Az ésszerű magyarázat az, hogy létezik csordaszellem. Ha a tilosban áll 9 autó odaáll még akárhány, mert biztos lehet, ahelyett hogy megnézné milyen tábla van kitéve.
Ha figyeltél, a spekulációs hatás működött eddig. Ha ment az egyik, a másik is megindult. Nem kell ennél több. Én is néztem reggel Opust vételre, de túl magasan nyitott nekem, így nem kockáztattam, most vettem keveset 650-en. Nem hinném, hogy ma esni tudna, viszont ha meglesz a hír, és Konzumot még nem tud venni a speki, akkor meg fogja találni a másik Mészáros papírt, akár van valós kapcsolat és árfolyamhatás, akár nincs.
Aki szokott ilyen statisztikákat készíteni, megnézhetné, 650 körül mennyi forgalom volt összesen. Volt egy időszak a múltkor, amikor pakkátadásnak tűnő tranzakciók mentek itt, és most megint ugyanoda simult be.... Csak én látok "rémeket"?
Te is állandóan azt keresed, hogy mit, miért, hogyan! Nem gyanús neked, hogy a Mészáros papírok emelkedésre van ítélve a hatalmas cég növekedés miatt? Ezt nem is értem, hogy minek kell ezt magyarázni sokaknak! Amíg a Fidesz kormányoz addig ezek a cégek nagyon nagyot fognak növekedni a rengeteg tenderek elnyerése után! A piac meg előre áraz!
??? Ezek a fejfogós beírások részemről. 1. egyáltalán nem mindegy, milyen hír jön ki. Egy sima üzletrész-átadás pl. a CIG és Konzum együttes értékét nem nagyon befolyásolja. De ha kölcsönösen egymás szolgáltatásait veszik igénybe, és ezzel külső szolgáltatókat váltanak le, akkor igen. Várjuk meg, mi a hír. 2. Nem tudom, hogy egy CIG-Konzum ügylet miként befolyásolná az Opus árfolyamát. Egyelőre a Konzum tulajdonos az Opusban és nem fordítva. De várom az ésszerűnek tűnő magyarázatot, hogy a konzumos hír hogyan vinné limitre az Opust.
OPUS Global Nyrt.