Ha ezt kicsit nagyobb tf-en nézed, akkor az év elei dupla alj a fej, és egy fordított fej-váll jön ki.
Az én tippem korábban már leírtam, miszerint év elején a dupla aljból indult egy 5 hullámos emelkedés, ahol az első hullám 06.09-ig tartott, és a napokban indult a második hullám. Természetesen ezernyi kissebb hullám, meg korrekció, de én közép/hosszabb távon dolgozok, így azok trade szempontból számomra nem érdekesek, főleg, hogy ft-alapon számolom a hasznot, és a kissebb mozgásokat az USH/HUF változása teljesen semmissé teheti.
Ez alapján most (kül. korrekciókon keresztül) fel kéne mennie 67,5-környékéig, majd le 60 alá, és később újra fel 90 fölé. Addigra olyan mértékű új kapacitások jelennének meg, hogy zuhanna vissza valahova a mélybe... Mivel ez 2017-2018 vége intervallum, így fundásan abszolút megalapozottnak érzem.
(Háború, terror, vagy más egyéb miatti nagymértékű termeléskieséssel nem számolok, az az egekbe vihetné az árat rövid távra.)
Hogy lefagyott ez a topic, jó, ha van 1-2 bejegyzés naponta! Persze annak fényében, hogy az olaj és a gáz hetek óta meg sem mozdul, nem meglepő... :D:D:D
Szerintem ez a gyors rally csak short zárás megint, ahogy várható volt. Csak én 42 alól vártam a fordulatot, ami persze 40 alatt történt meg, néhány nehéz napot okozva ezzel, as usual. :)
Szóval óvatosan, szerintem max 48 körülig megy el a következő napokban, az 50-t már nem fogja elérni.
Év végére továbbra is egy nagy esést várok akár 20$ alá. Valószínűnek tartom, hogy SP-vel együtt fognak esni. Meglátjuk...
WTI 1D: link
Short verzió: Rövid távon elképzelhetőnek tartom, hogy WTI 44,4 körül elakad, esetleg elmegy 45,43-46,5-ig, onnét lefordul és csinál egy új lokális aljat. Ha nem akad el 44,43-46,5 sávban, akkor újratervezés. 50,3 felett optimistább lennék a bull-t illetően.
20160817-18 körül nagy valószínűséggel kap egy markánsabb impulzust, ami tippem szerint lefele tolja majd az árfolyamot. Ekkor van rollover is.
Sokan 2015.08-2016.08 időszakban egy inverz HS-t feltételeznek. Ha így van, akkor hosszabb távon jelentős emelkedés várható.
Ha rövidtávon WTI nem fordul északnak és nem csinálja meg az általam várt 5 hullámot legalább 53-ig, akkor én inkább egy elhúzódó további lejtmenetre számítok, mert akkor 20160211-20160609 hullám igencsak abc formának néz ni, ami akár egy ED 2-es hulláma is lehet. 1-2 hónapon belül nagy valószínűséggel eldől WTI hosszabb távú iránya.
eddig azt gondoltam, hogy egy szép szabályos 5 hullámos sztoriban megy, ahol a nagy hullámok úgy néznek ki, hogy 03.22-én volt az 1, 04.05. a 2, 06.09. a 3. Most úgy gondolom, hogy 06.09. volt az 1 és 08.02. a 2.
Most mehetnénk a 3-ig (67,5), majd jövő év végére az 5 93-környékén.
NG 1D: link
Kezd hasonlóan mozogni, mint korábban WTI.
2,58 körül lehet egy megálló, akár vissza is pattanhat 2,74-ig. A 20160804 óta eső hullám max alja elvileg 2,27x.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.