Topiknyitó: Portfolio 2017. 06. 01. 16:23

CEU-rektor: ha a kormány békén hagy minket, mi is békén hagyjuk õket  

Ugrás a cikkhez
Nem gondolom, hogy ez a vita jó Magyarországnak, jó az üzletnek vagy jó a felsõoktatásnak - kezdte mondandóját a magyar kormány CEU-ellenes felsõoktatási törvényérõl Michael Ignatieff, a CEU elnöke és rektora. Bízik benne, hogy
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 06. 02. 08:39
Előzmény: #74  pampa
#80
"Egyedül pénzt veszítünk a távozásával," És még egy kérdés: Mit gyerünk vele?
Törölt felhasználó 2017. 06. 02. 08:38
Előzmény: #63  szivacs
#79
Azért ahhoz elképesztő vastag bőr kell, hogy te beszélj arroganciáról.A kormány részéről a békén hagyja azt jelentené, hogy nem lehetetleníti el az egyetem működését, a CEU részéről pedig azt jelentené, hogy nem megy el az összes lehetséges nemzetközi bíróságra, és nem kéri más egyetemek, kutatók nemzetközi szervezetek tamogatását, amúgy jogosan, ebben az ügyben. Amúgy mi az önleleplezés ebben? Mert ha arra gondolsz, hogy szerinted libsi fészekként már az ellehetetlenítés előtt ias a kormany ellen dolgozott a CEU, akkor magadat leplezed le, mikor kamuzol arról, hogy nem is a CEU-ra szabták a törvényt. Most döntsd el, hogy a szemét libsi egyetemet jogosan veri szét a kormany, vagy a szemét libsik hazudják az ellehetetlenítést, pedig nem is.
Törölt felhasználó 2017. 06. 02. 08:37
Előzmény: #74  pampa
#78
"Egyedül pénzt veszítünk a távozásával," Szerinted az ilyen esetek után, ki fog befektetni hozzánk? Nem lehet tudni mikor, kit lehetetlenítenek el. Gondolj csak pl. a Heinekenre. Szerintem a törvényalkotást jelentős mértékben az egyéni bosszúállásra, zsarolásra használják.
parkinson 2017. 06. 02. 08:32
Előzmény: #67  pampa
#77
Sok diplomagyár van a világon a CEU ebben a sor elején van. Demokrácia van, hagyják őket működni, ha van aki pénzeli és van aki tudja akármire használni a semmit sem érő diplomát.A CEU -nál az lett a gond, hogy államilag is el akarja ismertetni az új jogszabály. Ez az USA államot ambivalens helyzetbe hozta, mert egy rakás szart elismerve szakmailag lejáratja magát, ugyanakkor politikai okokból meg jó ha van ilyen.Egyébként aki nem tudná:Sz.U. idejében létezetek a világon kizárólag ideológiai egyetemek, ezek: Marxizmus-Leninizmus és a hozzátartozó tantárgyak, (tanszékek) amelyek NEM szakok voltak! A diploma is kizárólag a csókos álamgépezetben volt használható. Ezek megszüntével Soros által (nem az USA állam) merült fel a vákum helyére:"nyugati modellen alapuló egyetem létrehozására, amely Európa egykori szocialista országai politikai, társadalmi és gazdasági változásainak elemzésén keresztül elkötelezi magát a nyitott társadalom értékei mellett"Dubrovnik, Prága, Varsó sorban elhajtotta a kezdeményezést, nem így a posztkomcsi Budapest. A "diploma" most is csak a csókos államgépezetben használható fel minden országban, valójában nincs is alapképzés (bachelor) hanem csodás előadók hallgatása után, ebből értekező dolgozat írása és kész a "diploma" azaz "mester képzés". Tehát nincs is képzés, nincsenek szakok csak tanszékek, és csak ideológia ami a csövön kifér, de az is csak liberális alapon.Ilyen "egyetem" nincs is több sehol a világon, ezért jönnek ide ilyen szívesen külföldről (80%)Tehát az USA államnak nincs is sok köze ehhez, ha a nevét adná ehhez, politikailag és szakmailag is lejáratná magát!
Törölt felhasználó 2017. 06. 02. 08:32
Előzmény: #73  pampa
#76
Ha még erre sem tudsz válaszolni, mivel próbálsz vitatkozni? Elemi dolog, hogy egy vitában próbálod megismerni az ellenvéleményt. Még ennyire sem veszitek a fáradtságot, ennyire sem tisztelitek a másikat, egyszerüen el akarjátok zavarni és kész. A magyar nép legrosszabb oldala tolul fel bennetek. És van aki öntözze serényen, hogy szárba szökkenjen.
Törölt felhasználó 2017. 06. 02. 08:30
Előzmény: #50  szivacs
#75
Milyen trükk? Az amerikai akkreditációnak eddig is meg kellett felelniük. Ha annak az államnak nem tetsziky elkaszálja. A magyar kormánynak ehhez semmi köze nem lenne. Kivéve perszee, ha el akarja lehetetleníteni az egyetemet. Tényként meg ne próbáld beállítani a véleményedet. Érveket sem írtál, csak a szokásos propagandát. Ha pedig nem akarsz komcsinak tűnni, akkor ne vallj olyan elveket. Ha meg olyan elveket vallasz, akkor nyugodtan vállald be, hogy kommunista vagy.
pampa 2017. 06. 02. 08:27
Előzmény: #71  signal2
#74
Egyedül pénzt veszítünk a távozásával, de azt veszítünk más ügyeknél is.
pampa 2017. 06. 02. 08:26
Előzmény: #70  David78
#73
"Az a követelmény amit most előírtak az új tv-ben betartható"Komolyan gondolod?" Akkor be fog zárni az összes külföldi kézben lévő egyetem Magyarországon?Mi az ami betarthatatlan?
Törölt felhasználó 2017. 06. 02. 08:25
Előzmény: #66  bigyula
#72
Ó, az elmúlt fél évben szerintem közel százszor is fel lettek neki téve ezek a kérdések, meg még egyebek is, mindenkit hülyének nézve, semmibe véve nyomja tovább a propagandát. Ö nem azért jár ide, hogy válaszoljon, ö hazát árulni jár ide. Úgy gondolja tözsde van itt, vagy mi, hátha lesz vevö arra, amit árul :)
signal2
signal2 2017. 06. 02. 08:13
Előzmény: #67  pampa
#71
Hú, micsoda zsarolás! Legfeljebb elmennek, aszt jó napot. Mi vesztünk vele többet.
David78 2017. 06. 02. 08:10
Előzmény: #67  pampa
#70
"Az a követelmény amit most előírtak az új tv-ben betartható"Komolyan gondolod? És tudtad, hogy a föld nem banán alakú? Na én inkább mentem dolgozni
David78 2017. 06. 02. 08:07
Előzmény: #67  pampa
#69
Magyrisztánban főleg a kormány szokott zsarolni, de van, hogy visszanyal a fagyi:- RTL híradóktól betojtak - Netadós tüntetéstől szintén kaka volt.+ Putyinnak is elég ha csak füttyent, ugranak a srácok
David78 2017. 06. 02. 08:03
Előzmény: #65  szivacs
#68
Szivacs, te egyre gázabb vagy. Régen nem nyomtad ennyire nyíltan és fullban a kretént. Egyszerűsítsük le a dolgot: - Szerinted be kell zárni a CEU-t, vagy legalábbis örülsz neki (lelkes hívő vagy közpénzen unatkozó "közszolga") vagy érdeked fűződik hozzá (fizetett katona), különben nem érvelnél így mellett. - A kommentelők többsége, egy rakás tüntető és értelmiségi (+ mindenki, akivel eddig beszélgettem erről) azon a véleményen van, hogy nem kéne és már az is gáz, hogy szóba került. Miután értelmes érvet nem láttam tőled, csak csűrés - csavarást, terelést, mellébeszélést és vagdalkozást + a kormányzati propaganda hazugságait, csak az egész üggyel kapcsolatos felháborodást sikerült megerősítened bennem. Köszi. Szép idő van, kéne már egy jó kis tüntetés. Ha lehet kérni, akkor olyan jóféle MTV székház foglalós. ;)
pampa 2017. 06. 02. 07:54
Előzmény: #63  szivacs
#67
Egy ország kormánya ilyen kijelentés után még akkor sem vonhatja vissza a vitatott jogszabályt ha maga is rossznak tartja! Idáig is nehéz helyzetben volt a CEU ez a kijelentés pedig nem javított a pozíciójukon. Egy magánegyetem nem zsarolhatja a Kormányt! Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat és felmerült, hogy miért baj az amit a CEU csinál.A fő probléma szerintem az, hogy kivételes helyzetben van a magyar egyetemekkel szemben. Igaz az elvi lehetőség adott mindegyik számára,hogy szerezzen USA akkreditációt.....de ez csak elvi lehetőség. (Amikor valaki szeretne elérni valamit először tájékozódik helyiektől. Megpróbáljuk? Én nem javaslom mert nagyon kemények a feltételek, az elbírálás szubjektív és nagyon sokba kerül.Idáig még senki sem kapta meg azok közül akiknek nem volt lobbistájuk a döntéshozóknál.Nektek van? Nincsen.Egy ilyen válasz után ugyan ki kockáztat sok pénzt egy bizonytalan cél érdekében? ) A CEU pedig....láss csodát úgy is megkapta....hogy gyakorlatilag semmi előélete sem volt...... Az USA ugye nem korrupt ország..... egyenlő pályák,egyenlő esélyek.... Az a követelmény amit most előírtak az új tv-ben betartható. Állíthat bármit a CEU amennyiben más egyetem képes rá akkor nekik is el kell kezdeni a megfeleltetést vagy elveszítik az USA diploma kiadási jogát.Szembesül a CEU azzal, hogy megszűnik Magyarországon a kivételes helyzete, ugyanazon szabályok mentén kell tovább működnie mint a többi egyetemnek. És ezt ők DISZKRIMINÁCIÓKÉNT tálalják!Azon sem csodálkoznék, ha a következő szint az antiszemitizmus lenne ami miatt támadnák a kormányt!
bigyula 2017. 06. 02. 06:49
Előzmény: #63  szivacs
#66
"A címadó kijelentésre utaltam" Szóval, csak a te képzelgésed, mert ilyen eddig nem történt. "Tőled is megkérdezem" Tegnap több kérdést is feltettem neked. Egyre sem válaszoltál. Szerinted érdekel, hogy mit kérdezel?
szivacs
szivacs 2017. 06. 02. 00:04
Előzmény: #64  elemes
#65
Hisz' te vagy az orosz-szakértő, ezt (is) jobban tudod.
elemes
elemes 2017. 06. 01. 23:43
Előzmény: #62  szivacs
#64
hogy mondják oroszul azt, hogy blabla?
szivacs
szivacs 2017. 06. 01. 22:22
Előzmény: #59  bigyula
#63
A címadó kijelentésre utaltam. Az egész topik annak az arroganciájára reakció. Tőled is megkérdezem: Szerinted hogyan kell azt jogszerűen értelmezni, hogy a ceu "békén hagyja" a magyar kormányt?? Eszerint most háborúznak ellene? Nem kis önleleplezés ez a rektor részéről!
szivacs
szivacs 2017. 06. 01. 22:18
Előzmény: #57  elemes
#62
Úgy vezeted félre magadat, ahogy akarod. Csak szólok: az elhatalmasodó üldözési mániának persze az a következménye, hogy a végén már abban sem leszel biztos, hogy te magad nem állsz-e orosz befolyásoltság alatt...:-)
szivacs
szivacs 2017. 06. 01. 22:13
Előzmény: #56  ts3
#61
Ja, aki meg brüsszelbe mászkál utasításokat osztogatni az valójában egy orosz soros-hasonmás...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek