Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
hello, joe, a bajtársiasság jegyében nem kéne szólj Tamás úrnak, hogy az áhított h4 letörés úgy behalt, mint annak a rendje, és a NASDAQ100 olyan emelkedő gyertyákat rajzolgat és fog még, hogy azt is megbánja szegény, hogy látott valaha short gombot?:)
Értsd már meg végre,Daxot teljesen más mozgatja mint NQ-t. Eddig sem volt nagy együttmozgás,most meg főleg nincs. Tök ellentétesen mozognak..Dax nem akar esni.Ez jól latható az elmúlt napok alapján.Ha akart volna,tegnap simán levágódott volna 250-ről,és esne tovább NQ-val 24.900 alá. De nem eu törtènt.. Visszamászott 250-re,és igyekszik ott stabilizálódni#és erőt gyüjteni a kitöréshez. NQ-ba viszont mi den emelkedés próbákozásba kőkeményen beleadnak.. Pont az ellenkezője történim mint a Daxban. Tényleg nem látjátok ezt?
NQ épp most dupla aljazott 29570. Az olaj longot mutat 9:20-tól, tehát valami van. akkor is,ha te ezt nem látod. A chart a short kimerülés jeleit mutatja, tehát egy izmos patt jöhetne. tökmindegy mire, egy hétvégi lövöldözésre, de egy patt benne van, arra elég,h dax nq -1-1,5%-ot essen. NQ ha elakad 29600-nál, miért ne akadna el, amikor dax meg napi min? akkor 29600-ról ráesik a 29570-re. és átüti, VAGY kilő.... mert valami "szerintem béke" böffentés jön.
dax dupla csúcs 25130, dow jones megállt 52300-nál: ellenállás. NQ meg napi min. Én jó poziban vagyok ,per pill, bár nem szeretném ha visszanyalna a fagyi.
Akkor neked újra leírom: Dax long,Nasi short. Persze hogy amilor eléri a Dax a 250-et,mindig van aki belead,és átmenetileg esni látszik. De a trend az továbbra is long A Dax kitöréshez készül. Ezt nem árt figyelembe vennie annak aki shortolni készül. Mert a trend ereje könyörtelenül eltapos,elsodor,mindenkit aki az útjába áll.. Ez jó nagy közhely volt. 🤣
TA. 40%-os esés, korrekció nélkül. NQ +35%, "érdemi" korrekció? 30800-28200? 8%-ot esett. Reális? Nem Minden 30000 felettti értéket bepüfölnek. Drága, túl kell adniuk rajta. 4h mozgókat elbukták. Napos simán eshetne 29000-ig újra. Mire várnak? Amíg lehet tartják, prémium vip short beszálló + vip long kiszálló. hullámoztatják. ezt írta még dniel. nem biztos , h egyből beesnek. GYÉMÁNT alakzatból ha kiesik 29100-29200 alá, akkor kőkemény szakadás jön. De nem akarom megvárni, 29200-29300 bőven jó nekem. vigyék vissza 29500-29800-ra, akkor nem fogják, hanem megtolják a 4h-t. MACD-t te írtad. 4h SMA50 lefele metszik a 4h SMA100-200-at. halálkereszt 4h-n. = napos közép is volt, tehát ha elengedték, akkor irány napos SMA50: 29100-200 körül.
"likviditást" = felhúzzák, short stoppokat fognak, longokat eladják, közben shortokat nyitogatnak. Nézd meg a 30300 nap végét, beöntötték 30200-ig, ott kőkemény kiszálló volt majd köv nap 30300 visszateszt, ugyanezt, öntés, és short nyitás, ez volt A jel (nálad ~30600) Mindig a nap vége számít, az megalapozza a másnapi irányt. Amit még látni lehetett 14:15 ADP szar lett, mit csináltak? 14:15-14:30 + 50, majd -200. vagyis ugyanezt a long pumpát megtolták, szar adatra beálltak shortolni, megtolták őket, majd úgy rotty, ők akarnak lenni a legjobb poziban, tehát kicsit megtekerik. hullámokban lehet csattogatni asotppokat.
Olaj long az orani háború miatz volt Annak meg tudtommal vége. Ebben viszont Dánielnek volt igaza,aki mar 90 felettről kitartóan shorzolta,amíg mi vártuk a a 116-ot újra.. Ami volt az volt Elmúlt..Az olajnak itt van kb a helye,ahol most van Vagy kicsit még lejjebb 66 körül Ettől még te longolhatod#ha jön egyblövöldözős hír,megpattanhat átmenetileg megint..
tegnap DAX 25140-nél akadt el, 25180 a csúcs, ne a hatit nézd, hanem a simát,és akkor látod,h sávtetőig jött. DE igen, dax tele van baszva shorttal, tudják csipegetni őket. NQ meg tele van b....va longgal. 22700-29600, még mindig irgalmatlan magasan van, emiatt SIMÁN beköszönhetne 29000-ig, még ma-holnap.
HA olvasod a híreket, Omán is Irán megadóztatná a hormuzi szorost, amit USA kurvára ellenez. Gyakorlatilag mitől esik az olaj? Mert kamu. Kilövést várok, az pedig esést hoz. Mert eleve inflációs nyomás van, akár kamatemeléssel fűszerezve. + még olaj long is, pedig Szerintem az jön.
Dow Jonest figyeld 52300.. mindjárt jön az öntés. Az olajat is longolniuk kellene. én amit írtam, az olaj longot is mindig azért realizálják le, hogy valami más egyebet tartani tudjanak nq-t. tehát egyszerre soha nem longolnak 2-3-at. ezt hívta dniel rotálásnak. DAX 24975-25100. nq meg ~napi min. FEJ VÁLL 29700 lebillent NQ-ban, visszatesztelte, és már 29630. 29100-29200 a TP, ~ 4h alj, emiatt kell ott zárni. HA EGYÁLTALÁN LEÉR, tartják a birkák.
NQ-ban eladási ill. (profitrealizálási) hullám alakult ki. Hagyjad már ezeket a lopott szakszavakat Dánieltől a fenébe,hogy likviditás.. Azért esik mert több az eladó mint a vevő. Ennyi..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?