Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
antaltibor2 2021. 03. 20. 16:29
Előzmény: #35018  Törölt felhasználó
#35020
Állam erre van, hogy segítsen és végre csináljon valamit stadionépítés és magánrepülőzgetés helyett.
antaltibor2 2021. 03. 20. 16:28
Előzmény: #35017  emerald
#35019

emerald: köszi hogy ezt leírtad.
Ezért kéne befejezni a bullshit-et, a kifogás keresést(nem neked mondom) és nagyon durva és szigorú 4 hetes lockdown
Törölt felhasználó 2021. 03. 20. 16:26
Előzmény: #35014  antaltibor2
#35018
Figy, én megértem amit írsz, tavaly valahol még egyet is értettem vele. Mára már teljesen világos, h nem lehet kivitelezni. lezárod Mo-t 1 hónapra? Utána mi történik? Újra felfut a terjedés. Értsd meg, Japán, Taiwan sziget, valahol D Korea is. Ott nincs átmenő forgalom. Megjön az áru hajón, repülőn, és szinte nincs kontakt, - vagy kiiktatható - a helyiekkel. Pl. megjön a konténer a kikötőbe, onnan Japánok viszik tovább. Itt meg a kamion a román sofőrrel beáll a Merci gyárba stb. Naponta több ezer külföldi megy át az országon, vagy  szintén több ezernek itt van a célállomás.Lezárhatunk, de akkor megáll az élet. Mindenki menjen haza 1 hónap fizetés nélküli szabira? Azt látjuk, h az állam eddig kb. 0 segítséget adott, az embereknek meg már semmi tartalékuk, és elegük is van az egészből, mert 1 éve a balfaszkodás megy.Vagy ráveszed az Audit, hogy ne termeljen, adjon bért a melósoknak, még otthon vannak, de még bénítsa meg 1-2 német üzemét is, mert nem kapnak Győrből motort? Sorolhatnám hosszan, miért nem jó megoldás amit írsz:)
emerald 2021. 03. 20. 16:23
Előzmény: #34974  totoro
#35017
Egészségügy a valóságban:
Neveltlányom Bp városmajori szív és érsebészeti klinika:
Tizenkétórázik, heti hat napban.
Két hete ezt mondta nekem: nagyon vigyázz, ne menj sehova, borzasztó állapotok vannak. 
Két szint lezárva, ott csak covidosok. A professzorok nem műtenek, oltanak.
Itt egy 6 és egy 7éves kisgyerek vár műszívre. Részben a covid kapcsán.
Kiadták nekik h telefonokat félretenni, semmi mással nem foglalkozhatnak csak az oltással.
Gyerekem kért időpontot a pszichiátriára, mert kivan :(
.
Tatabányi kórház(szomszéd lánya) múlt szombat:
A sürgősségin hárman voltak, a minimum öt helyett. SZÁZHÚSZ új pácienst kellett ellatniuk.
Miközben intubált egy beteget, jött a jelzés hogy hoztak a mentők egy sos ellátásra szorulót. Befejezte az intubálást, lement, és már csak a halál beálltát tudta megallapítani.
Nem egyedi eset. Apjának azt mondta, ő is ember és lelkileg nem lehet már birni.
antaltibor2 2021. 03. 20. 16:16
#35016
Algore: eddig azt hittem, van valami közöd, szakértői vénád, de amiket most írtál, ill. a hivatkozások a hülyeség mesterfokai.
antaltibor2 2021. 03. 20. 16:14
Előzmény: #35012  algore
#35015

Algore: na egy oltásellenes. Trombózis, 17 millióból 4 ember?
1. ekkora baromságot rég hallottam. Ha nem tud terjedni (=lezárás), nincs mutáció. A mutáció akkor történik, ha a vírus szabadon tombol.
ne terjessz hülyeségeket.
antaltibor2 2021. 03. 20. 16:12
Előzmény: #35013  Törölt felhasználó
#35014

Stingy: pontosan, valami hasonló!
De utána békében lehet élni  4 hónap irreális, főleg hogy az oltások is beindulnak lassan, de 1 hónap nagyon szigorú lezárás kellene, hogy nyomjunk egy reset gombot, határbelépésnél csak a tranzitforgalmat engedném külföldiek számára (de azt is csak üzleti céllal) és egész úton szigorú nyomkövetés, hatóságilag ellenőrízve, hogy elhagyja az országot, hol és mennyiszer áll meg.
Már eddig is állítólag zárva a határforgalom a külföldiek előtt? Nem lehetne akkor rendesen csinálni? (Japánban , Dél Kóreában, sőt Taiwanon tudomásom szerint nem volt lockdown amúgy)
A politikát nem lehet a kérdésből teljesen kihagyni. Igenis az emberek megélhetését biztosítani kell, tehát 1. aki tud, az home officeból dolgozzon, az eddig is ment. 2. ahol fontos a személyes jelenlét, ingyenesen biztosítani N95 ös maszkot, napionta újat és biztosítani a biztonságos munkavégzés lehetőségét.
3. akiknek meg teljesen kellett zárniuk, teljes támogatás (vendéglátás) (nem pedig hitel, amit vissza kell fizetni)
Persze nem akarásnak, nyögés a vége. Múlt héten tudtam meg pl. hogy már nincs is minden esetben karantén, vörös cédula a fertőzötteknek, tehát az illető jóindulatán , fegyelmezettségén múlik, hogy nem kezd el mászkálni?
Tehát igen, ehhez az állam is kellene, akarat, pénz, figyelem, fegyelem
Törölt felhasználó 2021. 03. 20. 16:00
Előzmény: #35010  antaltibor2
#35013
Hú, ez nagyon nem pontos. Ausztráliában úgy emlékszem, vagy 4 hónapig totális lezárás volt, Új-Zélandon ugyanez kb. 2 hónapig. D-Korea kvázi ugyanaz, mint az előző két ország - sziget- mert az északi határ kb olyan átjárható, mint az óceán. Ausztráliába és Új Zélandra a mai napig - nagyon kevés kivételtől eltekintve- külföldiek nem tehetik be a lábukat. Koreába sem könnyebb sokkal bejutni, PCR teszt, vízum, 14 nap karantén van. Akkor most csináljuk azt, amit ők: holnaptól zárva Röszke, Hegyeshalom. Minden kamionos v bármilyen átutazó pcr teszt+ vízum+ 2 hét karantén. Vagy engedjük át őket, de akkor meg már nem ugyanazt tesszük, mint a példádban szereplő országok. Sakk-matt:)
algore 2021. 03. 20. 15:59
#35012
Ez nagyon nagyon szakmai, azon belul is bonyolult 'parbeszed' fokent a virus mutaciokrol es oltasokkal kapcsolatban, 4 teljesen eltero tudos kozott. 
(ezek kozul egyedul Yeadont emelnem ki, o a Pfizer vezeto kutatoja volt, es o josolta meg tokeletes pontossaggal elore, hogyan fognak a vakcinak trombozist okozni) 
http://dryburgh.com/vanden-bossche-theory-fact-or-fiction/
Ami nagyon erdekes, a 4 ember gyakorlatilag teljesen mashogy gondol szinte mindent. Teljesen eltero logikaval gondolkodnak teljesen eltero megkozelitesekbol. 
Es megis 2 dologban mind a 4 ember egyetert, marpedig ha ennyire eltero emberek, eltero logikakkal ugyanoda lyukadnak ki... :
1) A lezarasok borzaszto karosak, es a virus mutalodasahoz es veszelyesebbe valasahoz vezet. Azonnal abba kellene hagyni. 
2) a tomeges, mindenkire kiterjedo oltasok ebben a helyzetben rendkivul elhibazott strategia
antaltibor2 2021. 03. 20. 15:44
#35011

Egy fogalmazási javítás a lentiekben: Nem lehetne 4 hétig teljesen nyugton maradni, hogy minden ember zsákutca legyen a VÍRUS SZÁMÁRA?
Nincs az a brit mutáns, amelyik megfertőz a szabályok megfelelő betartása/önmérséklet/fegyelmezettség  mellett.
antaltibor2 2021. 03. 20. 15:43
#35010

Kezdjük egyszerű biológiával. A vírus nem tud túlélni, csak akkor, ha a beteg át tudja adni egy másik embernek, nagyon egyszerűen megfogalmazva. tehát ha egy beteg ember nem tudja átadni senkinek, a vírus terjedés is megáll annál az embernél, tehát zsákutca a vírus számára.
1 éve taposom a járványt, rengetegen betegedtek meg (és ezért mindekit őszintén sajnálok, főleg aki súlyosan kellett hogy átvészelje), de a saját tapasztalatom, maszkviselés, alapvető higénés szabályok betartása, távolságtartás és lássak csodát, nem kaptam el.
Azt is tudjuk, hogy a vírus már kezdetektől fogva, már  tavaly is, hogy kontroll alatt tartható a járvány, lásd tőlünk Keletre, egyes országok.(Ausztrália, Új Zéland - szinte 0 Covid, de akinek ez nem tetszik, Dél-Kórea, napi fixen alacsony számok lezárások nélkül intenzív kontaktkutatással és kontrollal.) Eláruljátok, hogy mi a fenét csinálnak itthon az emberek, hogy még mindig ilyen szabadon terjed a vírus? Nem lehetne 4 hétig teljesen nyugton maradni, hogy minden ember zsákutca legyen ?
Kontaktust sem kötelező kerülni, FFF2, N95-ös maszk is tökéletesen véd zárt helyen, irodában, boltban fel lehet venni.
Nem könnyű benne levegőt venni? Könnyebb, mint a gépi lélgegeztetéssel.
algore 2021. 03. 20. 14:13
Előzmény: #35008  algore
#35009
De olyan sem volt meg soha, hogy egy Oxford kutatas buntetoperrel vegzodjon!
Orvoscsoport buntetopert keszit elo, az Oxford Recovery gyogyszerkutatassal osszefuggesben, foglalkozas koreben elkovetett gondatlan veszelyeztetes es emberoles vadjaval. (halaleset is elofordult a kutatasban) 
Ez volt az a vizsgalat, amire hivatkozva veszelyesnek iteltek a hidroxiklorokint, es sok helyen leallitottak. 
A vad alapja, hogy a biztonsagos dozis 6x-at vagy annal is magasabb dozisokat alkalmaztak, a vizsgalatban ami kesobb nahat, veszelyesnek mondta ki. 
(a masik HCQ ellenes vizsgalat, a hirhedt Surgisphere vizsgalat a Lancetben publikalva, az akkora csalas volt, hogy ma is LancetGate-kent hivatkoznak ra.) 
Sok olyan dolgot hoz a Covid jarvany, amit korabban elkepzelhetetlennek gondoltunk volna! 
(Az Oxford Recovery trialban alkalmazott 6x dozis valoszinu oka, hogy osszetevesztettek a hidroxiklorokin es hidroxiquinolon gyogyszereket es azok dozisait.) 
algore 2021. 03. 20. 13:53
#35008
Most a durva Brazil hullamban, az egyik tartomanyban ivermectint hasznalnak. Fele az esetszamuk es harmada a halalozasuk lakossagszamra aranyositva), mint ahol nem hasznaljak. 
Indiaban szinten, az a tartomany, ahol hasznaljak (UttarPradesh) messze az orszagos atlag alatti halalozast tud felmutatni. 
A UK-ben kepviseloket szolitottak fel hogy lepjenek, mivel Cochrane systematic review is elkeszult, ami erosen mellette szol. A kepviselok azt valaszoltak, nincs eleg bizonyitek! Cochrane analizis utan! 
(nem kell egyebkent bizonyitek vagy engedely sem, a Helsinki deklaracio alapjan a compassionate use engedelyezheto lenne e nelkul is, es az alapveto emberi jogok koze tartozik a gyogyszer hasznalatanak lehetosege) 
Itt egy abra arrol, a Cochrane 'systematic review' hol szerepel a tudomanyos bizonyitekok rangsoraban:
http://pbs.twimg.com/media/Ew0zPntWgAAC_fj?format=jpg&name=small
Szemely szerint soha nem talalkoztam olyannal, hogy Cochrane reviewt semmibe vegyenek! 
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 20. 13:52
Előzmény: #35006  Törölt felhasználó
#35007
"a covid sokall hatékonyabban képes leamortizálni az emberi szervezetet mint bármelyik influenza vírus tette eddig.Amit gondnak látok,hogy nem az emberi immunrendszer megerősítésére tették a fő hangsúlyt " - Erről pofázunk mióta, hogy egészséges, stresszmentes életmóddal jelentősen csökkenthető a betegség súlyossága. Pár kommenttel ezelőtt is ezt írtam. Én erre az útra szavazok, aki pedig gyengének érzi magát, kérje az oltást.
Törölt felhasználó 2021. 03. 20. 13:39
#35006
Jó ,lehet azt mondani a covidról,hogy az egy egyszerű kis vírusos betegség,pont olyan mint a hétköznapi influenza vírus okozta,de ha így van, akkor most hogy lehet,hogy annyi ember van intenzíven és lélegeztető gépen egyszerre amennyi még sohasem volt egy influenza járvány tombolása közepette sem?Egyértelmű,hogy ez csak úgy lehetséges,hogy a covid sokall hatékonyabban képes leamortizálni az emberi szervezetet mint bármelyik influenza vírus tette eddig.Amit gondnak látok,hogy nem az emberi immunrendszer megerősítésére tették a fő hangsúlyt hanem a fizikai szintű védekezésre inkább,valamint,hogy a gyógyszeres kezelések helyett az oltásra összpontosítottak.
algore 2021. 03. 20. 13:15
Előzmény: #35004  totoro
#35005
Szoval neked meg mindig nem gyanus semmi. Jo, majd nehany honap mulva megnezzuk. Van egy alig hasznalt 12 eves autom. Elso tulajdonos, garazsban allt vegig, nem dohanyzo, noi vezeto, de el sem hagyta a garazst 12 ev alatt. Egy Dacia de valojaban Ferrari csak alruhaban a kedvezobb adozas miatt. Olyan olcson adom, hogy kesz rafizetes nekem. Szolj, hogy mikortol gyanus a dolog :)
Az IMF mar tavaly juliusban tudta, hogy pont iden juniusig lesz veszhelyzet. Milyen fantasztikus jarvanyugyesek vannak naluk :) 
Bar a gazdasaghoz ertenenek ennyire. 
totoro
totoro 2021. 03. 20. 13:00
Előzmény: #34997  algore
#35004
Szerintem neked ebben a kérdésben túl élénk a fantáziád, de már nem akarok ezeken vitatkozni, elfogadom, ha te így gondolod.
pitcairn2 2021. 03. 20. 12:59
Előzmény: #34974  totoro
#35003
kedves londoni ismerősömtől 2 évvel ezelőtt csak annyit kérdezett a háziorvosa a makacs köhögése kapcsán, hogy:
"Vért köp?"
azaz
2 évvel ezelőtt még a TBC sem zavarta őket Londonban (a "vért köp" kérdés erre vonatkozott...) most meg egy éve mindenkit otthon tartanak...
Tavaly márciusban furcsamód "megvilágosodtak"...
no ennyit az NHS-ről...
pitcairn2 2021. 03. 20. 12:52
Előzmény: #34984  qpec
#35002

innentől kezdve nyugodtan lehet deregulálni a gyógyszer engedélyezést:)
mottó:
mindenki azt visz a piacra amit akar
éjen a tudomány!!!:))))
pitcairn2 2021. 03. 20. 12:49
Előzmény: #34994  algore
#35001
nem tök mindegy?:)
az a fő, hogy mindenki maradjon otthon:)))

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek