De, igen. Csak ezt kb mindenki tudta. Most meg az derült ki mindenki számára, hogy az arany sem biztos menedék. De ez csak az én véleményem. Térjünk vissza a DH részvényhez. Az én elvárásom, hogy hozza a Fix állampapír 7% körüli kamatát osztiban és emelkedjen 20-30%ot a következő 2 évben. Ezért tartom.
Az aranyat is full manipulálják. Illetve az ingatlan már megtérülését nézve (bérbe adás alacsony 3-4%, extra magas árak vannak most, nem valószínű, hogy olyan mértékben emelkedik, mint az elmúlt években.) Szóval az ingatlan most nem szívja el a részvények elől a pénzt. Szerintem.
Az ingatlan mindig vonzó befektetés volt, kivéve a kockázatosabb időket, mert akkor - az arany. A részvény... Ott a paradoxon, hogy az ingatlanbefektetés éppen a részvényektől (ettől is...) viszi el a pénzt. Most - amúgy - kockázatos időket élünk. Meg is lehet látni az arany árán.
Egyet értek azzal, amit írsz. Én abban bízok, hogy a meglóduló infláció miatt is és hosszú távon az infláció miatt is jó az ingatlan és ez benne van a magyarok fejében. Illetve az ingatlan piacot az új kormány sem nyírhatja ki. Illetve a külföldi kitettség is porlasztja a kockázatot ( ahogy mások is írták). Illetve fizet osztalékot. Szóval én nem látom annyira kockázatosnak a papír tartását.
Azt felejted el, hogy az olasz, a spanyol, meg a lengyel ingatlanpiacra semmi ráhatása nincs ennek a moslék maffiának. Az iráni buli előtt 1500-at közelítettük és megyünk is vissza oda hamarosan (minimum), ahogy vége lesz.
Hát nem tudom mennyire vetted észre, de mostanában KP-ban ül mindenki és ha valami történés van, pattanás valahol akkor van ereszd el a hajad...úgy gondolom ez Trump alatt meg is marad...de legalább addig amíg FIDESZ kormányoz...nyílván hallottál róla, hogy leminősíthetik az országot, ami szinte biztos meg is fog történni ha marad a FIDESZ, ami sok sok tőkét fog innen eltüntetni...szóval egyelőre ez van, első lépésként a FIDESZ-nek kell takarodnia, a 2 háborúnak ha még mellé vége lenne...csúcsra repítene minket is
Ennél a papírnál is látványos, hogy valami gond van. A függetlenség mítosza összedőlni látszik. Az egész ingatlan piac függ a mostani kormánytól, mert ha jön egy új kormány ott nem lehet tudni, hogy mennyire nyúlnak bele akár a hitelekbe vagy a beruházásokba. Az energia, rezsi és minden más. Ha felbolygatják ezt a piacot, ott minden is borulhat. Részvényes vagyok benne, de az amit az elmúlt hetekben művel a papír az inkább a nem független irányt mutatja. Szóval ez a papír nem független, a cég az, de az amitől függ, mint folyamatok az nagyon labilis. Ezért nem megyünk szerintem, sajnos.
Én 2008 óta tőzsdézem de nekem is fura, hogy nem tud emelkedni. Szerintem nem lesz akkora visszaesés az ingatlanpiacon ami indokolná ezt az árat és még osztalékot is fizet.
Leirtam… Kockázatos Ner részvények és csöves osztalék nélküli cégek, Jövőkép nélküli cégek is magasabb árfolyamon vannak mint ez.. Se Ner, és jó a funda és a jövökép…oszalék is van… Oszt nem kell senkinek… Veszik inkább a szart😅😅😅
Nem haragszom meg, de amiket leírtál az szimplán dezinformálás vagy csak szimpla tudatlanság. Tavalyi évben kettő osztalékot fizettek, pont ahogy el lett mondva. A cég nem ígért előre semmikor sem olyan osztalékot, ami nem lett kifizetve. Így nem valós az az állítás sem miszerint a cég ringatott bárkit bármilyen magas osztalékban előre ami végül nem teljesült. Ez nem több volt, mint hozzá nem értő befektetői ábrándozás és remény. Tipikus eset. Az árfolyam meg olyan amilyen, ha nem veszik akkor esik, vevő egy szál sincs, ettől még a cég nem lesz rossz.
DUNAHOUSE részvény