Persze, én is bízom benne. 4500 körüli ártól vagyok benne, mikor elindult lefelé, bíztam benne, hogy az megfogja. Bíztam a 4400-ban is. :D Most bízom a 4200-ban, bár minden jel arra utal, hogy hamarosan az is elesik. Most vagy ki kell szàllnom itt, még egy szàmjegyű bukóval %-ban, vagy hosszú ideig nézni, hogy mikor épül fel ide ismét az árfolyam. Nehéz döntés...
Ez valószínűleg igaz. Viszont itt már nem úgy mennek a dolgok, mint hogy otthon megveszünk egy kis céget, és bejelentjük. Rengeteg tárgyalás és előkészítés szükséges mindenhez is. Vegyük csak példának a tenger alatti optikai kábeleket. Itt már világméretű cégekkel megy a versengés a szabad kapacitásokért, google, meta, netflix, nagy távközközlési óriások. Ha te most építeni akarsz valamit, arra bármennyi pénzed is van, 4-8 év múlva kapsz szabad kapacitást az ezzel foglalkozó telepítő cégektől. Illetve itt nagyon észnél kell lenni, mit merre is csinálsz, hogy legyen is értelme, illetve hozzá tudd illeszteni a szárazföldi hálózatokhoz is. A hadiipar végképp nem az a történet, hogy én holnap itthon elkezdek drónokat, fegyvereket, lőszereket fejleszteni és gyártani. A műholdak fellövése, és az onnan érkező adatok feldolgozása, értékesítése sem tünik egy ilyen egy nap alatt összedobható üzleti tervnek. Komoly és folyamatos tárgyalások vannak, tényleg jó cégekkel, nyilván lesz belőlük valami valamikor. Egyik hozza majd a másikat, ok okozati összefüggésben, előbb kábel kell ha megvan azonnal lehet aláírni a többi szerződést. Előbb műhold kell, azonnal mehet a többi konkrét szerződés, de ezt mind elő kell készíteni, sok-sok év alatt. Az árfolyam egy másik kérdés, az mehetne közben tovább mert nem jó nézni, hogy visszafele halad :)
Igen, lehet, hogy leértéktelenedtek a bejelentések. Meg... megy a karácsonyi bevásárlás, ajándékozás, ami semlegesítette a mikulás-rallyt is - megfigyelhettük már évek óta. Szóval - kell a pénz kalácsra, amit meg a papírkák szenvednek meg, mint ez is.
Talán, a piacnak elege lett a semmittelen hírekből. Egyszerűen, már nem veszi hírnek a "nem kötelező érvényű, talán, lehet, egyeztetünk róla" dolgokat. Konkrét szerződés kellene már...
Persze, mert ha kötelező érvényű lenne, akkor már kvázi szerződés lenne! :) Örülök, hogy van ilyen, csak nem tudom, hogy volt-e ennek nem kötelező érvényű előzménye.
"Nem kötelezű érvényűre" gondoltál? De végső soron mindegy, én nem tudom, de valószìnű nincs, mert szerintem csak bejönne a hír a fórumra valaki által ha lenne konkrét szerződés.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.