Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
mindenki a DAX gap-et nézte, hogy NA betölti-e, mikor tölti be, aztán dax -30 azóta. és nagyon kell venni, nagyon kell venni, mert holnap már nem lehet venni, csak ma. nem számít,h kiugrunk a bolitető fölé:D.
Arra azért kíváncsi leszek, ha mégis megfordulnak. Beállsz-e majd shortra, annak ellenére, amiket most írkálsz, hogy "dehát a december" az mindig az emelkedésről szól. Ha úgy tűnik, hogy na a GAP-ben elakad, és bizony a dax kanyarból akar előzni, vagy a nasdaq 23820-25700 + 1900.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 24108 -234 között is van egy rés., ha hirtelen felcsattogna a lentebbi réstöltésből. bank of japan kamatemelés 5%-os nasdaq esést hozott, majd is kamatot akarnak emelni. + szar usa adatok, amiket figyelmen kívül hagytak. + béke over. én ezért tartom még. nem higítottam tovább, így utólag: nem is lett volna értelme. te pont ezt nem akartad elhinni 21700-nál, hogy dehát long van, és mégis beshortoltad. na én most kb ugyanabban a cipőben vagyok ;-)
Kedves Tamás! Már jó párszor leirtam neked,de ha régi tőzsdés vagy,akkor tudhatnád,hogy évvégén majdnem mindig ez történik..Ősszel korrekció,decemberben emelkedés.. Ez most is így van.. Szinte mindegy hogy mik a hírek..Ahhoz,hogy átforduljanak esésbe,nagyon nagyon durva híreknek kellene érkezniük...
azt viszont fogadd el,h a sentiment állása fontos: https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ a dax emelkedik, pattant, a short tömeg mégis változatlanul -30 alatt, vagyis tömegek shortolják, anélkül,h változna a "tömegük", vagyis ha picit megtolnák őket, jöhetne egy 24000>24120 (ahogy Tom várja), elég hamar. Mindezt csupán a short stoppok levadászásával. Viszont honnan tudod azt, hogy a napon belüli shortok "stabil -30", nem egy nagybüfi, aki 23980-990-nál azt mondja,h beállok shortra... gyertek, ütésálló vagyok, 5MRD USD-t betolok, gyertek, majd a longjait rázúdítja, és jöhet a fordulás.? A sentimentre hivatkozva írtam, amikor 23900-ról lejött 23420-ig. most a sentiment szerint emelkedhetne. Egyelőre csak megszúrta a rést (investing: 23992-24027), 23997-el, ahogy várható volt, 968-970 csorgás, de próbálnak emelkedni az aljakkal.
Tom írja néha: plafonon a stohastic, de jól látod, senkit nem érdekel jelenleg. 8 zöld nap van, meg kell venni, mert nincs megállás, mert ez a trend, "azt kereskedd, amit látsz," és csupa zöldet látnak.
az igazi borulások a napos közép fölé emelkedések után történt, mert mint azt jelenleg is látod, a napos alj még mindig 24000 körül van, miközben 25680-at karcolja. Legyél őszinte, van longod? Próbálkozol? Vagy vársz egy izmos túlhúzást és shortolsz onnan?
figyelj neked úgy 20X mindent leírtam teljesen feleslegesen , a továbbiakban a parttalan esszék írását hanyagolom , mert nekem rohadt uncsi és fárasztó meg hát minek 20X nem megy át neked.....leírtam továbbá már , hogy az ez lesz az lesz helyett objektív tényezők alapján nyitok ( 100X) kezelve úgy a kockázatot mindenek felett , ha más merre megy az ár , zár a stop vagy hedgelek....szóval totál felesleges ugyanazt leírni részemről ráadásul napon belül klikkelgetek és nagyon nem érdekel (lexarom) mi lesz ha nincs az adott instrumentumban pozim akár 1 perc múlva mehet a holdra vagy leeshet nullára....
Teljesen tévúton jársz szerintem,és folyamatosan próbálod igazolni.. Szépen egyenletesen kapaszkodnak felfelé az indexek napról napra egyre magasabbra..Napos középen elidőzött kicsit a Dax,de megy tovább szépen az útján..Kb.1/3-a még hátravan az emelkedésből ami 11.24.-e óta tart..
dax 2 napos mozgó 23970-980. hetes közép 23920. nasdaq áll a leggatyábbul. napos bolialj 24200 (25680-ról nézve...), hetes közép 24400 napi max 25697 = 700.
23930: hetes bollinger közép, én ezt gondolom a legnagyobb ellenállásnak. viszont a közép nem lefele halad, hanem vízszintes, tehát az átjárhatóság "megvan", még. viszont a tapasztalat, a chart azt mutatja, ha innen lefordul, akkor elég izmos eladási hullám jöhetne. 24000 körüli réstől függ. Ti belelátjátok a 24400-at, én nem Ha az oroszok lefoglalnak X 10-20-30-100-200 MRD EUR vagyont, akár a teljes EU cégek listájának a bevételét, vagyonát, és zár alá rakják? akkor gyerekek az EU cégek, akik "kint ragadtak", és hittek a csodában, azoknak meszeltek. Trump sem tudta elérni a békét, pedig Oroszország gazdasága nem áll fényesen, mégis folytatják.
dax 7 napos erőlködés után 1 gyertyával a 7 napos erőlködés felét visszaadja, majd újabb 4 napos erőlködésnél járunk. amint megérkezik egy eladási jel, rommá fogják verni, nekem ez a véleményem. Az oroszok le fognak foglalni EU-s vagyonokat, nemhogy alábbhagy a háború, de még jobban kiélesedik. Japán jegybank kamatemelés. USA recessziós adatok: de long van.
23854 nél DAX támasz jó lehet addig ha kifut a jelenlegi 5-10 perces long szakasz,NQ 11 körül lesz megint érdekes csak ott van még mindig a 12 órás ellenállás szintnél és már az egekbe a stochastic.Péntek van ha lefordulna akkor benne van a pakliban,hogy zárásig jó lesz, de inkább nyitó után vagy az adatok után várnám a fő irányt .
Leírom a saját véleményemet. Jönnek az egyre negatívabb hírek, amire érdemben nem reagálnak. Japán kamatemelés: USA recessziós adatok, félelmek: 0 hatás. Rájöttek,h esés jön, ki kell füstölni a shortokat, fel kell menni értük, nem kizárt egy 26200 fölé emelkedés, akár 50-100 ponttal, felette már nincs senki, mert 26200 körül van a tető. Amint megvan, tele töltet short....jöhet az esés. Nem kizárt,h dec 5: rally vége, jövőhét eséssel indul. Neked van saját véleményed? Mindig felfele várod, ha felfel halad.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?