Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2020. 03. 30. 18:38
Előzmény: #11072  signal2
"Szerintem ez jó megoldás. "
Lehetne. De te is itt éltél 10 évet nem tegnap jöttél. És te is rá tudsz nézni a BUXra. Induljunk el felülről lefele és mindegyik neve mellé írjuk le kihez "köthető". És akkor érthető mitől fél wyl és mi az amire én is gondolok, hogy hogyan fog menni ez a gyakorlatban.
Törölt felhasználó 2020. 03. 30. 18:37
Előzmény: #11076  wyl
Nem értem miért kellene gyorsan hitellel megmenteni egy egyébként már lehet, hogy nem működő vállalkozást. Egy kicsit várni kellene, hogy elinduljon a munkanélküliség megjelenjenek új igények amik felszippantják a munkaerőt.
Hogy lesz így nagyobb tekintélye a takarítószemélyzetnek?
Vagy fertőtlenítőknek?
A nagyobb egészségügyi ellenőrzéseket végzőknek?
Ápolóknak?
Házhozszállítóknak?
Drónokat üzemeltetőknek?
Mindezekhez szükséges anyagok előállítóinak?
Komolyan meg akarjuk menteni a repülőtársaságokat meg a romkocsbabusinessre épülő összes munkahelyet?
Nagyobb teret adnék a szabad piacnak és menjen amerre menni akar, esetleg a támogatással inkább az irányt befolyásolnám. Hogy mi az irány, arról viszont egy szót sem hallottam.
Peterbond 2020. 03. 30. 18:34
Előzmény: #11075  Phylaxa
" Van olyan ismerősöm, aki a katonák láttán megijedt. A magyar katonák láttán. Úgy kellett nyugtatgatnom, hogy nyugi, amikor vége, akkor el fognak tűnni. Válasz: én az örök optimista. :)"
.
Azt mondjuk nagyon nem értem hogy minek kell katonákat kirendelni meg 100.000 bevethető rendvédelmiről beszélni ilyenkor? Orvosokról meg ápolókról kéne és akár máshonnan is ezen feladatokhoz ellátandó embereket vezényelni.
.
Ugyan minek kellenek géppuskás katonák BÁRHOVA. Miféle biztonságérzetet kéne ez adjon? lelövik a leselkedő koronavírust vagy mi? Akkor már vezényeljék őket egészségügyi intézményekbe ellátni feladatokat ( nem, nem műteni de mentőautót vezetni, kórházi logisztikát intézni, betegszállítás stb ).
.
Én nem megrettenek tőlük mert azért csak nem fognak magyarokra lőni, azok az idők rég elmúltak. De amúgy minek vannak kint ? Mire kell az erődemonstráció meg kivonulás a cégekhez? Mert ha a Richtert felkérik hogy mostantól nem fogamzásgátlót gyártasz hanem Covid19-hez szükséges f...ompirint akkor beintene ha nem lenne ott Kovács tőrzsőrmester? 
Törölt felhasználó 2020. 03. 30. 18:33
Előzmény: #11070  wyl
ez a kommunizmus maga. viccen kivül.
wyl 2020. 03. 30. 18:25
Előzmény: #11072  signal2
Az a jó megoldás, amit a svájciak csinálnak KAMATMENTES GYORSHITEL a rászoruló vállalkozások 3 hónapos finanszírozására, 500 ezer chf/vállalkozás erejéig, amit 5 éven belül kell majd visszafizetniük. Természetesen Mo nem CH, de hasonló megoldást kellene sztem alkalmazni itt is, max banki költséget lehetne a kamatmentes hitelre felszámolni, mert a bankok már igy is kaptak egy jelentős 50-100 mrd közötti terhelést a hitelmoratorium következtében. 
Phylaxa 2020. 03. 30. 18:22
Előzmény: #11065  signal2
Az a baj, hogy az ellenzéknek nem világosak a pozíciók. A kormány van hatalmon. Az ellenzék pedig csak szövegelhet. Mint ahogyan el is mondják, hogy a kormány melyik javaslatukat építette be a rendeletekbe. Tehát azért erre figyelnek.
Arra viszont nem figyelnek, hogy a kormány két bejegyzést is tett, mely világosan meghatározza a rendkívüli jogrendet. Ehelyett fújják a "diktatúra" szöveget. Ezzel nem fogják az embereket elérni, mert egyrészt nincs az, másrészt pedig a koronavírussal van tele minden hétköznapunk. A csapból is ez folyik és a valóságban is ez van.
Én elhiszem, ha valaki nem hiszi el, hogy a Parlament alig várja a végét az egész pandémiának, de kétségbe vonom az e mögött álló tömeget. Van olyan ismerősöm, aki a katonák láttán megijedt. A magyar katonák láttán. Úgy kellett nyugtatgatnom, hogy nyugi, amikor vége, akkor el fognak tűnni. Válasz: én az örök optimista. :)

Hidd el hogy nagy marhaság volt nem megszavazni. Kína most indul újra. Ha minden rendben, akkor ott ennyi volt. AZ EU-ban is ez lesz remélhetőleg. Utána megint lehet szidni majd Magyarországot és az élet folyhat rendesen tovább. 
A piacok viszont elindultak lefelé. Ne keverjük a dolgokat! A medve az úr, korrekciókkal. Nagyon túl voltak fújva+ át is kell állni az új dolgokra. Az pedig időbe telik, a járvány végével nem múlik a bessz. Szerintem.
msi74
msi74 2020. 03. 30. 18:19
Előzmény: #11063  Törölt felhasználó
Szuper ezek ám az engedmények! Az igazi termelők kik az élelmezés fontos szereplői miért nem részesülnek ebből? Gondok itt a kompenzációs felárra ami  12%  nagy segítség lett volna nekik ha ezt emelik!!! De úgy látom itt még mindíg az a cél hogy ők tönkre menjenek és külföldre szoruljunk! Miért kell nekünk az ő termékeiket enni? Mikor itt a sok tetmőföld
sanka 2020. 03. 30. 18:16
És aztán a fasza jobb cégeket majd fölvásárolja a ner oligarcha csoport.
signal2
signal2 2020. 03. 30. 18:07
Szerintem ez jó megoldás. 
wyl 2020. 03. 30. 18:05
és vajon milyen úton és áron lehet majd ki, vagy visszavásáolni a tulajdonrészt? 
wyl 2020. 03. 30. 18:03
 "A Nemzeti Válságkezelési Alap 2000-4000 milliárd forintra rúghat, célja, hogy a gazdaság motorját képező vállalkozások "átmenetileg lélegeztetőgéphez" jussanak, de nem támogatás/ingyenpénz vagy hitel formájában, hanem befektetés formájában. Vagyis a megsegített hazai cégekben tulajdonossá válik a válságkezelési alap."
f@sza nem hitel, v jelzáloghitel, hanem tulajdoni rész szerzéssel SEGÍTI a vállalkozásokat :))) 
Törölt felhasználó 2020. 03. 30. 17:54
emberek,egy ország egy vallás lesz totális diktatura,hurrá.
badsector1
badsector1 2020. 03. 30. 17:53
"A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) nyílt levélben kéri a döntéshozókat arra, hogy pótolják a betegellátást végző egészségügyi dolgozók ruházatát, illetve végezzék el központi tisztítását. A medicalonline.hu-n megjelent levelet a kamara elnöke, dr. Balogh Zoltán jegyzi.A levelet az operatív törzset vezető Pintér Sándornak és Kásler Miklósnak címezték.Ebben arra kérik őket, hogy a fokozódó veszélyhelyzet miatt intézkedjenek "a potenciális fertőző forrásoknak kitett, a közvetlen betegellátást végző egészségügyi dolgozók munkavégzésének ideje alatt hordott ruházat sürgős pótlásáról és a szennyezett ruhaneműk központi tisztításáról”.A jelenlegi gyakorlat szerint a dolgozók maguk vásárolnak munkaruházatot és azt hazaviszik mosni. Ez a gyakorlat békeidőben sem szabályos, járványveszély idején pedig tilos– fogalmaznak a levélben.Amennyiben a kórházak nem rendelkeznek raktári készlettel, a kamara azt javasolja, hogy szabadítsák fel erre a célra az országban található munkaruházattal foglalkozó üzletek raktári készleteit, valamint üzemeltessék 24 órában a mosodákat."
badsector1
badsector1 2020. 03. 30. 17:47
Előzmény: #11066  signal2
Akkor nagy októberi forradalom lesz.
signal2
signal2 2020. 03. 30. 17:45
Előzmény: #11062  badsector1
Nem-e?
signal2
signal2 2020. 03. 30. 17:45
Előzmény: #11051  Phylaxa
Akkor hinném el a kormánynak és a fidesznek, hogy tényleg az összefogást sürgeti, és jót akar, nemcsak az ellenzék lejáratását, ha nem építene egy kész kampányt arra, hogy az ellenzéki pártok milyen szemetek, mert nem szavazták meg ezt a törvényt. De sajnos a szavazás után azonnal ellepte a fidesz kampánya a facebook-ot arról, hogy az ellenzék cserbenhagyta az országot. 
Így sajnos nem hiszem el.
A racionális érvek pedig:
 - valójában erre semmi szüksége a kormánynak, a kihirdetett veszélyhelyzet alatt bármikor hozhat rendeleteket a sarkalatos törvényeknek megfelelően,
 - a törvénytervezet az Alaptörvény ide vonatkozó részét felülírta, abban ugyanis az szerepel, hogy a sarkaltos törvényekben megfogalmazottak szerint alkothat rendeletet, míg ebben a törvényben az van, hogy azon túl. Emiatt szerintem Alaptörvény-ellenes, és tényleg teljhatalom-szagú.
 - az ellenzéki pártoknak egy kérése volt, hogy ne a kormányon múljon a kihirdetett rendeletek érvényessége, hanem mindegyiknek legyen egy határideje, amely után meg kell hosszabbítani őket. A fidesz ezt a félsornyi kérést nem volt hajlandó beletenni a javaslatba.
.
Nekem ezek alapján az a valószínű, hogy ez az egész csak a fidesz megkomponált színházi előadása volt, hogy futtathasson egy járványközi lejáratókampányt az ellenzéki pártok ellen.
Sajnos.
Törölt felhasználó 2020. 03. 30. 17:44
nem mindeggy hogy 6. án jelentik be vagy 7. én
badsector1
badsector1 2020. 03. 30. 17:39
Előzmény: #11061  signal2
2022-ig remélem nem tart el.
signal2
signal2 2020. 03. 30. 17:35
Apa, kezdődik:
"A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel."
Na, vajon meddig lesz rendeleti kormányzás?

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek