Ne végezz felesleges munkát, nincs értelme! Egyrészről biztos olvasnak topikot, másrészt nem lehet életszerű az, hogy egy cégvezető nem tud a kereskedelmi árakról!
Ugyanakkor értelemszerűen igaz a KEG honlapján közzétett kereskedelempolitikája, miszerint:
"Garantáljuk a piacon a legjobb árakat. "
Nos én eddig a 3900-as árakat láttam a versenytársak részéről, bár megjegyzem csak szerény lakóhelyem környékén(lehet, hogy szűk látókörű vagyok, amiért elnézést kérek).
Az már más kérdés, hogy a kereskedelmi stratégia és árképzés vonatkozásában a "jó gazda gondossága" elv érvényesül-e!
Feltételezem igen!
Ergo a kereskedelmi árképzés/stratégia kialakítása a költségelemek - beszerzési ár, konfekcionálási-, működési- és logisztikai költség, bér és járulékterhek, netalán extra jutalék és egyéb adótételek - maximális figyelembe vétele mellett történik!
Nézzük reálisan!
A novemberi időközi jelentés 11. oldalán írottak szerint:
"A KEG Nyrt. egyensúlyi gazdálkodása a forgalom további bővítését igényli,
melyhez mind az eszközállomány, mind a logisztikai háttér, mind a
töltőkapacitás rendelkezésre áll. "
Eddig minden rendben!
Ámde ugyanezen jelentés 15. oldalán az alábbiakat teszik közzé:
"További beruházásokra lesz szükség a
gépkocsipark és logisztika irányában. Ezek jelentős hatással lehetnek a megbízható
szállítás és a „KEG” név megőrzésére az ügyfelek körében."
Itt kissé elbizonytalanodtam az esti mese olvasása közben.
Most akkor van megfelelő logisztikai háttér? Vagy nincs?
Tételezzük fel, hogy van.
Összegezve:
Ha a vezetés a költségelemeket figyelembe véve alakította ki a "piacon legjobb -lásd 3250 HUF - árakat", illetve a jelentés 11. oldalán közzétetteket fogadjuk el igaznak, azt hiszem nincs ok pánikra.
Ha ezek mind igazak, úgy feltételezem - az árat alapul véve - Magyarország összes cseretelepe sorban áll a KEG előtt és 5 műszakban, gőzerővel dübörög a KEG.
Így a jelentésben szereplő -86 millió el fog törpülni a 4. negyedévben keletkezett haszon mellett.
Ha esetleg mégsem?
Akkor én tévedtem! Vagy valami sántít a sztoriban.
A rasszista megnyilvánulásokkal mint eddig is, most sem értek egyet!!!
Az állami adóhatóság nyilvántartásában 2015.11.22-án/én az alábbi végrehajtási eljárással érintett adószámok szerepelnek:
Ha nem adott meg maximális lapméretet, legfeljebb 100 sort jelenítünk meg egy lapon
Az adózó neve (elnevezése) Adószáma
CSEPEL HOLDING NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 10228111-2-43
EST MEDIA VAGYONKEZELŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 11404374-2-41
KEG KÖZÉP-EURÓPAI GÁZTERMINÁL NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 11927095-2-11
SYNERGON INFORMATIKAI RENDSZEREKET TERVEZŐ ÉS KIVITELEZŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZ 12070732-2-44
EXTERNET TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÉS INTERNET SZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁ 14003790-2-12
TR Investment Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 23031748-2-41
FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 23174586-2-02
Inter-Operator Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 23489354-2-42
TrophyResort Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 23705373-2-13
Swan-Org.Tech Informatikai Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 23716737-2-42
Interinn Energy Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 23981870-2-41
Érdekes eset. A Pb. gáz 11,5 kg-os 4140 Ft. Volt drágáb is , na és lényegesen olcsóbb kb. 3000 Ft 6-8 évvel ezelőtt.Igazították a földgáz árához, most menni kellene, akár 3500 Ft-ra is!A szomszédos Hortvátországban ugyanekkora töltetű pb. palack forintban kb. 3700 lenne, még a tengerparton is anny!
Mivel marketing területen dolgozom, így figyelem a piaci versenytársak anyagait. Nézzétek mire bukkantam.(lásd link közepén baloldalt)
Nagy lehet az árverseny, mivel utoljára a 2000-es évek elejéről emlékszem ilyen árakra. Lassan vissza kell állni a sziesztára, mert olcsóbb lesz Pb-vel fűteni mint földgázzal!
Izé mizé nemtom.
Inkább egy anyagilag érdekelt félre tippelnék.
Nagyon ostobának és sötétnek kell lenni, ha valaki a saját pénze lenyúlásához aszisztál, azt akarja elérni, hogy sikeresen meglopják.
Ha igaz buta a csávó, mint a versben, ... buta volt mint hatökör.
A napnál is világosabb ki lehet, a tótok embere.
Lehet alkalmazott, ügyvéd, tolmács, bárki.
Nagy pénz lenyúlásáról van szó, a tótok meg nem a leányiskolában nevelkedtek.
Nem hiszem.
A rablók valamelyike lehet.
Magyar emberről ilyen aljasságot nehezen tudok elhinni.
Ha mégis igaz, akkor aki ilyet csinál egy aljas tót pribék.
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?