Fő az optimizmus, de az elmúlt másfél év eredményeképpen én azért nem csodálkozom, hogy sokak kissé frusztráltak (köztük én is). Nem vagyok az a türelmetlen típus, nem számítottam rá, hogy megduplázom a pénzem rövid idő alatt, de hogy másfél év után is bukóban legyek...
Tisztelt befektető társak! Szomorúan olvasom, hogy sokan elégedetlenek. Úgy gondolom, ez ismét a félig teli és a félig üres pohár esete. Nálam félig tele az a bizonyos pohár. Nem érzem azt, hogy engem bármivel is átvertek volna. Nem mintha védeni akarnám Jászait, én sem ejtettem könnyeket, hogy átment a 4IG-be. De én úgy emlékszem a nyilatkozatára, hogy valóban kijelentette a tavalyi év elején, hogy nem terveznek újabb tőzsdei vállalatot vásárolni, viszont azt is hozzátette, hogy folyamatosan keresik a kínálkozó lehetőségeket egy változó piacon. Magyarul változhat az elképzelés is a változó lehetőségek tükrében. Olyan szép a magyar nyelv, sok dolgot lehet egészen máshogy is értelmezni, mint aminek szánták. Szerintem hiba mindig a rosszat keresni bennük, még akkor is, ha nem pont úgy történt később, ahogy azt eredetileg tervezték, de persze azért figyelni kell, ez vitathatatlan, kell az óvatosság, józanság is egy befektetési döntés meghozatalakor. Az apportok késése - amit sokan átverésnek vettek - más okokból történt. Egyrészt lassabban haladtak vele, mint tervezték, másrészt nagyobb lett az eredetileg tervezettnél is. A Mátrai Erőműnél sem az eredeti terv valósult meg, mert végül a csehek részét is kivásárolták. Még mindig olvasom a hígítás kifejezést, ami téves, mert tény, hogy emelkedett a részvényszám, de komoly értéket képviselő, komoly profitot is termelő cégek kerültek be apportként, ami a cégünk egyértelmű átalakulása, fejlődése, nem pedig csak "új részvények nyomtatása" stb-stb. Tény az is, hogy a vezetőség javíthatna a kommunikáción, de szerintem ki fog ez is alakulni. Személy szerint nagyon örülök, hogy jövő évtől már negyedéves gyorsjelentések lesznek, átláthatóbb is lesz az Opus. Egyedül az árfolyam az, ami nekem személy szerint nem tetszik. De már a helyes irányba állt az is június második felétől véleményem szerint. Hamarosan áttörjük a 200 napos mozgóátlagot, ami orvosságként fog hatni az ezt követő időszakra. A tegnapi jó hír után se várjatok limitet, ide valódi árfolyamépítés kell, ami nem megy pár nap alatt, hanem időt igényel. De jönni fog, türelem... jó a szántóföld, jó a földbe elvetett mag, szépen csírázik, jó az időjárás, kap elég esőt is, aztán majd ha beérik, jöhet az aratás. Szép nyerőt kívánok mindenkinek! Tisztelettel
Jó Reggelt OPUS Részvényesek! Elolvastam mindazt ami itt megjelent tegnap estétől ma reggelig. Véleményem szerint a legfontosabb mérő a részvényeseknek az emelkedő árfolyam, később pedig az osztalék. Jelenleg a részvény alulértékelt, és a megjelent ifrs beszámolóban megjelent értéke alatt forog. Osztalék pedig nem eldőlt. Jászai, vagy az hogy Fekete Péter anno mit ígért, vagy mondott nem számonkérhető. Ismerve ( legalábbis úgy gondolom) az OPUS várható üzleti eredményét, A részvényeit tartom, és ... Bízom a pénteki zöld záróban. Betgyuri
Csak abban a franya arfolyamban is meg kene mutatkozzon ismet vegre es novekedo trendbe allnia. A 15%os emelkedést majd masfel ev doglodeset tudva ugye nem gondoltad komolyan ;)
Egyébként meg ha ez sem elég akkor ott van a 41 mrd eredmény csoportszinten 2018 év végére. Ez biztosan felmegy 50-60 ra idén... 70 forint részvényenként... ez egy iszonyatosan nagy szám. Bocsánat befejeztem.
... ugyhogy nyugodtan lehet minuszolni meg pocskondiázni a menedzsmentet. Én teljesen egyetértek ezzel a stabilitási megközelítéssel és a nemzetközi befektetők is így fognak gondokozni.. ők stabil cashcow-t szeretnének.. nem random bejelentéseket meg megbízásokat... Lehet felspekulálni a 4IG-t az egekbe.. örülök neki... most hogy jól felfújták adjuk el az egészet és vegyünk vagy építsünk magunknak stabil árbevétel termelő ipari cégeket.
... tudod megint kicsit gonosz vagyok.. de pontosan azon szeretnének továbblépni hogy "nagy értékű mobilapplikáció fejlesztés" arra, hogy egész ipari láncolatokban folyamatos és stabil árbevételt generálni. Én olyan hírt szeretnék már hallani hogy jelenleg x tonna kapacitáson megy a Kall de jövőre 2x tonna lesz a beruházások miatt...
Nem egészen értem hogy milyen okból van elégedetlenkedés. 1. 15%ot mentünk fel a 400-as junius közepi szintről 2. Új menedzsment stratégiai diviziók szerint 3. Jövőre negyedéves jelentések Én azt gondolom hogy a vezetők nem véletlenül a Kall-t és az Erőművet tolják fel... Azon se csodálkoznék ha a Viresolt is jól megtolnák. És erre nagyon jó közép és hosszútávú okuk van: jelenleg az MM és az Rkord termeli a nagy pénzt az egyedi építőipari és vasút megrendelésekből. Ez viszont nem recurring revenue hanem egyszeri nagy megrendelések... Még akkor is ha egyetlen projekt pl: Belgrád Budapest vasút 5 évre képes stabilizálni és biztos pénz. Ilyen egyszeri nagy megrendelésekre nem lehet nemzetközi tőzsdei céget építeni. Ahhoz stabil recurring revenue kell olyan stratégiai ágazatokban amelyek valamennyire válság és teljesen politika állók. A politika nem tud mitkezdeni az ország második legnagyobb erőművével... főleg úgy hogy már most is massziv importőrök vagyunk. A Kall-t vagy a Viresolt nem lehet lesöpörni mert idén és jövőre úgy épülnek be az európai ipari láncolatba hogy onnan nem lehet egy tollvonással kivenni őket. A menedzsment pontosan ezért teszik ezeket az új beruházásokat, mert 3-4 év múlva nem az MM meg az Rkord lesz itt ami a stabil és folyamatosan kiszámítható profitot hozza hanem ez a három cég + Wamsler + még kitudja mi. Arról már nem is beszélek hogy ezek a cégek az export árbevételt fogják húzni erősen. .
Igazad van. És ha a szomszéd csak 70 év múlva adja el a házát Te csak akkor fogsz akvirálni. Várjuk az eladó dolgokat.Jönnek is szépen. Volt lehetőség 2db építőipari cég megvásárlására. Érdekes nem opus vette meg hanem ML magánba. Egy rahedli mezőgazdasági céget lehetett venni, érdekes nem opus vette hanem ML magánba. Neki megérte, opusnak nem érte meg. Én úgy látom mostanában ide nem nagyon fog jönni nagy dolog, legfeljebb egy-két szállodát vehetnek. Mire jó eredményre és elfogadható részvény árra számíthatunk az legalább még 1 év.
En is igy szoktam megvenni a szomszed hazat hogy nem varom meg amig elado lesz hanem mondom mindenkinek meg a szomszednak is hogy adja csak minel dragabban, nekem kell... latszik hogy sokaknak fingja nincs az akviralasrol..
"A portfóliónk más elemei, az úgynevezett likvid befektetések, többnyire
kisebbségi részesedések. Ide soroljuk például a 4iG-t, az Appeninnt vagy
a CIG Pannóniát." Mondjuk eddig úgy tudtuk ezek stabilan opus tulajdonában lesznek, most tudtuk meg, hogy csak liquid befektetések. "A Mátrai Erőmű esetében például szintén új beruházásokban gondolkodunk." Erre biztos fog kelleni egy kevéske pénz. Erről bezzeg részletesen szó van az interjúban. Ki is emelődik a cikkből hogy elsősorban kapacitás bővítésben gondolkodnak erre fog menni a pénz. Akvizicióról meg csak ennyi: "Továbbra is olyan, szelektív akvizíciók jöhetnek szóba, amelyek a jelenlegi stratégiai elemeket erősítik" Ez a lényeg. Szelektív akvizició! amelyek a JELENLEGI stratégiai elemeket erősítik. Vagyis IT és bank nem lesz.
"Akkor ez azt jelenti, hogy ugyanolyan okos, felkészült es dorzsolt vqgyok mint AK :D" Miért ne? Hiszen végül is jól látod a dolgokat. Sok mindenben igazad van. Hogy aztán vagy-e annyira dörzsölt is, mint Kosto, az akkor dől el, ha meghozol egy döntés Opi ügyben, majd bizonyos idő múltán megnézed, hogy hol tart a cég és a rv árfolyama, és hol tart az egyenleged Opival vagy anélkül. - Most szinte állunk és várakozunk. Erre írta Kosto, hogy ha az egyik tényező pozitív, a másik negatív, akkor a tendenciák semlegesek. Ez van. - Ha jó lesz a gyj, akkor az egyik tényező (pszichológia) biztos pozitívvá válik. Ebben az esetben a másik (a pénz) már eleve pozitív, hiszen semleges a jelen állapot. A két pozitív pedig megindítja a felemelkedést.
OPUS Global Nyrt.