Topiknyitó: Törölt felhasználó 1970. 01. 01. 01:00

Internetes brókercégek  

Üdv Mindenkinek!
Vélemén yeteket szeretném kikérni, s talán vitát indítani a piacon lévő, internetes kereskedést biztosító brókercégekkel kapcsolatban. Nekem a Procentnél, s a CD-nél van számlám, de váltani szeretnék, mert az egyik céggel nem vagyok elégedett. Ha jól tudom a piacon még az Equitas, s a Quaestor van jelen, de több cég tervezi internetes szolgáltatása beindítását.
Várom hozzászólásaitokat az említett cégekkel kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bogi27
Bogi27 2012. 02. 05. 11:49
Internetes brókercégek:Suka cash borkerház!!!
Törölt felhasználó 2000. 11. 20. 18:14
Előzmény: #83  DEMO
Hey, ez a topic igencsak meghalt, időközben azért történt egy két változás, nagyon nyomul a New York, a CD hozza továbbra is szokásos jó formáját, meg hát elég sok cég most kívánja indítani szolgáltatását.
A tőzsdeklubban empire okos dolgokat mondott amerikai internetes brokikról, én szerinten Európában a Consors a legjobb, de mi a ti véleményetek itthon és külföldön?
Hová csatlakozzon egy kezdő internetes tőzsdéző (vagy egy profi)?
DEMO 2000. 07. 02. 19:01
Előzmény: #79  portfolio
Csak néhány hozzászólás az előzőekhez
-Azt gondolom, azért nem küzdenek a cégek a nettes és egyéb ügyfelekért, mert az aktív ügyfelek száma oly csekély, valamint a cégeknél többnyire az alapok és a nagy számú inaktív ügyfél is generál naponta annyi forgalmat hogy a cégek kényelmesen elégedettek a bevételükkel a jelenlegi -05-1%-os jutalékszinten.
port folio
az Equitast aktívan tesztelem, nagyon jó a véleményem róluk , a jelenlegi uborkaszezonban csak ezen a számlámon tudok üzletelni(a kedvező jutalékok miatt).Ha nehezen is de lehet nyereségesen zárni.
krz
benne voltam a tőzsdecápában (ezer valahány-századik lettem-nem mintha olyan elégedett lennék). Megmondom mi a titka a játék nagy virtuális (!) forgalmának (csak ezt nem reklámozták) A kötések valóban a tőzsdei árak szerint történtek,de nem piaci környezetben-vagyis ha azt feltételezzük hogy mind a 7200 résztvevő, 10mo Ft-ért egy napon belül Otp-re adott volna megbízást és az Otp-re volt is kötés az megadott árfolyamokon, akkor mindenki virtuálisan megkapta volna az Otp-ét 10mo-ért.(ami 7,2mrd Ft)holott az Otp-ek mondjuk aznap csak 300mo Ft forgalma volt (de lehetett volna csak 10 mo is). De természetesen a képzelet szárnyra kelt és úgy állították be mintha a CD ekkora forgalmat bonyolíthatott volna . Egyébként nagyon jó és hasznos játék volt. Azt ajánlom legközelebb is szálljatok be, megéri.
Tényleg kevés a tőzsdei befektető, de én fanatikusan hiszek a tőzsdében, ez egy olyan piac amire nagy szükség van. E nélkül az egyszerű (számokhoz nem értő) emberek is mindent drágábban vehetnének meg, bár ma már természetes, hogy minden kapható,de azért ez sok háttérmunkát igényel a pénzpiactól.Remélem erre egyre többen rájönnek.
jancsika 2000. 07. 01. 16:48
Előzmény: #70  portfolio

Miért kevés a tőzsdézők száma?
Szerintem a legfőbb ok, hogy csak kevesen vagyunk:
Sok játékszenvedéllyel megáldott kollega az egyes válságok során elveszítette puskaporát, sőt még adósságokba is verte magát. A tőkét, szép nyereséget a magyar piacon realizálni szinte lehetetlen mostanság kormányunk hihetetlen szakmai hozzáértésének köszönhetően.Legaláb b shortolni lehetne legálisan.....
Kitör ési pontok szerintem: Legalább az europai piaccal egyesülés ( így megnő a cégek száma amivel spekulálni lehet ), jelenlegi kabinet távozása-a piaci háttér visszaállítása,a tözsdei bevezetés illetve a tözsdén tartás költségeinek drasztikus csökkentése. A legutolsó gondolatommal kapcsolatban kérem írjatok, hogy milyen konkrét cégeket látnátok szívesen a hazai börzén!
Törölt felhasználó 2000. 06. 30. 13:25
figyi,
uj ugyfelek mexerzesenek nem a szolgaltatasok hianya, vagy az arpolitika az akadalya. hanem az, hogy nincsenek. magyarorszagon egyelore nem akarnak tomegek tozsdezni, es kesz.
ami a masik ket forrast illeti, az online brokik ezt a max 5000 embert minek csabitgassak egymastol? a hagyomanyos ugyfel altalaban begyoposodott ember, azt hiszi, hogy a brokere barmi erdemlegeset tud mondani neki - nehezen keveredik at online csatornara.
erdekes pl a tozsdecapa magas napi forgalma. gondolom, ott a valodi bukas lehetosegenek teljes hianya szabaditotta fel a spekik lelektani gatlasait. viszont az egy honap alatt erdemi hozamot elerok igen alacsony aranya nyilvan nem batoritja porgesre az embert...
Portfolio
Portfolio 2000. 06. 28. 06:06
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
krz!
Equitas: senki sem gondolja, hogy annál olcsóbb jutalék kellene. De az elozo hozzászólásomhoz kapcsolódva szerintem a netes jutalékoknak valahol 0.2% és 0.5% között kell lennie. Mennyiért szolgálják ki a nagy alapokat? Sok netes ügyfél révén gyakorlatilag ugyanazt a forgalmat tudod bonyolítani, ugyanannyi költséggel (ember, technika stb.), akkor miért kérsz többet? Szerintem a net errol szól.
Az Equitas egyébként véleményem szerint jól árazta a termékét. Itt most nem feltétlenül a biztonsági kérdésekre gondoltam (megbízható cég - nem megbízható cég stb.), hanem a tartalmi szolgáltatásukhoz viszonyítva. Hangsúlyozottan nem teszteltem a rendszerüket, csak külso szemléloként. Ami még pozitív, hogy deklaráltan elonye van a netes ügyfélnek a jutalékok szempontjából.
Portfolio
Portfolio 2000. 06. 28. 05:57
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
Krz!
Én nem csak a jutalék csökkentést hajtom, sot inkább a tartalmi és szolgáltatásbéli fejlesztéseket hiányolom. Attól, hogy kirakunk egy kereskedési rendszert, nem fog feltétlenül átmenni a netre az ügyfél.
Amit én kvázi nem értek, az a netes tozsdézok relatív alacsony száma. Lehet, hogy igazad van és a kiinduló szám (összes tozsdézo) nem stimmel.
Azt viszont látni kell, hogy háromféle ügyfelet szerezhet egy online broki:
1. Másik online brokitól szerzi meg.
2. Hagyományos telefonos ügyfelet "átirányít".
3. Teljesen új, eddig nem tozsdézo ügyfelet akvirál.
Most nekem úgy tunik, hogy mindenki a 3. kategóriában gondolkodik. Várjuk az új tozsdei cégek bevezetését, legyen pörgo a piac, nagy forgalom, s akkor jönnek majd az ügyfelek. Szervezünk is tozsdejátékot a kishalak beetetésére. Ez mind szép, s várhatjuk, hogy a 10% alatti banki kamatok is csak áthajtják az ügyfeleket a tozsdére, meg lesz liberalizált távközlés is alacsonyabb internet/telefon díjakkal.
A hagyományos ügyfelek átirányítása nem olyan aktív, ott már kellene tartalmat és egyéb olyan szolgáltatásokat nyújtani, amiért érdemes átmenni. Vagy ezek mellett akár olcsóbb árakat. Arról meg nem is beszélve, ha valaki másik cégtol akar piacot szerezni.
Jó lenne egy olyan versenyhelyzet a online broki piacon, amikor már küzdeni kell a cégeknek. Ne csak kedvtelésbol, hobbiból, vagy muszáj fejlesztésbol költsenek a netre, hanem a profitkövetelménynek ki kell kényszerítenie a nagyobb ügyfélkört, s az ügyfélkör megszerzéséhez szükséges szolgáltatásokat, illetve árpolitikát.
Törölt felhasználó 2000. 06. 27. 12:56
nezzetek meg a gomez amerikai on-line broker listajat.
ot kategoriaban, negy tipusu ugyfelkor szamara ertekelnek:

Which is the best online broker?
Overall Score
Ease Of Use
Customer Confidence
On-Site Resources
Relationship Services
Overall Cost
Which broker is the best for me?
Hyper-Active Trader
Serious Investor
Life Goal Planner
One-Stop Shopper
ez a fixacio a jutikkal nem igazan jellemzo...
Törölt felhasználó 2000. 06. 27. 12:00
Előzmény: #76  DEMO
csao,
komolyan nem ertem. az equitas jutalekainal is alacsonyabbat szeretnetek?
DEMO 2000. 06. 26. 20:50
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
mivel hetente több üzletet is összehozok (olykor naponta is) ezért a tapasztalat alapján mondhatom, hogy az alacsony jutalék valóban nem egyedüli garanciája a forgalom növekedésének, bár egy fontos, nélkülözhetetlen pillére.A jutalékstruktúrákkal én sem vagyok elégedett. Itt lenne az ideje hogy a cégek átgondolják, és átalakítsák ,aminek az lenne a értelme, hogy a csökkenő díjak mellett a cégek naponta mégis több bevételt realizáljanak és az ügyfelek is könnyebben mozogjanak.Erre nagyon sok lehetőség lenne.
Pl egy:ha csak a nap végén egyszer- az üzletek számától függetlenül -a bruttó árfolyamértékre számolnák a drasztikusan csökkenő mértékű jutalékot , az az üzletkötési kedvet növelné, mert a nap elején esetleg a jutalék miatt veszteséges üzleteket még a nap folyamán korrigálni lehetne és feltételezem hogy ügyfelenként több pénz folyna be.
A jelenlegi kőkorszaki jutalékszámítási rendszer arra hasonlít,amikor egy cég felállít egy automatát ahová ha bedobod a 100-ast, kipottyan a Cola, de ha már két 50-esed van azt nem fogadják el.
Ha valakinek van javaslta a jutalékszámítással kapcsolatban írja le. kíváncsi lennék mások tapasztalatára is.
Törölt felhasználó 2000. 06. 26. 15:09
hella,
portfolio, szerintem tevedtek ezzel a jutalekcsokkentesi drive-val.
a fel-egy szazalekos jutalek nem kiugroan magas. raadasul letezik ennel joval alacsonyabb jutalek, megsem no ugrasszeruen az on-line forgalom.
ennek elsosorban az az oka, hogy az aktivan tozsdezok szama velhetoen joval alacsonyabb, mint becsultetek. raadasul ok eddig is elegedettek lehettek csatornaikkal (telefon), miert valtananak. a masik ok az unalmas tozsde, a befektetesi lehetosegek korlatozottsaga. nincs, ami tozsdezesre csabitana a palya szelen allokat.
jelenleg ez a realis nagysagrend. (barmilyen szomoru is ez:)) mindenki a gyors novekedesben bizik, de ehhez elsosorban ujonnan tozsdere kerulo cegekre, illetve kedvezo nemzetkozi kornyezetre lesz szukseg. nem alacsonyabb jutalekokra...
Törölt felhasználó 2000. 06. 26. 12:34
Szerintem az internet napkozbeni magas koltsegei miatt interneteznek kevesen otthonrol.
Munkahely rol jobb (olcsobb) a helyzet, de azert ott dolgozni is kell (altalaban).
A koltsegekrol: en tudok olyan cegrol, ahol a netes ar negyede a telefonosnak, es olyat is ahol ugyanannyi (tavaly osszel meg igy volt).
Szoval aki keres, az talal. Egyebkent en meg csak neten adtam megbizast, es csak azota tozsdezek, amiota ezt meg lehet csinalni.
DEMO 2000. 06. 24. 16:42
Előzmény: #72  portfolio
portfolio
A nagyobb likviditásnál a "kevésbé szakértők" is azért tudnának könnyebben elboldogulni, mert a kialakult árszinten a vevők és eladók aktívabbak lennének és az üzletek könnyebben megkötődnének. Minél nagyobb a likviditás annál kisebb a kockázat, vagyis minél kisebb a kockázat annál kisebb gyakorlattal is sikeresebben lehet üzleteket kötni. Ha ez a (jó értelemben vett hólabda )folyamat beindul az egy valódi értékpapírpiac kialakulásához vezet, ahol állandó likviditás mellett bárki bármikor vásárolhat és eladhat-kisebb gyakorlattal is.
Az on-line banking ma egy nagyon jól bevált és főleg kényelmes dolog.Tőzsdei megbízásokat telefonon leadni szintén nagyon kényelmes (időigénye:2-5 perc), de ha ennél is gyorsabban akar valaki a tőzsdén reagálni, akkor az Internet a telefonálásnál is gyorsabb. Ez az utóbbi állításom csak akkor nem igaz, ha a befektetőnek módja van "jó időben", naponta többszőr 10-20 percet folyamatosan a brókerrel "telefonban lenni " (ami az esetek 99,5%-ban lehetetlen). Marad az Internet és még néhány ezer Ft az on-line adatokért.Persze ezek a költségek csak az aktív befektetőknek térülnek meg.
Portfolio
Portfolio 2000. 06. 24. 14:41
Előzmény: #71  DEMO
A tozsdei forgalom növekedése (akár több papír, akár nagyobb likviditás révén) a tozsdézok számát összességében növelné, s ettol még nem hinném, hogy a kevésbé szakértok könnyebben fognak elboldogulni.
Ami nekem furcsa, hogy feltételezésem szerint a tozsdézok között az internet használat valószínuleg nagyobb, mintha a társadalom egészét vennénk. Ennek ellenére az internetes brókercégek ügyfeleinek a száma relatív nagyon alacsony. Én sok olyan embert ismerek, akik aktívan tozsdéznek, interneteznek, de a megbízásainkat hagyományosan telefonon adják. Ugyanezek az emberek ugyanakkor használják az online bankinget, tehát valószínuleg nem a technológia és a biztonsági kérdések riasztják el oket. Nem olyan jó az online brókerek szolgáltatása, mint a bankoké, vagy pedig nem kapnak még elég információt? Persze a megszokás is nagy úr: megbízást gyakorlatilag mindenki telefonon adott eddig, ami elég kényelmes, viszont bankba járni egy utalás miatt nem volt feltétlenül az. Tehát az online bank az oké, s ott muködik is valamennyire, ha online utalsz: relatív büntetik a személyes megjelenést a bankban. Ezért szerintem egyértelmubben preferálni kellene a brókercégeknek a netes ügyfeleket a díjszabásokban, s emellett több információt adni nekik.
DEMO 2000. 06. 23. 19:32
portfolio
Nem csak az a fontos, hogy hány Internetező van, hanem hogy ezek közül hányan értenek a tőzsdéhez (kevesen) és akik értenek is hozzá mennyire aktívak (nagyon kevesen). Hogy mikor fog nőni a számuk? Akkor, ha a tőzsde tudja emelni a forgalmát (ez megérne egy külön misét) és még több befektetőt fog vonzani, ennek következtében valódi piac fog kialakulni, ahol már a kevésbé szakértők is könnyebben (nyereséggel) elboldogulnak. Ekkor többen is rá fognak jönni, hogy az ingatlanból előbb vagy utóbb részben érdemes visszatérni. Én egyébként már két éve kötöm az üzleteim 80%-át elektronikusan. Ma is két üzletet kötöttem, pedig elég uborkaszezon van. Az Internettel nagyon elégedett vagyok, mert nagyon gyors, és ez már fél siker.
Portfolio
Portfolio 2000. 06. 22. 23:23
Megy a vita a költségekről, mi drága és mi nem. Abban viszont egyetértés van, hogy ez egy volumen üzlet, alacsony határköltséggel. Korábban voltak itt számok több embertől is (Rod, Insider, Oroszlan, rgy) ami alapján van maximum 80-100 ezer aktív tőzsdéző Magyarországon, akik közül úgy 5 ezer fő adhat megbízást a neten keresztül, azaz max 5%.
1. Mi az oka, hiszen ez még a hazai internet penetrációra vonatkozó becsléseknél is kisebb szám?!? Reálisan gondolkodva pedig annál nagyobbnak kellene lenni, mivel tőzsdeidő=munkaidő, a munkahelyi internet elérés ma már eléggé általános. Biztonság? Információ?
2. Mikor fog ez drasztikusan nőni? Szerintetek reálisan mennyi netes tőzsdézővel lehet számolni 1-2 év távlatában?
Törölt felhasználó 2000. 06. 21. 12:08
Előzmény: #68  DEMO
a taxispeldanal maradva: kerhet 200 helyett viszont 500-at. illetve ha 200-nal nem eri meg, akkor nem fog taxizni, es az utazokozonsegnek marad a zsiguli...
DEMO 2000. 06. 20. 21:30
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
hello krz
Igazából nem akarok vitatkozni az Internetes brókercégek költségeiről mert csak feltételezések vannak róla,igazán csak ők tudják. Általánosságban olcsóbbnak tartom (lejjebb valaki azt feltételezte hogy normál brókercég évi költsége 500moFt-tól,az Internetes 200moFt-tól kezdődik).Arányaiban én is kevesebbnek gondolom. De az a véleményem hogy, azért mert többe vagy kevesebbe kerül egy brókercég felállítása, attól annak nem feltétlen kell a jutalékokban tükröződni.A kisebb költségű nagyobb forgalom szerintem biztonságosabban hoz többet. Azért, mert valaki egy Mercédesszel taxizik és nem egy Zsigulival azért általánosságban nem kérhet kilométerenként 200Ft helyett 1500 Ftot, vagyis kérhet de lehet hogy egész nap lógathatja a lábát
Másik gondolatodhoz(4):Vég ülis ügyfélként annyi érdekes, hogy a cég a költségeiből mennyit hárít át az ügyfelekre és mennyi költségre képez fedezetet a nyereségéből. Ezért mondtam, hogy az Equitast korrektebbnek érzem , mert pl levelezési és még sorolhatnám... költségeket "átvállalja" az ügyfelektől (persze ez nem is az ügyfelek költsége),hiszen az ügyfél minden egyes üzlettel ezeket is megfizeti , de persze a kényelmesebb cégek mondjuk a levelezésért minimum havi 500.-Ft-tól felfelé kérnek, vagyis lesznek olyan szívesek és kiállítanak egy elszámolást ,mert az a fránya ügyfél kötött egy üzletet (5-10ezer Ft jutalékért) és most csak a munka van vele. Jól látom?
Törölt felhasználó 2000. 06. 18. 00:42
demo, vitatkozzunk, ezert van a forum:)))
szerintem tobb dologban is tevedsz.
1) a megbizhato internetes kereskedesi felulet kifejlesztese/megvas arlasa/fenntartasa joval nagyobb koltseg, mint egy internetet nem ajanlo ceg informatikai alapkoltsegei. (par honappal korabbrol olvashatsz becsleseket e forumban.) ez tehat az alapesethez kepest extra kiadas, nem lehet az "informatikara ugyis kolteni kell" kijelentessel elintezni.
2) internetes kereskedesi felulet mellett is fenn kell tartanod bizonyos telefonos szolgaltatast, nezd meg a nemzetkozi peldakat. olyan sokat tehat nem sporolhatsz a telefonoskisasszonyo k elkuldesevel, raadasul a helyukre felvett rendszergazdak sokkal tobbe kerulnek.
3) a fentiek alapjan egy internetes brokerceg eseteben nem biztos, hogy gaz nyeresegvagy az elvarasaidhoz kepest magasabb jutalekok oka. az internet ugyan valoban alacsony hatarkoltsegu uzlet, de a fix koltsegek nagyon magasak. ahhoz, hogy sikeresen mukodjon a modelled, el kell erned a kritikus tomeget, ami jelen esetben a forgalom. de ha az egesz piac olyan kicsi, mint a magyar, akkor eleg hosszu idore kell tervezned. folosleges alacsony dijakkal meg 500 ugyfelet gyujtened, mert elfogyhat a penzed.
4) amit az equitas "korrektsegerol" irsz, az butasag. ez versenypiac, mindenki olyan arazasi rendszert dolgoz ki, amilyet akar, es amilyenben bizik (lasd meg fenn). raadasul ha megnezed a kulfoldi peldakat, akkor lathatod, hogy ott is legalabb ketfele tipusu broker van, az olcso vegrehajto discount broker az 5-10 dollar diju uzleteivel, meg a vegrehajtas melle mas szolgaltatast is nyujto ceg a 15-25-35 dollaros uzleteivel. mindket tipusnak vannak ugyfelei, es senki nem veti a dragabbak szemere, hogy eloskodnek az ugyfeleken. megvan a jogod a valasztashoz - itthon is.
5) a telefonos es az internetes dijak osszehasonlitasa is ertelmetlennek tunik szamomra. ahogy mar irtam, az internetes rendszerhez is kell telefonos tamogato szemelyzet, szoval nagyjabol ugyanarrol bszelunk, akkor pedig miert lenne kulonbseg az arban?
DEMO 2000. 06. 17. 19:08
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
krz
tényleg nem vitatkozni akarok veled, de az alacsony költségeket arra értem ,hogy van egy alap infomatikai kts programmozókkal gépekkel, kutyafülével, tokkal vonóval,amire minden cégnek szüksége van ,de ha az a cég telefonos vagy személyes ügyfélkapcsolatot tart fennt akkor még sok-sok tiz főből álló személyzet kell, amely kts-et egy internetes broker megtakarithat és a korrektek -mint az Euitas - átengedik az ügyfeleknek.Megjegyz em hogy ismerek olyan céget ahol a telefonos és internetes dijak ugyan olyanok,ami szereinem visszaélés a helyzettel.Ezekkel elvből nem értek egyet és nem is kötök velük üzletet.Na mit szolsz ezekhez a gondolatokhoz?
Törölt felhasználó 2000. 06. 16. 15:34
Előzmény: #64  DEMO
hmmm. telefonos kisasszony termeszetesen van (nezd meg az e*trade-et), es a rendszergazdik, programozok fizetese egyebkent is sokkal magasabb.
a beruhazas sem ilyen egyszeru dolog - nagyon sok penz nagyon hosszu ideig: nagy a csabitas a feltetelek lazitasara, ami a rendszer megbizhatosagat veszelyeztetheti.
DEMO 2000. 06. 15. 19:16
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Hello fazo
szerinted mi a sok költség és mi a kevés? A tárgyi feltételektől eltekintve (ami hosszú távú befektetés)egy internetes brokercégnél csak az ügyfelek ajánlatai jelennek meg a monitoron, amit egy emberi kéz vagy a maga a gép továbbit a tőzsdére.Vagyis nincs Kp forgalom,nincs telefonos kisasszony és soroljam még mi nincs? Szóval innentől fillérek merülnek fel költségként a cégnél(majdnem).Ezér t lehetnek ilyen olcsók.Igy ez a kérdés a cég "tartósságával" nem függ össze.(de ha akar ennek ellenére minden cég csődbe vihti magát,de ezt törvényekkel nem lehet megakadályozni). Nem igy látod?
Törölt felhasználó 2000. 06. 15. 13:54
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Nem vagyok biztos abban,hogy ha egy cég ennyire olcsó, akkor az ennyire"tartós"is lesz.Tapasztalatból mondom:a day-trade életveszély,akár van infó,akár nincs.A day-trade annak való akinek van annyi tőkéje,hogy egymaga megmozgatja a piacot.Sokszor a monitor előtt ülő bróker bukik a legnagyobbat!
Törölt felhasználó 2000. 06. 15. 11:52
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Ha elhelyezel a BEVA által biztosított 1 m Ft-ot, akkor
már 5 mFt-tal játszhatsz napon belül. Egy adás-vétel
10mFt forgalma után 15e Ft a jutalék, ami mint írod egy
átlagos ügyfél évi forgalma., pedig a mutatvány csak
egy percig tartott.
789456 2000. 06. 14. 20:23
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
hello krz
Az a véleményem , hogy igazad van az elenmzéssel kapcsolatban. A hosszú távú befektetéshez minden képpen elemzésre van szükség,de a napon belüli és a napon túli befektetést gyökeresen kettéválasztanám. Az előbbihez sok idő kell, az utobbihoz sok türelem. De mindkettöhöz mégtöbb szerencse, de azért a tözsdei befektetést nem minősíteném szerencsejátéknak, mert azért itt többről, egy kicsit komolyabb dolgokról van szó.

Topik gazda

Robroy
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek