Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ja, és még egy ellentmondás. A legutóbbi "galambhangvételű" FED nyilatkozatra - amelyben benne volt az emelés jelentős csúszásának és a vártnál kisebb mértékének lehetősége is, burkoltan a túl erős dollára is célozgattak - akkor egyből 1,5%-ot emelkedett az S&P. Ezért mondom, hogy hétfőre még akár változhat a kép és akkor nagyon jól boltolt aki bevásárolt. A DAX-szal nem tudom mi lesz, itt inkább csak a computerek működtek és lekövették egy az egyben az USÁ-t, olyan nagy forgalom nem biztos, hogy volt.
A DAX is lekövette, 11855-ön zárt, a kereskedésnek n4-kor vége. Egy kissé furcsa ez a nagy csökkenés, ui. a kamatemelés csúszása, amely egyre valószínűbb kifejezetten jó - elvileg - az amerikai indexeknek. A vissza gyengülő dollárról nem is beszélve /1,1%-ot gyengült/. Kíváncsian várom, hogy hétfőn "élesben" mi fog történni az amcsiknál.
Nem feltétlenül csak stopvadászat volt ma. Feltehetően azért sok büfi sasolta a nonfarm- adatot, elvégre ez az egyik legfontosabb piacbefolyásoló adat.
Furcsák ezek a statisztikai adatok. Eddig minden szép és jó volt az USA-ban, de most, hogy közeledik a kamatemelés időszaka, valahogy jönnek sorban a rossz adatok.
Persze lehet, hogy csak én vagyok túl gyanakvó.
Hasonló cipőben járok én is, magasról nyitott longokkal. Csütörtökön alig volt elmozdulás, ezért nem zártam. Az USA hétfői teljesítménye viszont döntő lehet, az beépül a kedd reggeli német nyitásba. Tehát azért kell a longosoknak szorítaniuk, hogy lehetőleg ne essen hétfőn az USA, stagnáljon, vagy emelkedjen.
Törölt felhasználó2015. 04. 03. 10:33
Előzmény:
törölt hozzászólás
" TL64-es longjaimmal ami megmaradt 12060-70 ről"
Nézd a Nikkei-t mit csinálnak, és meríts erőt. Szerintem még nem kell KO-s nyitástól tartani. Sőt jó is lehet még, ha a többi piacra is átragad a hangulat.
Törölt felhasználó2015. 04. 03. 09:15
Előzmény:
törölt hozzászólás
Csak hétfőn lesz nyitva ma nem! Ettől eltérően néhány szolgáltatónál lehet korlátozottan kereskedni. Nálam pl. így néz ki a péntek és a hétfő: link
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?