oh nem... sajnos félreértettél...:)... nem annak örvendezek ami jönni fog, hanem ennek: .
"Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert a mit vet az ember, azt aratándja is." Gal 6,7 .
Ahogy írtam, 2018-ban én még meglehetősen "tévelyegtem"... egyszerűen nem hittem el, hogy az akkor tapasztalható össznépi, világméretű happy-ből ennyire gyorsan jöhet a zuhanás... és hogy végig itt volt "az orrunk előtt"... Ukrajna!!... hát persze! .
Ebből a slamóból már nincs kiút... dehát nem is az lett mondva, hogy lehet belőle kiút.
"Egyébként meg nem azt írtam,hogy a kilépést erőlteted, hanem az azzal való gondolatot vagyis értsd.foglalkozást." . Én egy kérdést tettem fel neked, semmit nem erőltettem.
capaeledel
ma, 15:18
Előzmény:
sotime
#14627 Akkor véleményed szerint ki kellene lépnünk az Unióból? . .Nem én ferdítek.Sohasem írtam előzőleg,hogy az EU-ból kikellene lépnünk,te hoztad ide a témát. . Egyébként meg nem azt írtam,hogy a kilépést erőlteted, hanem az azzal való gondolatot vagyis értsd.foglalkozást.
Személy szerint nem gondolnám,hogy annyira kellemes lesz ami jönni fog,ezért nem örvendeznék neki,semmilyen nézőpontból sem,a vírus volt a repedés ,mondhatnám azt is,hogy a figyelmeztetés,az igazi szakadás,összeomlás még hátra van az emberiség életében.
"Te erőlteted ezt az EU-ból való kilépés gondolatát és nem én". . Ne ferdíts. Én nem erőltettem a kilépést. Megkérdeztem Tőled, ha szerinted az EU a szakadék felé halad, akkor ki kell-e lépnünk?
Te erőlteted ezt az EU-ból való kilépés gondolatát és nem én,én fel sem vetettem,hogy ki kellene lépnünk,Te meg jöttél vele,hogy miért is maradunk benne.
"Nem Orbánék távolodtak el az EU eredeti értékeitől" . És a V4-ek is eltávolodtak az eredeti értékeiktől. Most Cseh-Lengyel-Szlovák összefogás van gázügyben. Mi ebből is kimaradunk. Vagyis rajtunk kívül mindenki eltávolodott az "eredeti értékeitől" ?
Utólag visszatekintve el kell ismernem, hogy 2018-ban, amikor moccanni sem lehetett tavasszal az olaszoknál, ill. nyáron Budapesten a turisták tömegeitől, magam sem gondoltam (volna) egy pillanatig sem, hogy még simán "megélhetem" ezt a kollektív szakadékba zuhanást... azt meg, hogy ez az esemény ilyen őrült tempóban (is) megtörténhet, végképp valószínűtlennek tűnt fel előttem... másik topik(ok)ban ilyenkor azt írnám az ilyen hsz-em végére, hogy: Halleluja!!... ;)
"Miért kellene ?" . Én olyan szervezetbe lépek be, aminek a működésével, céljaival egyetértek. Azért bent maradni, mert úgyis felbomlik, elég furcsa gondolkodásra vall.
Törölt felhasználó2022. 06. 12. 15:28
Nem Orbánék távolodtak el az EU eredeti értékeitől,hanem az álliberálisok kezdték folyamatosan azokat saját szájízük szerint módosítgatni,most meg itt van,ez a vétójog megvonás,amivel tovább vernék a szeget az EU koporsójába.Lehetett volna jobb is az EU de úgy tűnik,hogy ebben nem volt mindenki érdekelt,egyébként az EU felbomlásában nem Magyarország érdekelt,hanem az USA és Oroszország.
Miért kellene ?Semmi értelme nem lenne.Vagy felbomlik az Unió és ezért szűnik meg a tagságunk vagy átalakul és egy sima szabadpiaci szervezet lesz, ahol a nemzetállamok a szuverenitásukat megtarthatják és nem pofázik abba bele más ország,az mindenkinek a belügye lenne.Eredetileg ez lett volna az EU.
Az nem kár ha nem szálunk fel a szakadékba rohanó EU-s vonatra .Ettől persze még a mi vonatunk is a szakadék irányába halad,mert sajna az emberiség át állította a váltókat a szakadék irányába.
Persze h. "eltávolodtak" a lengyelek, hiszen ők az u-krajinai háború extrém felszításában érdekeltek... ha minden "jól megy", (értsd: a tervek szerint) akkor szép nagy, finoman átsült koncot fognak kimenteni maguknak az u-krajinai parázsból.
Magyarország egyedül maradt az Unióban, teljesen elszigetelődött a többi országtól. (Nem tudom hogy ezt elfogadod kárnak vagy nem ) Lengyelország volt az utolsó, de már ők is eltávolodtak tőlünk. Én sokkal több esélyt látok arra, hogy valamilyen módon "kikerülünk" az Unióból.
Törölt felhasználó2022. 06. 12. 14:55
"Mikor lesz már ennek vége?"... időközi számvetés. .
"... Ez utóbbi két forgatókönyv egyikére sincs túl sok esély, így mindenképpen elhúzódó háborúval, és még hosszabb ideig tartó bizonytalansággal kell számolnunk. Abban sem nagyon bízhatunk, hogy az idő a háború ellen dolgozik. Oroszországot a szankciókkal nem lehet eltántorítani legfőbb céljai elérésétől. Győzelemre van ítélve, így addig nem állhat meg, amíg a nyugati szomszédja fenyegetni képes. Ukrajna sem fog leállni, mert ez az elit bukását hozná, ráadásul a nyugati segítséggel képes elhúzni a háborút. Ha nem is a végtelenségig, de nagyon sokáig. A Nyugat, elsősorban az angolszászok pedig most már az „utolsó ukránig” készek harcolni. ..."
"... Az Unió épp most keresi a megoldást, hogy tudja meggátolnia vétókat. ..." .
magyarul arra keresi a megoldást, hogy: az úgynevezett "európai értékek" közé (eddig) besorolt demokratikus európai egyeztetési mechanizmusokat hogyan tudná önkényesen lecserélni a leginkább "liberális" elveket magukévá tévő (soviniszta) európai országok látszat-demokráciájára, azaz diktatúrájára... sztem inkább valami ilyesmit szerettél volna írni (?).
OROSZ-UKRÁN háború