Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 12. 03. 11:58
Előzmény: #6857  pitcairn2
E örö e bódottá, E ááá örö i bo bódottá...
Én..ni no én nem tom,ö ti tütö tatta minti tüti tatta ö tuttá.
https://www.youtube.com/watch?v=GJeJVOkHC4U
Az kizárt dolog mert nem tudom.
https://www.youtube.com/watch?v=vXrs5FVEhsI
Az minket biztositott....., hogy lesz kamatemeles!
goapsy1
goapsy1 2018. 12. 03. 11:48
Előzmény: #6857  pitcairn2
A múlt hét az utóbbi nemtudomhány év legerősebb hete volt, most erre rájön egy masszív réses nyitás - kb a semmire, kötöttek egy tűzszünetet 90 napra. :D

Számomra ez az abszolút short szituációja, persze megfelelő margin nem árt hozzá, mert az simán benne van, h a kezdeti lelkesedésben alaposan túlhúzzák a későn beszálló lemaradtak. S ilyenek mindig vannak, sp-t is vett valaki 2940-en, meg bitcoint 20k alatt.
pomperj
pomperj 2018. 12. 03. 11:47
Előzmény: #6856  pitcairn2

Ne mar.
Most a Treasury fizet a 10Y bondokra 3.1% kamatot. A bankok "excess reserve" penzere (a FED-nel elhelyezett betetekre) fizetnek a 3m note kamatot, ami effective 2.3%.
Igy aztan a bankok egesz jol keresnek a kamatbevetel soron, es nem is igazan adnak kolcson 4-5% alatt senkinek. Van is profitjuk.
.
Ehhez kepest az ECB nem fizet semmit a nala levo penzekert, tartja a ZIRP-et. Meg marad is igy valamennyi ideig, talan ujabb 6 honapig. Az EU bankok nem keresnek, a kamatbevetel soron picikek a szamok. Mert az ECB egyelore a ORSZAG-ok penzugyeit akarja stabilizalni, mert azt muszaj, es ha nem megy maskepp akkor a bankok karara. Csakhogy lassankent a bankok annyi kart szenvednek, hogy mar nem tarthato sokaig.
.
Az USA bankok meg azert esnek, mert a gazd. ciklus vege fele jarnak, es a piac latja. Mert  ugyanezt mutatjak a konjuktura-fuggo tobbi szektorok is, pl. az Autosok szinten gyengek.
pitcairn2 2018. 12. 03. 10:22
Előzmény: #6854  bobsurf
és az a gyanús, hogy már reggel egyértelmű ez... egy rendkívül bullish hét után...
pitcairn2 2018. 12. 03. 10:21
Előzmény: #6855  pomperj
az USA bankszektor esetében sem a kamatemelés hanem a TARP volt a bankrali kapcsán a döntő faktor...
https://en.wikipedia.org/wiki/Troubled_Asset_Relief_Program
ilyen sohasem volt az EU-ban...
a kamatemelés kapcsán speciel most kezdenek el ott zuhanni (mármint az USÁ-ban) a bankpapírok
pl. a Goldman Sachs már vmi 28%-ot esett...
http://schrts.co/ikf9Xt
és már alacsonyabban van, mint a kamatemelés megindulásakor...
pomperj
pomperj 2018. 12. 03. 09:58
Előzmény: #6847  NoOneHearsYou

Engem is erdekel a BNP es a DB, amikor eljon az ideje. 
Ha az ECB tenyleg leall dec.vegen a QE-vel, es ra 6 honappal a ZIRP-el (zero interest rate Pol), ahogy igerte, nos, akkor BNP 1 even belul eleri ujra a ROE=11-12% szintet, es akkor BNP duplazni fog, kb. 22--->44. Amikor a ZIRP leallitast Draghi bejelenti, akkor vevo vagyok rajuk.
Ha meg Commerzbank es DB is eleri ROE=10% szintet, ami nem nagy elvaras normalizalodo kamatoknal 2 ev alatt, akkor arfolyamuk +200% emelkedesben lehet, kb. 8--->24.
Terj vissza idonkent a temara.
bobsurf
bobsurf 2018. 12. 03. 08:52
Előzmény: #6853  guantanamo
Tehát megállapodtak arról, hogy semmi új nem történik 90 napig és ennek mindenki hisztérikusan örül? Értem...
Mindegy, hajrá új ATH, akkor lehet jól shortolni :)
guantanamo
guantanamo 2018. 12. 03. 08:43
Előzmény: #6852  kozi723
Beszüntették 90 napra a kereskedelmi háborút.
kozi723
kozi723 2018. 12. 03. 07:52
Előzmény: #6851  pomperj
Jó reggelt! Határidős rollover volt vagy miért van 5%-ban a wti és a brent??? Vagy a felület bug-os?
pomperj
pomperj 2018. 12. 02. 17:43
Előzmény: #6850  pomperj
pomperj
pomperj 2018. 12. 02. 17:39
Előzmény: #6849  Cipolla22

Ma a Saudi Tadawul Index +1.85%.
Ja, es kitort trendvonal fole.
Cipolla22 2018. 12. 02. 16:39
Kereskedési ötlet OPEC találkozóra: 
 - a hét elején kiszivárognak a hírek, hogy az OPEC nem fogja csökkenteni a termelést --> olaj+olajcégek esnek néhány %-ot 
 - a meetingen mégis megegyeznek a csökkenésben --> olajcégek kilőnek
Én erre a trade-re pályázok a héten (tőke 2%-kal), RIG és PBR a jelöltem, cél: 5-10% elérése. Ti hogy látjátok ezt?
Backup: ha mégsem jönne be meeting előtt vásárlás, a következő hónapokban várható egy 50-->60 USD/hordó recovery, szóval talán nem fogok beragadni. Túl szép, hogy igaz legyen?
Hathor
Hathor 2018. 12. 02. 15:44
Előzmény: #6829  pomperj
Köszönöm János a választ és képeket!
Wabi már nincs meg, egyelőre elég volt.
Átmentem venni most Appeninnt. azt mondjuk nagyobb pozival..
Én örülök az új ATHnak, megjátszuk
Üdv.
NoOneHearsYou 2018. 12. 02. 13:14
Előzmény: #6846  pomperj
Köszönöm a válaszokat mindkét félnek!
Egyébként igen, jól látod az érdeklődést! 
A különbség az annyi , hogy nem 6-18 hónapra, hanem long term gondoltam erre. De Summa summarum lesz ennél jobb időszak venni, csak magára a BNP-re gondoltam, hogy stabilabb lenne, akár recesszióban is , mint bármely más financial az EU-ban.  Mindenképp segitség volt , ill. köszönöm a rászánt időt!
pomperj
pomperj 2018. 12. 02. 11:22
Előzmény: #6844  NoOneHearsYou
Latom, nagyon foglalkoztat EU bank inveszticio.
En tovabbra is ugy latom, hogy most hatalmas a kulonbseg az USA es EU bankok profitabilitasa kozott. Es ez alapvetoen annak koszonheto, hogy a Dollar kamata 3.2%, a EUR kamata meg 0.7%. Igy JPMorgan es BAC tud keresni, a DB meg a BNP nem. 
.
A brit bankokat vegkepp hagyjuk. Mert bar a GBP kamat megy fel (0.5%---->1,6%), dehat a penzuk leertekelodesben van, es nem is sokara 1 font kevesebbet fog erni, mint 1 Euro.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181202v00plgwi9.jpeg
..
Az elso idea tehat az, hogy eddig az USA bankok jobbak voltak invesztornak, mint az EU bankok. De vajon igy marad-e, es fokeppen mikor es melyik iranyban lesznek valtozasok?.
.
1)A German kamatok eppen korrektiv csokkenesben vannak ugyan, de a 2016 nyari benchmark melypont (-0.2%)aligha van veszelyben: szoval a kamat trend emelkedo. Ha a szamozas jo, akkor WXY hullamsorozat van a kamat-csatornaban, es egesz kozel az Y vege; tehat a kamat irany megfordulas felfele nincs messze. 
Vele pedig Commerzbank es DB is kap eselyt, es talan fordulni fog. (BNP alighanem hasonloan)
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181202v00p0l7xu.jpeg
.
2)Azonban a globalis Bank-kilatas az EU-ban  kerdesre a valasz ?  a Spread chartban egy jo kozelites lehet:
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181202v00p29wkv.jpeg
.
Igen, eszerint esely van, hogy legalabbis csokkenni fog az USA-EU bankok profitabilitasa kozotti kulonbseg.
.
Nade, van am egy riziko kerdes is.
Vajon melyik bankrendszerben nagyobb a riziko, es a recesszionak ellenallo kepesseg? Nos, a High-Yield Spread, pontosabban az optimizmusbol valo kijozanodasi trend-fordulo EUR piacon igy nez ki. 
Persze, a Financials szektor erdekes benne a bankok szempontjabol.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181202v00pouq4j.jpeg
.
Nem kell sok magyarazat. A hitel-kockazat (bond Spread) jelentosen nott az EU-ban az utolso evben, 110-118-155% nagysagban a piac szerint. Kisvuknak igaza van most is.
Ha az olaszok megharomszorozzak az  elozo kormany deficitjet, akkor a maris 139% GDP-re eladosodott Italia adossaga kifizethetetlenne valasa VALOS kockazat lett.  A riziko novekedest erzekeli a piac.
.
 AMelyik ceg ennyire el van adosodva, az 90% valoszinuseeggel csodbe megy, es arfolyama 85%-ot esik. Ez mar nem izolalt, lokalis csod-riziko, hanem ez akkora hogy  destabilizalhatja az egesz EU penzugyi rendszert. Nem evek mulva lehetseges spekulativ veszely van, a piac most latja igy.
Nem ulnek szivesen Draghi utodjanak szekeben. Es nagyon ovatos lennek EU bankot venni. Swing trade-re talan, szoros stoploss.
Törölt felhasználó 2018. 12. 02. 09:49
Előzmény: #6844  NoOneHearsYou
Az ido es az eses mertekenek pontos meghatarozasahoz, ezzel komolyabban kellene foglalkozni es akkor is csak hajszalnyi elonyod lehetne.En abbol az osregi huvelyk uj szabalybol indulok ki; hogy minden gazdasagi ciklus vegen a piaci szereplok tele vannak hitellel amellyet a bankok finansziroznak; ez msot sincs maskent.Viszont hozza jonnek az extrem monetaris politikabol szarmazo piac torzito hatasok.
Egy atlagos Mum&Dad befekteto ugy gondolja hogy a bankok hatalmas profitot ernek el es ebbol ok is szeretnenek reszesedni, azert mert 1 bank rv ara esett 20-30%-ot az nem jelenti azt hogy olcso!!!
En semmilyen bank rv-t nem vennek a kovetkezo ~6-18honapban (kulonosen nem eu-sat) ha valaki a zavarosban akar halaszni akkor lehet probalkozni a gorog bank rv-el nagyon pici pozikkal, mert ott a hozam/kockazat arany 5 eves idotav folott jobbnak tekintheto mint mas bankoknal...de en ezzel is varnek amig nincs kaosz a piacokon.
Tevedes jogat mint mindig fenntartom -30%-ra szerintem 60%-nal nagyobb eselyed van.
NoOneHearsYou 2018. 12. 02. 08:46
Előzmény: #6838  Törölt felhasználó
Köszönöm Kisvuk!
Emiatt gondoltam volna , pont a BNP-re , mert EU-n belül, eddig semmi nagyobb volumenű probléma kapcsán nem volt involvalhato . Nem volt 2.4 % költségvetési deficit cél mint az Olasz ötlet,  se sorozatos negatív hir , csalások mint a CoBa vagy Db-ben , előbbi ki is esett a dax 30bol , Dániaban is pénzmosási ügy híre kelt a hazai bankból,  Görögöket eleve menteni kellett .. A Francia tüntetés alapvetően a extra tax kivetése miatt van pertol / diesel-re amit Macron talált ki.. Macron nem a legközkedveltebb,  de annyira kirívóan nincs egyik ügyben sem BNP problémája,  hacsaknem az egész EU környezeti hatása..  2008ban után talán  25 €-ig esett , de most kicsit indokolatlan nekem ez a -30 % . Illetve ha a következő  6 hónapot árazza akkor is áll az opció 30-50 % diszkontalasra  innen  ? 
Boole 2018. 12. 01. 22:05
Előzmény: #6836  pomperj
Köszönöm. Nagyjából Én is erre a következtetésre jutottam. Menet közben majd úgy is látjuk, hogy egyes cégek kifutása milyen nagy lesz. 
Boole 2018. 12. 01. 21:56
Előzmény: #6835  LBalaton
Én egy opcióra gondoltam mindössze és kíváncsi voltam a reakciókra. Én is úgy gondolom, hogy nagy szélsőségek is lehetnek az olaj árazása tekintetében a következő 20 évben. Akár 300 USD-t is el tudok képzelni, ha a piacot biztosító vállalatok a mezők pótlását, valamint az energia diverzifikációját az alternatív technológiákhoz képest hibásan mérik fel és helytelenül súlyoznak. Azonban, ha a mérleg kiegyensúlyozott marad, akkor már nem annyira nagy a kilengés veszélye. Régen már írtam róla, hogy pl. a magyar villamos alhálózat kb. 100-160 mrd HUF fejlesztést igényelne, ha az e-autók és az e-energia tárolók is elterjednének. 
pitcairn2 2018. 12. 01. 21:10
Előzmény: #6838  Törölt felhasználó
mondjuk az igaz, hogy több mint 70% mínuszban van a 2008 előtti csúcshoz képest...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek