De mondom nekem mindegy, hagyjuk ezt a topikot a ..csaba, en ennek orulok, nem kell tovabb bajlodnom a sok szelkakassal, klonnal, trollal es spekaval, az ido pedig majd mindent megvalaszol. Nem zarom le de beken hagyom en is. Hajra Opus, hajra gyuripapa celara! :))
Én nem akarom elhinni, persze sok dologgal volt már így oszt mégis... BGY és GYP között érzek némi távolságot, hogy mondjam szépen, talán intellektusban. Ha mégis egyenlőség jel van, akkor az a lokáp után a legnagyobb átbszás :D
Babosko - csak hogy nevezzük nevén a gyereket - tehát szerinted BetGyuri nem más mint Gyuripapa? Amúgy én sem éreztem azt a nagy viszályt, ami szükségessé tette ezt a szétválást.. macey- -nél pedig volt (és lesz) "harapósabb" nick, nem hiszem, hogy miatta "menekült" volna el Gyuri(Papa?). Csoki pedig mind az 50 nickjével itt bomlaszt, kötegszik? Ez biztos? Szerintem keresztbe-hosszába leszarja mi megy itt. Lassan én is.. Óvoda..
Nem tudom sajnos.. szerencsére hogy ki az a csoki.. vagy hogy mi a célja.
Törölt felhasználó2019. 07. 08. 22:34
Előzmény:
törölt hozzászólás
Sajnos a regi kommenteket keresre toroltek. De nem is ez a gond, hanem valszeg csoki fonja a szalakat a hatterben. Mondom nekem teljesen mindegy itt mi megy, nem ez hatarozza meg az arfolyamot.
Igen. A napnal is vilagosabb. Ld. pl a mai elvonulasat hogy idore van szuksege az informaciok feldolgozasahoz es a gorbek meghuzasahoz amibol majd adodik a gorbe es a celar..
Oka nincs ennek az egesznek, ha kell megkerem az adminokat hogy adjak at a topikgazdai jogokat gyuripapanak. Semmi ertelme igy szetforgacsolodni.. mindegy. Elfogyott a carlsberg, felkeszul a borsodi mester. :)
Oke. Csak egyszeruen. Ha veletlenul majd eltunik/lezarasra kerul a topik es a kommentek arra hivatkozva hogy kikezdtek, sok a minusz es amugy is rakos betegseggel kell megint megharcolni, akkor lehet majd tudni hogy valaki nincs mar poziban. Nekem jo igy egyebkent, nem kis teher ez, sok level, sok troll, klon es speka, tegyel igazsagot, kozben darabokra szednek. Ezt a topikot nem zarom le, de oda nem fogok irni, akkor inkabb a seismic topikjat valasztom, abban legalbb van mar 20000 komment es valodi elemzesek. :)
FYI ide is felteszem... Sajnálom ezt a szétválás dolgot. Én szivesen kommentelek mind a két helyre. Én most csinálam egy egyszerű DCF cégértékelési modellt a Kallra. A következő eredményre kellene a cégértékelésnek jutnia: Az MFB Invest befektetés alapján (5,67 mrd huf 17%-ért cserébe) a cég teljes értéke 33,3 Mrd HUF - ennek kell post moneyként kijönni. Ahhoz hogy ez kijöjjön még egy pár feltételezést kell venni: 1. WACC: 15% 2. Terminal value growth: 1% 3. Befektetés teljes összege = Beruházások a következő 5 évre: MFB Invest + Opus tőkeemelés = 8,9Mrd HUF. Ennek ugye el is kell amortizálódnia... 4. Amortizáció: Ez egy nehéz téma mert nem tudjuk mi lesz belőle.. Gép vagy Épület. Gép standard:20-25% épület 2%... Legyen ez alapján 10% az amortizáció. Nyilván ez elnagyolt de most nem tudunk pontosabbat. Ahhoz hogy kijöjjön 33Mrd post money cégérték az alábbi növekedést és eredményességet kell hoznia minimálisan a Kallnak a következő években: Éves revenue növekedés: 11,7% Adózott eredmény / revenue margin: 10% Röviden összefoglalva a következő években a Kall adózott eredményének legalább 3,4 Mrd HUFnak kell lennie és ennek kell felfutnia 7 Mrd-re. Ha Magasabb adózott eredménythoz a korai (következő néhány évben) akkor a végén nem kell 7-ig felmennie. Tévedés jogát fenntartom.
Az a serital is jó! :) Nekem Leffe van behűtve. - Vajon milyen 2 sztoriról van szó? Én nem éreztem, hogy valami komoly gond lenne köztetek (te és betgyuri és a többiek). Így kissé értetlenül álltam az elköltözéshez. Még egy újabb Opi topiknak, meg két topikban ide-oda császkálni vajon mi értelme?
Dale! Egesz napvezettem, nemreg kezdtem csak lolvasgatni:) a termest ott es itt es mashol. Gypapanak szurkolok, csoki tolja a kavarast a hatterben, mert ot mindig kiraktak. nekem tok mindegy ha emelkedunk a vegen. Ugyanakkor a 10000 forintos arfolyamot mar elkepzelhetetlennek tartom de teny hogy mezesmadzagnak kivalo.
OPUS Global Nyrt.