Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nézzétek vissza,hogy 03.09 előtt volt-e szó itt olajról,amikor ezt a posztot beraktam,utána minuszoljatok.. "csdobos 2026. 03. 09. 00:01 Egy nagyon kics adag olaj longom volt szerdától 76-ról 100-ig akartam tartani,de túllőztem a célon,mert ma éjjel +19%-ot emelkedett,ezért 108,5-ön tudtam lezárni..Összesen 40%-ot ment szerda óta,azaz 400% profitot hozott.. Kár,hogy nem mertem nagyobb tétellel,pedig ez volt az a pozi,amit bátran lehetett tartani..Most pedig egy shortot indítottam,108,5-ről.."
50-100-200-400 pontokra menjél, napon belül. Nekem is ez jött be. Amióta ezt csinálom, és nem a BIG Crash-t várom, számla 2,5x, bár ma ez a 200-as dax roló beadta a kulcsot, de nekem ez játékpénz. így hát Olaj shortra fel! Kétlem,h nem tárgyalnak Iránnal békéről a színfalak mögött. A látszat csal. m15 aljrakra újra lebukott, előbb utóbb leszakad a napos alj, akkor pedig shortra kell állnod, még azelőtt, hogy leszakad, és akkor fogsz igazán kaszálni. Néha kockáztatni kell, én azt teszem, de nem a dax-al. Olaj sokkal nagyobb lehetőség, bukta is! Jó hétvégét kívánok! Mindig írtam: nekem teljesen mindegy merre kereskedtek, csak nyerjetek! Nektek és magamnak is ezt kívánom!
"nem is ez a cél, hanem! hogy a napi irányt jól megtippeljük, mert tippeljük, nem látjuk előre." Ezt írtad az előbb Tamás,erre is reagálnék..Neked lehet az a cél,hogy a napi irányt tippelgesd,de nekem ugyan nem..Én a rövid-közép távú trendeket igyekszem azonosítani, (nem megtippelni)és ez alapján nyitok pozit,akár több napra is..Valamikor pedig csak napon belül klikkelgetek,de akkor sem reggel tippepem meg,hogy mi lesz,hanem napközben a megʻfelelő helyen,rányitok az élő grafikon mozgására vagy éppen a fordulására..De tippelgetni nem szoktam,csak a tippmixen..😉
Igen jogos. Viszont valódi shortolásra azt kell megtenni, ami már eleve gyenge, vagyis a dax-ot, minden egyes nagy felrántásnál. 1000-eket esett, míg USA 500-akat. és EUR, nem USD, még több zseton. Elbasztuk, kimondjuk? :D
"csdobos szerda, 08:12Előzmény: #300207 ktamaskMit nézel te cseh 2-őt? Olaj WTI 92 alatt ajándék.. Szépen menetel felfelé.. 92-96 sávkereskedés folyik egyelőre..közben pedig brutál szétbombáznak mindent.. Hosszabb távon még recesszió is lehet belőle.. Úgyhogy a 24 körüli Dax,meg a 25 körüli Nasi pont jó shortolásra..ha nem ma,akkor holnap-holnapután..de hogy innen nem felfelé fog menni tartósan,hanem lefelé,abban egészen biztos vagyok... " Szóval ezt írtam szerda reggel 08.12-kor. Az irány short.. Be lehet ugrálni longra közben,az mindenkinek a magánügye,de a fő irányról beszéltem,ami a short.. Te írtad,hogy 2 nap alatt -1600 pont. Erre írtam,hogy 2 napja ezt írtam..Nem az a kérdés,hogy meg meri-e valaki tartani,vagy csak napon belül ügyeskedik e,hanem az,hogy 2 nappal ezelőtt ki mit várt...
Én nem haragszom rád, se másra, se Dexterre, se Joera, mert mélyen igazuk van. Neked is igazad van. De ne nekem akarj bizonyítani, hanem akkor tartsd a shortot, ha annyira hiszel benne, de amikor jön fel a dax 25500 > 22700: 24300-ig, akkor úgyis dobnád, és nem nyitod újra. Ez a valóság. Soha nem tartottad volna ki 25300-ról 22000-ig. És én sem, és nem is ez a cél, hanem! hogy a napi irányt jól megtippeljük, mert tippeljük, nem látjuk előre. Ahogy ezt a mai -1100 DAX_ot se láttuk bele: á úgyse esik... Aztán Izrael ismét lőtte Iránt, erre is írtam: KAMU emelkedéssel zárhattad a +200-at, amely hír ma nem jött, nem is hitte volna el senki, tehát kapott egy gellert, és rommá verték.
https://www.investing.com/commodities/brent-oil A világ rá fog eszmélni, akár Irán, akár USA, hogy STOP. És akkor longolni kell, még ha most, MA nem is jött be. DAX közben volt 22085... 22340-es záróm "patent" :D
Nézzed inkább az olajat, az indexek már úgy is esnek, hogy az olaj ESIK. 4h bollinger tetőnél, 1d-napos tetőnél brutális RSI túlvettség. Vagyis? Na ezért shortolom az olajat. STOP bőven ráhagyva, bízom benne!
Reggel írtad, amikor 23090-ről felment 23190-re, hogy 1 órája long van, nem veszem észre? Én meg írtam,h 23190-23060 szőnyegbombázás jön, "buy the dip" csak lefele. DE amúgy hidd el, teljesen mindegy. Tegnap 22840-ről volt longod, és +200-bna zártad, Mert (ismétlem Mert) szerencséd volt, ami ma nekem, nekünk, többieknek nem volt. Szerencse, Kaszinó: Bonti mondta. Trump motyogott, Brent 120>81, 1.5 hét múlva 81-120 120>103 az izraeli motyogás miatt. ma meg 103-113.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?