Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2022. 08. 29. 16:51
Előzmény: #208479  -bubu-
#208480

villanyóra meg alig mozdulhat most
-bubu-
-bubu- 2022. 08. 29. 16:44
Előzmény: #208477  sly36
#208479
biztos kell pár nap inkább hét mire megszokod ezt az állípotot de mivel ez az élet rendje nem is érdemes ezen meditálni és sajnálkozni!!!
Érdemes már most felkészülni a hétvégi kajákra kigondolni mely tipusú halak legyenek majd frissen kisütve a sültkolbász és egyéb nyalánkságok mellett, amiket persze majd vasárnapra rendesen össze is kell csomagolni a szállításra , hogy a koliba is meglegyenek folyamatosan a hazai ízek 🙋‍♂️🙋‍♂️😘😂
Idővel majd ez is csillapodik egyébként 
re: sosebúsulj!!!
_Macika_
_Macika_ 2022. 08. 29. 16:36
Előzmény: #208477  sly36
#208478
menjél csak el a cukiban, ne otthon fagyizzál.
sly36
sly36 2022. 08. 29. 16:29
Előzmény: #208473  _Macika_
#208477
Tényleg fagyizni volt Bubu 😳😂, nekem nincs kedvem nyalni se, annyira nem kívánok semmit. 😥
Pedig jól sikerült a mai nap, de nem tudok most ennek se örülni, rohadtul hiányzik ez a kölyök. 😭
_Macika_
_Macika_ 2022. 08. 29. 16:24
Előzmény: #208474  -bubu-
#208476
jó napot, reggelt, estét, délutánt
🤔😘😉🥲😙🕺💃😸☕
-bubu-
-bubu- 2022. 08. 29. 16:24
#208475
Hajnalban leugrottam balatonfüredre a csajokért , most értem ide :o))
holnap se leszek valszeg 11 előtt, 
-bubu-
-bubu- 2022. 08. 29. 16:22
Előzmény: #208473  _Macika_
#208474
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
A befektetők rátenyereltek az eladás gombra. Jerome Powell péntek délutáni beszéde eladási hullámot okozott a részvénypiacon, végül az S&P 500 3,37 százalékos, a Dow Jones 3,03 százalékos, a technológiai vállalatok részvényeit tömörítő Nasdaq Composite index 3,94 százalékos zuhanással zárt. Ázsiában sem sokkal kedvezőbb a befektetői hangulat, a Hang Seng 0,52 százalékos, a Shanghai Composite 0,21 százalékos, a Nikkei 2,51 százalékos csökkenést mutat. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek másfél százalék körüli eséssel indíthatják a mai kereskedést.
 
Egymásnak ellentmondó pletykák érkeznek az Electronic Arts felvásárlásáról. Az elmúlt nap során meg nem erősített iparági pletykák arról szóltak, hogy pénteken tehet ajánlatot az Amazon az Electronic Arts felvásárlására. Ezt a híresztelést a CNBC pénteken cáfolta, ugyanakkor a nyitás előtti kereskedésben emelkedik az amerikai videojáték-fejlesztő vállalat részvényének az árfolyama. A svéd GLHF forrásai szerint a jelenleg 35 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező vállalatra az Amazon mellett az Apple és a Disney is szemet vetett. Az Electronic Arts árfolyama 6 százalékos pluszban is járt a pénteki kereskedésben, de végül 3,57 százalékos emelkedéssel zárt.
 
A T-Mobile US a SpaceX-szel közösen juttatna mobilinternetet az idáig lefedetlen területekre. A két amerikai vállalat közösen dolgozik egy olyan műhold fellövésén, mely mobilinternet szolgáltatást juttatna a bolygó azon pontjaira, melyek eddig kimaradtak a hálózatépítésből. A T-Mobile egyelőre az árakkal kapcsolatban nem közölt részleteket.
 
A Porsche közelgő tőzsdére lépését nagy befektetői érdeklődés övezi. A közelgő IPO előtt már több részvényre érkezett ajánlat, mint amennyi kibocsátását eredetileg tervezték 60-85 milliárd euró közti értékeltség mellett. Várhatóan szeptember első hetében fogják hivatalosan bejelenteni a részvények bevezetését a frankfurti értéktőzsdére – a fennálló piaci körülmények függvényében. Intézményi befektetők, és vagyonos magánbefektetők részéről egyaránt nagy az érdeklődés: alapkezelők mellett állami vagyonalapok, és vagyonos befektetők is igyekeznek részesedést szerezni a nagy presztízsű autógyártóban. A jelenleg tőzsdén lévő Porsche Automobil Holding jogilag elkülönül a sportautó üzletágtól, nem kapcsolódik a közelgő IPO-hoz.
 
Közeledik az új iPhone bemutatása, megkezdődtek a találgatások a várható újdonságokról. A szeptember 7-ei eseményre küldött meghívóban a távoli világűrben csillagok rajzolják ki az Apple logót, amiből többen arra következtetnek, hogy műholdas szolgáltatásokkal gazdagodik az új iPhone: először vészhelyzetjelentő funkcióval, de Elon Musk SpaceX projektjének versenytársaként később akár globális internethozzáférést lehetővé tevő képességekkel. Mindenesetre a megszokott kamera- és videókészítési fejlesztések ezúttal is biztosra vehetőek, de elképzelhető hogy folyamatosan aktív kijelző is bekerül a legújabb készülékekbe.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
 
Az Equilor Plus applikáció részleteit ide kattintva érheti el.
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Szigorú üzeneteket küldött Jerome Powell. Minden szem az amerikai jegybankelnökre szegeződött péntek délután, beszéde után jelentősen romlott a befektetői hangulat. Powell szerint az infláció elleni küzdelem rendkívül időigényes folyamat, a jegybanktól erőteljes eszközöket igényel, a háztartásoknak és a vállalatoknak fájdalmas lesz. Ugyanakkor az árstabilitás helyrállításának elmaradása még nagyobb fájdalommal járna. A júliusi inflációs adatok biztatóak ugyan, de egyetlen hónap adata kevés ahhoz, hogy biztosak legyünk az infláció csökkenésében. A szeptemberi kamatemelés mértéke a beérkező adatoktól függ majd, de kellően nagy lesz, egy bizonyos ponton helyénvaló lesz az emelések ütemének lassulása. Powell többször hangsúlyozta, hogy a monetáris szigorítás a növekedés lassulásával fog járni, ugyanakkora a recesszió kifejezést kerülte. Amennyiben ezeket nem tenné meg a jegybank, később sokkal súlyosabb lépésekre lenne szükség. A részvénypiacokon erőteljes eladási hullámmal reagáltak a befektetők, a kötvényhozamok emelkedtek, a dollár erősödött. A határidős árazások alapján nagyobb az esélye a 75 bázispontos kamatemelésnek, mint a fél százalékosnak a szeptember 21-én esedékes kamatdöntő ülésen.
 
Nagyobb kamatemelést tervezhet az Európai Központi Bank. Olli Rehn, az EKB Kormányzótanácsának tagja szerint határozottan kell fellépni az infláció megfékezése, illetve az inflációs várakozások felépülése ellen, ráadásul a gyengülő euró is fokozza a kockázatokat. A Jackson Hole szimpóziumon adott interjúban a döntéshozó leszögezte, hogy következetes és rendezett módon folytatni kell a monetáris politika normailizálását. Hasonlóan érvelt Isabel Schnabel, illetve Francois Villeroy, szerintük is határozott válaszokra van szükség. Ugyanakkor a jegybanki mérleg csökkentésével, azaz a taperinggel kapcsolatban Olli Rehn azt mondta, hogy még korai erről beszélni. A határidős kamatok alapján az 50 bázispontos kamatemelést teljes mértékben beárazták a befektetők a jövő hét csütörtöki kamatdöntő ülésre, azonban már a 75 bázispontos szigorítást sem lehet teljesen kizárni.
 
Egyre borúsabbak a kínai gazdasági kilátások. A Wells Fargo elemzői szerint mindössze 3 százalék körül növekedhet az idei évben a kínai gazdaság, de további lefelé mutató kockázatok láthatóak. Az üzleti és fogyasztói hangulatot nagymértékben rontották az év elején a koronavírus miatt elrendelt hatósági zárlatok, és jelentősen szélesedett az ingatlanpiaci válság, miután a lakásvásárlók bojkottálni kezdték a hitelek fizetését. Emellett a rekordmagas hőmérséklet és szárazság miatt le kellett állítani a termelést a gyárakban. A többi elemzőház is hasonlóan vélekedik a kínai kilátásokról, a Bloomberg legutóbbi negyedéves felmérésében 3,9 százalékról 3,5 százalékra csökkent a növekedési prognózisok mediánja.
 
Brutális szinten a földgáz világpiaci ára. A pénteki kereskedésben tovább szárnyalt a földgáz ára, a TTF elérte a 340 eurót megawattóránként. A Gazprom szerdán teljesen leállítja az Északi Áramlat 1-es vezetéket háromnapos karbantartásra hivatkozva, de többen aggódnak amiatt, hogy valamilyen technikai okra hivatkozva nem fogják újraindítani a szállításokat, vagy a jelenleginél is kisebb kapacitással. Dmitrij Medvegyev újabb fenyegetéssel is felérő jóslatot tett, miszerint az év végére ötezer euró lesz ezer köbméternyi földgáz, mely a jelenlegi szintről további 47 százalékos emelkedést jelentene, ez a jelenlegi forintárfolyammal számolva nagyjából kétezer forintot tenne ki köbméterenként.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Negatív kezdésre számíthatunk a Budapesti Értéktőzsdén. A romló nemzetközi befektetői hangulat miatt a hazai részvénypiacon is csökkenéssel indulhat a kereskedés, a vezető részvények közül az OTP árfolyamában 9 ezer forintnál húzódik egy gyengébb támasz, illetve 8 690 forintnál egy erősebb, míg a 9 360 forintos szint megerősített ellenállást jelent. A MOL grafikonján 2 800 forintnál találunk támaszt, letörése esetén 2 730 forintig eshet a jegyzés, ahol viszont a 200 napos mozgóátlag, illetve egy fontos emelkedő trendvonal található. A Richter árfolyama a 8 160 forintnál található ellenállás felett tudott zárni, a mai nap nagy kérdése, hogy sikerül-e megerősíteni a mozgást. Amennyiben igen, folytatódhat az emelkedés, ellenkező esetben viszont ismét a 7 900-8 000 forintos tartományt célozhatja meg. A Magyar Telekom árfolyamában negatív korrekció indult, erőteljes támasz 325 forintnál, míg ellenállás 345 forintnál található.
Tovább gyengül a forint. Sajnos minden a forintgyengülés irányába mutat, Powell beszéde miatt tovább erősödött a dollár, ráadásul jelentősen emelkedett pénteken a földgáz világpiaci ára. Az euró-forint árfolyamában 416,75-nél található ellenállás, míg 410,20-nál támasz. A dollár-forint technikai képe még rosszabb, 417 felett húzódik a történelmi maximum, melyet hamarosan megcélozhat, és át is törhet a jegyzés. Esetleges fordulatot a holnap délutáni MNB kamatdöntő ülés hozhat, de a 100 bázispontos kamatemelés lényegében be van árazva.
 
Tovább romlottak a fogyasztói és üzleti várakozások. A GKI ma hajnalban tette közzé legfrissebb felmérését, mely minden soron jelentős romlást mutatott augusztusban. A fogyasztói bizalmi index -49,2 pontra esett, utoljára a koronavírus-járvány kitörésekor láttunk hasonló mélységeket. Szinte nem találunk olyan szektort, illetve kérdést, ahol a válaszadók többsége optimistán nyilatkozott volna.
 
Letartóztatták az INA több vezetőjét. Szombaton a horvát hatóságok őrízetbe vették az olajtársaság 5 vezetőjét, a gyanú szerint 100 millió kuna kárt okoztak a vállalatnak, pénzmosás és földgáz-kereskedelemmel való visszaélés is szerepel a gyanúsításban. A MOL közleményben jelezte, hogy a sajtóból tudták meg a hírt, és rendőrségi ügyeket nem kívánnak kommentálni.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
augusztus 29. - UK Kereskedési szünnap - - -
augusztus 29. 3:30 AU Kiskereskedelmi forgalom (hó/hó) júl. 0,2% 0,3%
 
Forrás: Bloomberg
_Macika_
_Macika_ 2022. 08. 29. 16:17
Előzmény: #208472  sly36
#208473
nyaljunk egy fagyit
bubu is elment nyalni biztos
sly36
sly36 2022. 08. 29. 16:12
Előzmény: #208469  _Macika_
#208472
Nem mondtam, hogy nem az, de legalább van vola.
guantanamo
guantanamo 2022. 08. 29. 15:55
#208471
_Macika_
_Macika_ 2022. 08. 29. 15:50
Előzmény: #208468  sly36
#208469
macis piac ez még
sly36
sly36 2022. 08. 29. 15:42
Előzmény: #208467  sly36
#208468
SP rés is betöltve 🤓
sly36
sly36 2022. 08. 29. 14:41
Előzmény: #208463  sly36
#208467
Át is vitte a 12836-ot,
szuper
guantanamo
guantanamo 2022. 08. 29. 14:12
#208466
tegnap kaptam anyóstól túrógombócot, csak kéne vennem tejfölt :)))
guantanamo
guantanamo 2022. 08. 29. 14:04
#208465
tibbi60
tibbi60 2022. 08. 29. 14:01
Előzmény: #208463  sly36
#208464
Spx a rését  betoltheti,(4057), 50 napos foghatja 
sly36
sly36 2022. 08. 29. 13:59
Előzmény: #208462  _Macika_
#208463
12836 mumus ma a dax-nak, azt kellene átvinni
sly36
sly36 2022. 08. 29. 12:53
Előzmény: #208460  _Macika_
#208461
Köszi! 🥰
Nagyon nagyfiú már!

Topik gazda

aktív fórumozók