Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 03. 20. 12:48

KEG topik.  

Megnyítottam a KEG topikat.

Venni vagy cserélni?

Zoltán?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 11. 07. 15:31
Előzmény: #60098  Törölt felhasználó
#60100
"Az, hogy a múltat bolygatják, az még nem vitt előre egy céget sem! "

ez így van!
Ön is szakember, Sunwo is, és másokat is be lehet szervezni. Tőkéje elvileg van a szlováknak, a "magyar" fél részéről kellene szándék. Erre alkalmas a 2 millió darab begyűjtése. Legyen érdekelt komoly menyiséggel az, aki a cég fejlődését akarja.
Közös szlovák-magyar vállalat nem ördögtől való!
Érdekegyeztetés, kompromisszum. azt is meg merem kockáztatni, hogy a 2 millió darab vétel előtt is le lehet velük ülni tárgyalni a cég jövőjéről. Persze csak akkor ha közösen meg tudnak állapodni a múlt lezárásában. ami történt megtörtént, senki nem perel senkit, nézzék meg mit lehet kihozni a társaságból, ki mit tud hozzátenni. Kikötőfejlesztés, olcsóbb szlovák gáz, vagy bármi ami előnye lehet a cégnek. régebbi kapcsolatok stb.
aki nem így gondolkodik, hanem továbbra is ellenséges, attól meg kell válni, ki kell rekeszteni. ez így nem mehet tovább. Ha ekkora a potenciál, minden nap késlekedés kidobott nyereség.
THOKJO
THOKJO 2015. 11. 07. 15:09
Előzmény: #60096  Törölt felhasználó
#60099
Vegyem úgy, hogy Milan veled üzent nekünk, hogy vegyünk 2 millió részvényt és máris tárgyalni fog velünk???
Törölt felhasználó 2015. 11. 07. 11:15
Előzmény: #60096  Törölt felhasználó
#60098
Nem tudom ki vagy, de van abban igazság amit írsz!

Miért ne maradhatnának a szlovákok az IT-ban.

Lehetne egy közös IT is. Szlovákok és kisbefektetők együtt, az elnöki pozíciót akár féléves, negyedéves rotációban ellátva. Láttunk már ilyet, igaz nem itt!
Az, hogy a múltat bolygatják, az még nem vitt előre egy céget sem!

Viszont a szakmát, a magyar piacot és annak sajátosságait ismerő operatív vezetőt kell odatenni, aki letesz egy 5 éves tervet és azt következetesen végig is csinálja. Az IT dolga, hogy támogassa, ugyanakkor folyamatosan számon kérje.

Szerintem hamarosan lesz ilyen ember a piacon, hiszen most olvad(t) össze 2 konkurens vállalat. Biztos lesznek kiesők, akik továbbra is a szakmájukat szeretnék végezni.
Törölt felhasználó 2015. 11. 07. 11:03
Előzmény: #60094  THOKJO
#60097
Viszont most nézem a félévesben a 6. oldalon a palackos értékesítést és a mellette lévő palackos értékesítés árbevétele diagramokat és ha figyelmesen megnézzük a 2013,2014,2015 oszlopokat, úgy szemmel látható, hogy arányaiban sokkal kisebb a 2015 palackos árbevétel oszlopa. Biztos nagy a verseny. De lehet csak nekem tűnt fel.
Törölt felhasználó 2015. 11. 07. 10:55
Előzmény: #60094  THOKJO
#60096
" A hatalomátvétel, csak egy lépés...Azzal is számolni kell, hogy azután kiderülhetnek, olyan számunkra jelenleg ismeretlen problémák, melyek befolyásolhatják a Cég működését. Ha felmerülnének ilyenek, akkor megszüntetésükre nyilván pénzre lenne szükség. Tehát ez nemcsak részvényvásárlás kérdése, hanem pénzforrás biztosítása a további működtetésre.
A szlovák vezetés--szerintem-- nem lenne hajlandó semmilyen megegyezésre. Ha valóban megújulást akarunk, akkor Nekik menniük kell!! "

"Egyébként én is kezdek arra az álláspontra jutni, hogy legkésőbb jövőre le kell váltani a mostani vezetést, vagy tényleg kisemmiznek minket!! Mi csak írjuk a szakmai, meg nem szakmai hozzászólásainkat...ők meg rajtunk röhögnek a markukba!! "

Most nem kell leváltani vagy kell?
jövőre honnan lesz pénz? Hidd el, 2 millió darab tárgyalási pozíciót jelent! Nekik kell ez a cég, hiszen ahogy írjátok, ők ebből nagyon is jól profitálnak! Ha viszont egy erős vagy egyéb részvényesek támogatásával erősebb fél lép be, kénytelenek egyeztetni velük. Bizonyosan meg lehet őket győzni egy elfogadható, középutas megoldásról. sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy a Sunwo féle tervekre is vevők lennének, és mivel nekik van pénzük, bele is lehetne vágni. Hiszem, hogy egy szakmai beszélgetésen, egy komoly partner meg tudja őket győzni arról, hogy ebben a cégben hosszú távon sokkal nagyobb potenciál van, mint amire most ők egymagukban ki tudják használni!
Tárgyalás, kompromisszumkeresés, és jövőépítés. Ehhez viszont egyenrangú és hiteles szakmai partner (is) kell. Az nem megoldás, hogy őket le kell váltani és majd megoldja más a helyzetet. Eddig csináltak azt amit, le kell nyelni, fátylat rá, de utána közös érdek mentén, mindkét fél megelégedésével egy ütőképes közép-európai (ha már ez a neve) céget kell felépíteni.

Törölt felhasználó 2015. 11. 07. 10:53
Előzmény: #60094  THOKJO
#60095
Szia THOKJO!

Olvasgatom én is a "vezetőségi beszámolókat", amiben valóban azt írják, hogy visszaesett az autógáz forgalmazása. Vélhetően erre gondoltál!

Én a "motorüzemű palack" más néven targoncagáz palackokra céloztam, hiszen az nem hatósági áras.

De felvetésedre reagálva, nem gondolom, hogy a "multi" veszteséggel és nyereség nélkül szállítja az autógázt, sőt! Így vélhetően ebben a szektorban is lehet némi aprót keresni. Lehet nem annyit mint a palackon, de tegyük fel 1 Ft/liter nyereség is pont 1 forinttal több a semminél!
Ennek ellenére a 2015 féléves jelentés 5., 6. oldalán szemmel látható az autógáz értékesítés csökkenése.
THOKJO
THOKJO 2015. 11. 07. 09:53
Előzmény: #60093  Törölt felhasználó
#60094
Szia Géza!
Gondolom, hogy a hozzászólásod végét csak viccnek szántad!!!
Minden beszámoló arról szól, hogy ezen szegmens, mármint a motorikus gáz forgalmazása egyre csökken...vagy tévedek!!???
Vajon miért van ez???
Egyébként én is kezdek arra az álláspontra jutni, hogy legkésőbb jövőre le kell váltani a mostani vezetést, vagy tényleg kisemmiznek minket!! Mi csak írjuk a szakmai, meg nem szakmai hozzászólásainkat...ők meg rajtunk röhögnek a markukba!!
Törölt felhasználó 2015. 11. 07. 08:07
Előzmény: #60068  Törölt felhasználó
#60093
Kedves sunwo!

Először is köszönöm a szakmai "dicséretet", de engedje meg, hogy viszont reagáljak egy - általam kiragadott - mondatrészre, ami így íródott le: "a KEG is visszafogta a Stafétagázt"

Mint az köztudott - többször említésre került a topikban is -, egyedül a 11,5 kg-os töltetű palackok hatósági árasak! (Lásd a Prímagáz is elkezdte az acélpalackok bevezetését - egyenlőre még csak - propán szegmensben)

Végeztem egy kis piackutatást. A konkurens vállalatok a "motoros" palackot bruttó 4200-5600 HUF közötti átadási áron szállítják felhasználóknak.

Ergo minden más palacktípus esetén a lehető legmagasabb eladási áron szerződnek a partnerekkel. A "multiknál" a kereskedőket ezért alkalmazzák, képzik és fizetik (megjegyzem nem rosszul!!!). Gondolom ez a KEG-nél is így működik.

A KEG-nek itt óriási előnye van, hiszen nem csak a motoros palack, hanem a Stafétagáz termékcsalád is a hatósági ármentes szortimentet bővíti.

Nem is értem miből gondolja, hogy visszafogják a Stafétagázt?

Fentiekkel biztos tisztában van a vezetés is, így vélhetően a motoros és Stafétagáz palackok értékesítése is szárnyal és ömlik a profit a cégbe.

Reméljük!

THOKJO
THOKJO 2015. 11. 06. 14:21
Előzmény: #60091  Törölt felhasználó
#60092
Azért Ennyire nem rossz a helyzet!!
Törölt felhasználó 2015. 11. 06. 13:26
Előzmény: #60090  THOKJO
#60091
Ez esetben kár álmodozni.
THOKJO
THOKJO 2015. 11. 06. 11:41
Előzmény: #60089  Törölt felhasználó
#60090
Kedves p5qlpro!
Az is egy megoldás lenne, hogy mondjuk Te is hozzájárulnál egy pár ezer részvény megvásárlásával a dologhoz!! A hatalomátvétel, csak egy lépés...Azzal is számolni kell, hogy azután kiderülhetnek, olyan számunkra jelenleg ismeretlen problémák, melyek befolyásolhatják a Cég működését. Ha felmerülnének ilyenek, akkor megszüntetésükre nyilván pénzre lenne szükség. Tehát ez nemcsak részvényvásárlás kérdése, hanem pénzforrás biztosítása a további működtetésre.
A szlovák vezetés--szerintem-- nem lenne hajlandó semmilyen megegyezésre. Ha valóban megújulást akarunk, akkor Nekik menniük kell!!
Én személy szerint Milánt, mint privát embert bírom! Viselt dolgai ellenére....gondolom jó apa..nem egy besavanyodott ember...Biztos jól tudnánk együtt szórakozni.
Viszont egyáltalán nem csipem , mint a KEG vezetőjét. Mikor hivatalos emberré válik, teljesen megváltozik! Megmakacsolja magát. Minimális kompromisszumkészség sincs benne. Úgy érzi, hogy a kisrészvényeseknek nem jár semmi...azt gondolja, hogy itt ugyanúgy mindent megtehet, mint Szlovákiába ....ahol még mindig nagy hatalmú nagybátyja támadhatatlanná teszi!!
Kár, hogy nem tudja elképzelni másképpen a cég vezetését...
Tehát ezt gondolom a jelenlegi helyzetről!
Ha úgy érzed, hogy építő javaslataiddal tudnád az ügyünket támogatni, akkor szívesen megadom az elérhetőségem, hogy privát felvehessük a kapcsolatot.
Üdv. temesvári Péter ..alias THOKJO

Törölt felhasználó 2015. 11. 06. 09:35
Előzmény: #60079  THOKJO
#60089
Ha Ennyi haszon van a cégben miért nem léptek? 2 millió darab részvény. És megváltozik a széljárás! Amíg nincs erős ellenlábasa a szlovákoknak addig mindent szabotálni tudnak!
Rá lehet őket kényszeríteni az együttműködésre, csak ehhez kell a megfelelő részvényszám.
THOKJO
THOKJO 2015. 11. 04. 18:19
Előzmény: #60081  Törölt felhasználó
#60088
Te tudod a legjobban, hogy nem lehet bennfentes információm.....neked annál több...
Nem tudom, hogy ismered-e ezt a magyar mondást, hogy "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű"....nézegeted a nyilvántartást...onnan tudod, hogy mikor, mennyi részvényt veszek.....Több időt kellene a Visonkának szentelned, hogy ne ilyen szar állapotban legyen, mint amilyenben most van!!
Egyébként van még egy nagy különbség köztünk...én alá merem írni bármikor a nevem a hozzászólásaimhoz....veled ellentétben, aki nem meri vállalni a személyazonosságát..
THOKJO
THOKJO 2015. 11. 04. 18:12
Előzmény: törölt hozzászólás
#60087
Eltűnt csendben, mintha itt sem lett volna...gyengéjére tapintottunk...Én tudom, hogy ki....szlovákok szekértolója....
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 17:09
Törölt hozzászólás
#60086
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 15:39
Törölt hozzászólás
#60085
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 15:18
Előzmény: #60082  THOKJO
#60084
2 millió darab. Onnan kezdve tárgyalási pozícióban vagytok. Ennyin múlik a keg jövője.
THOKJO
THOKJO 2015. 11. 04. 15:18
Előzmény: #60081  Törölt felhasználó
#60083
Mesélj inkább valamit a Visonkáról!! Hogy sikerült közös erővel taccsra tennetek...Ott is gyönyörűen lecsorgattátok....már remélem az összes részvény nálatok van....és kezdődhet a "felvirágoztatás"....nagy hozzáértéssel!!
THOKJO
THOKJO 2015. 11. 04. 14:30
Előzmény: #60081  Törölt felhasználó
#60082
Az egész topik erről beszél....meg nem nehéz kiszámolni....mikor otthon is 12.50 euróért adja....téged érint a dolog, hogy így ugrasz?...az nem tűnik neked fel, hogy két év óta veszteséget veszteségre halmoznak...mégis körömszakadtáig ragaszkodnak hozzá...milyen üzletemberek...ha csak zsák számra hordják bele a pénzt.és a kimutatásaik szerint semmi nyereség..ne néz komám hülyének....!!
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 13:12
Előzmény: #60079  THOKJO
#60081
honnan veszel ilyet? ez rágalmazás, gayanúsítás, és bennfentes információ. mellette felfele zárod a keg papírt 10 darabokkal, ami piacbefolyásolás. furcsa egy fickó vagy.

Topik gazda

rubel
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek