Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
feel
feel kedd, 09:40
Megint eljatszak a szokasos forgatokonyvet.
Le aztan irany 300-400ft fel.
Tutidolog
Tutidolog kedd, 09:25
Előzmény: #82735  nyereg
Pl. Molban vannak. Ha az a rally lemegy, akkor visszatérhet ide az a tőke, ami ezt is irányba állíthatja szvsz.
sonos kedd, 09:20
Szia!
Aki akart venni, az már megpakolta a zsákját. Szerencsére nincs nagy eladó, csak pár darabos eladó van akik megijedtek a 4100 láttán:)
rice2 kedd, 09:17
Előzmény: #82732  farkasfu

Rajzod alapján április-májusra akár 7000 fölé is mehet? Jól értelmezem a grafikont? 
(Nem nagyon értek hozzá)
Legyen igazad, de én azért ekkora rallyt nem látok bele.
Szerintem 5000 fölé mehetünk bármikor és ha több pozitív hír jön akkor márciusban 6000 elé érhet az árfolyam, de onnét nehéz lesz emelkedni tovább és késő őszre, év végére gondolnám, hogy komolyabban 6000 fölé menjen. 
4155ft
MOL gondolkodik, de szerintem még emelkedni fog tovább. 
Ma felét eladom, mert "kell a pénz kalácsra" :D    3570ft!
Csomi1977 kedd, 09:17
Mindenki a növekedést mondja ehhez képest meg se forgalom se vételi erő . 
nyereg
nyereg kedd, 09:14
azt nem értem h miért nem veszik, hol vannak a vevők? Szerrdán 4400-on zsákolták, most 4200-on nem kell
spieler kedd, 08:40
Köszönjük Farkasfu!
A chart “helyes” értelmezése a legkomplexebb dolog. Egyrészt mert a legmélyebb elméleti tudást igényli, másrészt vannak olyan gyakorlati tőzsdei folyamatok (korrekció, RSI, stb.) amiket szintén figyelembe kell venni. Számomra a legnagyobb kérdés mindig az idő faktor! Mi, mikor történik? És erre igyekezni megadni azt a (releváns) választ, hogy miért történt akkor az ami. Legyen szó kitörésről, vagy éppen túladottságról - miközben pozitív hírek vannak. Már többször leírtad, hogy a “nagyok” is TA alapján kereskednek. Ha ezt elfogadjuk, akkor a náluk lévő pénzmennyiség alapján azt is feltételezhetjük, hogy úgy alakítják a TA-t ahogy akarják, ergo ők “rajzolják”. Tudják, hogy mások is figyelik és ezért, ha gyűjteni akarnak, akkor tudják, hogy hol lehet kiütni a stoppokat és megszerezni a részvényeket. Ilyenkor a pszichó triggert (is) nyomkodják…nem csak a vételi gombot. A kereskedés kiismerése, hogy mikor mi, miért történik mindig egy elgondolkodtató dolog. Azt hiszem ebben is lehetnek minták. Valakitől olvastam, hogy az ember vezessen egy jegyzetet a megfigyeléseiről. Szerintem ez egy nagyon jó gondolat, ajánlom mindenkinek. Köszi mégegyszer!
farkasfu
farkasfu hétfő, 22:09
Előzmény: #82647  Kosto97
Aki azt hiszi, hogy egy napi több száz milliós, vagy esetenként pár milliárdos forgalmú részvényt le lehet beszélni, vagy pánikoltatni a fórumon, az inkább töltse az idejét a lottózóban! Gondolom most nem lesz probléma a pókháló és nem fogod "letyúkozni" a felső pingvint! 😃😃 

Akkor nézzük mit mond a matek és a ta! 
 Hetes chart és nem terveztem publikálni. A felső madárral kezdem, hogy ez maradjon meg az emlékekben!  Ez a 7200 környéke a 4-ig Waterlooja! Na erre majd jönnek megint a jóakaróim, hogy ez baromság, de nem érdekel, technikailag ez van! Ez olyan mint az Appnál az 1814, és több részvénynél is kijött! A telekom is megcsinálta már, a többi is sorra kerül!  

A jelenlegi adatokkal, célár a piros madár! ~7600 környéke és mehet fölé is..! Azért mondom, hogy a jelenlegi adatokkal, mert a ta szerint, még nem teljes a korrekció, és akkor változik a felső cél is lefelé! 
Kb. 7200-re! 
A korrekció elvárt szintje, hogy a 3. szakasznak a 38-40%-t elveszti az árfolyam. Ez lenne a 4. szakasz 3580-nál és mivel nem betonfal, így az 50%-ig simán le szokott nézni! Kék sáv. Nézzük tovább és nem kell megijedni! 

Az egész számozást 720-ról indítottam, mert a sztori abban az időben kezdődött! sacc/kb. Tehát ez egész emelkedésnek a 0.382%-s korrekciója is bele esik a 4. szakasz sávjába. Az elmélet még arra is kitér, hogy egy nagyobb korrekció esetén, nem mehet a 2. szakasz tartományába. (szabály..) Ez a kék szaggatott vonal. Amúgy ott van az ideális korrekció szintje, ha számozást nem nézzük, a 0.618%. Csak megjegyzem...  

Nálam van egy másik számolási technika is, amit sokan szidnak, a pingvines. Ráadásul ez finomabb és kedvezőbb, na de hát elég ha én tudom.
 Amint látszik fent a kis fekete pingvin, ezt a napos idősíkról hoztam át és már teljesítette is a dolgát! Megvolt a korrekció és ameddig a sávban van, addig "semmi gond!" De itt is van de..! A korrekció is cikkcakkban halad lefelé legtöbbször, vagy mindig.. 📉. Az elmélet is így számol vele. 
Innen azért húztam egy piros szaggatott vonalat, az 5. szakaszt felfelé, de ha a korrekció megint lefordul és a sávot elhagyja, akkor jön az alatta lévő alvó fekete madár. Érdekes módon, vagy nem :), de  egyezik az elmélet által várt korrekcióval! Ez ilyen..! 
Azt is tudni kell, hogy a fundás hír bármikor keresztbe vághatja a ta-t, de mindkét irányba és onnan újra terv van, majd mükszik tovább. 

Van egy zöld emelkedő felhőnk is. Arról elég annyit tudni, hogy egy erős támasz lesz, amikor találkozik az árfolyammal. ...valahol :)) Amelyik madár fejen áll, az azért van, mert nem aktuális még! Akkor élesedik, ha az ellenállását, vagy támaszát 61.8-s szintet átviszi az árfolyam. Addig a 61,8 a cél, mert ott korrekció várható! Általában rsi ott kiakad, stb. hagyjuk most. 

Az 5. szakasznál több jelölés és szám van (5?) Sajnos ennek a szakasznak több lehetősége is van. Dupla csúcs és vége, vagy a 61.8-nál kifúj, de jól meg is nyúlhat! A hivatalos hossza, magassága, hogy megegyezik az első szakasszal. (rövid)
 Én jól tartom a pingiket, hogy megvárják odafent...:) 

Az első szakaszról csak annyit, hogy utána az elvárt korrekció 61.8%, ami a 2. szakaszt jelenti, de csak~50%-s korr. lett. Talán a 4. nél is kevesebb lesz, vagy itt bepótolja? hmm 

Azt hiszem elmondtam mindent, ami a charton van, vagy lényeges. Ja és Gari persze nincs!
 Húú, még ott van a szoftver által feldobott időarányos cél is, mert az első kérdés, hogy mikor érjük el a célt. Fogalmam sincs... de ott van a dátum alul.  Szerintem irreális, mert ahhoz olyan ütem kellene, mint a 3 szakasz tempója! Meglátjuk..
Az első a jelenlegi adatokból számolt cél ideje, a második pedig sacc/kb. ha tovább tart a korrekció, de meddig. hmm

Újra kell majd számolnom akkor. 
Persze jöhet hó és szél, meg háború, az időre nem fogadunk sosem!! Ezt mindenki tudja már. 😃

Ennyit erről az idősíkon és nem spekára való!
 4igW Waterloo😉
https://ibb.co/yF4PJPhz
feel
feel hétfő, 21:29
Igen, pozitív szektorhatás várható.Nőhet a 4iG láthatósága és megítélése.Árfolyam-emelkedés reális, főleg ha:forgalom nő,elemzők elkezdik emlegetni,jön egy saját hadiipari / űripari hír
feel
feel hétfő, 21:28
Befektetói narratíva erösödése 
A 4iG eddig sok befektetö szemében: magyar IT / telkó / állami projektes cég" Most viszont egyre inkabb:  regionális defense-tech & space-tech vállalat A CSG IPO-ja megerösíti ezt a narratívát, és a piac jobban hajlandó ezért prémiumot fizetni.
feel
feel hétfő, 21:27
Stratégiai együttmüködések esélye A CSG:,NATO-orientált,EU-s hadiipari beszállitó,nyitott digitalizációra, IT-re, kommunikációra
A 4iG erössége:,katonai IT, hálózatok,ürkommunikáció,kritikus infrastruktura,közvetlen üzleti kapcsolat is elképzelhetó
hosszabb távon (ez még spekuláció, de logikus iparági irány).
feel
feel hétfő, 21:25
„Célkereszt-hatás" - de jó értelemben A „célkeresztbe kerülés" itt pozitív:elemzök,alapkezelök,tematikus (defense / NATO / EU security),alapok
& elkezdhetik említeni a 4iG-t, mint: „feltörekvö kelet-európai védelmi / technológiai szereplö" Ez gyakran árfolyam-emelkedést hoz már pusztán figyelemböl.
feel
feel hétfő, 21:24
Hogyan hathat ez pozitívan a 4iG-re? 1 Szektor újraárazása (ez a legfontosabb) Az ilyen méretú IPO:ráirányítja a nemzetközi befektetök,figyelmét az európai védelmi iparra,benchmarkot ad az ertekelésekhez a befektetök elkezdenek „rokon cégeket,keresni.A 4iG védelmi és úripari lába (4iG SDT,
Rheinmetall JV, hadiipari digitalizáció) miatt belekerülhet ebbe a kosárba. Ez emelheti az egész szektor részvényeit,
Andre75 hétfő, 20:28
Előzmény: #82721  Unforgiven73
Ez rényleg rossz emlék lehetett. Azért ebben a cégben szerintem sokkal több a fantazia, nem csak a telekom szektor felé nyitnak... 
spartacus85 hétfő, 20:15
Előzmény: #82722  feel
Vagy a tipikus forgatókönyv várható? Tőzsdenyitáskor felrántás, talán pár napig megy fel az árfolyam, aztán hirtelen csökkenés a sok eladás miatt?
spartacus85 hétfő, 20:13
Előzmény: #82722  feel
"Az egyik bennfentes forrás szerint a jegyzési könyv kedden nyílhat meg és csütörtökön zárulhat." Hogyan lehet az ilyenen részt venni?
Nemtommilesz hétfő, 19:33
Előzmény: #82721  Unforgiven73
Reméljük itt nem lesz az :)
Unforgiven73 hétfő, 19:08
Előzmény: #82719  Nemtommilesz
"Ha pedig ath kozeleben vetted, ne nezd. Tuzz ki egy celt, allitsd be eladasra, es ha csipog a telo, megvan."
Azért aki például Matávot vett 2000-ben 2500-ért (ath-on), annak közel 23 évet kellett várnia a telója csipogására. :)

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek