Reggeli pensumos ima: ó, add Istenem, hogy csak ránk ne zúdítsák pakkjaikat a Hadházy doktorok közkéznövelés szándékával, miután 200Ft-ot emelkednénk! Kérem hallgasd meg könyörgésemet!
Az akvizíció kezdettől csupán mézesmadzag, kvázi befektető csalogató! Bár ritkán szólalnak meg, de sosem felejtenek erről említést tenni. Beszéltél már olyanokkal akik a Pensumon keresztül dolgoztak, hogy mi a véleményük?
A Pensum Group terve, hogy a 2025-ben
nagyobb hangsúlyt fektessen külföldi tevékenységére, amit tervei szerint akvizíciókkal is támogatna, melynek
forrását tőkeemeléssel kívánja fedezni.
Az illegális bevándorlók eddig sem dolgoztak Németországban. Segélyeken keresztül szívták a németek vérét. Attól, hogy őket kiebrudalják még nem lesz több munkahely.
Oda mennek az ukránok és a volt keleti részen melózó németek, akik az autógyárak kapacitáscsökkenése miatt munkanélküliekké válnának. A vendéglátás, szállodaipar nem fog bővülni, még jó lenne az is ha a Pensum ugyanennyi embert ki tudna küldeni. Arról már nem is beszélek, hogy záródik az olló, mert a magyarországi bérek nőnek, a német vendégmunkás bérek meg csökkennek. Van ott elég török is meg lengyel. Aki magyar szakértelemmel és nyelvismerettel rendelkezik, valamint külföldön akar boldogulni, az már alapból kerüli a Pensumot!
Igen én is így értettem. Az illegális bevándorlók kiszorításával meg fog növekedni az igény a legális, főleg uniós munkavállalókra. Ha a német kormány felpörgeti az ipart az ösztönzőkkel, akkor azt a munkát valakinek el kell végeznie. Mivel itthon nem túl rózsás a helyzet, megint elindulnak a népek németországba dolgozni. Ez jó lehet a Pensumnak.
sokan összetévesztik a bevándorlókat a külföldi munkaerővel. Egy barátom cégénél 120 külföldi dolgozik mert nem talált már Magyar munkaerőt, azt mondta már nem is kell neki magyar mert a külföldiek dolgoznak nem trükkösködnek
Én is így gondolom azzal a konkrét várakozással, hogy a jelenlegi nagy bizonytalanság közepette a spekulánsok rendeznek majd benne egy kisebb ralit. Természetesen azonnal meg is válok tőle és azt sem bánom majd, ha nem a csúcson fogom eladni. Ez egy totálisan döglött részvény. A világgazdasági és a magyar politikai helyzetet látva, hozzánk nem jön több külföldi munkavállaló és külföldre sem fog kelleni több magyar melós. A Pensum elérte lehetőségének maximumát.
Kell ilyen cég is szerintem a tőzsdére. Főleg mostanában. Ők legalább nem termelő cég. A mai vámpara világban necces termelő cégbe fektetni, főleg olyanba ami exportra termel.
Ezt egy szorzószám alapján szokták kiszámolni. Mindig kevesebb a cég értéke, mint a bevétel. Eladásnál a bevétel is kap szorzót (mindig 1 alatti) és a EBITDA is ( mindig 1 felett).
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf