Ez itt a nabazmeg... Az állam méreg drágán, 10x EBIDTA szorzóval megvette az AH-t, belerakja a sokszoros értékű állami infrastruktúrát, és kimenekíti a 4IG-be, ami Orbán személyes távközlési cége (itt JG a stróman). Ez konkrétan hűtlen kezelés, sikkasztás. Mihez tartás végett.
Kíváncsi vagyok mi lesz.. Mindenesetre én ma a pakkom (410-610 közötti vételek) +50%-al megnöveltem. Szerintem "bombassz performassz" lesz a következő hónapokban...
Ez szerintem is így van,teljesen egyetértek veled. Az a tippem,ha megveszik a Digit valószínű a Telenorral szövetségre lépnek és használni fogják a frekvenciájukat (valami minimálisat fizetnek a használat után) és jöhet a mobil növekedés is a Diginél. (Gondolom a mobil láb ugrásszerűen fog növekedni.) Utána majd a Digi bocsát ki kötvényt és közösen az Antenna Hungáriával veszik meg a Telenort.(Antenna már 25%-ban tulaj a Telenorban) Nem biztos,hogy 100%-ban megveszik. Szerintem a cél,hogy többségi tulajdonosok legyenek a Telenorban az Antenna Hungáriával. Ha ez megvalósulna ... és eddig nem nyilatkozták azt,hogy nem ez a cél. Jászai már a Konzumos időkben is tárgyalt a Telenor megvételéről,csak a bankgaranciákat nem kapták meg. Igazad van,hogy most rendkívül olcsó finanszírozási lehetőségek vannak.(kötvény,hitel) Nyereségből majd fizetik a kötvényeseket és a hitelt. Szép forgalma van ma a papírnak.
5G frekvenciát egyelőre úgy tűnik, hogy nem kapnak, 4G-s frekvenciájuk most is van, ha alacsonyan tartják az áraikat egy ideig és folytatják a hálózat kiépítését, szerezhetnek még felhasználókat. Lehet, mire az 5G aktuális lesz, a Telenorban szereznek részesedést vagy a pályázatokat pl. véletlenül valamilyen indokra hivatkozva felülvizsgálják. Egyelőre alacsony kamaton lehet szerezni kötvényből forrásokat, nyilván vissza kell fizetni, de most elég jó feltételekkel tudnak forrást bevonni, később már csak magasabb kamatokon tudnának kötvényt kibocsátani, mert emelkedni fognak az alapkamatok mindenhol. Nem véletlenül él az NKP-val az összes olyan cég, akinek lehetősége van rá. Ha nem akarnak 15-20 évet várni egy mamutcég felépítésével, akkor érdemes külső forrásokat is bevonni. Ha nem lenne elég a kötvény, akkor pl. MKB-s vagy takarékbankos hitelt is vehetnek fel, erre vonatkozóan nincsenek pontos információim, de feltételezem, hogy rengeteg hitelt tudnak nyújtani ezek a bankok, nem véletlenül szerezték meg a kormányközeli körök ezeket a bankokat az első körben, még a tőzsdei terjeszkedés előtt.
Megvehetik, de frekit nem kapnak a következő évtizedben, ez a hajó végérvényesen elúszott. Nézz rá a térképre. Sok helyen településen belül se használható a mobil, nemhogy kívül. Persze, megvesznek mindent. Miből?! Kötvény? Azt vissza is kell fizetni. Jászai átadhatná a céget másnak, neki már nem hisznek a büfik, eljátszotta többszörösen a bizalmat.
Én inkább azt tartom valószínűnek, hogy tényleg megveszik a DIgit annak ellenére, hogy a T-Systems ügy óta akármi megtörténhet. A Digi dolgát korábban megnehezítette a kormány, valószínűleg nem véletlenül, fájt már a foguk rá. Ezen kívül ha vezetékes lábat szereznek, az később jó szinergiákat jelentene egy esetleges Telenor-ügylethez, de a Telenor még egyelőre nagy falat lenne (Digi nélkül is), viszont az ahhoz vezető úton lehet az első lépés.
1 kis ingyen reklám:D Innét is jöhet a céghez komoly bevétel: https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/nyakunkon-a-hatarido-nagy-veszteseget-konyvelhet-el-aki-nem-igyekszik.html?fbclid=IwAR0Vh3k6vxzDEpheIAYr2FAROofr212ylcrFVD2cFV43RDvQ_q4uWo1NOjo Közelítünk a Digi és a SpaceCeom akvik pontos bejelentéséhez. (Talán 2 héten belül vagyunk) Megveszik-e,ha igen mennyiért és miből finanszírozzák. Ha pozitív hírek jönnek lehet a 700-as szintet átugorjuk és lesz 1 nagyobb menet,akár 800-ig. Én abban bízom,hogy 31-én jó lesz a jelentés és a cég,még az akvik bejelentése előtt vesz 300e-400e db saját részvényt. (cégnek ez nem tétel) Jó lenne 700-as árfolyamnál bejelenteni az akvikat. Ha nem jön a Digi,lehet megint 600-on venni szvsz. Fekete Péter tegnap pozitívan nyilatkozott,de semmit nem lehet tudni. Szépen megöntötték a 640-et.
Speka papír, nem véletlenül írtam hogy tegnap vettem és adtam. A hétvégi fórum őrület miatt gondoltam hogy hétfőn komoly emelkedés lesz. De ahogy jönnek a hírek még lehet ennél komolyabb speka felrántás majd zuhanás.
Annak kellene lennie. Egy 65 milliárd kapitalizációju cég meg vesz egy másikat kb. 70 milliárdért. Érdekes lesz hogy a 2 cég együttes értéke 65 milliárd sem lesz ha elkezd esni az árfolyam. Benne van a pakliban, mint ahogy az is hogy nektek lesz igazatok és 1200 lesz a digivel együtt. A többi akviról nem is beszélve. De mint tudjuk ez Ner papír...
Az elejétől 51%-ról volt szó. Tőzsdén lévő cég. A lényeg,hogy amit a 4IG fizet a cégért annak a fele a 4IG-ét illeti. Akár osztalékban is kiveheti majd,vagy a kifizetett pénzért a SpaceCom további akvikat hoz,aminek a 4IG az 51%-os tulaja lesz. Szerintem ha a Digit megveszik,akkor utána a Digi is fog kötvényeket kibocsátani és úgy terjeszkedne a cég tovább. Nagy dolgok jönnek a következő 1-2 évben és valószínű 2-3 héten belül jönnek hírek az akvikról.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.