-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Az árfolyam továbbra is a meghatározó emelkedő trendvonal felett mozog, de a napokban megindult korrekció keretében csak oldalazó mozgást láthattunk. Az emelkedő trend hamarosan eléri az 54,6-os szintet. A trend sérülése akkor következhetne be, ha az árfolyam az 53,13-as szint alá zárna. Ebben az esetben a korrekciós zóna a 45,3–46,9 pontos tartományban helyezkedik el, ahol technikai szempontból érdemes lehet vételi lehetőségeket keresni.Ellenállások: 56,25; 59,38. Támaszok: 48,43; 46,9; 45,8; 43,75; 42,19; 40,63.
Jól hangzik. Kb nálam is hasonló, csak az atomipar helyett a kvantum számítás techben gondolkodom. Pl Rigetti és társai. De a felhőalapú szolgáltatások fejlődésében is látok fantáziat mint a CoreWeave. Elektromos autopiacrol meg Riviant követem.
Nem rossz a helyzet egyelőre, az év vége sokkal jobb mint tavaly. Belemásztam a bitcoinba is most , ezen kívül főleg dax, commerzbank, és természetesen ezüsttel foglalkoztam/foglalkozom. Mostanság olaj és gáz is, meg atomipar. Kell az energia az AI-nak. :)
Szia Beze Minden a legnagyobb rendben. Sok a munka így év vége felé. Az elmúlt hónapokban visszavonultam a csoportoktól, nem volt kedvem a tőzsdéhez és még a lakás is elvitte a megtak. egy részét. Mostmár megint van tőkém, nézegetem a részvényeket, mi lehet a következő nagy dobás. Feléd mi a helyzet?
Olajra mindenképp jobban hatnak a hírek, amit írtam az a natgasra igaz. Olajra heti 1 tározói adat van. Globális recesszió esetén kisebb olajfogyasztást várnak. De vannak stagflációs időszakok, amikor az infláció magas, de rossz a gazdasági teljesítmény.
Hát nem ez a legfontosabb, de ha recessziót várnak, akkor eshet, akár a dollár ereje meg a risk-off hatás miatt. De naponta többször van időjárás-update, napi 1x kitermelés és felhasználás riport, és heti 1x tározó. Az LNG export most sosem látott csúcson van!
Lezártam a put-ot kis mínusszal, bár a mai nyitásban pluszban lehetett, de nem voltam gép előtt és utána 14 centet felment néhány óra alatt, ami $1400.
Sziasztok! Ha jön egy bear időszak a tőzsdén, akkor az hogyan befolyásolja a natgas es olaj árát? Lelassul a gazdaság, kevesebb energiahordozo fogy, esnek az árak? Vagy más összefüggések erőteljesebben érvényesülnek?
Natgas se ment fel soha ilyen gyorsan amíg longot tartottam, mint amióta shortolom. Eredetileg 4.7-re vártam, de lezártam 4.37nél mert gyengének láttam. Most megjött a 4.7 Persze a kormányzati leállás miatt csak holnap lesz tározó jelentés (és esés), és ez most sokba került nekem.
Bond futures longom esik, mert infláció lesz. De olyan infláció lesz, hogy az olaj longom nem tud felmenni, tehát az olaj olcsó lesz ebben az inflációban.
-Földgáz.-Az árfolyam három hete áttörte a 3,528-as szintet, erőteljes vételi jelzést adva. A korábbi ellenállás most támaszszintté vált (3,528). Felfelé a következő jelentősebb akadály a 4,68-as szint környékén található, amely akár napokon belül elérhető lehet. Ellenállások: 4,688; 5,078. Támaszok: 3,125; 2,734; 2,344.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.