Ha a 2024-es beszámoló szerint lesz számítva a kivezetési ár, akkor a 2024.12.31. napján érvényes saját részvényszámot kell figyelembe venni. Az 2 082 898 db volt. Tehát a BVPS: saját töke: 3.120.766 eFt kintlévö darabszám: 13.269.966 - 2.082.898 = 11.187.068 db BVPS: 278,96 Ft .
Engem meg még az is zavar (túl azon,hogy a 254-en,268-on és 270-en vett sok 10.000 db részvényeimen bukni fogok),hogy ha már a 2024-es lezárt év szerint megy az ajánlati ár számítása,akkor a 2026-ban opcióval lehívott saját részvények miért csökkentik az ajánlati árat? Ez már a hab a tortán a kisbefektetők kiosztásánál.(Mármint soósnak hab.) Érdekes,hogy milyen sürgős a kivezetés,hogy ne a 2025-ös lezárt iszonyúan nyereséges év után kelljen kifizetni a távozókat. Erre alapozva lehetne egy bírósági pert indítani ellene/ük!
Személy szerint engem ez nem igazán érint rosszul, mert egyrészt kis kitettségem van, másrészt azt is nyereséggel tudom eladni a kivezetéssel. Engem általánosságban zavar, hogy a magyar tőzsde jó részén, meg úgy általában az országban egyszerű rablógazdálkodás folyik. A nem olyan nagy tőzsdénken szinte minden évben jut sztori, ahol a kisbefektetők lehúzása a cél. Azt csodálkozás van, hogy párnacihában tartják a pénzt az emberek. Lehetne ez egy tisztességes ország, ahol emberek tisztességesen szereznek vagyonokat, ehelyett mindenki azt nézi, hol tud ügyeskedni, meg sunnyogni. Soós és Virág a vezetői ösztönzőkkel, opciókkal, a meglévő részvényeikkel is százmillókat rakhattak volna zsebre, de az nem elég nekik.Ki lehet vezetni egy céget etikusan is. Pl. Zsiday a Plotinusnál sokkal fairebbül járt el. Ennek kéne alapnak lenni, de ehelyett ez a kivétel. Ezért zavar, hogy Soós konkrétan hülyének néz mindenkit. Hogy pont a várhatóan nem kicsit kiemelkedő év lezárása előtt jut eszébe a Zrt.-vé alakítás. (és játszhatja, hogy fogalma sincs, mi lesz a jelentésben, meg nem tudja senki, ő csak egyszerű részvényes... ő a vezérigazgató, ha hozzávetőleges fogalma nincs, mire kapta a fizetését?).
Sajnos úgy tűnik igazad van.(Mondjuk így a logikus.) Akkor felesleges felhúznunk az árfolyamot. Ha tovább hívogatják le soós és virág az opcióikat,akkor 244 Ft környékén +/-1 Ft lesz az ajánlati ár.
Érintett felek: Azokat a szerződéseket kell nézni, amelyeket maga a kibocsátó (a társaság) kötött a saját részvényeire (például sajátrészvény-visszavásárlás keretében).
Saját részvénynek számít, 100% tulajdonú leánynál van. Csakhogy ugye azokat cserélte Soós nem szavazósra, amiket alakít át szavazósra., amin az opcióját érvényesítheti.
Nincs saját részvény, kapcsolt részvény van a H sorozatból. Azért írtam, mert figyelve a csere-berét, még játszani fog a következő napokban, min. 730.000 db + 250.000 db esetében (opciók)
Az ENEFI jövőbeni pénzáramlási értéke, egy modellszámítás alapján 6648 Ft. Ezt meglehet nézni itt:https://simplywall.st/stocks/hu/utilities/buse-enefi/enefi-vagyonkezelo-nyrt-shares/valuation .
ENEFI - THE BEST