"a játszós pakk eladásával nem csak magam ellen fogadok, hanem a többi longos ellen is." " játszóspakk-kal minden szempontból magamat károsítom. " jelenleg 1 mrd felett jár a forgalom... téged nem a többi longos érdekel, nem félted a többi longos poziját, saját profitcélod érdekel és azt biztosan tudod, hogy az árfolyammozgás fel is le is megy, valamint azt hogy a te kereskedésed vajmi keveset hat az árfolyamra. Az up trendben te a hosszútávú up-ban bízol, de ettől még shortolhatod egy korrekciós hullámban, majd longolhatod a felpattanásban, illetve fordulásban.
Keverednek dolgok. Fix pakkja annak van, aki longos és célára van. Dt/swing pedig annak, akinek nincs, csak lekereskedné a mozgást. Előbbinél nem játszik, hogy a teljeset mozgatja, mert akkor az a második kategóriába esik. És van a hibrid. A hibrid arra jó, hogy a long pakk (várakozás szerint ideiglenes ) bukóját tudja jo kereskedéssel csökkenteni, ha bármi balul ütne ki, vagy a nyerőt tovább növelni. A másik: a dt/swing pakk ha beszorul, akkor azzal is lehet természetesen csökkenteni az össz bevételt, már ha realizálódik. De azért általában vagy kicsi bukó van - mert erre vannak stoppok beállítva le és fel is - , vagy nyerő. Ha beszorul és nincs stopp akkor csak akkor van baj, ha nem üli ki, míg pluszba/nulla köré megy. Példára szerintem nincs szükséged.
a hozam kockázat arányt vedd figyelembe... a befektetési-játszós pakk technika művelője alapvetős longos, up trendben nem ugrál, de "hajtja a vére", hogy kisebb visszaeséseket vmilyen szinten szintén lekereskedje, ez inkább profiknak való műsorszám. Ha hisz az up trendben, akkor egy full pakkal való ki-beugrálással nem fogja tudni a teljes hullámban elérhető hozamot elérni, egyrészt a kötési díjak miatt, másrészt dinamikusan változóak a ki-beszállási pontjai.
Szép és korrekt összefoglaló arról, amit mindenki, még én is tudtam. Ellenben nem cáfoltad meg az állításaimat, miszerint a játszóspakk-kal minden szempontból magamat károsítom. Este belemehetünk konkrét számszerűsített példakba, de most meló van, meg lassan ebéd. Jó étvágyat mindenkinek! Reaktor 570.
Napon belüli mozgások lekövetésére van a játszós pakk. A befektetés hosszútávra. Itt nincs olyan, hogy "fogadok", és nincs ellenség: itt csak pénzt keresel /jobb esetben/. A shortoló nem ellenséged és az eladó sem. ezt értsük már meg végre.
Hát, aki akkor vásárolt be hosszú távra, az mára megsokszorozhatta a tőkéjét. Akkor elég sok alulértékelt részvény forgott. Nem akkor vettem OTPt például, hanem én már csak 8 ezren tudtam.
Ha játszós pakkot csúcson (lokális csúcson) adod el és aljon veszed vissza, akkor jól lovagolod meg a hullámot. De ha ezt a teljes pakkal teszed, akkor többszörösen jársz jól a játszós pakkhoz képest.
A befektetési pakk egy konkrét célár vagy zóna elérésére van tartva. Fix pakk, nem dt, nem swing, hanem befektetés. Azonban a célár, illetve zóna elérésre nem 1-2 nap, még csak nem is 1-2 hónap, hanem hosszú táv. Az árfolyam ugyanakkor nem egyenletes up, hanem down körökkel tarkított, azaz vannak benne komoly visszaesések is. Ekkor jön a képbe, hogy a rövidtávú hullámokat kihasználva növeljük a "hozzáadott értéket", azaz a hozam megnövelhető egy megfelelő dt/swing kereskedéssel. Ehhez többnyire már kell vmiféle tapasztalat, illetve TA ismeret, hogy a rövidtávú felbontásokon látható jelzések alapján megfelelő időben legyen up vagy éppen short poziban. Rövidtávon sokaknak bejöhet, de középtávtól már inkább csak valóban tapasztaltak tudnak érdemi nyerőt hozzátenni.
Hát ezt írtam. Ha a játszós pakkal jól kereskeded le, akkor a teljes pakkal még jobban járnál. Ha rosszul kereskeded le, akkor a játszós pakk lesz egyre kisebb. (Jobb esetben.) Fuck the logic? ;)
Ha a játszóssal lekereskeded a hullámokat - pláne TBSZről - akkor egyre többet tudsz venni és a nyerőd jóval nagyobb mint egy beülős longos pakkban. That simple. :)
OPUS Global Nyrt.