Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 27. 10:32
Előzmény: #159998  -bubu-
#159999
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 27. 10:28
#159998
09:46Felejtsd el a Rolexet - ilyen órákat hordanak a szupergazdagok
A 114 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Microsoft-alapító, Bill Gates egyszerű Casio-órákat hord; a tech-milliárdos által kedvelt Casio Durót már 10-20 ezer forintért be lehet szerezni Magyarországon.


úgy látszik így is lehet élni :)

_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 27. 09:51
Előzmény: #159996  sly36
#159997
jó nagy semmi van
sly36
sly36 2020. 07. 27. 08:46
Előzmény: #159995  -bubu-
#159996
Köszi a mai rövid longos híreket!
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 27. 08:27
#159995
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pénteken tovább folytatódott a negatív korrekció az amerikai tőzsdéken, miután a nemzetközi befektetői hangulat pesszimistába fordult az Egyesült Államok és Kína közötti éleződő feszültsége miatt. A Dow Jones 0,7 százalékot, az S&P 500 0,6 százalékot, míg a Nasdaq Composite 0,9 százalékot esett. Az ázsiai piacokat az iránykeresés jellemzi hétfőn. A Nikkei 0,2 százalékos, a Hang Seng 0,3 százalékos mínuszban jár, míg a Shanghai Composite 0,1 százalékos emelkedést mutat. A határidős árfolyamok alapján iránykereséssel indulhat a hét az európai tőzsdéken is.
 
Több száz millió dollárt kap a Moderna az Egyesült Államoktól a koronavírus elleni vakcinájának tesztelésére. A vállalat vasárnap jelentette be, hogy további 472 millió dollárt kap, melyet elsősorban a vakcina harmadik fázisú tesztelésére fognak költeni. Áprilisban a vállalat 483 millió dollárt kapott, melyet a Nemzeti Egészségügyi Intézet által vezetett vakcina tesztelés első fázisára költöttek. A Moderna hozzátette, hogy a klinikai tesztek utolsó fázisa közel 30 ezer résztvevővel a mai nappal indul. A gyártással kapcsolatban a vállalat azt kommunikálta, hogy idén 500 millió dózisnyit szállíthatnak le, amennyiben jóváhagyást kapnak a készítményre, ezt követően jövőre akár az 1 milliárd dózist is elérhetik.
 
Növekvő árbevételről és működési eredményről számolt be az SAP. A német vállalat ma reggel tette közzé második negyedévre vonatkozó gyorsjelentését. Árbevétel soron az SAP 6,74 milliárd eurót ért el, ami 1,2 százalékos növekedés a tavalyi Q2-höz képest. A szoftver értékesítésből származó árbevétel a vártnál magasabb volt a negyedévben, ugyanakkor még mindig elmarad a normál szinttől. Ugyanakkor az itt kieső bevételt a vállalat balanszírozni tudta a felhő szolgáltatások terén elért közel 19 százalékos árbevétel növekedésével. A vállalat működési eredménye a második negyedévben 1,96 milliárd euróra nőtt a tavalyi 1,82 milliárd euróról. A német technológiai vállalat friss prognózist tett közzé az idei évre vonatkozóan, melyben 27,8 és 28,5 milliárd euró között várják az árbevételt, míg működési eredmény tekintetében 8,1-8,7 milliárd euró jósolnak.
 
Kismértékben meghaladták az előzetes várakozásokat a Verizon számai. A második negyedévben 30,4 milliárd dollárt ért el az árbevétel, mely 5,3 százalékos csökkenésnek felel meg éves bázison, de sikerült felülmúlni a 29,95 milliárd dolláros várakozást. Az értékesítés visszaesése elsősorban a koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak volt betudható. Az egy részvényre jutó, igazított eredmény 1,18 dollár lett, 3 centtel sikerült meghaladni a konszenzus által várt eredményt. Hans Vestberg elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy erős működési eredményt sikerült elérni a rendkívüli helyzetben. A vállalat felgyorsítja az 5G hálózat kiépítését, és összes szolgáltatásával gyorsan alkalmazkodik a változó környezethez. A gazdaság újraindításakor a kiskereskedelmi üzleteket fokozott óvintézkedések mellett nyitották meg, mind az ügyfeleik, mind a munkavállalóik egészségére ügyelnek. Az árfolyam 1,79 százalékkal tudott emelkedni a pénteki kereskedésben.
 
A vártnál nagyobb nyereség az American Express-nél. A vállalat péntek délután tette közzé második negyedéves jelentését, az egy részvényre jutó eredmény a várt 13 cent helyett 29 cent lett, mely még így is 86 százalékos csökkenés a tavalyi második negyedévhez képest. Az árbevétel elmaradt a várt 8,15 milliárd dollártól 7,68 milliárd lett, és 29 százalékkal esett vissza éves bázison. 628 millió dollárral növelték a céltartalékot a várható veszteségek ellensúlyozására, mely így 1,6 milliárd dollárra emelkedett. Stephen Squeri elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a második negyedéves eredmények tükrözik a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságokat, de bíznak benne, hogy a kialakított stratégia megfelelő lesz az időszak átvészeléséhez. A vállalat számos fejlesztésen dolgozik, hogy termékeik megfeleljenek a kor kihívásainak, és széleskörűen ki tudják szolgálni ügyfeleiket. A részvény árfolyama 1,39 százalékos csökkenéssel zárt pénteken.
 
Vártnál jobb számokat közölt a Ryanair. A légitársaság az első üzleti negyedévében 125 millió euró működésből származó bevételt könyvelt el, ami 95 százalékkal marad el az egy évvel korábbi 2,3 milliárdos értékhez képest, ám meghaladta az elemzők által várt 56 millió eurót. Az első üzleti negyedév 185 millió eurós veszteséggel zárult, ami jobb lett mint a várt 277 millió eurós veszteség, de jelentősen elmaradt az egy évvel korábbi 243 millió eurós profit mögött. Az időszak kihasználtsága 61 százalékra csökkent az előző év azonos időszakának 96 százalékos kihasználtságáról, miközben félmillió utas vette csupán igénybe a Ryanair szolgáltatásait a tavalyi 42 millióval szemben. A vezetőség szerint a rendkívül nehéz időszak ellenére a cég mérlege továbbra is stabil, közel 4 milliárd euró készpénzzel rendelkezett június végén. Az idei üzleti évre nem fogalmazott meg prognózist a menedzsment. Az egy évvel korábbi 149 millió utas helyett a 2021-es üzleti negyedévben 60 millió utassal számolnak, és a következő negyedévben már mérsékeltebb veszteséget várnak. Legnagyobb félelmük természetesen a vírus egy esetleges őszi második hulláma.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Készül az új fiskális csomag az Egyesült Államokban. Steven Mnuchin pénzügyminiszter tegnap a Fox News-nak adott interjúban jelezte, hogy ma fogják bemutatni a nagyjából ezermilliárd dolláros csomagot. A korábban bevezetett, heti 600 dolláros munkanélküli segély kerete elfogyott, így viszonylag gyorsan el kellene fogadtatni a terveket. Mnuchin bízik abban, hogy nagyon gyorsan sikerül megegyezni a demokratákkal a csomagról, mivel az amerikai lakosságnak és a gazdaságnak égetően szüksége van az újabb segítségre. Larry Kudlow gazdasági tanácsadó a CNN-nek adott interjút, melyben megemlítette, hogy 1 200 dolláros munkanélküli segélyt tartalmaz, tehát a korábbi összegnek a felét kapnák a rászorulók. Egyes vélemények szerint a túl magas segély kontraproduktív lehet, mivel nem ösztönzi a munkanélkülieket az álláskeresésre.
 
Némileg mérséklődött az új esetszám. Tegnap világszerte 221 ezer új koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak, a legtöbb továbbra is az Egyesült Államokban található, de hamarosan India átveheti a "vezetést", ahol tegnap több mint 50 ezer esetről jelentettek. Az Egyesült Államokban Floridában a legrosszabb a helyzet, Kaliforniában és Texas-ban már csökkent a napi új esetek száma. Oroszországban kevesebb, mint 6 ezer új eset volt tegnap, Romániában és Ukrajnában egyelőre nem sikerült megfékezni a járványt, és egyes nyugat-európai országokban ismét emelkedni kezdett a járványgörbe, de továbbra is ezer alatti esetszámról van szó.
 
Új csúcson az arany árfolyama. Több tényező miatt erősödnek a nemesfémek, egyrészt a koronavírus terjedése, másrészt az Egyesült Államok és Kína között kiújuló feszültség miatt is aggódnak a befektetők, így felértékelődött a menedékeszköz szerepük. Vivek Dhar, a Commonwealth Bank of Australia vezető elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai államkötvények reálhozama jelentősen csökkent az elmúlt időszakban, ez is erősíti a nemesfémek iránti keresletet. A ma reggeli kereskedésben az arany világpiaci ára új rekordot döntött 1 944 dolláros unciánkénti árfolyammal, míg az ezüst több mint 6 százalékos pluszban tartózkodik. Utóbbi esetében kitermelési-kínálati aggodalmak is segítik az árfolyam emelkedését, mely szintén a koronavírus-járványhoz köthető.
 
Nem aggódik az ausztrál jegybank az erős deviza miatt, nem lesz negatív kamat. Az ausztrál jegybank elnökhelyettese, Christopher Kent szerint nem ad okot aggodalomra az ausztrál dollár árfolyammozgása, mely március óta több mint 25 százalékkal erősödött az amerikai dollárral szemben. A hozamgörbe rövidebb vége szorosan korrelál a jegybanki alapkamattal, mely jelenleg 0,25 százalék. A szakember szerint a negatív kamatszint bevezetése komoly károkat okozna a gazdaságban, jelentősen csökkentené a bankok jövedelmezőségét. Az üzenet egybecseng a korábbi jegybankári nyilatkozatokkal, egyelőre nem várható, hogy tovább csökkentik a kamatszintet Ausztráliában. Az ausztrál dollár erősödéssel reagált a kijelentésekre.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Pozitív korrekcióval indulhat a mai kereskedés. A pénteki csökkenést követően ma mérsékelt emelkedésre számítunk nyitásban, azonban az enyhén kedvező nemzetközi befektetői hangulat törékeny lehet, így akár már a délelőtt folyamán a negatív tartományba kerülhet a BUX index. A vezető részvények közül az OTP árfolyama ismét a 11 ezer forintos szintnél zárt, amennyiben sikerülne tartósan felette maradnia, folytatódhat az emelkedés a 11 500 forintos szint irányába. A MOL árfolyama tovább esett, hamarosan elérheti az árfolyama az 1 700 forintos támaszt. A Richter jegyzése továbbra is a 6 300-6 700 forintos sávban mozog, most a támasz felé indult. A Magyar Telekom árfolyama a 380 forintos támasz alá került, rövid távon 375 forintnál van a következő szint, de a technikai kép alapján várható a letörése.

Tovább erősödik a forint.
Újabb támaszok alá került az euró-forint és a dollár-forint jegyzése is. Az euró-forint grafikonján 342 és 343 között található a következő meghatározó támasz, míg a dollár-forint esetében 292,50 közelében. Utóbbi csökkenését az euró-dollár árfolyamának emelkedése is segíti.
 
Ismét vette magát az OTP. A pénteki kereskedésben újabb 30 ezer darab részvényt vásárolt a társaság, az átlagár ezúttal 11 004 forinton alakult.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 27. 08:21
Előzmény: #159993  _Macika_
#159994
Jó reggelt, köszi, még ez a kis oromkodes sem kéne, habár love van, lehet költeni, dolgozni minek? 
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 27. 08:09
#159993

szerdán FED
2020.07.27.ny.e.GESAP2020 Q20.69-
2020.07.27.ny.e.IRRyanair2021 Q10.21-
2020.07.27.10:00GEIFO üzleti hangulatindexjúl.86.289.3
2020.07.27.ny.e.USHasbro2020 Q20.79-
2020.07.28.ny.e.USMcDonald's2020 Q22.16-
2020.07.28.ny.e.USPfizer2020 Q20.66-
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 27. 08:08
#159992
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 27. 07:36
Előzmény: #159989  sly36
#159991
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 27. 07:32
Előzmény: #159987  ThePersistentTrader
#159990
meg aki covi névvel írogat
re beteges jellem 
sly36
sly36 2020. 07. 27. 07:09
Előzmény: #159983  _Macika_
#159989
Jó reggelt, troll mentes hetet!
Gold ATH, 1936! :D
Hathor
Hathor 2020. 07. 27. 06:37
Előzmény: #159987  ThePersistentTrader
#159988
Ebben minden benne van
"Rettegjetek nyomorult életetekért."
Hat sajnos ilyen a forum
ThePersistentTrader 2020. 07. 26. 22:45
Előzmény: törölt hozzászólás
#159987
Ez a like-dislike arány annyira szépen rezonál arra a társadalmi megosztottságra ebben a kérdésben, mint amit látunk az USA-ban (és még sok helyen)...
Törölt felhasználó 2020. 07. 25. 20:35
Törölt hozzászólás
#159986
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 25. 19:54
Előzmény: #159983  _Macika_
#159985
1000 feletti halott az USA-ban Pénteken 1019-en haltak meg az Egyesült Államokban a csütörtöki 1140 után. Negyedik napja van 1000 felett a halottak száma az USA-ban. Eddig a járvány kirobbanása óta legalább 68800-an hunytak el a fertőzéssel összefüggésben.
farkasfu
farkasfu 2020. 07. 25. 11:08
Előzmény: #159983  _Macika_
#159984
Alilou3 2020. 07. 24. 18:06
Előzmény: #159981  -bubu-
#159982
AZ ATV-n MOST MUTATTAK EGY FOTÓ SOROZATOT A FELMONDÁS PILLANATAIRÓL A SZERESZTŐSÉGBEN....BORZASZTÓ ÉRZÉS, RÁZ A HIDEG
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 24. 17:14
Előzmény: #159978  -bubu-
#159981
FRISSÍTÉS: a hvg.hu információi szerint péntek 16 óra utánra ez a szám 87 fő lett.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek