lakni_kell_valahol

Regisztráció: 2017-10-10 15:20:01

Hozzászólások száma: 374

Utolsó hozzászólás: 2019-10-16 17:12


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-03-30 15:37-ig (9 nap, 23 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
klón
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-09-29 21:52-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
köszi, erre nem vagyunk kíváncsiak

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 17:12

"Most akkor megint leírok egyet"
Mondok egy másodikat is, de ez meleg lesz: Simán van annak is esélye, hogy további kamatvágást tud az MNB végrehajtani legközelebb amikor hozzányúlnak az alapkamathoz! Nem mostanában, de idővel... Írtam már egyébként ezt 1-2 hónapja de elsiklottatok felette, nem jött a szokásos hőbörgés. Kaptok még egy esélyt! :D
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 17:02

"Miért lett volna hibás döntés? van honnan csökkenteni. "
Miért? Az MNB nem tud még csökkenteni ha kell??? Dehogynem! :DD
Sőt, még az EKB is tud...
Akkor hol a gond? :DD (kérdezem cinikusan)
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 17:00

Még mindig nem akarjátok érteni... neked, nekem meg mindenkinek aki befektet (vagy magának venne lakást) nem azt kell kitalálni a jövőre nézve mi LENNE a "jó", hanem azt hogy várhatóan mit lépnek ha jó, ha nem! Én sem azt írtam évekkel ezelőtt, hogy jó hogy nem emelnek kamatot, vagy jó a CSOK 1-2-X, hogy jó a babaváró hitel, stb. hanem azt hogy várhatóan nem tudnak kamatot emelni, hogy várhatóan a kormány megnyomja az építőipart és a népeket támogatással... és hogy lett??? Kezeket fel!
..
Most akkor megint leírok egyet: ha az építőipar tartósan visszaesne akkor várható ISMÉT valami állami ösztönző a piacra! Akkor is ha jó ez meg akkor is ha nem szerintetek...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191016/egy-szempillantas-alatt-leallt-a-magyar-gazdasag-egyik-motorja-kezdhetunk-aggodni-404007
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 13:55

A disznó KSH és Matolcsy-ék még az EU inflációt is lehazudják! Szemetek! :DDDDP
Írjátok meg már az Eurostatnak hogy NE HAZUDJANAK!!!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191016/meg-alacsonyabb-lett-az-eurozona-inflacioja-404079
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 12:34
Ja, és most itt állsz ~80-100 "milcsivel" a zsebedben (aminek jelentős részét az utóbbi évek áremelkedésével kerested) és elvárod tőlünk, hogy sajnáljunk mert nem tudsz egy szép budai házat venni magadnak ennyiért! Brü-hü-hü... Szinte látom ahogy folyik mindenki könnye a monitorok előtt! Isten bizony egy könnycseppet én is elmorzsoltam! Olyan megindító... :P
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 12:29

"Végig az iylen fokú áremelkedés ellen voltam és vagyok is, mert KÁROS a társadalomra. ..... Én folyamatosan azt hittem, hogy vége, ezért is szálltam ki mindig, úgy, hogy jobb poziba ugrottam, készülve a beragadásra:) Az hogy nem vagyok poziba, az kb 1,5 hónapja van:) "
..
Értjük, te derék módon rendkívül fejlett szociális érzékkel végig az áremelkedés mértéke ellen voltál, de azért jó kapitalista módjára sokszorosan kihasználtad a helyzetet és két kézzel tömted a zsebedet ennek eredményeképpen! Döntsd már el melyik oldalon állsz! Vagy igazi kétkulacsos vagy?
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 10:46

Mellékesen neked sem volt semmi bajod addig az emelkedéssel amíg poziban voltál és longoltad a piacot! Aztán pár apróbb jelre (pitcairn és társai huhogására?) meg belső megérzésre megremegtél és eladtál, ha jól emlékszem többször is adtál-vettél így és szép pénzt kerestél. Aztán úgy jártál, hogy 1-1,5-2 éve meggyőzted magad hogy itt a vége az emelkedésnek és nekiálltál shortolni a piacot. Innét fogva csak azokat a jeleket láttad (ahogy még most is) amik szerinted esést KELL okozzanak és teljesen értetlenül állsz azelőtt hogy nem történt meg! Ami korábban rendben volt szerinted is azt mostanra piactorzítónak bélyegzed, szidod a rendszert, Matolcsyt, kormáányt CSAK AZÉRT HOGY OLCSÓN VÁSÁROLHASS MIHAMARABB! Fogadok ha egyszer eljön az a pillanat amikor tényleg tudsz olcsón venni valamit utána ismét tapsikolni fogsz bárminek ami felfelé hajthatja az árakat!
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 10:34

Tudod mit? Még részben igazat is tudok neked adni sok mindenben... DE ahogy eddig sem úgy alakultak a dolgok éveken át ahogy a többség logikusan gondolta a múltbei események alapján (a történelem ismétli magát, ciklusok) úgy simán lehet hogy ismét nem a logikusan következő dolog fog történni!
...
Pitcairn letagadja de te biztos emlékszel rá ahogy ezeregy kommentben bizonygatta éveken át, hogy NIINCS MÁS LEHETŐSÉGE AZ EKB-nek MINT HOGY EMELJE AZ ALAPKAMATOT, mert ez a logikus, az árstabilitás bla-bla, új EKB elnök lesz aki elkötelezett a szigorítás mellett. AZ MNB meg egyenesen 300bp kényszerül emelni hamarosan. Hogy a CSOK1 hülyeség és ki fogják vezetni, stb, stb.
..
Erre mi lett? Az EKB nem hogy nem emelt hanem vágott, QE újtaindul, FED vág, MNB tartja az alapkamatot, CSOK bővült, CSOK olcsó hitel használtra is jár, babaváró hitel bevezetve, bérbeadás EHO eltörölve, stb, stb.
..
Szóval qrvára nem az történt aminek logikusan szerintetek történni kellett volna!
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 07:32
Pedig akartam mondani kezet foghatnátok, de akkor storno... :P
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 20:08

Figyu, linkelhetsz akármennyit, de itt nagyon sokan vannak akik színtisztán emlékeznek 3-4 évvel ezelőttről amikor bármelyik pillanatban jöhet a kamatemelés mantrád nyomtad EKB/MNB vonalon, sőt egyszerre 300bp-t vártál és hogy emiatt bolond aki lakást vesz mert 50% esés is simán benne van RÖVID távon! Azóta ÉVEK TELTEK EL, kb pont dupláztak a lakásárak, MNB kamat ugyanott, EKB még mélyebben, QE újraindítva. Na akkor ki az aki ért valamihez és ki nem? Megsütheted a lexikális tudásodat ha a gyakorlatban nem az történi amit gondoltál vagy NEM AKKOR amikorra vártad...
..
Van még kérdése valakinek?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 15:05

Nem néztem utána pontosan Csányinak (csak arra emlékeztem hogy MOL-t adott el válságban hogy tudja tartani a tőkeáttételes OTP csomagját), lehet nem ő volt a legjobb hasonlat de a lényeget érteni lehetett akkor is! A lényeg: ha nem kell az ingatlan ára később akkor nem kell agyalni mikor add el! Kiadni MINDIG ki lehet, legfeljebb nehezebb időkben kicsit kevesebbért! A magyar nettó átlagbér simán meg van két BP lakásból most is (pedig ugye szerintetek sokkal kevesebb a tényleges átlagbér), később lehet arányaiban kevesebb lesz ha tovább ugranak a fizuk. Ha megvan mindened és mellé még becsordogál ez a pénzecske akkor hidd el nekem, királyul elvagy az életben. Nem leszel csilliárdos és biztos akad más befektetés ami kétszer ennyit hozna, de kényelmesen, stresszmentesen el tudsz éldegélni kis családoddal... ;) Ha meg gyereked is van akkor nem futod a lakásár kockázatát egy későbbi vételnél.
..
Akik ügyeskednek mint sakal83 és ki-be ugrálnak a lakáspiacon vagy más piacokon bizonyított tény hogy kevesebb pénzt tudnak keresni ÁTLAGOSAN mint aki ül a seggén! Nem véletlen veri a víz itt a 50-70-90 milliójával mert hiába keresett sokat ha sokról lemaradt és még mindig nem tudja megvenni a vágyott házát, vagy meg tudná de nem maradna zseton utána.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 12:38

Erős hasonlat, de a lényegét tekintve megáll:
Csányi szerinted agyal azon hogy mikor és milyen árfolyamon adjon el az OTP pakkjából? Olvastál róla hogy válságban (-80%!) adott el belőle? NEM. És arról hogy most a csúcson? NEM. Tudod miért? Mert sosem fogja eladni.... Felnyalja évente az osztalékot (mint mi a bérleti díjat), mellette keres vastagon munkával (mint mi is) azt jó napot!
Persze nem volt őszinte a mosolya amikor lement az árfolyam és mostanra biztos jobban érzi magát (ahogy mi is :P). És tudod mi lesz ha ismét bezuhan a tőzsde? SEMMI. Ül benne tovább...  
A kishalak adnak-vesznek pár tízmilliókat, ügyeskednek egy kis haszon reményében de a nagyok nem. A legjobb profitot elérő befektető a HALOTT befektető!
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 12:30

Én a magam nevében tudok beszélni, és sokadjára is leírom hogy nem akarok eladni se most a csúcson, se válságban, se utána a még nagyobb csúcson sem. Megelégszem a havonta guruló forintokkal, tudod aprópénz ez de én szerény igényű vagyok és megelégszem ezzel! Szóval nem agyalok a mikor adjak el kérdésen.
..
De megnyugtatlak, az itteni profibbak vastagon kaszálnának akkor is ha most adnának el, vagy ha 10%-al alatta meg ha 20%-al alatta akkor is! Egy jó beszállóval mindig nyerő egy BP lakás! Lehet hogy nem ver meg mindig mindent de én nem is várom el tőle. Ti meg úgy állítjátok be ha valami (ingatlan) épp nem a legtutibb a piacon akkor egyszerre sz@r befektetés... végletekben gondolkodtok!
..
Amúgy meg miért venné meg valaki 15%-al olcsóbban?? Nem olvastad a többieket? -50% simán kinéz... akkor? Ki az a bolond aki belevenne -15%-nál?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 11:55

Vicces gyerek vagy :) Pitcairn az ultragáz... illetve a millió dolláros tanácsai!
Kit érdekel gáz vagy nem gáz amit a monetáris politika csinál? És ha gáz? Tudsz rajta változtatni? Ha nem akkor miért ne kereshetnél vele pénzt??? Na nem te, hanem az aki túl tud lépni a "A tovabbi lazitas tenyleg ultragaz" bűvköréből.
...
Persze, a DH jelentés smafu! Az volt mindig is... kár hogy az MNB/KSH fél-egy év késéssel eddig visszaigazolta az adásvételek számát és az emelkedő vételárakat is évek óta. Tudod, azokat amiket a NAV felé jelentenek is az ügyvédek kötelezően! Biztos játékpénzel fizették ki azokat... Persze, én, tihamér, buyandhold meg az illuminátusok adják-veszik suttyomban az ingatlanokat és nyomják fel a lakásárakat virtuálisan!  Nap vicce...  Mindezt azért, hogy te aki a mesés külhonban sztárgázsiért dolgozva gyengülő forint mellett (egy magyar ékezetes billentyűzetet se vagy képes felrakni) ne juthassál occsón lakáshoz ha majd hazatérsz. Hadd döntse már el a piac mi a drága és mire van kereslet! Ne te vagy én mondjuk már meg... na meg a többiek.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 10:36

Pénzügyi TANÁCSADÓ. Érted? Bármilyen meglepő igenis tanácsot ad... nem megmondja mibe fektess, hanem elmondja mi várható a pénzpiacokon és miért majd esetleg javaslatot tesz egy portfólióra, de TE döntesz végül mibe fektetsz. Már ha képes vagy döntéshozatalra, mert rengeteg embernek nem megy!
Nem azt mondja meg mi lenne szerinte a jó döntés a jegybankok és kormányok részéről, hanem azt ami ténylegesen várható tőlük akkor is ha nem ért egyet ezzel Ő maga..
Amúgy meg a döntés következményeit 100%-ban te fogod viselni! Találkoztál már sikerdíjas pü tanácsadóval? Aki ha buksz ha nyersz osztozik veled a veszteségen/nyereségen? Nem. Akkor szerintem értesz mindent.
..
"Pitcairnt se kell leirni,ami kesik nem mulik"
Ez jó volt! Segítek, ha már egy éve megtörtént volna amit 3-4 éve jósol akkor is teljesen nevetséges és hiteltelen lenne, nem hogy mostanáig sem történt meg! Sőt! Tovább lazítanak... Hát ha ez nem ultragáz akkor semmi.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 10:24

Három-négy év széllel szembeni hugy0zás után elég későn esett le neki a tantusz! Mondjuk nekem a helyében nem lenne bőr a pofámon miután így megszivattam a zembereket a bölcs tanácsaimmal! A vicc az, hogy még rám haragszanak mert mégis csak az lett amit én mondtam! Mindenben, nem csak ingatlanárban hanem kamatpolitikában, kormányzati intézkedésekben is.
..
Unisont meg hagyjuk, olvasd már el a kommentjei színvonalát... szerintem egy huszonkét éves frusztrált gyerek aki mamahotelben nyomja és még malacperselye sem volt nem hogy ingatlana! Főleg nem befektetésre... Komolytalan. Két értelmes mondatot nem bír leírni. Realestate megvan kb másfél évvel ezelőttről? Kíváncsian várom mennyiért veszi vissza év végéig a paneljeit mert azt írta féláron fogja! Eddig másfélszeres áron állunk szóval van két és fél hónapja hogy essenek az árak 66%-ot és akkor igaza lesz! :P Bár szerintem neki sem volt soha befektetési lakása, csak szájkaratézott nekünk. Aki saját erőből össze tudott kalapálni egy vagy több ingatlant befektetésre az nem ilyen gyerekesen írogat és nem dilettáns.
..
Rajtad, elemerorsoson, buyandholdon meg még pár kolléga írásain látszik, hogy nem sz@rral gurigáztok és jórészt saját erőből felépítettetek egy portfóliót ami ha nem is mindig a legjobb hozamot hozza a piacon (meg nem mindig csak emelkedik az ára) akkor is kitartatok mellette mert igazi hosszú távú, értékalapú, profi befektetők vagytok a lakáspiacon és nem swingerek, opportunisták.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 09:55

El se olvasom rendesen.... pénzügyi tanácsadó, fogalma nincs az ingatlanpiacról. Hogyan várhatnál tárgyilagos elemzést tőle ingatlanos témában? Azt a terméket propagálja amiből neki pénze van! Nem meglepően... Amúgy meg ki állította hogy az ingatlan mindig mindent ver? Senki. Vannak jó cikkei, alapvetően egyet is értek a gondolkodásmódjával, az élethez való hozzáállásával, de az ingatlanpiacot hanyagolnám a helyében! A cipész maradjon a kaptafánál!
..
PÜ tanácsadóként amúgy sem az lenne a dolga, hogy ekézze a FED/ECB/MNB hármast a kamatcsökkentések és QE miatt hanem pont fordítva: előre jelezni az ügyfeleknek/olvasóknak hogy hiába nem ért egyet velük de ez és ez várható ezért így és úgy fektessenek be!!! Nem mellesleg aki hitt az évekkel ezelőtti ingatlanpiaci árakat megjósló írásainak az pont úgy járt mint akik itt pitcairn barátunknak bólogattak! Sz@rul. Amióta a FED újra belekezdett a vágásba és az ECB is odab@szott a kamatnak QE újraindítással megspékelve azóta pitcairn eltűnt mint szürke szamár a ködben! Nem is értem miért... ja de! :PP
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 19:39

Ennyi...
https://www.portfolio.hu/bank/20191014/ordas-nagy-kamu-amit-a-lakashitelek-szarnyalasarol-mondanak-403845
Használt lakásokra nyamvadt 9 millió forint az átlagos hitelfelvétel MOST, az is átlag 16 évre... az sz@ros havi 60ezres törlesztőt jelent! Érted? HATVANEZER... az bakfitty! Ha feltételezzük hogy Pesten ennek a duplája a hitelösszeg még az is csak havi 120e.... hú az aztán komoly pénz!
És akkor a sok tudós szerint "hitelre veszik a lakásokat" :DDDDD
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 19:17

" Nem ezt írta, nem csupasz seggel küldte a világba, hanem adott neki egy diplomát. Eltartotta felnevelte 18 évig, majd fizette neki az egyetemet, mama hotelben lakott 5 évig ahelyett hogy pénzt keresett volna. "
Ne vicceljünk már... felnevelte 18 évig??? Az törvényi kötelesség... jó hogy nem már ez is extrának számít! Mamahotelben lakhatott az egyetem alatt? Hú, ez is milyen sokba kerülhetett. Az egyetemet meg gondolom állami támogatással ingyen végezte (nem tudom). Jó sokba került ez a gyerek a normál VÁRHATÓ költségeken felül... :D Nyilván pénzbe került így is, de azért ne ragadtassuk el már magunkat. Normális embereknél ez ALAP amit boldogan megtesz a gyerekéért ha a gyerek normális!!! Miből gondolod, hogy a kolléga aki panaszkodott nem kapta meg ugyanezeket? Szerintem ő arra célzott hogy ezen FELÜL nem kapott semmit, én legalábbis így értelmeztem!
..
"Cserébe viszont már kinézte, melyik elfekvőbe / nyugdíjasotthonba nyomja majd be szüleit ha eljön az idő."
Hát, azért az áldozatért amit hoztak érte meg lesz a jutalmuk! Good boy!
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 15:08

A növekedés mértékét is beszabályozza a piac maga, ha gyors ha lassú... Alacsony forgalomnál kis pénztömeggel is meg lehet ugrasztani az árfolyamot.
..
"Te még nem hallottál olyan befektetési célú lakásvásárlóról, aki nem adja ki a lakást, hanem vagy hozzá se nyúl, vagy esetleg valamennyit rákölt és továbbadja?"
Nem számottevő. Tény hogy csökken miattuk az elérhető lakások száma de tudtommal nincs építési tilalom  és telek is akad bőven. Amíg van eladó lakás tökmindegy mennyit vásárolnak üresen állásra.
Ha meg rákölt és továbbadja akkor a kínálatot bővíti ismét vele.
Inkább az a jellemző hogy valakinek megürül az ingatlana valamilyen okból de eladni nem akarja és bérbe se adja. Ez viszont szíve joga mindenkinek.
..
"Szó volt arról is, hogy elfelejtődnek lakások épülni."
Hol? Tudtommal van bőven eladó új lakás... de szólj majd ha az ingatlan.com-on egy sem lesz! A sajtónak ne ülj fel... Az van, hogy bizony nem akarnak befürödni az építtetők mint 2009-ben és annyinak állnak neki amit belátható időn belül el tudnak adni, ha beüt valami akkor se ragadjon be sok eladatlan lakás...  Ahol meg tényleg nem építenek ott két oka lehet, 1 nincs elérhető telek 2. nem éri meg felépíteni mert nem lehet eladni az elvárt haszonnal. Az utóbbi helyekre én nem szívesen költöznék... ha hosszú távra tervezel.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek