Topiknyitó: dunacorp1 2004. 07. 29. 12:10

Pannonflax  

Tud valaki arról valamit, hogy a Pannonlfax perben állna a Betonútépítő Rt-vel? Valami közelgő tárgyalásról hallottam egy pletykát...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 13:19
Előzmény: #2319  stacstac
előre lebeszélt kötések, te viszont úgy látod adják....egypár speki likvidálási szint közelében van más papír miatt így választhatnak, hogy mit adjanak :)
stacstac 2005. 08. 12. 13:03
üdv
úgy tűnik valaki megunta a várakozást!
valaki meg tudott venni 1000-ért...
kíváncsi vagyok ki jár jobban!
boavista 2005. 08. 12. 11:21
Az azert lehangolo, hogy ilyen pozitiv hirek mellett nem erdekel senkit a papir!"pozitiv gyorsjelentes, 530M-as
HM megrendeles,+ nyereseges mukodes"
Udv;
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 10:14
Előzmény: #2316  boavista
Azt láttátok, hogy a magánszemélyek közel megduplázták fél év alatt a tulajdoni részüket?
150M-et (de inkább többet) várnak év végére.Első fél évben 18M volt, van különbség ugye...
Perköltségge l már biztos nem kell számolnia 2. félévben.
A létszámleépítés nagyon pozitív!
boavista 2005. 08. 12. 08:20
Udv mindenkinek!
Koszi Miert a magyarazatot, igy mar tiszta, es valoban figyelemremelto!
A gyorsjelentes pedig szerintem nagyon
pozitiv!!!!
H osszu ideje nem latott jo adatokat publikalt a ceg, tehat per ide vagy oda
a ceg igen csak jol mukodik jelenleg!
A HM-dologrol nem tudom miert nem jott
ki info, de azert most mar lathatja mindenki, hogy nem egy rossz befektetes!
Udv;
stacstac 2005. 08. 12. 07:08
üdv miert!
egyetértek veled
ez olyan 300 M körüli lenne!
készletet lenyomták + szállítót kifizették + cash jócskán nőtt...
a cég működik per nélkül is...
remélem ezt mások is látják a számokból!
jó kereskedést!
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 01:19
Előzmény: #2313  oszlopos
Jó reggelt! :)))
Na ez a honvédségi megrendelés elég érdekes nemde? Asszondja, hogy:
"belföldi értékesítésünk növelését részben a már elnyert, együttesen 530 millió Ft értékű, részben a még várható fegyveres testületi rendelésekre alapozzuk"
Tessék mondani, mi befektetők miért nem tudunk erről??? Azért 530 M értékű HM tender(ek) begyűjtése mégse aprópénz, illett volna tájékoztatni a nyilvánosságot!Szeri ntem a perrel kapcsolatosan is ugyanilyen sumákolás folyik, lévén szinte már mindenki a per lezárulásáról beszél! Arról, hogy a nyári itélkezési szünet előtt már megszületett az ítélet, de amig írásban nem kapják meg az érintett felek, addig ez nem tekinthető hivatalosnak! Namost az írásbeli ítélet kb. egy - másfél hónap alatt kerül kézbesítésre, tehát ha volt is döntés még júli közepe előtt, az írásbeli ítéletre legjobb esetben is aug. közepe után kerülhet sor!
Tetszik ugyanakkor az, hogy az export terén is tovább 13%-os növekedést várnak az első félévi 37%-os növekedés után, tehát nagyon beindult az exportpiac, és ez örvendetes!! Tetszik továbbá, hogy mind a hosszú, mind a rövidlejáratú hitelállományt is csökkentették, összesen közel 180 millióval!
Ez évi perköltség 66 M Ft, a tavalyi 107 M után már valahol 170-180 milliónál tartunk!
Ezek alapján úgy vélem, hogy továbbra sem akarják, hogy profit jelenjen meg a cégben, inkább eltüntetik (lsd hitelállomány csökkentés, v. perköltség elszámolás pld) a megtermelt cash-t (közel 250-300 M Ft-ra teszem ezek alapján az első féléves eredményt), minthogy papíron kimutatnák!
boavista !
Tavaly december közepén (akkor az árfolyam olyan 800-900 Ft között mozgott) Pflax határidős kontraktus alapletétje 160.000 Ft volt! Azóta eltelt fél év az árfolyam emelkedett mondjuk 200 forintot, felment jelen pillanatban 1000-1100 közé, viszont a hati kontraktus alapletétkövetelmény e majdnem a duplájára ment, most 300.000 Ft, vagyis szinte a legrosszabb tökeáttételes papír lett az összes közül! Szerintem ez se véletlen, de inkább nem írom le amit gondolok, mert nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani!
oszlopos 2005. 08. 12. 00:45
Előzmény: #2312  boavista
egész jó kis gyorsjelentés...és úgy tűnik, megint van megrendelés a honvédségtől....
boavista 2005. 08. 11. 18:37
Szia Miert!
Orulok, hogy reagaltal, ezek szerint nagyon hasonloan latjuk a dolgokat!
Elmagyaraz nad mi az a "konti alapletet",
vagyis mit emeltek 30%-al. Elore is koszonom kedvesseged!
Udv.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 18:22
Előzmény: #2310  Törölt felhasználó
Ja és az is érdekes, hogy a konti alapletétet megint emelték 30%-al, mindeközben a papír árfolyama szinte nem is változott!
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 18:20
Előzmény: #2309  boavista
boavista!
Pont ez a lényeg!! Januárban is írtam már, most te is előhoztad, bizony olyan ingatlanok vannak a cég tulajdonában amiket kb 10 évvel ezelőtti áron tartanak nyilván!!! Közülük egy raktárépületet már úgy tudom, hogy eladtak közel 1 yardos áron, kiváncsi leszek fog-e ez szerepelni a féléves gyorsban!? Szerintem nem, mert még mindig az az érdeke egyeseknek, hogy nyomott áron tartsák a papírokat! Ezt az ítélet nyilvánosságra hozásáig szerintem meg tudják tenni. Gyűlnek a tételek barátságos áron, nem kizárt, hogy megint belekapnak majd!
boavista 2005. 08. 11. 15:59
Szia Mogul!
Koszi hogy leirtad a velemenyed. Abban totalisan igazad van, hogy 40-45% haszon gyonyoru. Akik meg kivarnak valoszinu mar csak 1500 folott tudnak majd beszallni,{ha pozitiv a hir} ami
meg szinten nagyon jo ar lesz, mert pernyeres eseten joval 2000 folott van az ara! Azt irod, hogy Kizarolag azert ennyi az arfolyam, mert spekik rangattak idaig. - Ez valoszinu igy is van. Azt azert erdemes megjegyezni, hogy a papir nagyon is alulertekelt volt ezidaig, hiszen a konyv szerinti ertek ugy 1300-1400FT/db. Ez pedig ugy 7-9eve folbecsult ingatlanokat is magaba foglal. Nem sok papir van jelenleg a piacon, ami meg jocskan alulertekelt. Ha mindehez holnap meg egy hosszu ideje nem latott pozitiv gyorsjelentes is parosulna, akkor azt hiszem mar egyet is ertesz azzal, hogy meg ezen az aron is olcso a papir! Innentol kezdve pedig mindenki eldontheti, hogy venni vagy eladni erdemes. Koszi minden hozzaszolast!
Udv mindenkinek;
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 15:03
Előzmény: #2307  mogul
Na, ma nem néz ki szépen a cucc. A könyvbe is érkezett pár eladó...
mogul 2005. 08. 11. 13:19
Előzmény: #2306  boavista
Hello Boavista!
Nem veled vitatkozok, csak leírom a véleményem.
Azok akik az elmúlt időben kb. 8 hónapja flaxot vettek min. 40-45%-ot profitálhattak ebből a papírból (feltéve ha eladják) azért ez nem rossz ugye fiúk? :)) Ennyit más részvény, síma tartással nem tudom hozott-e volna?
Akik meg jelezték vételi szándékukat azok java egyszerűen nem fog tudni időben venni. Ráadásul akik eddig nem vettek eddig ezentúl miért vennének?
Legutoljár a 1 hete talán kb 8 millióval emelkedett 8%-ot.
Egyébként a részvény árfolyama jelenleg szerintem KIZÁRÓLAG azért ennyi mert a perre spekulálók felnyomták az árat.
boavista 2005. 08. 11. 10:44
Udv;
Azt azert nem gondolnam, hogy mindenki be van tarazva, sokan kivarnak, ezt a forumon is beirtak tobben is.
Az pedig igen jo hir lenne, ha esetleg nyereseget tudna folmutatni a ceg!!
Ha jol tudom ez az elmult idoszakban nem igy volt. Nagyon keves papir van mar kint, ezert konnyen mozdulhat a reszveny sokat.
Udv.
mogul 2005. 08. 11. 09:40
Előzmény: #2303  stacstac
1 kérdés: Hehe.. épp most akartam válaszolni, hogy nem tudom
2 kérdés: Az szinte biztos, hogy nem a gyorsjelentéstől. Mindenki betárazott, aki akart. Itt sztem mindeki a hírre vár.
stacstac 2005. 08. 11. 09:22
üdv
válaszolok a saját kérdésemre!
pénteken lesz gyorsjelentés!
üdv
stacstac 2005. 08. 11. 07:04
üdv mindenkinek
mikor jelent a flax??????????
szeri ntetek mikor lesz itt már emelkedés?
akinek van ötlete az írjon!
köszönöm a válaszokat előre is!
boavista 2005. 08. 07. 21:33
Oszlopos;
A bizonytalansag jogos, az is, hogy megprobaljak kicsalni a leheto legtobb papirt a leheto legalacsonyabb aron, viszont pont azt lehet latni, hiszen a forgalom es az arfolyam is ezt mutatja, hogy valaki{k} veszik. Ebbol gondolnam jomagam, es Miert is, hogy mar lehet valami fejlemeny a hatterben. Szerintem
ez nagy valoszinuseggel igy is van, de elobb utobb kiderul, es meglatjuk. Amugy
pedig szerinted milyen ar lenne funda alapjan indokolt a flaxnal? En ugy gondolom, hogy meg messze van attol nagyon, hiszen En 1600 korulre tartanam.
Udv.
oszlopos 2005. 08. 07. 21:12
Előzmény: #2300  boavista
én meg azt gondolom, hogy most rövidtávon a per miatti bizonytalanság inkább negatív a részvény szempontjából, mint pozitív. Ha nem lenne a kiemelt kockázat a háttérben sokkal nyugodtabb és adott esetben magasabb is lehetne az árfolyam. azt gondolom , hogy a héten a beírt kb. 30E eladó lejebb csalogatása fog történni...pár ezer darabos csapkodás lefelé, stb.

Topik gazda

dunacorp1
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek