Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 09. 28. 22:47

Így csaltok ti  

"A Kecskeméti Törvényszék törölte a múlt vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményét, az ötből egy (a 32.) szavazókörben meg kell ismételni a választást. A szombati dátumú végzés szerint a bíróság a rendelkezésére bocsátott videófelvétel alapján megalapozottnak találta a kifogást, hogy az érintett helyen a választói akaratot befolyásolva szervezetten szállítottak embereket a választókörbe:ez kampánycsendsértésnek minősül.

..."



A magyar demokráciában példanélküli, bíróság által is bizonyítottnak talált választási csalás.



Mi lesz itt 2014-ben...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2013. 10. 22. 10:30
Előzmény: #795  Törölt felhasználó
#800
Bocs, az ominózus mondatot én írtam. Ha Ajtai valóban nem látható a videón, mint jogsértés elkövetõje, akkor elnézést.
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 10:29
Előzmény: #795  Törölt felhasználó
#799
"Most ugyanazt kérdezem: A szavazószállítás szerinted valami ragály, amit kérdés útján lehet elkapni? Akit a szállító megkérdez és aki válaszol, az maga is szállítóvá válik?"

Megkérdezem ismételten: szerinted Ajtai Tibor véletlenül járt arra, Lakatos véletlenül pont őt kérdezte meg, nem mást? És Ajtai VÁLASZTMÁNYI TAGKÉNT véletlenül hazudott a tett jogszerűtlenségével kapcsolatban?

"De feltételezve, hogy ő a válaszadó (én nem ismerem a hangját)"

Jaj most milyen kis óvatosak vagytok... Gyurcsány beszédénél bezzeg nem tettétek hozzá, hogy "feltételezve", hanem már menteket is szétverni a tévészékházat...:)

Megjegyzem: semmi szükség ebben az esetben a feltételezésre. Hiszen Ajtai már elismerte, hogy ő szerepel a felvételen, tehát ezt bátran kezelheted tényként.
_pampa 2013. 10. 22. 10:25
Előzmény: #795  Törölt felhasználó
#798
Tökéletes szöveg és helyzetértékelés!
Látom neked még van energiád ennyire alapos és pontos válasz megfogalmazására.

Tiszta,világos,érthető összegzés!

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 10:20
Előzmény: #795  Törölt felhasználó
#797
Kár volt ennyit írnod.

"Magad ismered el, hogy a szerinted valós tényt valótlan színben tüntetted fel azzal, hogy rossz következtetés levonása alkalmasan fogalmazol."

NEM! Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy "az nem az én hibám, ha valaki rossz következtetést von le a szövegemből".

Ez nem egyenlő azzal, amit most írsz. Őszintén szólva nem is egészen értem az erősen kötekedésszagú hozzászólásod célját. És mivel már az elején hibás a kiindulópontod, ha megbocsátasz, tovább el sem olvastam.
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 10:11
Előzmény: #794  Törölt felhasználó
#796
jav.:abszurd
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 10:11
Előzmény: #787  Törölt felhasználó
#795
Már az is jogellenes cselekményt követel, aki "más személyre vonatkozó valótlan tényt állít, híresztel, való tényt hamis színben tüntet fel" amennyiben az alkalmas a becsület csorbítására, a hírnév rontására.

Magad ismered el, hogy a szerinted valós tényt valótlan színben tüntetted fel azzal, hogy rossz következtetés levonása alkalmasan fogalmazol. Ezt hívnák csúsztatásnak. De cinikusan közlöd, hogy az nem a te hibád, ha valaki rossz következtetésre jut.

Azonban a tényállításod még csak nem is valós. Az állításodban az "e tevékenység végzése közben" szövegrész valótlan tényállítás. Ugyanis a bíróság által minősített tevékenységet Lakatos Ferenc végezte. Te pedig Ajtai Tiborra állítod, hogy e tevékenységet végezte volna. Ez egyértelműen hamis állítás.

A felvételen nem látható pontosan, hogy az adott társaságból ki válaszol Lakatos Ferencnek a feltett kérdésre, csak annyi biztos, hogy a társaság tagja Ajtai Tibor is. De feltételezve, hogy ő a válaszadó (én nem ismerem a hangját), az ő tevékenysége kimerül abban, hogy a feltett kérdésre 3 szóban válaszol: "Semmi. 50-szer is."

Ugye emlékszel arra, mennyire kifogásoltam a bíróság másik határozatát, amikor gyűlöletkeltőnek minősítette Teket Melindát, csak azért mert együtt járt kampányolni a szobordöntés egyik fő résztvevőjével? Azt kérdeztem, hogy a gyűlöletkeltés nem tevékenység, hanem valami ragály a bíróság szerint, hogy el lehet kapni attól, aki korábban azt tette? Erre te egyetértettél velem.

Most ugyanazt kérdezem: A szavazószállítás szerinted valami ragály, amit kérdés útján lehet elkapni? Akit a szállító megkérdez és aki válaszol, az maga is szállítóvá válik?

Ha esetleg azt az elképesztő választ adnád, hogy igen, akkor emlékeztetnélek, hogy fél perccel korábban Lakatos Ferenc hasonló kérdést tett fel Széll Péter MSZP-s volt bajai polgármesternek, aki ugyancsak válaszolt, ezzel a te logikád szerint ugyancsak elkapva a ragályt. Sőt ugyancsak olyan értelemben válaszolt, hogy önmagában a választó szállítása még nem jogellenes L: "Most ebbe szerintem nincs semmi törvénybe ütköző" Sz: "Hát nincs, persze" és természetes, hogy Lakatos beviszi az öreg hölgyet L: "egy öreg hölgy a tanyavilágból" Sz: "Magát megkéri, hát persze".

Csak mellesleg Lakatos Ferenc facebook oldalán Széll ismerőse, Ajtai nem az.

Mind Ajtai, mind Szél a legjobb tudásuk, jogismeretük szerint válaszoltak egy feltett kérdésre. Ugyanazzal a jogértelmezéssel, amit a helyi és a területi választási bizottság is osztott. A bíróság máshogy értelmezte a jogszabályt. Szerintem nagyon rosszul. De ugye azt nem kívánod állítani, hogy mindenki részt vesz a bíróság által jogellenesnek minősített cselekményben, aki másként értelmezi a jogszabályt, aki szerint az nem jogellenes?

Végül mindennek a megkoronázásaként kijelented, hogy:

"képtelen vagy feldolgozni a tényt, hogy imádott Fideszed csalt."

Ez pedig egyértelmű csalásra vonatkozó tényállítás a részedről, aminek a jogellenességét már első és másodfokon is kimondták.

Láttál te tőlem olyat, hogy hamisítónak nevezem az MSZP-t? Pedig tanúvallomás van rá, hogy az MSZP rendelte meg a videót oktató filmnek és az MSZP elismerte, hogy átvették a CD-t. Azt nagyon nehéz elhinni, hogy sem megrendelés nem volt, sem utólagos fizetés megrendelés nélkül, mégis átadták a készítők a CD-t. A készítők azért is pénzt kérnek, hogy nyilatkozzanak. A videót viszont csak szórakozásból csinálták volna saját szakállukra, megrendelés nélkül és még utólag sem akartak érte kérni semmit? Arcukat tették közszemlére és kockázatot vállaltak a semmiért? Ezt ugye te sem hiszed?

De nekem még ennyi sem elég ahhoz, hogy hamisítónak nevezzem az MSZP-t.

Mint ahogy nem nevezem hamisítónak a DK-t sem, annak ellenére, hogy ők ösztönözték az ilyen bizonyítékok létrejöttét a díjkitűzésükkel és egy DK-s részt vett a cselekményben. Nem kérdeztek tőle és válaszolt, hanem ő csinálta.

Ugyanennyi korrektséget elvárnék tőled is.
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 10:10
Előzmény: #785  Sigorszky
#794
Egyetértek. Viszont a liberális Eu értékrenddel összeférhetetlen, hogy a "zakkantabb" nyugdíjasok ne szavazhassanak. Volna ám tiltakozás meg eszetlenkedés. Azért az MSZP-t is szerették nagyon anno a nyugdíjasok, most a Fityeszt, így mindkettő szeret nekik nyalni.
Az én javaslatom az lenne ezen a vonalon: Kössék a szavazást általános iskola 8. osztály elvégzéséhez, plusz 5 egyszerű logikai feladat elférne még azon a szavazatlapon. Aki 5-ből 3-at nem tud, annak a szavazata érvénytelen. 1 perccel lenne csak hosszabb szavazni. Abszurt hogy írni, olvasni nem tudók is szavazhatnak.
loliense 2013. 10. 22. 09:26
Előzmény: #785  Sigorszky
#793
Jól gondolod,-És még-még tovább silányítják a szabad választásokat

direkt nevetségessé,ellenőrizhetetlenné teszik a mocskos jogi és egyéb trükkjeikkel a voksolást,-hogy az önállóan gondolkozni tudók(és nem hatalompártiak) választási kedvét végképp elvegyék,ne higgyenek az egyetlen megmaradt jogukban

Ha ez összejön nekik 2014.-ben,azt hiszem,ez a korcs ország menthetetlenné válik

Egyébként meg, jó reggelt kolléga
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 09:19
Előzmény: #791  signal2
#792
:)

Ezt nem fogja fel évek óta pampa (meg a többi sok Fidesz troll se), hogy nem ugyanaz a hozzáállásunk. Ők focidrukkerként politizálnak, ha nem Fidesz, akkor szoci fan valaki és kész. Azt hiszik, hogy nekünk ugyanúgy fáj, ha ő egy lebuktatott Fidesz csalásra szocizik egyet. Nem érti, hogy én vele ellentétben képes vagyok leírni, hogy a szocik lopnak, csalnak, hazudnak, mert leszarom a szocikat, nincs pártkötődésem.
signal2
signal2 2013. 10. 22. 09:10
Előzmény: #788  _pampa
#791
És ebben mi nem igaz?
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 09:08
Előzmény: #788  _pampa
#790
Fikciókkal nem vitázom.
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 09:08
Előzmény: #784  pampa
#789
"Az sem zárható ki miszerint a másik jelöltre szavazók esetében is történhetett szervezett szállítás, és mivel arról nem készült felvétel..."

Az sem zárható ki miszerint nem csak Gyurcsány hanem a másik jelölt esetében is történhetett hazugság, és mivel arról nem készült felvétel...
_pampa 2013. 10. 22. 09:04
Előzmény: #787  Törölt felhasználó
#788
Tételezzük fel ezt a fiktív hírt:

" A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy az MSZP megrendelésére készült a FIDESZ lejáratása céljából a videó"

Látod ez is igazságokat tartalmaz, de így összefoglalva nem igaz!

SZVSZ
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 08:58
Előzmény: #784  pampa
#787
"Aki nem követte nyomon az eseményeket és csak a te leírásodból ismeri az esetet, ez alapján azt gondolhatja,..."

Az nem az én hibám, ha valaki rossz következtetést von le a szövegemből.

A bíróság a választás befolyásolására alkalmas tevékenység folytatását állapította meg egy olyan videófelvétel alapján, amelyen a FIDESZ egyik megyei választmányi tagja látható e tevékenység végzése közben.

Tanulgasd ezt, mert látom még mindig belső feszültségben vagy, képtelen vagy feldolgozni a tényt, hogy imádott Fideszed csalt.
Törölt felhasználó 2013. 10. 22. 08:56
Előzmény: #784  pampa
#786
"Ennyire "PERDÖNTŐ EREJŰ" egy felvétel...."

Érdekes. Gyurcsánynál elég volt egy felvétel. Este már lángolt a belváros.
Sigorszky 2013. 10. 22. 08:47
#785
Én bizonyos életkor fölött már nem engedném szavazni a jónépet. Ugyan már, a fiatalok életét ne csesszék el a gondolkodni már nem képes idős emberek, akiknek minden tisztelet kijár, ha becsületben felnevelték gyermekeiket, esetleg még az unokáknál is besegítenek/tettek és végigdolgozták az életüket. DE: manipulálhatók, épp a kiszolgáltatottságuk miatt.
A manipulálásnak megvannak a nyílt, de még az ezeknél is hatásosabb, finoman leplezett, észre alig vehető formái. Erre csak egy példa: Néztem kicsit ezt az "ESTE2 című förmedvény műsort a köztévében. Nagyon trükkös, már csak az interjúalanyok sorrendje is. Punciszájú (akit nem szeretek, de ez most mellékes) elmondja a maga verzióját, aztán jön a fideszes gyerek és elmakogja, hogy ez így hazugság, meg sántít, meg satöbbi, a műsorvezető Obi meg cinkosan összekacsintva vele sulykolja a nézőkbe, hogyí mi lehet itt az igazság. Hogy mi az igazság, azt bizonyára sose tudjuk meg, de valakire rá kell kenni ezt a kétségkívül gennyes ügyet, hát legyen az a baloldal, mi kenegetni tudunk.
Na ezért baj, ha egy párt elfoglalja a közmédiát. Színtiszta állampártrendszer jött létre Magyarországon. A nyugdíjas meg mit néz? Na mit? Az ingyentévét. Ingyentévében ingyenhülyítést.
Önkorm időközi választásból kialakuló bolhacirkuszt, ahol megmondják neki, hogy mi legyen a véleménye.
Jól ki van ez találva...
A cigányság a másik kiválóan manipulálható réteg. Nem tudjuk őket kiemelni a mélyszegénységből, erre képtelenek vagyunk. Akkor legalább használjuk ki a helyzetüket.
Na, ez már nem is a Balkán, ez már Ázsia...
pampa 2013. 10. 22. 08:44
Előzmény: #779  Törölt felhasználó
#784
""A bíróság a választás befolyásolására alkalmas tevékenység folytatását állapította meg egy olyan videófelvétel alapján, amelyen a FIDESZ egyik megyei választmányi tagja látható e tevékenység végzése közben."

Aki nem követte nyomon az eseményeket és csak a te leírásodból ismeri az esetet, ez alapján azt gondolhatja, hogy a bíróság megállapította TÉNYKÉNT a FIDESZ érintettségét.Ez pedig hazugság. Folyamatosan ezt sugallod a hozzászólásaidban.

Mert történt szállítás és erről készült felvétel de,hogy ezt ki rendelte meg és ki hajtotta végre azt nem vizsgálták.
Az sem zárható ki miszerint a másik jelöltre szavazók esetében is történhetett szervezett szállítás, és mivel arról nem készült felvétel így az NEM TÖRTÉNT MEG.
Nagyon jó a most kirobbant botrányos videó felvétel esete.
Ennyire "PERDÖNTŐ EREJŰ" egy felvétel....

szvsz
signal2
signal2 2013. 10. 22. 08:23
#783
"Hibás és manipulált közvélemény-kutatással népszerűsítették a Fideszt"
link
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 21:02
Előzmény: #780  watson
#782
Külön érdekesség, hogy a fellebezést formai okok miatt utasították el.
Törölt felhasználó 2013. 10. 21. 21:00
Előzmény: #776  pampa
#781
Sőt, ha Orbán Viktor nevét a szájára veszi, az meg szentségtörés. :DD

Topik gazda

penznyelo_
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek