Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 30. 22:45

Bevezetné a kormány a boltok vasárnapi zárva tartását  

Ugrás a cikkhez
Osztrák és német minták alapján az üzletek vasárnapi zárva tartásáról és a nyitva tartás rendjének újraszabályozásáról tárgyal jövő héten a kormány - tudta meg a Magyar Nemzet. A KDNP korábbi javaslatát újratárgyalva elrendelnék az üzletek és...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=205751
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:29
Előzmény: #196  Bekre_Pal
hát nem biztos ez a háromszoros...most én abból indulok ki, ami jól mérhető és azonos, de akkor sem megy le a bér ott.....nem úgy gondoltam, hogy harmad annyit csinálnék fele annyi pénzért, hanem ugyanannyit akár kevesebbért...igaz aztán az is, hogy ez lehetséges még csak most következik, mert ehhez meg idő kell, aztán valóban leveri a béreket....én nem akarom ám a béreket leverni, de nem piaci az biztos
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:27
Előzmény: #198  Bekre_Pal
hát valószínű, persze....takarító cég volt, tehát szolgáltatás, de hihetetlen volt, hogy abban annyi pénz van, hogy Orange Country-ban vesz házat 750 ezer dollárért, 6 alkalmazottas kis cégből, igaz ők is dolgoztak velünk együtt, sőt a vállalkozó ott jobban dolgozik, mint egy alkalmazott
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 17:20
Előzmény: #195  Törölt felhasználó
Úgy érthette, hogy a nagy volumen nagy adót generál, mert a kulcsok sokkal kisebbek, mint itt, meg negyedannyi adónem van.
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:19
Előzmény: #193  Bekre_Pal
a volumen biztos kell, mert nekünk is a boltban a volumenen volt haszon és nem az árrés miatt...inkább legyen 8 % árrés, de hatalmas volumen
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 17:18
Előzmény: #192  Törölt felhasználó
800-ért már csak az megy oda, aki nem kell, mert az ezerötszáz eurós saját állampolgár már megtanult háromszor annyit letenni az asztalra. Na ez most nem fog tetszeni, de nem lehetek mindig népszerű.
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:17
Előzmény: #191  Bekre_Pal
azért nem gyenge a kinti adózás sem...nekem azt mondta az USA-ban valaki, hogy tudod ez csak úgy működik, hogy sok bevétel, sok adó és sok jövedelem...,ha az egyik kicsi, akkor az nem oké....és nem is fenntartható folyamat
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:16
Előzmény: #189  Bekre_Pal
hát nem tudom....én ott jóval nagyobb kínálatot látok és nem gondolom, hogy az ötszörös bérből 5-ször annyit vesznek egy adott dologból.....én egy-egy konkrét dolgot végigvezetve nem látom, hogyan lesz 1300 euro a végén....
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 17:15
Előzmény: #190  Törölt felhasználó
Márpedig a piaci verseny lesz a megoldás. Meg a volumen, mert ahol fogyasztanak, ott a nagyobb forgalmat olcsóbban állítják elő (méretgazdaságosság). Itt a három kuncsafton akar megkeresni mindent a vállalkozó, nem is nagyon tehet mást, hiszen nincs több, mindenki ruppótlan.
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:13
Előzmény: #188  Bekre_Pal
úgy értettem, hogy nem lehet 1000 euro helyett 800-ért menni,mert ilyen versenyeztetés nincs, sőt a 800 után 700-600......én nem látom ezt a bérlenyomó dolgot, sőt azt sem látom,hogy kik dolgoznának ott, mert létszámuk sincs ehhez
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 17:11
Előzmény: #189  Bekre_Pal
Amit a szénné adóztatás csak tovább ront persze.
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:11
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
meg aztán az is jó kérdés, hogy nálunk a jövedelmek emelkedése áremelkedést okozna azonnal, de nyugaton ahol van magas jövedelem, ott ez nem okozott soha áremelkedést...tudom a kínálat szokott a hülye válasz lenni, de ez hülyeség,mert kínálatban sem megy le nálunk semminek az ára, sőt a több jövedelem sem okoz kimondottan keresletet és mégis árat emelnek
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 17:10
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
Több kereset, nagyobb fogyasztás, az annyi, mint jobban megélő vállalkozás. Ezért gáz, hogy nálunk a fogyasztás haza van baszarintva, ördögi kör.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 17:07
Előzmény: #185  Törölt felhasználó
Már hogy ne nyomták volna le. Az már a lenyomott, ami annyival magasabb, mint itt.
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:07
Előzmény: #185  Törölt felhasználó
és egyébként nem a logikát keresem, hanem azt, hogy miből fizetik ki ott a nagyobb bért, illetve nálunk egy folyamat miért nem hoz létre ugyanolyan jövedelmet,mint ott, ha látszólag minden egyforma ( "piaci)...az alapanyagtól kezdve a végső termék áráig minden egyforma, de itt sem jövedelem, sem haszon nem képződik annyi, legfeljebb a töredéke....
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 17:00
Előzmény: #184  jumbo2
most nehogy azzal gyere, hogy ott drágább minden....lakni sem drágább egyébként.....
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 16:58
Előzmény: #183  Bekre_Pal
oké ,értem...,de akkor az hogyan lehetséges, ha kimehettek a keletiek nyugatra, hogy nem nyomták le piaci alapon a béreket mondjuk 50 %-al???sőt úgy tették ezt, hogy nincs minimálbér sem ausztriában sem németországban, de ezek szerint , akkor ott piacgazdaság sincs, mert nem lehet munkát vállalni 1200 euro alatt, mert nem teszik ki a versenynek....azért elmagyarázhatnád, de egyszerűen és logikusan....nekem is van egy véleményem erről, de én ezt a különbséget inkább árfolyamban keresném
jumbo2 2014. 11. 01. 16:56
Előzmény: #182  Törölt felhasználó
Nem is tud venni 10 millió forintért lakást a bel városban...
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 15:20
Előzmény: #182  Törölt felhasználó
a pali azért szól be neked is mindig, mert szoktál ordas hülyeségeket írni és a pali már csak ilyen keresetlenül fogalmaz :)

a nyugat-kelet jövedelmi különbségek tekintetében szívesen visszamegyek veled a középkorig, de az nem lesz rövid. a történelem az egyik kedvenc területem, van ott pár magyarázat. mindenesetre képzeld el, mit mond a napi 2 dollárt se kereső fekete-afrikai: hogy mire fel keres egy magyar ugyanazzal a munkával tíz-, sőt, hússzor annyit. hidd el, a pali érti, hogy a hétköznapi munkák szintjén látható bérkülönbségben hatalmas logika van.
Törölt felhasználó 2014. 11. 01. 14:21
a pali nekem is beszól mindig,mert szerintem valami gondja lehet, de teljesen más területen, valószínű az életben...az a piaci logika amit hajt az egy nagy semmi....pont azt nem érti, hogy a "hétköznapi" munkák szintjén látható bérkülönbségben semmi logika nincs és az sem érthető, hogy azt akkor miért nem szervezik ki, ha csak úgy éri meg igazán...nem a tanulást igénylő munkák bizonyítják a piac nem létezését, hanem a sima munkák....8 -szoros a bérkülönbség !!!! úgy, hogy nem digitális a lapát , a talicska és a mosogatórongy....a nyugati munkák 70 %-a ilyen és nem a külföldieknek, hanem mindenkinek a munkája ilyen...a nyugati sofőrök sem vezetnek 6 autót egyszerre, nem ültetnek 6 fát 4 kézzel, stb....
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 11. 01. 11:29
Előzmény: #179  szivacs
ha szereted, ne hozz rá szégyent, jó utat

tudod lehet, hogy a moderátor nem csak a szavakat nézi egybitesen, hanem a mondandót is, és akkor te leszel szarban

azt meg nettó nem hiszem el, hogy nem tolsz fel, nem szokásod neked az ilyen önmérséklet szerintem. aztán ha nincs igazam, akkor max. kvittek vagyunk a te rágalmazásodat követően. ha akarod, még mondhatod is, hogy ja, hát paraszt voltál bocs, megérdemelted a beszólást, és mehetünk toább, mintha mi se történt volna.

én most megyek, aztán délután meglátom, van-e még nickem, szevasz

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek