Érthető az álláspontod, de légy egy kicsit elnézőbb azokkal, akik nem 40, hanem 4000-ről vannak benne. Azért nem alap egy ekkora csúszda, mint itt november óta volt, főleg a hírek és jövőkép függvényében! Biztos neked is rossz lehet nézni ezt a nem kis fogyást az egyenlegedben, nem is merem elképzelni az összeget.
Milyen bizonyítványt magyarázok??? Nem szoktam zárás után írni. Most felnéztem és láttam gilmour belinkelt HVGés cikkét és akkor jöttem rá, hogy ami miatt fanyalogtam magamban az nagyon pozitív, mert az államot engedte be a 4IG maga mellé tulajdonosnak és persze Jászai saját embereit is. A választási para azért van, mert egyre többen úgy gondolják, hogy a Tisza nyer. Félnek, hogy ez miatt a cégnek majd próbálnak keresztbe tenni. Most kiderült, hogy mind a Telekommunikáció, úgy a hadiipar és az űripar is gyakorlatilag az állam saját cége, mert komoly tulajdonos. Én a hadiipart és az űripart nem tudtam. 4IG SDTben a tőkeemelést azt hittem Jászai köre csinálta, de az állam is beszállt, mert látja benn a leendő nagy profitot. Rheinmetall is azért engedte meg, mert a 4IG SDT legnagyobb megrendelője szállt be a cégbe és lett tulajdonos. Aki ezt felfogja, annak természetes, hogy a választási pánik itt felesleges. Ezt írtam le. A héten sok új infó volt a cégről és ezért írtam többet, meg sok kitalációt írogattak a kicsik.pl. Jászaiék köre adja, stb. Na ezekre is írtam, hogy nem adhatja, mert jelenteni kell és a körnél van ha a céget is nézzük közel 90% részvény. Én nem keresem az alját, mert tele vagyok vele. Majd jóval 5e felett akarom adni. Ha várni kell, akkor várok, mert ráérek. és itt a következő kitaláció :D megbizhatoacs ezek a hülyeségek amiket itt írogattok. Az arabok majd új kibocsátott részvényeket kapnak, több mint 4000ft-ért. 1,5%-os tulajok lesznek, ami a közkezet növeli. Számomra furcsa, hogy tőzsdéző emberek ilyeneket írogatnak. Régebben sokkal magasabb volt a színvonal itt.
Azért jár a grat azért is, hogy a 4000-5000-ért eladott részvényeket visszavásárolgatta 3500-2500-ért. Persze erre nincs bizonyíték, hogy közük van hozzá .😉 De valamit csak kell adni az araboknak… Nem rossz zsé az sem 5 hónapon keresztül napi 3-400.000 darab részvényen az az 1000-1500 Ft. Persze az is lehet, hogy szentek, semmi közük az egészhez, semmilyen bűnös dologban nem volt részük, Belzebúb-vád az egesz!
Magyarázhatod itt a bizonyítványt, ez most ugyanúgy jön lefelé, mint ahogy ment felfefé. Érdekes módon nagyon aktív lettél itt a nagy esésben, de 1700-1 800 között lesz kb. az alja, ha a 2400 ft is elesik
Csak sajnos tudod az a baj, hogy a safe pénzek folyositàsàt is a jogàllamisàghoz kötik, amíg ahoz nem csatlakozunk itt nem lesz fellendülés a védelmi ipari üzletágban, és sajnos a piac+hype ezt àrazta be. Ha meg is kapjuk a safe pénzeket, mely egyébként hitel akkor is az előbb említett dolgot meg kell ugrani bármi is lesz a végeredmény április 12-én.Magànvéleményem és ez már nem befektetői szemlélet sajnos a nevében benne van, hogy hitel és Magyarországnak nem pont erre lenne még továbbra is szüksége........ami nagyon érdekes számomra,. hogy rendkívül kicsi lett a közkézhànyad ami arra ad következtetni, hogy a kiràzàs után csak egy szűk kör fog tudni ebből profitàlni, de azt iszonyat magas szinten,.mely be is fog épülni az àrfolyamba, olvastam erről Kosto könyvében mikor a tözsdekrakot emlegeti és hirtelen gazdát cserélt a reszvények jelentős része, vagyis a màsik oldalon megvetette valaki..... És még egy apró gondolat a " a Tőzsdén a türelmetlenek pénze a türelmesek zsebébe vándorol" Warren Buffett...... (Persze közben ha tudsz pénzt keresni az nem olyan rossz 😄)....
Én már átestem gyanakvóba. Persze én máshogy vagyok összerakva, ezt vagy elnézik nekem, vagy haragszanak rám. Az a baj, hogy a gyanakvásaim utólag szinte mindig beigazolódnak 😕
"Montenegró kormánya a 4iG Csoportot választotta digitalizációs fejlesztési projektjeinek megvalósítására
Montenegró Kormánya a 4iG Csoportot választotta a rendvédelmi szervek technológiai fejlesztését, valamint a kormányzati adatközpont és kapcsolódó infrastruktúra kialakítását célzó projektek megvalósítására.
A beruházások a 4iG Csoport első nagyszabású külföldi kormányzati megbízását jelentik a digitális infrastruktúra-fejlesztés területén.
A Magyarország és Montenegró között 2025. július 1-én aláírt államközi együttműködési megállapodás keretében született döntés jelentős nemzetközi elismerése a 4iG Csoport kompetenciájának, valamint a magyar technológiai és infokommunikációs ipar növekvő regionális súlyának.
A montenegrói kormány beruházásában megvalósuló fejlesztések magukban foglalják az informatikai és távközlési rendszerek kiépítését, integrációját, az eszközbeszerzéseket, továbbá a telepítési, képzési, támogatási és üzemeltetési feladatokat.
A rendvédelmi szervek technológiai fejlesztését célzó projekt megvalósítására szánt teljes keretösszeg több mint 54,2 millió euró.
Az adatközpont és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítása jelenleg még előkészítési fázisban van, a végleges költségkeret meghatározása a projekt megvalósítására létrehozott munkacsoport feladata.
Montenegró Kormánya több magyar vállalat közül a 4iG Csoportot választotta a rendvédelem technológiai fejlesztését, valamint a kormányzati adatközpont és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítását célzó infokommunikációs projektek megvalósítására. A döntés a 4iG Csoport nemzetközi rendszerintegrációs tapasztalatának és technológiai kompetenciáinak elismerése, egyben mérföldkő a vállalat történetében, mivel első alkalommal valósíthat meg nagyszabású technológiai fejlesztést és nyújthat integrált megoldásokat külföldi kormányzati megrendelő számára. A projektek a Magyarország és Montenegró között 2025. július 1-jén aláírt államközi együttműködési megállapodás eredményeképpen valósulnak meg. A megállapodás célja közös technológiai fejlesztések előkészítése és megvalósítása, valamint a magyar vállalatok részvételének erősítése a montenegrói digitális infrastruktúra-fejlesztési programokban.
A rendvédelmi fejlesztési programot és a kapcsolódó rendszerintegrációt a 4iG Csoport leányvállalata, a 4iG Informatikai Zrt. (4iG IT) valósítja meg, beleértve az eszközök szállítását, telepítését, a szükséges képzéseket és a folyamatos szakértői támogatást. Az informatikai beruházás megvalósítására szánt keretösszeg 54,25 millió euró. Az adatközponti és kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztési projekt megvalósításáérta 4iG International Digital Infrastructure Zrt. (4iG IDI) felel, amely a TIER III minősítésű adatközpont kialakítását és üzemeltetését végzi majd. A projekt megvalósítását támogató munkacsoport felállítását követően kezdődhetnek azok a szakmai egyeztetések, amelyek meghatározzák majd a beruházás költségeit, illetve a beruházás finanszírozási lehetőségeit. Az előkészítés alatt álló beruházások hozzájárulnak a magyar technológiai és rendszerintegrációs kompetenciák nemzetközi jelenlétének erősítéséhez, és tovább erősíti a 4iG Csoport pozícióját a régió vezető technológiai szolgáltatói között. A 4iG Csoport 2021 óta van jelen Montenegróban, ahol leányvállalata, a One Montenegro az ország egyik meghatározó mobilszolgáltatója. A vállalatcsoport a montenegrói kormány stratégiai partnereként az elmúlt években jelentős hálózatfejlesztéseket hajtott végre, részt vesz az 5G infrastruktúra kiépítésében, és aktív szerepet vállal a digitális ökoszisztéma fejlesztésében, innovatív technológiák bevezetésében. 2026. március 25."
Hihetetlen, ha jól értelmezem. Basszus, ez elég kemény, ha igaz!!! "Az állami tőkével is segített iG Tech II és iG Tech III magántőkealap
például az elmúlt hónapokban csaknem 100 milliárd forint tőkeemelést
hajtott végre a 4iG Űr- és Védelmi Technológiák Zrt.-ben, amely a
műhold- és dróngyártásban is jeleskedik, és amelynek megrendelője amúgy
maga a magyar állam is." Ezt találtam, tehát tényleg igaz lehet a cikk: "Tőkebevonás módja: A tőkeemelést a Jászai Gellért tulajdonában lévő iG TECH Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt iG TECH II. és iG TECH III. Magántőkealapok hajtják végre." . Furcsáltam ezt a tőkeemelést, hogy Jászai kiragad magának a jövő üzletéből 49%-ot. (Egyébként emlékszem, hogy itt a fórumon volt 2-3 ember aki szintén furcsálta.) Nem értettem, hogy ezt miért tűri a Rheinmetall. A cikk szerint, részben az állam hajtotta végre a tőkeemelést. Tehát az állam is tulajdonos lett a 4IG SDTben!!! Ez nagyon pozitív hír! Mivel az állam lesz a fő megrendelő, ezért az államot is beengedték a cégbe, mert ez így mindenkinek jó. Gyakorlatilag így a választási eladási hullám teljesen felesleges szvsz!!! Ez a lassan 2-3 hónapja tartó pánik okafogyottá vált, mert az állam is tulajdonos a cégben. A telekommunikációban az állam 37,8%-os tulajdonos. Miért akarna saját magának rosszat? Miért ne hozná át az állam a még máshol lévő előfizetéseit??? Ha nyer a Tisza, majd ő is áthozza, mert abban érdekelt az állam, hogy a saját cégének minél nagyobb nyeresége legyen. Most kiderült, hogy a 4IG hadipari és űripari cégében is érdekelt az állam! Ha igaz, hát hihetetlen faszán megcsinálták :D Bárki kormányoz, mindenkinek az érdeke az, hogy a saját cége jól működjön. . Tartom a véleményem, hogy még idén 5000es árfolyamot is látunk! Ez volt az elmúlt időszak legpozitívabb cikke :D Őszinte leszek, erre én sem gondoltam :D Grat Jászainak!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.