Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
na, most már pom/j is tudja hogy neked volt igazad, és ez volt a cél, legyőzni az ellenfélt. azt hiszik, ha elmennek Kaliforniába meg Au-ba, hogy jobban tudnak trédelni mint Hortobágyon :)))
A beragadt pakk(ok) mellett miért ne lehetne trédelni?
Azokkal szemben nyitottam fedező shortot. Mellettük meg adtam vettem, kereskedtem más pakkokkal.
Nem egy két pakkal szoktam trédelni, és egy időben nem csak egy irányba állok. Ráadásul egy pakk a tőkém 5-10%-át éri el csak. Beragadt, hát beragadt. Nyitok rá fedezőt. 4 pakknyi pénzem tartósan lekötve, a tőkém ettől nem változik menjen bármerre is az ár. A maradékkal pedig nyugodtan lehet trédelni. Egyre kell csak odafigyelni: a fedező pakkot jó helyen le kell zárni.
Mivel certizek, ezért a beragadt pakkok mögé nem kell egyre nagyobb fedezetet biztosítani mint pld a +500-nál, vagy CFD-ben. Max az "ennyit ér mindenem" értéke csökken, de ezt a fedező pakkok kompenzálják. Nincs itt semmiféle eü hatás ezt a technikát használva.
Tudod hogy száguldott felfele az ennyit ér mindenem miután lezártam a fedező short pakkokat, pedig még mindig bukót mutattak azok a beragadt longok mint egyedi trédek? :)
Azt is tudom furcsa ez a kereskedési startégia, taktika. Viszont mióta így csinálom hízik a számlám. Míg csak egy irányba álltam ez nem volt elmondható. :) Pláne nem amikor az előírásoknak megfelelően használtam a stopot. No akkor fogyott ám csak a tőkém. Aztán kiderült, hogy minden egyes felvett pozícióból ki lehetett volna szállni pluszban, csak ki kellett volna várni.
Szóval lehet nyugodtan megkövezni, lehülyézni, csodálkozni a stoptalanságon, de létezik sikeres világ nélküle is. Nem egészen három hónapja mívelem az "ipart" így, azóta 37% hozamot értem el. Lehet kevesellni, lenézni de én meg vagyok vele elégedve. :)
azér 2007 ből egy 30k -s mollinak vagy egy 9-10k-s otinak sem tud örülni felhőtlenül a tulaja ..a magyar kispapirokról nem is beszélve ,azok jó része tizedét sem éri már ...
persze a 2600-as mtelekom tulaj sem vidám 2000 márciusából aztán irhatnám de nyakamon az anyós...
Gratula! Egy dolog biztos... tökösek voltak akik bentmaradtak a longcertiben.
Én sajnos lent maradtam a shortommal... szerencsére kis pakk, de azért sajnálom, hogy 1 hónapig most én kiabálhatom, hogy féreg EU... :D
vagy "örökre"...
az a csalóka benne, hogy akár 100-ból 99-szer vagy legyen 1000-ből 999-szer ki lehet belőle jönni, de elég ha csak egyszer jön az az 1, amikor nem
és ezt addig nem hiszi el az ember, amíg nem jött az az 1 :)
a bukóban üldögélés egészségügyi és egyéb hatásait pedig talán nem kell ecsetelni
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?