Topiknyitó: Portfolio 2019. 07. 24. 14:21

Borzalmas hír érkezett Németországból: még mélyebb a recesszió  

Ugrás a cikkhez
Mind a német, mind a francia júliusi feldolgozóipari és szolgáltatói, így pedig a kompozit beszerzésimenedzser-indexek is érdemben rosszabbak lettek a vártnál - derül ki az IHS Markit ma délelõtti adatközlésébõl. Németország
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 16. 16:32
Törölt hozzászólás
#16
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 08. 01. 22:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#15
jobban, de ők :)
csakisaz1 2019. 08. 01. 22:40
Törölt hozzászólás
#14
AIDA64
AIDA64 2019. 08. 01. 22:31
#13
rnenyi huhogo hir vaj kinek az érdeke ,
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 08. 01. 22:15
Előzmény: #9  Bekre_Pal
#12
na hazaestem, jelentem, a csülök még mindig ropog, a foci még mindig jó, de azért nagy felelőtlenség volt neuert lehozni a félidőben és csak a második félidőben felhozni a nagyágyúkat
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2019. 07. 30. 04:10
#11
Nem számolgattam át kvantitatív módszerekkel, semmi Wald-teszt meg ilyenek, de... nekem úgy tűnik, hogy 2 dolog volt nagy hatással a szolgáltatások térnyerésére a klasszikus ipari tevékenység rovására. 1. az európai autógyártók agyba-főbe szopatása elsősorban az EU által (incl. dízelbotrány, ami speciel az USA hatóságainak számlájára írható, ezért is van ott az "elsősorban" kitétel) 2. a friccek elba...ott energiapolitikája* a lakossági energiaárakat többszörösére emelte, a cégekét "csak" emelte - ergo rá lettek jobban kényszerítve az ipari termelésben az outsourcingra, stb. 
(*tehát hogy elkezdték bezárni az atomerőműveket, mert néhány kretén sötétzöld még ahhoz is idióta, hogy felismerje: pl. szénerőművel kiváltani az "atomot" öntökönszúrás, s bár kaphattak a sötétzöldek némi kenőpénzt a "szénlobbitól", azért az mégiscsak durva, hogy a közvéleményt erről a faxságról sikerült meggyőzni)...
Illetve persze ez is egy természetes folyamat bizonyos szempontból, mármint a tercier szektor térnyerése a szekunder rovására. Nyilván ez nem egy üdvözítő folyamat abban a tekintetben, hogy egyre több a világon a celebidióta, sztárocska, stb. Viszont abból meg pozitív, hogy több lesz mondjuk a start-up is e folyamat közben. Nyilván a legtöbb új szolgáltató a mesterember-fodrász-kutyapszichiáter-fengshui tanácsadó-ezoterikus bizgentyűztető, stb. sokszögből kerül ki (mint műfajból), amiben a valódi hozzáadott érték nem mindig fedi a szó számviteli "szemantikáját" :)  - de nem feltétlenül rosszabb ez, mintha olyan munkafolyamatokat végeznének egy gyárban, amit hamarosan amúgy is robotokkal kell majd végeztetni... sőt... szóval vannak pro és kontra is faktorok/faktorik... (hogy egy borzasztó szóviccet is beszúrjak a végére...)
AIDA64
AIDA64 2019. 07. 30. 03:55
#10
borzalmas volt a hitler ,idelye visszakapbiuk hitlert szemet szemért  egy kicsit máshogy
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 07. 29. 23:53
#9
holnap reggel megyek és három napig csekkolom, milyen mély a recessziójuk. valószínűleg nagyon nagyon nagy bajban vannak, remélem, azért a csülköt kellően ropogós bőrrel tudják majd szállítani az étteremben. talán igen. talán ez a borzalmas hír se olyan borzalmas.
euler 2019. 07. 26. 10:46
Előzmény: #6  elemes
#8

Nyilván felvonják a szemöldöküket, de az autóipari válságot nehéz lenne Orbánra kenni. (Bár nem ártana! :) )
Inkább egyféle "a magyarok is velünk szívnak" együttérzés-félét válthat ki a németekből.
(Nálunk fog leesni sokaknak a tantusz, hogy mennyire az autóipar tartja életben a magyar gazdaságot).
.
Ursula megválasztásában játszott szerepéért mintha inkább elnézőek lennének Orbánnal.
A politikusok persze, nem a nép. Majd ha érzik a népóhajt lehet, hogy változtatnak a retorikán, ügyelve a német autóipar érdekeire. Egyelőre azt kommunikálják, hogy javulási folyamatokat látnak a magyar jogállamiság területén, és talán ki se kellene zárni a fideszt.
(Egy német néppárti képviselő nyilatkozata a közszolgálati Deutsche Welle portálnak
https://fuhu.hu/nemet-nepparti-kepviselo-nyiltan-megmondtuk-orbannak-hogy-nem-ertunk-egyet-a-jogallam-felfogasaval/?fbclid=IwAR09YtDFwQwPuzhjheb2-Pp6_xOxZ9mi12Gqx5r1Y7mheRT7GcSMqdjtWQc
mpagnes 2019. 07. 26. 10:11
Előzmény: #2  elemes
#7
Jaj. 
elemes
elemes 2019. 07. 26. 09:19
Előzmény: #5  euler
#6
ó, természetesen lehetséges, hogy a német adófizetők azt mondják majd "adjátok továbbra is a pénzünket a magyaroknak, hadd lopják el, hiszen egy pártnak nem elég egy luxusjacht"
.
de én egy kicsit azért reménykedem abban, hogy ha mondjuk a bajerissemotorverke ősztől csökkenti a termelést akkor a bajorok felvonják a szemöldöküket.
euler 2019. 07. 24. 17:13
Előzmény: #3  SeldonKuper
#5

Nem tiszta, hogy miért hoztad ide a Microsoftot (Szorul a hurok - Orbánig ér a Microsoft-botrány), de való igaz, hogy attól jobban kell tartania Orbánéknak mint a német szavazók szankciókat kikényszerítő erejétől. A német politikusok meg nem mennek szembe a német autóiparral. (Csak érdekesség, hogy a finnek uniós elnökségét a BMW szponzorálja, anno a románokét meg a Coca-Cola).
Orbán csak vigyorog azon, hogy az Unió is vizsgálatot tervez Microsoft ügyben, viszont Polt már megkérte az USA-tól a per magyar vonatkozású bizonyítékait, holott korábban elutasította a nyomozást, bűncselekmény hiányában. Érdemes ezen elgondolkodni.
(Ja és a VŐ valószínűleg kulcsfigura.)
peter_s 2019. 07. 24. 16:54
Előzmény: #2  elemes
#4
Francokat, nem fognak vele foglalkozni. Németországban még mindig óriási a munkaerőhiány, uniós összehasonlításban pedig a német életszínvonal az egyik legmagasabb és totális német dominancia van az unióban, ezért nem is érdekli őket. Ez a recessziós duma csupa kövér betűvel csak a szokásos portfolio hiszti - mint a napi Brexit riogatás -, jó kontraindikátor spekulánsoknak. Ha a meg akarják szüntetni a visszaéléseket, akkor meg kell szüntetni a támogatásosdit, laissez fair kapitalizmusra van szükség, ilyen egyszerű. Kurvára semmi értelme beszedni a pénzeket, aztán elosztogatni a politikusok cégeinek, ráadásul erre még egy bazi nagy vízfejet is fenntartani európai szinten.
SeldonKuper 2019. 07. 24. 14:51
Előzmény: #2  elemes
#3
Nem sajnálják azt a sok jurót a migránsoktól. 
 A fidesznek csak aprópénz csurranhat,  az is akkor, ha befogják a po..t!
A Microsoft jó példával járt elöl. Járható útja kell az üzletnek.
Az adófizetőknek meg  fogalmuk sincs mire költik.
 Polkorrektek, ha lopásról vagy csalásról esik szó. Olyanok a nyugati liberális demokráciákban törvényileg akadályozva vannak.
elemes
elemes 2019. 07. 24. 14:21
Előzmény: #1  portfolio
#2
Remélem a német adófizetők most már rászorítják a német kormányt arra, hogy alaposabban nézzen az uniós pénzeket lopkodó fidesz körmére.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek