Vártam, hogy megindul, mert eddig szinte minden reggel ez volt a rajzolat, megugrik, esik, majd még jobban megugrik. De most lett egy hosszú vízszintes sáv 3.540 körül, ami elbizonytalanított.
Mégis sokan eladják még a régiek közül is. Érthetetlen. Ugyanabba a hibába esnek, mint amikor átlépte az 1000es szintet. Eladják, majd drágábban újra veszik. Többször írtam, hogy a papír átárazása kezdődött, amikor kilépett 800 fölé. addig 1 veszteséges telekom céget árazott a piac, most 1 nyereséges telekom céget kezd árazni, ahol nagy informatikai kitettség is van és a hadiipari informatikában kb. még 3-5 évig folyamatosan fog növekedni, úgy ahogy a hadiiparban és az űriparban is. Lesz 1 nagyon komoly dróngyártás és elhárítás láb is. ezt kezdte árazni a piac. A lényeg az, hogy még csak kezdte!!! Írtam többször, hogy a teljes beépülés még 2-3 évig is eltarthat. A lényeg, hogy már van USA és EUs szerződés is és szerintem lesz még több is, sőt a NATOval is lesz szerintem. Az árfolyam emelkedésre van ítélve, de a kicsik nagyon fogynak. Alapok és a nagyok kezébe került a közkéz is, ami nagyon kicsi, mert hivatalosan 16,4%!!! Ebből viszot a törököknél is van kb. 3,16% és a saját részvények is 3,13%!!! Tehát a valódi közkéz, csak 10,11%!!! és ebből is sok van baráti kezekben. . Sokan fogják majd a fejüket, ha az árfolyam 4e-5e között lesz. számolják, hogy mennyit nyerhettek volna, de a lényeg a volna. Egyébként érdekes, hogy írtam 2500nál, hogy kíváncsi vagyok, hogy gyorsul majd a papír megint 3000 átlépése után. hát gyorsult. Vajon ez lesz ha átlépjük a 4000et??? 3615ft és 1,673milliárd A nagyon nagy forgalmak erősítik a szinteket és lehet ezért sincs korrekció. Az biztos, hogy több nagy vevő lett és szerintem egymással versenyezve veszik a részvényt. Korányi is jónak tartja a 4IGét és szerinte ha lesz is korrekció, utána visszarendeződik az árfolyam. Stayerke te sok nyerőt hagysz a papírba az ugrálásaid miatt. 2 hete még az OTP cserével dicsekedtél, ami talán 2 napig volt jobb mint a 4IG tartása.
Egy kis történelem: A cég - leánykori nevén FreeSoft - 2004-ben nyilvános kibocsátással (IPO) került a tőzsdére. Kibocsátási ár 1.800 ft volt, ami az ötödölés és a tizedelés miatt mai áron 36 ft. 3.600 ft-nál meglett a százszorozás! + a menedzsment közleménye a kibocsátás kapcsán: "A három legfontosabb gondolat, amit a FreeSoft kibocsátás
kapcsán ki kell emelni
1. Ez egy növekedési történet, ami két
lábon áll. Egyik lába a migrációs tudásbázison alapuló értékesítés növelése
külföldön, amit leányvállalatok hálózatának alapításán keresztül kívánunk
elérni. A másik láb a belföldi piaci részarány növelése, amit akvizíciók és
fúziók révén tervezünk megvalósítani. A dolog természetéből adódóan a
megvalósítás időigényes. Ezért a FreeSoft részvényekbe történő befektetés
nem ígér gyors árfolyamnyereséget. Az eredmények csak hosszabb távon
jelentkezhetnek, nem pedig két hetes vagy két hónapos időtávban.
2. A FreeSoft választhatta volna, hogy
kockázati tőke bevonásával elindul a tervezett úton, majd néhány sikeres lépés
után, ’felfényezve’, gyönyörű üzleti tervvel és szép csomagolásban, megfelelő
reklámkampánnyal megpróbálja értékesíteni a részvényeit. Ehelyett úgy döntött,
hogy a jelenlegi, ’fényezetlen’ állapotban ’meztelenre vetkőzik’ és kiáll a
Vörösmarty térre azzal, hogy: „Hölgyeim és uraim, itt vagyunk, ilyenek vagyunk,
ezt és ezt szeretnénk megvalósítani, amihez kérjük az Önök pénzét. Lesz,
ami a tervekből sikerül és valószínűleg lesz, ami nem, de minden az Önök szeme
előtt, nyilvánosan, átláthatóan fog történni.”
3. A nyilvános jegyzés kizárólag újonnan
kibocsátandó részvényekre vonatkozik. A jelenlegi részvényesek – akik
túlnyomórészt a FreeSoft vezetői – ezen az árfolyamon nem kívánnak eladni
részvényeikből.
+406,44%-ot mutat a 4ig portfólióm és nem tudom, mit csinálják 😂😂 ki is kéne szállni, de semmi jele annnak, hogy ez megállna. Viszont a telhetetlensegemre már annyiszor rábasztam. Isten bizony a kiszállás a legnehezebb ebben a tőzsdei játékban 🙈🙈🙈
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.