Topiknyitó: Portfolio 2013. 07. 05. 08:01

Orbán Viktor: Én szégyelltem magam  

Ugrás a cikkhez
A devizahitelekről, a Tavaras-jelentésről és a kormány béremelési terveiről is beszélt a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor. A kormányfő elárulta: szégyellte magát, amikor elolvasta Szász Károly PSZÁF-elnök levelét a devizahitelek...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=186264
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 07. 05. 17:02
Előzmény: #97  Hegyesi2
#100
Azt mondtad, hogy te csak a véleményedet írod. Helyes. Én is így vagyok ezzel. És kíváncsi vagyok a TE véleményedre.
- Orbán szerint tiszteletben kell tartani egy 10 milliós nemzet többségi akaratát. Ezzel egyetértesz.
- Én azt mondom, tiszteletben kell tartani egy 500 milliós tömb többségi akaratát. Ezzel egyetértesz? Igen vagy nem?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 16:58
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#99
Az érdemi részével (sajnos) egyet tudok érteni. Viszonylag pontosak a k.-kutatások... igen ám, de ebben jócskán benne van az önbeteljesítő jóslat hatása (nem tudni, egzakt módon mennyire). Ez volt EDDIG... Én meg azt mondom, ha elég nagy a sokkhatás (az eddigi kurmányzás az), akkor kijózanodhatnak a zemberek, ami mintegy pillangó-hatásként kiváltHAT egy erőteljes eltolódást. Nem mondom, hogy ki is fog... ehhez sok minden kellene... Eddig ugyebár nem nagyon akartak amúgy sem torzítani a felméréseken, mármint nem nagyon motiválták a zembereket abban, hogy mást mondjanak... aztán mindenki megkapta a maga hír-csomagját a visszaélésekről (kubatov-lista, manyup-ügy a közszférában, stb.), és elkezdtek (talán) gondolkodni egy kicsit többen, mint eddig. A másik dolog: sokan még mindig nem látják a FIDESZ-komcsik alternatíváját. Amint lesz alternatíva, kidobhatják az eddigi k.-kutatásokat az ablakon. Nem mondom, hogy lesz, de LEHET, hogy lesz...
commander8 2013. 07. 05. 16:55
Előzmény: #47  Hegyesi2
#98
Nagyon okos vagy, legalábbis azt képzeled magadról. Csakhogy ez esetben azért él vissza a többség a hatalmával mert ebben a konstrukcióban - amit demokráciának neveznek - a hatalommal való "élésnek" is meg lennének a szabályai. Ezeket a szabályokat a "fékek és ellensúlyok rendszerének nevezik" éppen azért, hogy a többség ne élhessen vissza gátlástalanul a megszerzett hatalommal. Márpedig ma ez történik Magyarországon. Nézd meg az elmúlt három évet. Ha egy kicsit pártatlanul néznéd a történéseket, akkor magad is rájönnél, hogy azok a bizonyos lesöprések, semmik voltak a mostani jogalkotáshoz képest.
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 07. 05. 16:54
Előzmény: #87  Janku
#97
Megy a "bárányok" közé? :))
link
Törölt felhasználó 2013. 07. 05. 16:46
Előzmény: #95  upgrayeddAKS
#96
Ugyan már. Eddig is ugyanannyira elmondható volt mindez, mint most, mégis pontosak voltak a közvéleménykutatások. Amit 45-20-nak mérnek jelenleg, az, ha ha kicsit más is valójában, érdemben semmit nem jelent.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 16:36
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#95
sztem arra gondolt, hogy a (jellemzően telefonos) megkérdezéseknél NEM MERIK az igazi preferenciáikat bevallani az emberek, mert aki tudja a telefonszámukat, az esetleg tudja a többi adataikat is (a nevet biztosan, ezt mindenki tudja, sőt ha belegondolnának az emberek, akkor rájönnének, hogy rengeteg demográfiai adatukat is tudják a kutatók, máskülönben nem kerültek volna bele egy reprezentatív mintába)

márpedig ad1 nem tudni, valójában ki van a telefon másik oldalán (lehet kubatov vagy annak mszopos megfelelőjének egyik csicskása is), és
ad2 azt sem lehet tudni, felveszik-e a beszélgetést, mit rögzítenek, mennyire tartják be az adatvédelmi szabályokat (lásd kubatov, stb.,)

a zemberek meg bizalmatlanok idehaza, és a "ne szólj szám, nem fáj fejem" elvet is ismerik, bármennyire buták is
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 16:31
Előzmény: #90  goapsy1
#94
a 2. ponttal egyetértek, de:

"1, ez a réteg az, akit a legkevésbé érdekel a politika. Amíg egészen durván nem avatkoznak be az életükbe, nem mennek el szavazni. A lakosság egy döntő része soha, semmilyen választáson nem vesz részt. "

ezzel már kevésbé, mégpedig ezért:

1. MÁR beavatkoztak az életébe, mégpedig DURVÁN (főleg a fidesz, de valamelyest a maszop is szerencsére, és ezek mind-mind NEGATÍVAN az esetek túlnyomó többségében)

2. a lakosság igen nagy része APOLITIKUSSÁ vált, mert tudja, hogy a 2 nagy(kutya) egy kutya(szar). ezért nem mennek el igen sokan szavazni (pl. 2002-ben én sem voltam, mert külföldön voltam, és nem akartam ezzel vacakolni), a másik réteg meg totál ignoráns - de nem ismerjük az arányokat... ott van pl. a TV kérdése... rengeteg ember mondja, hogy ultrasz..r a műsor, mégis megnézi, mert fantáziátlan (nem buta, csak ötlettelen, tespedt, stb.)

szóval nem olyan rossz a helyzet abban a tekintetben, hogy ne lehetne mozgósítani az ország apolitikus részét

ebből a szempontból meg az eddigi hátrány (sokan elfordultak a politikától) már hamar előnnyé válik (sokan látnák holtan a politikusok jelentős részét, de a mérsékeltebbek is börtönben), csak azt a bizonyos "potenciálgátat" kell "átfúrni", mint a kvantumalagút-hatás esetén az ominózus részecskének... na ez az, ami magas sajnos még sok értelmiséginek is... mármint hogy le lehet győzni a férgeket, csak akarni kell, no persze sok értelmes embernek ehhez össze kell fognia...
Törölt felhasználó 2013. 07. 05. 16:28
Előzmény: #86  goapsy1
#93
Persze, az összes közvéleménykutatás manipulált. Hagyjuk ezt. Ez pont akkora baromság most is, mint amikor Fideszesek szajkózták ezt korábban.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 16:21
Előzmény: #90  goapsy1
#92
nem mondom, hogy =, de szinte csak a szakmai nívóban van érdemi különbség. nekem meg ez nem elég, én többet várok el, pl. egy átfogó adóreformot ÉS egy nagyon komoly oktatási átalakítást szakmai alapokon, az elszámoltatásról nem is beszélve...

szerinted mi az esély arra, hogy az igazán nagy halak kerüljenek rács mögé a jelenlegi kurmányokkal? (tehát maszop ill. annak a bábjai ill. fidesz és annak a bábja) márpedig az, hogy az USA meg a többi ország ezt megengedheti magának (hogy csak a kis halakat kapják el, és időnként ESETLEG egy-egy nagyot is), az nem jelenti azt, hogy mi is megengedhetjük

az ország helyzete nem engedi meg...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 16:14
Előzmény: #86  goapsy1
#91
én amúgy ebben az egész kérdés(kör)ben azért vagyok félig-meddig optimista, mert (bár látom, hogy sok az agymosott és/vagy lefizetett), az emberek igen nagy részének (látens módon) elege van az egészből

ez többek közt abban mutatkozik meg, hogy úgy gondolják: a szocialista érában jobban éltek (nem egyenlő azzal, hogy jobb is volt, de úgy érzik, hogy jobban éltek), ez olyan 90% körül van a felmérések szerint (ezt még az egyéni tapasztalataim is alátámasztják, bár nyilván nem tudtam elérni tökéletesen reprezentatív mintavételt, de legalább jó nagy elemszámú a minta, és sokféle ember van benne)

ebből az általános elégedetlenségből egy kellően ügyes ellenzéki erő (én leginkább Rónában és Bokrosban bízom meg emberileg, és valamelyest szakmailag is) simán olyan helyzetet tudna kovácsolni, amiben a fidesz is jó nagyot bukik meg a maszop is, a jobbik meg amúgy is periféria volt eddig is...

ha ez nem lesz meg, szerintem nem sokáig fogok várni az emigrációval, mert jelzésértékű lenne, ha ezek után akár a fidesz, akár a maszop győzni tudna (utóbbi még arra is esélyes, hogy az OGY-be be se jusson, sajnos azonban a fityisz esetében ez lényegében kizárt, hacsak a zombijait le nem mészárolja egy "kedves" maszopos matuska szilveszter, stb. :) mondjuk vírussal a zombimeneten, stb. ill. magát az OGY-t érhetné támadás, lemészárolva a sok férget... nagyjából ennyi esély van arra, hogy a sok hülye zombi nem juttatja be az ország házába a férgeket...)
goapsy1
goapsy1 2013. 07. 05. 16:14
Előzmény: #89  upgrayeddAKS
#90
"tök hülye, de rühelli a fideszt, sőt nem csak őket, hanem az egész vircsaftot mszp-vel, stb.-vel együtt "

Igen, ha lenne olyan párt, hogy "Rühellek mindenkit", magasan nyerne :))

"pont az egyik nagy birkaréteg az, aminek a retekklub meg a többi kretén-szórakoztató miatt mind a jobbikot, mind a fideszt bőven van oka utálni "

Ez elméletileg igaz, de

1, ez a réteg az, akit a legkevésbé érdekel a politika. Amíg egészen durván nem avatkoznak be az életükbe, nem mennek el szavazni. A lakosság egy döntő része soha, semmilyen választáson nem vesz részt.
2, Ez a réteg (mivel nem érdekli a téma) a legtájékozatlanabb. Hogy te rendszeresen netező, érdeklődő emberként értesülsz a reklámadóról, az egy dolog. Ő nem fog, ha meg véletlenül értesülne, épp leszarja. Ebben egyedül akkor lenne változás, ha teszem azt az RTL megszüntetné valamelyik valóságshow-t vagy a Barátok köztöt, és nagy fekete betűkkel kiírnák, hogy a kormány reklámadója miatt a műsornak kampec.
Az ESETLEG rávenné a réteg egy részét, hogy szavazzon.

Ugye, nem mondod komolyan, hogy ezzel neked Bajnai=fidesz?:O
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 16:02
Előzmény: #84  goapsy1
#89
én is azt írtam, hogy ezzel az egyetlen paraméterrel még nem lehet egzakt módon számolni (nem pont így, de az volt az értelme)

de nem ezért:

"Van, aki intelligens, de mivel egy csomó pénzt nyert az adóváltoztatásokkal, (mindenki mást meg magasról leszar) leszavaz a fideszre."

mert ennek "másik irányban" is megvan az ellentéte, vagyis tök hülye, de rühelli a fideszt, sőt nem csak őket, hanem az egész vircsaftot mszp-vel, stb.-vel együtt

a jobbikot is sokan rühellik még a buta emberek közül is

ráadásul pont az egyik nagy birkaréteg az, aminek a retekklub meg a többi kretén-szórakoztató miatt mind a jobbikot, mind a fideszt bőven van oka utálni (felszántás á la vonagabika, reklámadó á la fityisz)

eközben viszont sokan ezek közül a maszopot is rühellik, pl. mert "gordonka" bevezette a cafeteria megadóztatását, stb. (btw. ez a tétel iszonyatosan kisstílű volt, ezért sem szavaznék rá, hiszen jó, ha 10 mrd-ot sikerült vele összeszedni, de valószínűleg még annyit sem... amúgy a munkáltatóm átvállalta az adóterhet, szóval nem érintett, csak látom azt a primitív, fűnyíróelves stílust, amit a sok kretén politikus ilyenkor alkalmaz, miközben az APEH már akkor 2650 mrd. (!!!!!) behajtatlan követelésen csücsült magatehetetlen trottyok módjára, stb.)
Törölt felhasználó 2013. 07. 05. 15:58
Előzmény: #87  Janku
#88
ugyan már...
a fidesz 2010ben is börtönt ígért a fél szoci vezérkarnak. mi lett belőle?

mindegy melyik párt van hatalmon - szétlopják az országot, aztán átadják a stafétát a következő sleppnek akit a nép megszavaz a hülye ígéretek alapján...

nem ez van ebben az országban 23 éve???
Janku 2013. 07. 05. 15:50
Előzmény: #81  upgrayeddAKS
#87
Orsosnak mar csak egy eve van , jovore valasztas, kizart hogy ujra nyernek.
Remeljuk o lesz az elso mniszterelnok aki bortonben vegzi Magyarorszagon!
goapsy1
goapsy1 2013. 07. 05. 15:46
Előzmény: #82  upgrayeddAKS
#86
Igen, csak a stabil birkanyáj önmagában kevés a győzelemhez. Soha semmilyen párt nem nyert még választást úgy, hogy kizárólag a törzsszavazói voksoltak rá.

Tudod, "sokan voltunk, de nem elegen". ;)
goapsy1
goapsy1 2013. 07. 05. 15:43
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
#85
Csak nem hiszel a manipulált kv-kutatási adatoknak?:)))

goapsy1
goapsy1 2013. 07. 05. 15:42
Előzmény: #81  upgrayeddAKS
#84
Ez kétségkívül igaz lehet, de azért ne szűkítsük pusztán az IQ-ra a kérdést.
Van, aki intelligens, de mivel egy csomó pénzt nyert az adóváltoztatásokkal, (mindenki mást meg magasról leszar) leszavaz a fideszre. Ott vannak a csókosok, trafikosok, stb végeláthatatlan sora, családtagjaik, stb is. Nekik véget ér a jó világ, ha megszűnnek a fideszes lenyúlások.

Szóval (noha kétségkívül ők a legnagyobb halmaz) nem kizárólag a retardáltak szavaznak a fideszre. Van, akinek simán érdeke fűződik hozzá, hogy ők legyenek hatalmon.
Törölt felhasználó 2013. 07. 05. 15:41
Előzmény: #77  goapsy1
#83
Szerintem bukni sem fognak, jelenleg legalábbi nagyon messze vannak ettől. A Jobbikkal együtt a 2/3 is elég könnyen meglesz.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 15:38
Előzmény: #77  goapsy1
#82
igen, sajnos egy elég stabil birkanyájuk van, azoknak meg minden mindegy, azok már "szerelmesek"
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 07. 05. 15:36
Előzmény: #72  rockmaster
#81
"Jövőre szétbukja az agyát a Fidesz-ÁlKeresztény tandem a választásokon, ez nem is kérdés már számomra."

ehhez azt is tudni kellene, hogy pl. hányas IQ kell az ilyen és ehhez hasonló parasztvakítás becumizásához...

én egy igen alacsony IQ-jú egyénről biztosan tudom, hogy (némi unszolásomra ugyan), de átlát a szitán, és ez bíztató... no de mekkora a hegyesi-félék IQ-ja? ha annyi, amire tippelek (80 alatti), akkor nincs gond, mert 85-ös IQ alatt vannak kb. 15%-nyian... de ez (sajnos vagy sem) nem csak IQ kérdése, ezért nem lehet azt mondani, hogy a férgeknek mondjuk csak 15%-nyi a biztos szavazójuk, pl. sok ember van, aki finoman szólva is nem egy zseni, de nem is kifejezetten buta, és nem látja a kretének alternatíváját, pedig régóta van a kleptokráciának alternatívája, csak nem a poszterekről az arcunkba tolt kreténekre kellene szavazni, hanem GONDOLKOZNI kellene végre megtanulniuk a tömegeknek...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek