Általánosságban lehet, hogy igazad van a FED kamatemelés részvénypiacokra gyakorolt hatásában, de egy hazai XTEND-es kispapír esetén szerintem itt nulla hatása van ennek...
Iden ev vegeig 0.5%-kal feljebb lesznek az USA kamatok a tegnap delutanihoz kepest, 4-4.25 % lesz a kockazatmentes FED alapkamat, erosodo dollarra es eso reszvenyarfolyamokra szamitok. Ha Trumpek veszitenek a novemberi valasztasokon es alkotmanyos vademelessel eltavolitjak, akkor csokkenhet a fesziltseg a Foldon es elindulhatnak lassan lefele az olajarak es veluk a kamatlabak is. De lehet tul naiv vagyok...
Sajnos kamatot emelt a FED, ez nem egeszseges a reszvenypiacra nezve, sajnos beborult az eg a piacokon. Idenre meg egyszeri 0.25 %-os emelest varnak az USA-ban.
Szuper! Akkor az árfolyam megnyugodott, és nem lehet rámfogni, hogy befolyásolok valamit. Itt el is engedem a dolgot. Fárasztó már nekem a részleteket, mindig, mindenhol, elmagyarázni és frissített chartokat folyamatosan feltenni. Nem sértődés, csak a kor adja magát... Ha nincs frissítés, akkor kevesen tudják átlátni, és tévútra mennek. Képesek egy hónap múlva is a régi chartot figyelve, kereskedni. (tapasztaltam) Attól még, hogy nincs gari, a chartok után felelőséget érzek, ehhez meg állandó frissítés kell. A kérdésekre meg választ kérnek. Ez sok így nekem. A mostani felállás egy darabig jó még. Tudjátok merre hány méter. Később még meglátom, ha nagy változás lenne. Pihi...
Jocek csinálja jól, feldob egy chartot két indikátorral és oldják meg. :)
Ettől még nem mondott hülyeséget. Egy vélemény és az elemzésben is benne van. Más kérdés, hogy amikor közeledünk az aljához, egyre több a vételen várakozó. Persze ha nincs negatív hír és pánik, akkor félre kell állni. Láttuk hogyan jött lefelé az árfolyam....
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995