Topiknyitó: Portfolio 2018. 09. 15. 12:54

Egész Európában alig van olyan ahol alacsonyabb a várható élettartam az észak-magyarországinál  

Ugrás a cikkhez
Észak-Magyarország régiójában az egyik legrosszabb a helyzet a várható élettartam tekintetében az egész Európai Unióban, férfiak és nõk esetében egyaránt. Jön a Portfolio egészségügyi konferenciája! Részletek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2018. 09. 16. 09:08
#18
Ezt is édemes elovasni:https://444.hu/2018/08/11/az-se-mind-hulye-aki-nem-liszterzekeny-megis-glutenmentesen-taplalkozik
  
Egy kis részlet:
"Joanna Blythman, a Gaurdian újságírója nagy cikkben tárta fel, hogy a modern sütőipar meghallotta nagyanyáink tanácsát. 1964, de különösen az ezredforduló óta folyamatosan úgy nemesítik a gabonaféléket, hogy azok sikértartalma minél nagyobb legyen, mert így sokkal mutatósabb, felfújtabb, habosabb kenyereket tudnak sütni úgy is, hogy közben a hagyományos eljárásokhoz képest elenyésző idő, egy-két óra alatt jutnak el a liszttől a kész kenyérig.A hatás fokozására ráadásul az ártatlannak tűnő "búzafehérje" címkével még pluszban is adagolnak glutént, vagyisa modern kenyérben sokkal, de sokkal több glutén van, mint akár abban, amit gyerekkorunkban ettünk- hogy nagyanyáink kenyeréről ne is beszéljünk. Cserébe teljesen kiesik a kelesztés, ami nem csupán a tészta emelkedése miatt volna fontos. A kelesztés valójában erjedés, az élesztő hatására már ebben a fázisban megkezdődik a gabona lebomlása, így amikor egy hagyományos, kovászos kenyeret eszünk, az már félig-meddig előemésztve jut a szervezetünkbe, ami így sokkal könnyebben bontja le azt, és veszi fel belőle a tápanyagokat.Magyarán a nagyipari kenyér, ami az osztályrészünk, ugyan jól néz ki, de tápanyagban szegényebb, gluténban sokkal gazdagabb a hagyományos módszerrel, 16-24 óra alatt elkészülő kovászos kenyereknél."
ts3 2018. 09. 16. 09:04
Előzmény: #16  Csakisazigazat
#17
"Sok mozgás nélkül semmilyen helyes táplálkozás nem elegendő ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük."
  
Ezt mindenki fogadja meg, még pampa is. 
Pár hónapja napi szinten elkezdtem futni, azóta függő lettem.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2018. 09. 16. 00:11
Előzmény: #14  euler
#16

A kenyér az egyetlen egészséges hővel kezelt étel, persze itt nem a Tesco-sra és az Auchan-osra gondolok.Tönkölybúzából , ami teljes kiőrlésű  és azt is 1-2 napos kovásszal .Minden más hővel kezelt étel káros.Sok mozgás nélkül semmilyen helyes táplálkozás nem elegendő ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2018. 09. 15. 22:15
Előzmény: #14  euler
#15
szendi paleo írásai eléggé részletesen körüljárják, miért - a kenyér majdnem annyira jó nekünk, mintha egy kutyát csokoládéval etetnénk
euler 2018. 09. 15. 22:11
Előzmény: #13  ts3
#14
Egyébként teljesen el lehet hagyni a kenyeret (+ még néhány dolog) és garantált a fogyás és a jobb közérzet.
Kipróbáltam, ha jól emlékszem ennek a cikknek a hatására:
https://www.tenyek-tevhitek.hu/foldmuvelok-es-vadaszo-gyujtogetok-egeszsegenek-osszehasonlitasa.htm
"Az antropológiai feljegyzésekből világosan kiderül, hogy a korai ember egészsége meredeken hanyatlani kezdett, amikor a közösségek áttértek a vadászó-gyűjtögető életformáról a földművelésre"
(csak érdekességképpen, nem ajánlás)
ts3 2018. 09. 15. 21:53
Előzmény: #12  euler
#13
Nálunk egy kicsit bonyolult és drága az alapanyag helyzet.
euler 2018. 09. 15. 21:52
Előzmény: #11  ts3
#12
tudom, de ott kezdődik, hogy milyen az alapanyag.
ts3 2018. 09. 15. 21:50
Előzmény: #10  euler
#11
21. században nem nagy dolog a kenyérsütés.
euler 2018. 09. 15. 21:46
Előzmény: #8  ts3
#10
a búzát is te termeled? :)
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2018. 09. 15. 21:28
Előzmény: #4  Jon_Arbuckle
#9
kaptál mínuszokat, pedig teljesen jogos. mindannyian ismerünk embereket, akik költenek a külsőségekre, de elhanyagolják a táplálkozásuk minőségét. ennek fordítva kellene lennie
ts3 2018. 09. 15. 21:22
Előzmény: #7  Csakisazigazat
#8
Heti 4-5 kenyeret sütünk, tegnap talán volt sütés, de mostanában nem én sütöm.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2018. 09. 15. 20:22
Előzmény: #6  ts3
#7
Én ma is sütöttem.Te tegnap?
ts3 2018. 09. 15. 16:04
Előzmény: #5  Csakisazigazat
#6
Kenyeret otthon kell sütni.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2018. 09. 15. 15:44
Előzmény: #4  Jon_Arbuckle
#5
 A hosszú élet megélésének legfőbb összetevői lehetnek az okai ennek a dolognak.Életmód, környezet, táplálkozás, na meg a stressz. Az élelmiszer ipar pedig egyenesen hulladékot állít elő, főleg a magyar tejipar , húsipar , de  a pékárúk alapanyaga sem sámli.A kenyérben 20 összetevő 4 helyett, a sajtban 15 összetevő 3 helyett.
Jon_Arbuckle
Jon_Arbuckle 2018. 09. 15. 13:11
Előzmény: #3  gyula1971
#4
pláne, ha abból az alacsony jövedelemből még lejön a "kötelező" cigire, piára (meg persze az okostelót is kell cserélgetni).. úgy a táplálkozásra már igen alacsony színvonalon futja..
gyula1971
gyula1971 2018. 09. 15. 12:59
#3
Kelet Európában a magasabb stressz is oka ennek. Alacsony jövedelmek...stb
Olvassatok 2018. 09. 15. 12:54
Előzmény: #1  portfolio
#2
Roppant biztató  jövőre nézve :-(

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek