Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
amíg az előző napos alj 24680 körül él, addig nincs komoly esés, mert addig még mindig ott a dupla alj esélye. így tehát amíg 24680 felett van, addig LONG.
ha tudnám előre,h egész nap 24800-248500 között oldalazik, napi 1000-et be lehet gyűjteni, aztán abban a pillanatban -200pont beszakadás, mert eldurrantak a rakéták. ....
Érdekes alapjáraton a VIX és az árfolyam NQ esetében,ha az árfolyam mozgásokat nézem inkább short folytatásra számitok ha a VIX-et nézem ott azért beletudok látni egy éles fordulatot a mostani ellenállás szinttől,ez meg ugye longot jelentene és nem shortot.De VIX-et csak 2 hete nézegetem,így olyan sok tapasztalatom azért nincsen benne,mint írtam már,én sima vonalgrafikonként értelmezem ,pont úgy mint bármely grafikont.
ilyenkor az a cumi, ha: Trump kezet ráz. mégse megyünk Iránba. majd holnap délben: GO. na a mai napnak akkor vége van short szempontból, hiába a háború.
ha én AI program lennék, és kereskedésre lennék beállítva, látnám a stopok tömegét, tudnám merre kell menni, hogy minél magasabb átlaggal ki tudjam parkoltatni a pozijaimat. és ha látom,h short stop tömeg van felettem, zárom a padlón a shortokat mellé nyitnám a longokat. amint ki vannak stoppolva, beejtés. Gyakorlatilag ne maradjon senki shortban, de mélyebbre is esek, hogy longba se maradjon. 1 idő után a sáv közepén ragad, valamelyik irány nem túl hatékony, sávozás vége, vagy atom zöldülés, vagy massziív pirosodás.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nq megcsinálta a komplett réstöltést: 24880 azóta 24800. őszinte leszek, én nem hajtok a 23000-as nq-ra, én egy 24400 dupla aljat szeretnék látni, néha ez is csak remény, hogy arra megy, amerra én szeretném. "ezek minden szart megvesznek" hát meg b+. utána meg a kutyának se kell........
:O fura lenne A 2025. június 22-i amerikai légicsapásokat követő első kereskedési napon (június 23., hétfő) a DAX index 2,1%-os mínuszban nyitott.A nap folyamán a bizonytalanság fokozódott, és a mélyponton az index -3,4%-nál is járt, mielőtt a kereskedés végére -2,8%-on stabilizálódott volna.A legfontosabb piaci mozgások azon a napon:
Nyitó esés: A 24 500 pontos szintről hirtelen 24 000 pont alá bukott az index.
keresik a likviditást,ha megvan a trend ezért érdemes ellenállás vagy támasz szinteknél beszállni és nem a kitörésekbe mert azt simán visszaránthatják,persze amikor erős trend van akkor nincsen semmi visszarántás.
m5-m15 közép felfele halad: LONG.... 1h közép semleges inkább lefele haladt volna, dehát erőltetni kell északra. 4h közép felett erőlködik. minden mozgó felette. naposon ott a mélység a 24200-24100 dupla alj lehetőségével, oldalazás van.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?