Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"En azért dobtam,mert kizöldült végre az egész délután vesztő pozim.." Valamelyik nap írtad, hogy 700 pont cumi után a logikusságot követtem, vagyis inkább lezártam 0-ban, pszichológia, mintsem várjak további 500 pont esést, pedig további 500 pont esés jött. Te ugyanezt csináltad. Örültél, hogy kiszálltál, és nem gondolkodtál. PEdig most +300 körül mocorog. Tegnap hasonlóan longolgattuk az NQ 29000-et, te is, Nesztee is, én is. 29040-29080. Viszont én shortoltam 29460-ról, hamar lezártam pedig 29080-ig esett. Majd a korrekció után 29246nál is shortba álltam, lezártam 10-20 pötyivel, pedig leesett 29020-28950-ig. Majd longoltam 29040-ről 29080-ig, de utána lejött 28950-ig. és onnan jött a brutál emelkedés. Ez szándékos beterelés volt, csökkenő aljak, shortok kidobálása. Néha nehéz eldönteni, hogy mi a jó hosszútávon. Ha megnézed a 22:00 előtti mozgás, longba álltak a fiúk, és 22:00-kor +100-200. vagyis "pont " akkor lőttek ki, amikor még kb. ideje se volt megjelennie az adatnak, abban a percben rakéta jött. Onnantól pedig short covering, nyalták egymás stopját.
Nekem eleve 200 ezerre van beállítva a DaX is Nas is. Az olaj meg 100 ezerre volt,amíg kísérletezgettem vele..Az 1 milla tőke így van felosztva.. Sokszor nem is használom el,csak 1-2,max 3 csomagot..Így persze kevesebb a nyerő is,de jóval biztonságosabb mint a full tőkés belerohanás.. Pl ha sz@r az első pozi,mert ellened fordul,de bízol benne,rá lehet nyitni egy ellentétes pozit átmenetileg,hedgelés céljából,amíg meg nem fordul..de full tőkevel csak tartod a bukót,és reménykedsz..aztán meg elfogy a remény,és realizálod a bukót..
Bizony nagy a csábítás a maximális tőke kihasználására. Óriási hiba! Nem marad lehetőség a korrigálásra vagy a további "játékra", ha bukta van. Tegnap így jártam a dax-ban. Maradt bőven tőkém korrigálni és még mellé NQ-val kaszálni. Így a kezdő hibából az egyik legjobb napom lett.
Tényleg nem cseszegetni akarlak..Nehogy félre érts.. Mindenki hibázik.. Csak rossz nézni ahogy belevágsz meggondolatlanul full tőkével a pozikba.. Tegnap én is hibáztam,amikor írtam,hogy 7-edjere tàmadja a h4-et,megis longot nyitottam. Ha full tőkével tettem volna,biztos hogy zartam volna -100 pontnál,és vesztetettem volna. Viszont így,hogy csak a tőke 1/5-ével voltam benne,a többivel tudtam korrigálni.. Mar a felpattanás előtt pluszban voltam,és csak azt az egy vesztőt tartogattam a véféig. De ha full tőkével beleugrasz,akkor nagyon ki vagy szolgáltatva..
Tegnap írtam dax 24770-24800 fele tart ez a letörés szintje. 24777-ig jött 8 órára. Term eme jóslat is le volt minuszolva tegnap Az új kolléga dax esést jósolt.
Inkább azt nézd hol akadt el Nálam 29870 napos sma12 és napos közép. Vagyis a legfőbb trendvonalig ment csak. 29800 most, ha így állna akkor is shortot nyitnék, most is. Most. Dax nem repült. Dow nem repült. Csak nq repült. Vagy a másik 2 szívja be az nq pattanását, vagy az nq. Dnielnek pont erről regéltem - szerinte elfogyott a likviditás emiatt estek Ők tudták a forgatókönyvet. 29500rol realizálás, shortok kidobása. 29150-et 5* ütötte majd lejött 28950-ig. Majd onnan +900. +3% Ez volt a cél, beterelés, és elérték a céljukat. Legalább nem 29000rol shortolok.
Tedd azt amit jónak látsz. Te ott dobtad ahol logikus volt, én meg ott nyitottam kb ahol te zártad. Vagyis még felette is. Egy ideig állt az 1h tetőnél = 29550-570.
Tamás.. Nem érted úgylátszik a problémát.. Shortot nem akkor kell nyitni,amikor emelkedik valami,csak azért mert hirtelen sokat ment.. Te lehet hogy belenyitottál megint egy emelkedés kellős közepébe..Én biztos hogy nem fogok shortot nyitni csak azért mert 800 pontot ment a legaljáról..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?