Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
DAX? m15 folyamatosan bővül felfele, m15 közép felett simán megyeget. Komótosan. Valaki kirögzítette a BUY pedált.Felfele indult, visszatesztelte a MIN-t, vissza észak, 23310-nál erőlködött.23320-at is átvitte, visszatesztelte, tovább észak. Bullish. Ha Trump jókat mond, bármilyen vám-os szir-szart. Ma ATH. És Karnyújtásnyira a 24k, https://www.investing.com/indices/nq-100-chart Itt nézve most 20200 körül nyitva. 19612-ig volt GAP 19763-19612, tegnapi low 19605, és fordult. Betöltötte a rést, és megtartották, technikailag.
jól van a helyzet a jól megszokott , nem érted....DD)) a kérdés ki a nyerő veréb és mi van ha ő nem veréb hanem egy sas , aki verebeket eszik 2 pofára és sír + zokog a röhögéstől...mi van ha pár háztályi informatikus , aki.....de ez nem lenne szabályos tehát kizárt , mert ilyen nem is lézetik ....hisz van becsület is a világon főleg a bankoknál .....DD))
20320 nál NQ napos ellenállása, kérdés megáll -e elötte vagy átviszi, ha átviszi akkor lehet ATH ha nem akkor vagy folytatódhat a lejtmenet vagy lesz egy nagyobb korrekciós szakasz és neki ugrik másodszorra is.
Vajon mit jelenthet be Trump? 70 év után nem működik a pacek? Nekünk se fog. a 150%os kínai vámokat megduplázza, kína meg meg 3x ozza? egymást szopatják, teljesen feleslegesen. Amikor már-már tényleg romlott volna a hangulat, akkor jön Trump bácsi, és megoldja, hogy ne romoljon. Nagy tőzsdemágus, várható volt, hogy pont akkor lép színre, amikor kell. Jókor jó helyen kellett volna beszállni, az első Trump megingásnál. Azóta folyamatosan long van. Ti vagy bárki végigülte a 3000-4000-5000 pontos DAX emelkedést? Ha mindenki okos itt (ahogy csdobos írta), akkor miért nem fogjátok meg ezt a 3000-5000 pontot?
Az 5000-es veréb több napon át milliókat zsebelte ma. Ma ezekből a milliókból elbukik néhányat. A veréb repked örömében, mert többször volt jó helyen, mint szar helyen. És certivel nyerte. Csak úgy elmondanám, olcsó certi esetén 1/2 - 1/3 akkora összeggel tud ekkora pozit nyitni, mint más platformon tehetné. Többet tud bukni, de nyerni is. És általában - sűrűbben nyer, mint veszít. És szinte biztos, hogy van longja is, néha fedezgeti a shortokkal, nehogy letérdeljen a longja, játszogat. És kit érdekel a magas spread, a nagy jutalék, ha (mint írom), 1/2-1/3 lóvéval játszik, mégis meg tudja nyitni a pozit? Ez az előnye a certinek. A kockázatkezelés meg az ő problémája.
„ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
a hogy lehet még jobban lehúzni a verebeket című képzelt fikció ( úgy hallottam egy régen brokiként dolgozó elhunyt ismerőstől) ….amilyen algoritmus mozgatja az instrumentum ár után a mögöttes termék árat ( pl azaz példa) a certit , azt némileg mivel az ármozgás után van a mögöttes termék korrekciója lehetősége van annak aki az ár likviditását szolgáltatja még jobban lerántani a balekokat pont jajj és megérzett ( …DDDD)) 50-150 pöttyös mozgásoknál egy jó algoritmussal….. mit lát a nyáj …huuuu baxki 5 perc alatt nyert 1-2 -3 akármennyi millát….hu akkor majd én is …lófaxt csibe emléket és keserű tapasztalatot nyersz max főleg ha pár napon belül erőlködsz csak idő kérdése ….hibátlan pénzgyár , persze annak aki a lófax jó oldalán áll és azok ritkán a kicsik....persze én nem hiszem el....DDD)) https://kephost.net/p/MTkyNDEwOQ.jpg
pofára estem enis az adőigazolással ahogy számoltam nemtudom hogy mitcsinálnak ezek a bankok de ugyszámoltam hogy nagyobb vesztesegem lett a hatalmas MolRt zuhanás miatt amit aa hazug ukran hirsztelés okozott 24.08.29 napon erre a bank olyan igazolást adott hogy összeségben "csak allig buktam de a harom es négyevi gyöngyölitett minuszt is elbuktam mert elévules miatt nem tudom jováirni a nyereséges ügyleteim adocsökkentéséhez ezek jöl kitalalták hogy kucsesszenek a kisbefeltetövel az adó szempontjából"..
4000es db vel is belevett 1600db vereles gyorsan eladta nyeröben .. eddig mazlija volt az 5000db os vetelesnek tegnap 1masodperccel eltzdta adni kb 4661 a 4457 es vetelet ..szerintem tudja mit csinál bizik az esesben es eddig regota bejöttneki sokat nyert eddigi oldalazos idöszakokban es jo idegjei van hogy kivárjon nyeröben az eladassal..nemtudom hogy alakul a nap de a tegnapi Powell nyilatkozat es esetleg Trump ha megszolal akkor pofára eshetek mert már nemis tudom melyik oldalon szálljak be..??
Idióta Erstével tovább folytatódik a vitám..Hiába küldtem el egy könyvelő véleményét,amiben kifejti,hogy a 2015-ös szja törvény ide vonatkozó része kimondja,hogy a kifizető által nyilvánosan meghirdetett kampány jellegű juttatások adómentesek.Tehát az Erste hibázott,amikor egybevonta a nyereséggel,és ezáltal adókötelessé tette..Csak annyi dolguk lett volna,hogy kivonják ezt az összeget,és egy másik helyen tüntetik fel..De nem hajlandók erre..Most megyek a NAV-hoz,mielőtt fölöslegesen fizetgetnék..Aztán végérvényesen megszüntetem az Erstével mindennemű kapcsolatomat..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?