A Henry Hubra gondoltam, hogy nem éri el a tavalyi minimumot.Persze tévedhetek is, én az 5 órás chartot nézem, így nincs ötletem se, mi lesz nyáron.Viszont vannak gázzal működő klímák, illetve a villamos energia fő alapanyaga usában. Az áramigény folyamatosan nő, AI és egyebek miatt. Ha nagyon meleg lesz, a hűtési igény miatt akár magasabbra is mehet, mint télen volt. TTF-ben nem annyira vagyok otthon, annyit tudok, hogy pár hónapja van rá ETF, "TTFW" a ticker.
Dúrják ám lefelé a wti-t, remélem 60 fogja.. reggel még be is rajzoltam a chartomra, de még olyan messze volt.. NG Gáz viszont szépet pattant, kár hogy nem vettem pénteken, pedig nézegettem.. nem baj felfelé is lehet veszegetnem.. 3.6 ig felnézhet szerintetek?
A HH amerikai, Texasban van, de nem minden állam szükséglete fordul meg itt, viszont tradelni ezt tradelik (kb. senki se kéri leszállítást, és a legtöbb kereskedési szolgáltatónál nem is lehet.)Európában a holland TTF a fontos: https://www.barchart.com/futures/quotes/TGK25/interactive-chart A Henry Hub MBTU-ban számol, a holland MWh-ban.
-ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - ETF. -EEM, napi: A leszakadás után indult korrekció elérte
a várt 43,75 környéki szintet, mint ellenállás.
Az emelkedés nem volt trendszerű, így csak
korrekcióról beszélhettünk eddig.
A piros vastag trendvonal is tört, így innentől kezdve
az esések jellege és mértéke döntő hatással lehet a
long irányú beszállásokra.
Kisebb esés esetén vagy ha oldalazna innentől az
index, akkor hamarosan vételes lehet.
Kizárólag vételi jelzésre érdemes csak longolni, mert
egy újabb esés, amely a 42,19 alá levinné az indexet,
az törölhetné a vétel keresését.
Ellenállások: 43,75; 45,29; 46,88; 48,43; 50.
Támaszok: 39,06; 37,5.
Szvsz jó meglátás lehet. Ugyan nem vagyok benne biztos, hogy lenéz oda, bár elég valószínűnek tartom, a long alapvetően jó választás. Célár 70-72 környéke.
Én csak kiszálltam a shortból átmenetileg, jobb visszaszállóban reménykedve. Ez az inverz parasztshort, a parasztlong. :D Long szerződést nem mertem venni.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.