Topiknyitó: Portfolio 2013. 07. 05. 08:01

Orbán Viktor: Én szégyelltem magam  

Ugrás a cikkhez
A devizahitelekről, a Tavaras-jelentésről és a kormány béremelési terveiről is beszélt a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor. A kormányfő elárulta: szégyellte magát, amikor elolvasta Szász Károly PSZÁF-elnök levelét a devizahitelek...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=186264
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 13:36
Előzmény: #212  Törölt felhasználó
#220
Nálunk viszont ez a helyzet:
"Pontosan szabályozva van, hogy a rendőrség milyen kényszerítő eszközöket alkalmazhat. Ezek garanciális szabályok, túllépésük a jogállamot érzékenyen sérti. A jogállam próbája lesz, hogyan dolgozza fel az igazságszolgáltatás a 2006 szeptemberben, de főleg az október 23-i tüntetéseken történteket. Jogállamban a bűnt meg kell büntetni, mérlegelve minden súlyosbító és enyhítő körülményt. Nem a tisztességes eljárás kérdéses azokkal szemben, akik bíró elé kerülnek, abban bízhatunk. Hanem az a kérdés, kik állnak bíró elé.
Ismerve már a közreadott jelentéseket, látva a filmeket és a sajtóból megismerve néhány vádiratot, megrendítően súlyos jogsértéseket követtek el rendőrök. Ehhez képest nagyon kevés ügy jut el a bírósági tárgyalásig, mert az elkövetőket nem tudja azonosítani az ügyészség, s ebben a rendőrség egyáltalán nem együttműködő. Félő, hogy sok ismeretlen tettes, az elkövetők több mint nyolcvan százaléka büntetlenül marad. Félő, hogy sok ismert vezető felelőssége – a szakmai és politikai felelősség – szintén tisztázatlan marad. S mi marad a végén? A kitüntetések.”
Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 13:34
Előzmény: #217  szivacs
#219
Értem, az eseményekből csak 1 nap számít. Ha azzal nem tudod igazolni amit akarsz akkor esetleg fél nap vagy 1 óra.
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 07. 10. 13:31
#218
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 13:24
Előzmény: #214  Törölt felhasználó
#217
A "Megsebzett ünnep" október 23.-a volt.

A linked nem az "eltévedt gumilövedékek" napját idézi.
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 13:12
Előzmény: #215  kukutyinbenko
#216
A "minden részletét" úgy értendő, hogy minden részletét.
kukutyinbenko 2013. 07. 10. 13:06
Előzmény: #204  szivacs
#215
"csak amíg ki nem bontják a történtek és miértjeik minden részletét és felelősségre nem vonják a felelőseit. "

Amit lehetett már elérték az üggyel, nem érdekük a további kutakodás.
Esetleg kiderülhetnének nem kívánt részletek, mint pl. a HírTV-s elő adásban örömujjongó riporter honnan volt olyan jól tájékozott? Megmagyarázhatná az elszólását miszerint "ez forradalom! Wittner Máriáék ezt okt. 23-ára tervezték, de a tömeg nem tudott várni...".
Aztán érdekes lenne megmagyarázni mit kerestek ilyen olyan narancsos kötődésű "személyiségek" az események sűrűjében?
Vagy mi volt a szerepük a futballhuligánoknak? Kik voltak ők, és miért tűnnek fel azóta is narancsvidék környékén?
Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 13:04
Előzmény: #202  szivacs
#214
"Randalírozó megvadult tömeggel (amely egy kirakatot sem tör be!)"

Ez nagyon tetszik :)))
Részlet a békésen sétáló tömégröl:

link
Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 13:00
Előzmény: #202  szivacs
#213
A tömeg felelőtlen idióta katasztrófa turistákból, meg zombi foci drukkerekből állt. Mi volt a jobbítást szolgáló mondanivaló? A "gyucsány takaodj"?! / logopédus meg egy sem volt a közelben/

Más nem fért ki az autisták ajkain.
Viszont "magyaros" hevületükben egy csomó anyagi, még több morális kárt okoztak annak a népnek, mely népet Magyarnak hívnak.

link
Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 12:47
Előzmény: #202  szivacs
#212
Mondjuk a nagy demokratikus Amerikában bejelentik, hogy az elnök ellen akarnak tüntetni. Semmi baj, engedély, a rendőrök vigyáznak rájuk.
Hajuk száluk nem görbülhet. Viszont ha csak egy tüntetők által kilőtt petárdától egy rendőrló megijed, és ágaskodva veszélyezteti a rendőr testi épségét, abban a pillanatban szarrá verik a tüntetőket. Ez csak bizonyos szinten bonyolult...
kukutyinbenko 2013. 07. 10. 12:35
Előzmény: #202  szivacs
#211
forrás?

"sokkal több gumilövedék "tévedt el" és nem csak azoknak voltak "következményei"... "

Azt azért elismered, hogy az az egy darab szem volt a legsúlyosabb "forradalmár" sérülés? Mert ugyebár a gumilövedék okozta zúzódás nem ez a kategória. Azt azért vetik be hogy megfékezze a tömeget, relatív kis sérülés okozásával. Sokan paintball közben, hobbiból szereznek olyat, és még fizetnek is érte.
Ami pedig a gumilövedék bevetését illeti. Oly jellemző hogy ilyen esetben egy agresszív, törpe kisebbség jogait véditek, máskor pedig egy sokkal jelentősebb csoport, adott estben magasabb rendű jogait vitatjátok el, a többség jogaira hivatkozva. A békés többségnek nincsenek jogai az agresszív, erőszakos kisebbséggel szemben? Mi szokott lenni ilyenkor a bűvös kifejezés? Kettős mérce, ugyebár.

Rendőri sérülések száma. Hát emlékeim szerint csak a TV székháznál több rendőr sérült meg, mint 16. Gondolom a vonatkozó adat arra az egy gumilövedékes napra vonatkozott. Az azt megelőző többi éjszaka nem számít bele a meccs eredményébe?

"amely egy kirakatot sem tör be!"

Hát én erre is másképp emlékszem. Lángolt a TV székház, csak ott nagyobb anyagi kár keletkezett mint egy kirakat...
Persze ilyenkor megy a relativizálás. A felgyújtott, összetört autók, a szétvert busz/villamos megállók, a felgyújtott kukák nem számítanak. Ahogy a beindított harckocsi sem jelentős esemény. A tömeg megfékezése, több napnyi töketlenkedés után az esemény. Hasonló, ilyen-olyan indíttatású események sajnos előfordulnak Eu szerte, de mi azok közé a szerencsés országok közé tartozunk, ahol az ominózus egy szem kivételével még nem történt maradandó egészségkárosodás sem, nem hogy haláleset. Hollandiában nem is túl régen ennél kisebb rendbontás megfékezése során történt haláleset. De Olaszországban, Francia, Spanyolország, Németország sem marad ki a sorból.
Az pedig megint reakció nélkül maradt, OV miért támogatja most a török kormány, a magyarországinál nagyságrenddel brutálisabb fellépését, miközben idehaza az övéit mentegeti a nyilvánvaló huliganizmus alól, az ellenük anno fellépő rendőri erőket pedig elítéli? Ezmiez? Csak nem megint a kedvelt kifejezéssel élve, kettős mérce esete forog fenn?


Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 12:13
Előzmény: #209  szivacs
#210
egyetértek, nyilván.
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 12:08
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#209
A tematika jó, bár szvsz nem pont az ügynökaktákkal, hanem a tartótisztekével és az akkori hierarchiában felettük állókéval, az egész rendszert kiépítőkkel kell kezdeni.
A nürnbergi perben sem a bakák felelősségét firtatták...
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 12:04
Előzmény: #205  Törölt felhasználó
#208
Az 1990 utáni összes kormány idején nettó adóbefizető voltam éppúgy, mint előtte, amikor még nem adónak nevezték az elvonásokat.
Úgyhogy az eddigi összes lenyúlás károsultjai közé tartozom.
Attól viszont nem tartok, hogy valaha is kárpótolni akarna bármelyik párt is ezekért.
Attól viszont igen, hogy amikor majd járna nekem valami - például nyugdíj - akkor majd sajnos éppen nem jut...
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 11:56
Előzmény: #198  Oszo
#207
aha
és az általad vágyott demokráciában szavazhatnának az "agyhalott, IQ-szegény zombik"?
Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 11:55
Előzmény: #204  szivacs
#206
ok, ez korrekt...de kezdhetnénk az ügynökaktákkal, hogy a kövér laci ne kommunistázhasson olyan bőszen a tisztelt házban.
Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 11:53
Előzmény: #202  szivacs
#205
Takarékbetéted van?

Mer ha van akkor most jócskán adományozhatsz a közmunkásoknak, akik a fák alatt pihiznek nap mint nap. + a közgépnek is nyomhatsz legújabb elnyert projektjébe. + adhatsz a devizahiteleseknek egy kis segílyt, remélhetőleg a 3-ik, befektetési célból vásárolt ingatlanába.
Adhatsz még a népstadionba, esetleg vissza nem térítendő támogatásba is beszállhatsz valamelyik őstermelő fideszkomcsi pártkatonáéba.
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 11:52
Előzmény: #203  Törölt felhasználó
#204
Nem örökké, csak amíg ki nem bontják a történtek és miértjeik minden részletét és felelősségre nem vonják a felelőseit.

Ezt eddig a fidesz sem tette meg és ha továbbra sem teszi, akkor bűnrészessé válik.
Törölt felhasználó 2013. 07. 10. 11:42
Előzmény: #202  szivacs
#203
amúgy kurva jó a sok spin doctor a fidesznél...Bajnai, szemkilövetés, elmúltnyolcév ...ezekről örökké fogtok beszélni.

azerbajdzsánban és törökországban nem szarakodnak gumilövedékekkel, ezeknek most baráti jobbot nyújtunk..
szivacs
szivacs 2013. 07. 10. 11:40
Előzmény: #201  kukutyinbenko
#202
Pedig nem vagy ügyetlen az internet világában, rátalálhattál volna magad is, ha érdekel.
Na mindegy, itt van néhány info a felvetéseiddel kapcsolatban.

"Szemkilövetés. Egy darab eltévedt gumilövedék sajnálatos következményéről beszélünk." - sokkal több gumilövedék "tévedt el" és nem csak azoknak voltak "következményei":
"Gumilövedékek miatt fél szemére megvakult a tüntetések két résztvevője is. Nyak-, fej-, szemsérülések száma 80 volt az összes sérülés között."
Nem mellesleg a TASZ szerint: "hatásvizsgálat és rendszerbeállítási engedély nélkül, tehát a jogszabályi előírásokat megsértve vetette be a gumilövedéket a rendőrség."
A helyszínen sok a magyar rendőrségnél nem engedélyezett kaliberű gumilövedéket is találtak.

"A több tucat sebesült rendőrről.." - mármint 1-nél több tucat, pontosabban: a helyszíneken "hivatalosan" elismerve: "167 sérült (köztük 17 rendőr és 5 külföldi) volt, közülük 134 ambuláns, 33 kórházi kezelésben részesült." A többi "nem hivatalos" (mert nem mert kórházba menni, mivel oda is "ellátogattak" a rendőrök) vagy később a rendőrségi "őrizet" során sérült meg.

"Egy sor eu-s országban, már sima futballhuliganizmus kapcsán bevetett rendőri erők fellépésekor került sor halálos áldozatokra." - ezzel kapcsolatban egy tanulságos érdekesség az ünneplő zavargókról: "Érdekesség, hogy a külföldi hasonló eseményekkel ellentétben a magyarországi zavargásoknál egyetlen kirakat sem sérült meg és nem fosztottak ki üzleteket. (Kivételt legfeljebb az éppen felújítás alatt álló északi Klotild palota jelenthet. A tüntetők az onnan kihordott faanyagból és egyéb eszközökből építettek barikádot a Szabad sajtó út eltorlaszolásához."

"Az USA-ban ha kezet emelsz egy rendőrre, az több államban is, kanyar nélkül agyonlő ott helyben, és még ki is tüntetik érte. Csak hogy legyen mihez viszonyítani." - nálunk ennek töredékéért "rászistának" bélyegeznék. Ennyire eltérnének a kultúráink...

"Randalírozó megvadult tömeggel (amely egy kirakatot sem tör be!) szembeni akció során egy baleset (mert azt állítani, hogy ez szándékos lett volna még nem hallottam) során megvakulni.." - aha, szóval 167 jelenlévő (köztük 17 rendőr és 5 külföldi) szenvedett balesetet gumilövedék, vipera, gránát, bakancs és más jogellenesen használt eszközök által. Közülük 134 ambuláns, 33 kórházi kezelésben részesült. Nyilván baleseti ellátást is adnál nekik...

Nyilván a várható tömeges "balesetekre" való felkészülést szolgálhatta az is, hogy "egy nappal az események előtt (!), az orvosi laborokat az Egészségügyi Minisztérium megkereste, hogy biztosítsanak vérplazmát számukra - több száz ember ellátásához elegendő mennyiségben!!! A Baleseti Kórházat pedig felkérték, hogy külön ügyeleti részleget állítson föl!"

" Azok a fránya véletlenek..."
kukutyinbenko 2013. 07. 10. 09:50
Előzmény: #184  szivacs
#201
Esetleg segíthetnél hol kellett volna ilyet hallanom. HírTV műsorba betelefonáló "forradalmártárs" véleménye számomra nem igazán mérvadó, ahogyan az ebből szándékoltan hisztériát gerjeszteni próbáló médiamunkásoké sem.
Amúgy érdekes hogy ebből a témakörből csak ez a részlet érintett meg, a török kormányerők OV általi támogatását nem érezted elég fajsúlyosnak a reagáláshoz. Azok a fránya véletlenek...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek