Topiknyitó: Portfolio 2013. 03. 12. 16:35

CIB-tulaj: "Magyarország rémálom"  

Ugrás a cikkhez
Az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója szerint Magyarország rémálom a pénzügyi szektor számára. Ezért készen áll arra, hogy csökkentse jelenlétét az országban - tudósít a Reuters hírügynökség. A hírügynökség beszámolója szerint az Intesa Sanpaolo...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=181049
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2013. 03. 13. 11:55
Előzmény: #53  Stiv
"Láttuk a mutatót, ami a hitelállomány szűküléséről szólt, kezdte reagálását Parragh László előadására. Orbán elmondta, Magyarországon egy hitelbuborék épült föl, fontos, hogy ennek tudatában legyünk, a hitel-betét arány Magyarországon távolodott el legnagyobb mértékben, s ha ezt összekötjük azzal a jelenséggel, hogy a bankrendszer nagy része külföldi kézen van, és összekötjük a válsággal, akkor nyilvánvaló, hogy a bankok erre reagálva a külföldi kitettségüket kezdik el szűkíteni, leépíteni. Ezért Orbán szerint nem egészséges, hogy a magyar bankrendszerben ilyen mértékben külföldi tulajdonosai vannak. A kormánynak van egy irányszáma erre, azt szeretnék, ha a magyar tulajdon aránya 50% lenne."

"Az lenne a legjobb, ha a magyar tulajdonrész növekedne."

Ezt a külföldi bankok fenyegetésnek fogják fel? Hiszen minden országban ahová bemennek van helyi konkurenciájuk.
totoro
totoro 2013. 03. 13. 11:55
Előzmény: #57  p-b
Hát, fene tudja. Nekem az OTP csomagom asszem 1200 Ft. Én is ingyen utalok neten, és háromszor ingyen veszek fel pénzt. Nem érzem olyan hú de nagy különbségnek.
Törölt felhasználó 2013. 03. 13. 11:55
Törölt hozzászólás
p-b 2013. 03. 13. 11:51
Előzmény: #56  p-b
A félreértés elkerülése végett 225Ft az havi díjat takarja. Tehát ennyi alapból a ténylegesen felmerülő havi költség.
p-b 2013. 03. 13. 11:48
Előzmény: #54  totoro
Ez sztem közel sem fedi a valóságot. Mint korábban írtam, hogy CIB-nél vagyok és online lakossági szlám van. Erre utalják a jövedelmem. Erről a bankszámláról utalok rezsi és egyéb irányokba. INGYEN nulla Ft-ér. Legtübbször az OTP, de néha az Erste termináloknál veszek fel kp-t (CIB-nél még 1x sem vettem fel) havonta ez egyszer INGYEN lehetséges.
Havonta fizetek (januártól sajnos 175-ról megemelték) jelenleg 225 kemény magyar forintot.
Van internet kártyám INGYEN. Van Mastercardom ez nem ingyen (3000 Ft/év). Van Ingyen eBroker használati jogom részvény állampapír befektetési részvéyn alapok és egyéb hazai és nk. bef. jegyek vételére. Igaz nem ezen tőzsdézek alapból, hanem az RC-nél.
Jah és annak ellenére, hogy autóval 10-15 percre van a CIB bankfiók kb 5 éve a számlanyitás óta nem jártam ott.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 03. 13. 11:36
Előzmény: #54  totoro
Az atm kp felvétel csak egy kis tétel, összesítve jobban jársz egy másikkal, ügyet intézni meg hány alkalommal kell egy évben, egyszer?
Ezért tud szar és drága maradni az OTP, mert az ügyfelek nem járnak utána a lehetőségeknek.
totoro
totoro 2013. 03. 13. 10:47
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Miért OTP? Nem csak Budapest van ám a világon. Vidéken sok helyen csak az OTP és a helyi Takszöv van jelen. Nálunk mindenhol csak OTP automaták vannak, ha esetleg máshol nyitnék számlát akkor horror áron tudnék pénzt levenni, és ha bármi lenne utazhatnék elintézni.
Stiv
Stiv 2013. 03. 13. 10:38
Előzmény: #52  Bekre_Pal
Orbán szavai kivágták a biztosítékot - Államosítanák a bankok egy részét?
2013. március 13. | 10:32

A Danske Bank szerint ugyanakkor a szektor egy részét államosítással fenyegették meg.

link
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 03. 13. 08:57
Előzmény: #50  nyesz81
;)
duraczell 2013. 03. 13. 08:45
Előzmény: #49  p-b
Ááá megy itt a trollkodás össze-vissza!
nyesz81 2013. 03. 13. 08:36
Előzmény: #46  Bekre_Pal
Nem, az biztos nem én vagyok. Bár néha már azt sem tudom hogy hol vagyok és ki vagyok.
p-b 2013. 03. 13. 08:35
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Kifejtenéd bővebben is az állításod?
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 03. 13. 08:22
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Gondolom, ezt szórakozottságból címezted nekem, nincs közöm hozzájuk.
Törölt felhasználó 2013. 03. 13. 08:19
Előzmény: #46  Bekre_Pal
Szerintem meg a CIB bank egy rémálom...
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 03. 13. 08:07
Előzmény: #45  nyesz81
Nem akarok irl dolgokat feszegetni de nem a betűs kereszznevű lány vagy, aki a Népfürdő utcában dolgozik? Én nem, szóval no para :)
nyesz81 2013. 03. 13. 07:51
Tényleg nem vagyok elfogult, de döntse el mindenki, hogy melyik a jobb, melyiket választaná:
Pl. Hitelkártya:

Erste: pontgyűjtés, pénzvisszatérítés, éves kártyadíj elengedése

CIB: éves kártyadíj felét elengedik, kávé illatú a kártya

Ez csak egy példa a nagyszerű fejlesztésre, ami nagyban növeli a versenyképességet, aztán csodálkozva nézik, hogy mire a 100 milliárdos veszteség. Vajon más banknál miért kevesebb? Nem értik. (persze ez erste is vastagon veszteséges, tényleg csak egy péda miatt írtam őket).
nyesz81 2013. 03. 13. 07:43
Ja és persze a fiókbezárás megint csak egy kizsákmányoló megoldás. Lehetne értelmes termékeket fejleszteni, hogy legalább valamiben jó legyen a bank, lehetne azokat tényleg igény szerint értékesíteni.
De nem: inkább marad a stratégia, a fiókbezárás, az áremelés, a szorongatás, a munkanélküliek számának növelése.
Persze lehet, hogy ez a kormány hibája is és ez egy válaszlépés, de létezik köztes út is, de a bank (legalábbis a CIB) nem hajlandó ezt az utaz még csak keresni sem.
nyesz81 2013. 03. 13. 07:40
5 évig dolgoztam a CIB Banknál, utána egy jobb lehetőséget kaptam, eljöttem onnan. Nem voltam sem vezető, sem valami fontos ember a bankban, de úgy hiszem sok dolgot felismertem, ami egyenesen a hatalmas veszteségekhez vezetett.
Először is szerintem nem rossz az internetben, de ez egyéniség függő és hogy ki mihez van hozzászokva, kinek mi tetszik. Az ebroker valóban néha hagy kívánnivalót maga után. És ez az ebrokeres dolog is az egyik fő probléma élő következménye.
Egy ideje a bankban (és lehet mondani, hogy majdnem minden bankban), akkor úgy mondom hogy a CIB-ben főleg, iszonyatosan rossz gondolkodásmód és logikátlanság kezdett eluralkodni. Az ebroker problémák az egyesüléskor kezdődtek és azóta sem tudták megoldani. Egyszerűen nem akarnak pénzt fordítani a fejlesztésre és túl bonyolultnak állítják be a helyzetet (informatikailag), ami vagy tényleg az, vagy csak az ott ülőknek az. Mindenkire rábízom, hogy alkosson véleményt, hogy az első vagy a második lehetőség valós a mai high tech világban.
Hát igen, az ott dolgozók. Elindult egy olyan szemlélet, hogy azokat az embereket, akik értettek valamihez és tenni szerettek volna a bankért, az ügyfelekért, azokat engedték elmenni, vagy elküldték és helyükre úgynevezett minőségi cseréket hoztak, olyanokat akik sem nyelvet nem beszélnek, sem megfelelő végzettségük nincs, sem tapasztalatuk. Egy dolgot viszont nagyon tudnak: bólogatni, lenyelni mindent, mert eluralkodott a félelem. De próbáljátok csak ki: bemész egy bankfiókba, felteszel egy viszonylag bonyolultabb kérdést és jön egy bizonytalan válasz, vagy 20 perc telefonálás (mert a központban sem tudnak válaszolni). Olyan emberek ülnek mindenhol, akiket úgy vettek fel, hogy meg nem hirdetett állásra kerültek be, interjú nélkül.
Termékfejlesztés már nincs, az anyabank által fejlesztett tőkegarantált alapokból kell milliárdokat értékesíteni negyedévente. Ismerjük ezek lényegét és a költségeit. Azt viszont ne felejtsük el, hogy amíg egy 4-5 százalékos éves hozam jónak számít egy 0,75-ös kamatkörnyezetben, addig itthon nem biztos hogy ez a tuti befektetés, ráadásul 3-5 éves időtávban.
Az ügyfelek már nem fontosak, a pénzük kell, de az 5 évre és mint a hiteleknél, megint ész nélkül, az ügyfelek teljes vagyonát bele az alapokba. A PSZÁF megint nem figyel, MIFID, ügyfélportfólió, kockázat, stb.
Ha az ügyintéző nem teljesíti a negyedéves tervszámait (tízmilliós nagyságrendes növekmények) akkor már mehet is az utcára.
A támogatók, régióvezetők, fiókvezetők hatalmas fizetés mellett, rabszolga hajcsárokká és megfélemlítő emberekké váltak, akiknek egy a fontos, teljesüljenek a tervek, az ügyfelektől minél több jutalékot, díjat szedjenek be, mindegy milyen módon.
pl.: minden reggel értekezlet ahol meg kell mondani, ki mennyit fog értékesíteni aznap. Na de részletesen ám: hitelkártya, befektetési alap, kötvény, betét, bankkártya, biztosítások, stb. Ha véletlenül nem sikerül teljesen a napi terved, akkor jön a lebasz..s, de az minden szintről és azonnal. Erre van pénz hogy erre szoftvereket fejlesszenek, de az ügyfeleket kiszolgáló ebroker pár éve nem fontos.
Ja és lehet azt mondani, hogy milyen sok pénzt kapnak ezért az ott ülők. Igen, a fiókvezető és a fölött a központban. A fiókosok nem tartoznak ebbe a körbe, mondjuk tisztelet a kivételnek, ma már válogatott banda, akik nem is érdemelnek többet.
Lehet hogy sok negatív visszajelzést kapok, de nekem ez a véleményem és a tapasztalatom.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 03. 13. 07:21
Előzmény: #33  Bekre_Pal
mínusz vagy sem, ezek tények. további hússzal csökken a fiókszám az idén
Törölt felhasználó 2013. 03. 13. 06:47
Előzmény: #38  user24
"azt sose értettem miért maradnak emberek az otp-nél? egyszer-egyszer megkérdeztem pár ismerőst erről és mindenki csak azt válaszolta, hogy mert ott van 15 éve. :D erre most mit mondjak?"

Kérdezd meg, hogy alsógatyát szokott e váltani, vagy abban is azt hordja, amit 15 éve?

Ha az első opció, akkor világosítsd fel, h ezt a bonyolult technikát bankoknál is ki lehet próbálni, feltéve ha nem raktak pórázt a nyakába, hogy el ne kódorogjon.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek