Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tanrek 2021. 12. 20. 20:24
Előzmény: #56709  algore
Azt elárulod, hogy ha az általad említett módszerrel döntik el, hogy egy PCR eredménye omicront azonosított, akkor hogyan lehet, hogy a kezdetekben csak néhány azonosított esetről jött híradás?
Vagy ez a kérdés is lélekbúvárkodásnak tűnik?
tevelygo1 2021. 12. 20. 20:20
Előzmény: #56715  Phylaxa
Nem tudom, milyen egyéni indokokra gondolsz, de aki eü okból nem adathatja be az oltást, annak a kötelező oltást sem kell felvennie. Érdekelne, h pl mire gondoltál ezen túl, nyugodtan írd le.
Szerintem 40 év felett nagyon egyértelmű, h megéri beadatni az oltást, 40 év alatt is annak aki nem teljesen egészséges (én pl nem). De 40 év alatt is több az előnye, mint a hátránya elvileg. Az az egy érv lehetne ellene, hogy nem ismerjük az oltás hosszú távú hatásait, de ez sem igazán érv, mert a vírusbetegség hosszú távú hatásait sem ismerjük jobban:) Részemről a 40 év alatti kötelező oltás ellen az az érv győzne meg, hogy korábban nem tettek ilyen oltásokat kötelező felnőtt lakosság körében, csak gyerekeknél. Így pedig a kötelező oltás elrendelése 40 év alatti teljesen egészséges emberek számára csak túltolja a víruspánikot. De ezt leszámítva nem vagyok alapvetően ellene. Hiszen a gyerekeknél is rendben van h vannak kötelező oltások nem halálos betegségekre is. (Főleg a fejlett világban ezek már nem halálosak amúgy se) Összességében a kockázat/haszon alapján megéri fiatalabb embereknek is az oltás, még ha nem is nagy a haszon azon túl, hogy felkészítjük a szervezetet egy új vírusra.
Igen, azzal egyetértek, hogy az már extrém kontrollmánia, hogy már 4 oltást kéne felvenni mindjárt (meg mellé megint a rohadt korlátozások, lezárások), amikor 2 is elég bőven. Miért olyan fontos, hogy a fertőzésszámot is leszorítsuk? Nekem az nem elég érv, hogy "mert különben esetleg lesz rossz mutáció". Még soha ilyen érvekkel nem operáltak korábban a covid járvány előtt sehol a világon, és nem találtam soha sehol semmilyen alapos, részletes indoklást erről. Csak ezt, hogy "jajj különben esetleg lesz rossz mutáció". Ez nekem csak víruspánik, ha nem tudnak erről rendes indoklást adni azon túl, hogy "mi van ha baj lesz".
Azt értem még max, hogy óvatosak akarnak lenni, mert ez olyan új vírus (nem is). De akkor sem tartom ezt elég érvnek a 4 oltáshoz. De még a 3 oltáshoz sem. Főleg ha valaki egészséges és 40 év alatti, akkor minek 3 oltás? 2 oltás még mindig elég bőven ha az a cél, hogy ne kerüljenek az emberek tömegesen kórházba. Ha kell emlékeztető az idősebbeknek, veszélyeztetetteknek 5 évente, hát jó. De folyamatosan 3 havonta MINDENKINEK????..... Ez agyrém.
Igen, a spanyolnátha járvány is úgy ért véget, hogy beolvadt az egyéb influenzavírusok közé.
Mire gondolsz azzal, hogy időt nyertünk?
csendben 2021. 12. 20. 20:17
Előzmény: #56715  Phylaxa
"nem vizsgálnak semmit": konkrétan ki és mit nem vitsgál (SZERINTED!). Mert.szerintem írdatlan erők dolgoznak nemcsak a vakcina hatásosságának,de hatástalanságának ill. veszélyességének bizonyításán egyaránt. Ha másra nem i gondolsz,mint hogy ez is biznic.ÉSmint látjuk,óriási! Vagy a másik: el ne hidd már ,hogy sok éve halott bűnügyek most rop-ropsz megoldódnak "maguktól". A kutatási DNS vizsgálatok mintái "véletlenül" befut(hat)nak a rendőrségi nyilvántartásba. Ez természetesen csak rosszindulatú feltételezés, összeesküvés elmélet! :-) . Szóval a nagy hazudozások mögött óriási kutatás folyik...
Amennyi vakcinát most se perc alatt beadtak (több,mint 6 milliárdot!),már a kórházaknak nem a covidosokkal,hanem a vakcina mellékhatásosokkal kellene tele lenni.... 
Ettől.persze,még lehet ellenjavallata az oltásnak: személyékre,vagy csoportokra!
tevelygo1 2021. 12. 20. 20:06
Előzmény: #56713  algore
Na jó sztem állj le légyszi erről és olvasd el újra h mi történt valójában. Külön a te tevékenységedről akkor írtam kritikát, miután nekem ugrottál. Eredetileg nem akartam rólad semmit írni (annak ellenére, hogy zavar amit csinálsz a topicban). Úgyhogy igenis, a semmiért ugrottál nekem. Ez van.
Más:
A kb 30 eset 100 ezerre, az kb 15-17 éves kamaszfiúknál van, de maga a covid gyakrabban okoz szívizomgyulladást mint a vakcina.
Azért tartunk már mindjárt 4 oltásnál, mert valakiknek nem elég, hogy 2 oltás még mindig hatékonyan véd a betegség és halál ellen.
Ez az a kabaré, ami nem tudom hol és mikor fog véget érni, de épp elég rémes!....
csendben 2021. 12. 20. 20:05
Előzmény: #56706  algore
"Regen voltak ervei az oltasfanatikusoknak, nagyon regota nincsenek, mert a valosag szembejott.." : sőt: veled mindenki szebejön a pályán,,,( az utánfutódon kapaszkodókon kívül!).
Phylaxa 2021. 12. 20. 20:02
Előzmény: #56710  tevelygo1
"Nekem az a lényeg, hogy normális élet legyen megint, az oltások hatékonyaknak bizonyultak, és nem veszélyesek, úgyhogy én elfogadtam, hogy ajánlják a beadását, azt is mondtam egy idő után h nyugodtan legyen kötelező, ha ez segít abban h minden normálisan menjen tovább."

Na ebben nem értünk egyet. Egyrészt mivel nem vizsgálnak semmit, másrészt pedig rengeteg egyéni indok lehet arra, hogy "na nekem nem".  Tehát nem szabad kötelezővé tenni. Mivel gondok lehetnek vele és hiába is próbálja bárki is tagadni vannak nagyon sok helyen, ezért nálam fel sem merülhet a "kötelezőség".

A másik nagy probléma ezzel, ebben sem értünk egyet, hogy isteneknek képzeljük magunkat. Már előre kitaláljuk és toljuk, hogy ha mindenkit beoltunk akkor már nem lesz probléma. Nos a vírus létezik és ő fogja megmondani, hogy mi lesz vele. Pár virológus azért leírja, hogy fennáll a lehetőség miszerint ő terjedni akar és ezért inkább veszít az erejéből, de gyorsabban és többeket el akar érni. Ha minden jól megy, akkor nekik lesz igazuk. Kívánom, hogy így legyen. 

Én azért örülök az oltásnak (a szabad oltakozás keretein belül), mert így hamarabb ismerkedhetett meg az emberiség nagy része vele. Ezzel talán időt nyertünk. Meglátjuk.
csendben 2021. 12. 20. 20:01
Előzmény: #56702  algore
"Altalaban nem az a szereplo vagdalkozik hiszterikusan, ervek nelkul, szemelyeskedve, minositgetve, aki biztos az igazaban... ": ez egy egészen új dolog tőled (ez elmúlt, közel egy év távlatából!). Ha lesz egy kis időd, olvass vissza a tavaszi hsz.-eidben! :-)
algore 2021. 12. 20. 19:59
Előzmény: #56710  tevelygo1
"támadtál rögtön a semmiért!" 
Leirtad, hogy szerinted teleszorom a topikot fake news-al. 
Vallald fel egyenesen a velemenyed, ne kamuzz, hogy a semmiert. 
"oltások hatékonyaknak bizonyultak, és nem veszélyesek" 
30 per 100,000 myocarditis azert szep teljesitmeny egy vakcinatol, semelyik masik nem tud ilyen biztonsagot :) 
"mennyire elegem van ebből, hogy már nem elég 3 oltás se semmire, nem elég a normális élethez." 
Ha annyira hatekony, miert tartunk a 4-nel?
De ha nem haragszol nem megyek bele semmibe veled, mert ertelmes vita veled nem lesz. 
Csak nehany apro logikai gubancra hivtam fel a figyelmed bucsuzoul. 
" valódi adatok... helyett random fake news-eken és kell átgázolnom" 
Ha lenne valodi adatszolgaltatas, akkor kevesebb lenne a fake news. 
De nincs adatszolgaltatas, nincs valodi adat. 
De nem baj, te elfogadtad a 3, 4, stb oltast mert hatekony es biztonsagos, akkor teged miert erdekel barmilyen adat a tovabbiakban? 
Na, nyugodj le, es van boven mas topik neked ahol tele vannak "valodi" adatokkal es nem lesz min felhuznod magad :) 
tevelygo1 2021. 12. 20. 19:49
Előzmény: #56708  bluefrog
Elhiszem h csak elgondolkoztatónak szántad, de a lényeg az volt részemről amit a fake newsről írtam. Sztem komolyan zavaró és nemcsak itt ebben a topicban. Amúgy meg azért elég sokan olvassák a portfoliót, még ha nem is ez a facebook:)
(Azt a topicra mondtam h itt újnak tűnsz)
tevelygo1 2021. 12. 20. 19:32
Előzmény: #56707  algore
Nyugibogyót te vegyél be a paranoiádra:)
tevelygo1 2021. 12. 20. 19:32
Előzmény: #56706  algore
Nem! Abszolúte nem erről van szó. Nekem abból van elegem, ha a valódi adatok vagy informatív, érdekes hozzászólások, normális viták helyett random fake news-eken és kell átgázolnom. Meg hogy állandóan a veszekedés megy aztán a topicban erről. Erre akartam leírni h ez nem a ti hibátok eredetileg, hanem azé aki a kamut eredetileg kitalálja, hogy keverje a szart (netán még anyagi előnye is származik belőle).
De amikor erre rögtön nekem ugrottál hát az nem tetszett. Ez van. Ez nem magyarázkodás, esetleg nézz már végre kicsit magadba és gondolkozz el, hogy miért támadtál rögtön a semmiért!
Ha írsz akármelyik hozzászólásomra, ne ugorj nekem rögtön jó?! Paranoia helyett pls gondold át amit írni akarsz, legalább akkor ha nekem írsz, főleg ha előtte nem is szóltam hozzád és nem is írtam semmit rólad konkrétan.
És szelektáld a forrásaidat, gondold át alaposan hogy mik a tények bennük, mielőtt linkelsz mindenfélét.
És az nehogy már ne legyen egyértelmű, h nem az oltásokról írtam egyáltalán. Attól még h a fake news nem oké, még nem kell h oltásfanatikus legyek:P
Meg ha emlékszel még egyáltalán arra h miket írtam régen, akkor tudhatnád h én nem vagyok oltásfanatikus.  Úgyhogy ez nagyon mellé ment:)
Nekem az a lényeg, hogy normális élet legyen megint, az oltások hatékonyaknak bizonyultak, és nem veszélyesek, úgyhogy én elfogadtam, hogy ajánlják a beadását, azt is mondtam egy idő után h nyugodtan legyen kötelező, ha ez segít abban h minden normálisan menjen tovább.
De persze ez sem elég már.
Eredetileg azért jöttem fel a topicra, hogy írjak arról, h mennyire elegem van ebből, hogy már nem elég 3 oltás se semmire, nem elég a normális élethez. Annak ellenére h még mindig hatékony még 2 oltás is a súlyos betegség meg a halál ellen.
Ennyit az oltásfanatikusságról:P
algore 2021. 12. 20. 19:08
Előzmény: #56704  tevelygo1

"kifejezetten gáz volt, h nem is rólad írtam, csak általánosságban a fake news problémáról, de rögtön nekem akartál ugrani h rágalmazok stb" 
Ugyanabban a hsz-ben:
"teleöntöd a topicot kamu linkekkel" 
Istenem, az emberi minoseg, amit kepviseltek, szarnyaltok a magasba. 
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 20. 19:06
Előzmény: #56705  tevelygo1
ha jól látom a vitátokba egyáltalán nem szóltam bele, és a kérdésemet elgondolkodtatónak szántam másoknak is. néhányan túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek a topiknak, és sztem ezért van itt ez a "vérre" menő küzdelem.
ui.: egyébként a regisztrációm 2012-es.
algore 2021. 12. 20. 19:04
Előzmény: #56705  tevelygo1
Esetleg egy nyugibogyot vegyel be. 
Van olyan topik, ahol csak oltasparti hozzaszolast olvashatsz, menj oda nyugodtan. 
Nem fogod magad felizgatni veled nem egyezo velemenyeken. 
algore 2021. 12. 20. 19:03
Előzmény: #56704  tevelygo1
Regen voltak ervei az oltasfanatikusoknak, nagyon regota nincsenek, mert a valosag szembejott.
Azota szemelyeskedes, vagdalkozas, es barmilyen nem tetszo valosagnak az ignoralasa megy. 
Te is pont ennyit teszel. 
Leszarom, mivel magyarazod meg magadnak a viselkedesed, de ha nem tetszik a forum, senki nem kotelez az olvasasara. 
Annak az amokfutasnak, amit muveltek nincsen semmi hozzaadott erteke. 
Az oltasokkal kapcsolatban pedig a track record sem mellettetek szol, sorra igazolodnak be a "fake news" - ok. 
Ha nem tudsz intelligensen, ervelve hozzaszolni a mondanivalohoz lenyegileg, mas modon nem muszaj. 
tevelygo1 2021. 12. 20. 18:55
Előzmény: #56703  bluefrog
Fogalmad sincs miről írok, mert te új vagy itt ahogy nézem. Úgyhogy plíz ne szólj bele. Thx.
tevelygo1 2021. 12. 20. 18:55
Előzmény: #56702  algore
na igen tehát te elég gyakran nem vagy az igazadban biztos:)
Írtam h régen élvezhetőbb volt a topic mert akkor még próbáltak veled érvelni páran, többek között én is, aztán idővel mindenkinek elege lett belőle, nekem is, és többen le is léptek amikor megunták, és azóta csak egyre rosszabb a topic színvonala
Szal most már teleöntöd a topicot kamu linkekkel, régen a twitteres ábrákat linkelted csak, az oké volt, arról lehetett vitatkozni, érvelni normálisan, de erről nem...... és most már más is kezdi ezeket linkelgetni. Nagyon unalmas.
Nyugodtan utálj azért h leírtam mit gondolok és mit tapasztalok a topicban hosszú ideje, nem érdekel h mit akarsz ide írogatni rólam
Attól ez még tény marad h ezt tapasztaltam hosszú idő alatt.
Olvasnám a topicot néha mert a portfoliot alapból látogatom és érdekel a téma, de mindig hamar elegem lesz belőle emiatt.
És most kifejezetten gáz volt, h nem is rólad írtam, csak általánosságban a fake news problémáról, de rögtön nekem akartál ugrani h rágalmazok stb. Gratulálok!
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 20. 18:53
Előzmény: #56699  tevelygo1
kiscsillag, moderáld magad, én normálisan kommunikáltam veled.
miért nem nyitsz egy új topikot? nem kéne olvasnod a fake-et, te lennél ott az "őrmester" és törölhetnéd ha mégis megjelenik.
algore 2021. 12. 20. 18:47
Előzmény: #56699  tevelygo1
Altalaban nem az a szereplo vagdalkozik hiszterikusan, ervek nelkul, szemelyeskedve, minositgetve, aki biztos az igazaban... 
Törölt felhasználó 2021. 12. 20. 18:43
Előzmény: #56695  tevelygo1
5, azaz 5 esetet megnéztem. A sajtóhírek alátámasztották - ennyit tudok állítani, semmi mást. És még ebből sem következik, hogy a vakcina okozta a halálukat, DE gyanúsan megszaporodtak ezek az esetek, amelyek okára nincs magyarázat.

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek