom.
Ez nagyjából úgy szövetség, ahogy a kamionos "szövetséget alkot" a kamionpihenőben strichelő prostival arra a fél órára. 😃

"az EU-n kívüli világ 80%-a is már inkább velük szimpatizál, tehát hiába nyaltok tovább Pressman homi-elvtársatoknak, eljöhet még az idő amikor sűllyedni kezd majd a hajótok"

Ja, elvtárs, tudjuk. A Bricbe is belépett a fél világ, és a rubel meg a jüan rég leváltotta a dollárt. 😃
Legutóbb épp a kazahok (!!) küldték el a 'csába a futóbolond belarusz elnököt, mikor célozgatott rá, hogy a belarusz-ruszki "unióba" esetleg ők is beléphetnének. 😃😃😃

"de szerencsére túl kevesen voltak ahhoz egy évvel ezelőtt is, hogy hatalomra kerülhessenek a pártjaitok :-)"

Ja, ügyesen megszavaztátok magatoknak orbánt, meg a sleppjét, agysebész barátom. 😃 remélem, örültél a mai ajándékának:

https://www.portfolio.hu/befektetes/20230531/uj-adot-vezet-be-a-kormany-a-megtakaritasokra-618678

Ne aggódj, sok ilyenben lesz még részed. Mert megérdemled.
Én meg jól elvagyok itt a hanyatló Nyugaton, és szívből jókat röhögök azokon a ruszkibérenc fideszes zseniken, akik azt hiszik, engem szivatnak meg azzal, hogy magukra szavazzák a világtörténelem legdilettánsabb tolvajkúrmányát. 😂😂😂😂😂
Az én angol bankszámlámra semmilyen adó nincs. A te magyar bankszámládra van.
Kit is szivattál meg, tovaris? 😃 
Engem, vagy magadat? 😃😃😃😃

"a Nato a mai formájában már hiteltelen egyébként: "

Tudom, elvtárs, látjuk napi szinten, ahogy ez a hiteltelen Nato bucira veri a hiteles ruszkijaidat, (úgy, hogy ott sincs a harctéren 🤣🤣🤣🤣) miközben aki él és mozog, mindenki csatlakozni akar hozzá. 😃😃😃

Egyébként tegyél magadnak (meg mindenki másnak) egy szívességet, és költözz ki a hiteltelen Natoból a hiteles ruszkijaidhoz.
Te is jobban éreznéd ott magad - az ország meg nélküled főleg.
      😃

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek